Įkraunama...
Įkraunama...

Šemetos kursai

QUOTE(Gandriuke @ 2007 03 29, 10:25)
Na tikrai nesake, kad vyrui tik keliose dalyvauti. Atlankem dar tik viena savaitgali, bet tikrai buvo labai naudinga abiems. Ir Semeta kaip tik sako, kad jis linkes, jog visa seima dalyvautu mirksiukas.gif

Tai jei kursai Vilniuj, tai taip, galima eiti su vyru....
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2007 03 29, 19:28)
Tai jei kursai Vilniuj, tai taip, galima eiti su vyru....

net ne "galima", o pageidaujama su VYRU lankyti.... Vilniuj visi porom porom susirenka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bafi @ 2007 02 15, 21:48)
Kai aš lankiau, buvo ir iš ryto ir po pietų grupės,  su vyrais, ir gimdyt mokėmės, ri visokių ydomių dalykų išgirdom...niekas nieko neprašė, kaip kam buvo patogu taip lankydavom.Atėjom užsirašėm ir viskas.

Bet dabar paskaiteles Kaune vyksta tik rytais.. Dirbancioms ne pats geriausias variantas schmoll.gif juk nepribegiosi is darbo.. o isejus i dekretines jau veloka pradet apie mityba ir padarytas klaidas klausyt.. tai tik del to mirksiukas.gif

Mes pradejom i Vilniu vazinet..Nelengva, bet ner is ko rinktis...
Parasau susidomejusioms mokymu Vilniuej laikus:

pirmas paskaitu savaitgalis Vilniuje / antras paskaitu savaitgalis Vilniuje:
05, 12-13 / 19-20
06, 9-10 / 16-17
07, 30-1 / 7-8
08, 18-19 / 25-26
Atsakyti
na, parasysiu as savo nuomone (kaip brokuota semetos kursu lankytoja biggrin.gif )
pirma dalis mums kliuvo apie leliuka ir apie vaiko prieziura kai buvo 20 sav. tai labai naudinga ir smagu buvo, nepaisant to kad Semeta labai daug kartojasi. taciau nedainavau, netapsnojau pilvo ir nedariau to,kad man atrode tiesiog nepriimtina ir jauciausi nepatogiai net viena rolleyes.gif .
2 dalis klausem 2 dienas apie gimdyma. apie idealu, naturalu ir t.t. deja kiekviena syki paklausus "o jeigu" budavo sakoma, kad gali buti, BET visos normalios moterys gimdyt gali naturalia,be nuskausminimo ir pacios maitinti.na toks kalimas i galva. doh.gif

taigi, si dalis paliko nelabai koki ispudi. be to aikinama apie prancuzu akuseri Odena ir jo klinikas, taciau pamirsta P. Semeta pamineti,kad Odenas teige kad gimdymui ruostis is vis nereikia(!) jog moteris gimdo intuityviai,turi isiklausyti savo kuno, ir jai tereikia netrukdyti (prisitaikant prie jos noru tuo momentu,ir padedant).jokiu kursu, jokiu pamokymu stangintis ir t.t.

gimimo laukem "pasiruose" naturaliam gimdymui (neatmeciau galimybes prasyt vaistu jei skausmo kest negalesiu) ir maitinimui.deja. pagimdziau pati.vaistai buvo suduoti tik kad "pailseciau" (pati neprasiau) nes gydytoja priiminejo kita gimdyma. vaikutis gime vakumo pagalba. kirpo. nuo streso priespienio beveik nebuvo.pieno nedaug atsirado tik po savaites. taigi maitinti naturaliai neisejo...
kursuose tuose paciuose buvo ir pazistama, kuri gimde Kaune, tai Semeta atejes jos palankyti (gimde pas Kalvinska) pasveikino ir su daktaru tokiu nusivylusiu tonu kalbejo: tai nepagimde pati . nepagimde... (teko daryt cezari ax.gif ) o zmogus pasijaute brokuotu. kaip ir as.

tiesiog busimom mamytem linkeciau buti labai atsargiom ir daryti savo isvadas. 4u.gif
Atsakyti
Aš vat irgi pasisakysiu smartass.gif , realiai tuose kursuose nieko naujo iš vis neišgirdau, o taip tikėjausi verysad.gif , dabar kai yra internetas, knygos ir t.t., tai galiu pasakyti, kad iš tų kursų mažai naudos....., be to kai kurios Šemetos žinios gerokai pasenusios, o paskaita skirta su vyrais, tai iš vis beee.gif , jau ten reikia būti tokiu neišmanėliu, kad nesuprasti, kaip moteriai sunku nėštumo metu, nes pasakojo tokius elementarius dalykėlius, kad net nežinau.... Na kai jau apie patį gimdymą kalbėjo, kaip moteriai padėti gimdymo metu, tai gal ir naudinga buvo, bet tokias pačias paskaitėles gali išklausyti ir nemokai daugumoje moterų konsultacijų. Na žodžiu aš tai galima sakyti tik tiek, kad turėjau kur prasiblaškyti tas dvi savaites, bet naudos - nulis, nes viskas tikrai buvo girdėta, bet čia tik mano nuomonė, nes pvz mūsų grupėje buvo net kelios moterys, kurios į kursus eina jau po antrą kartą, tai net nežinau g.gif
Atsakyti
Na tai kaip dabar elgtis??? Kai tokie nekokie atsiliepimai apie šituos kursus. Be abejo neverta mokėti 2,5 šimto,jei nieko naujo nepasako ir galima tokią info gauti daug pigesniuose kursuose... Mes su drauge norėtume nuo Birželio lankyti, bet dabar visai galva susisuko .... gal neverta g.gif o tai kur tada lankyti??
Atsakyti
QUOTE(Antalija @ 2007 05 13, 17:49)
Na tai kaip dabar elgtis??? Kai tokie nekokie atsiliepimai apie šituos kursus. Be abejo neverta mokėti 2,5 šimto,jei nieko naujo nepasako ir galima tokią info gauti daug pigesniuose kursuose... Mes su drauge norėtume nuo Birželio lankyti, bet dabar visai galva susisuko .... gal neverta  g.gif  o tai kur tada lankyti??

Aš tai sakyčiau, kad tikrai neverta, geriau leliukui ką nors nupirkti už tuos pinigėlius, o kaunietėms tai super kursai yra klinikose, visai už dyką ir pasakoja ten dirbantys gydytojai, o kaip žinia Šemeta jau seniai nebedirba...., tai pat Mažylio GN, o daugiau net nežinau.....
Atsakyti
o as sakau kad verta smile.gif man asmeniskai ir mano vyrui sitie kursai labai patiko ir labai i teigiama puse praplove smegenis thumbup.gif juolab kad pasakoja ne tik apie nestuma, gimdyma taciau ir apie maitinima, prieziura, vaikuciu ugdyma ir galima kreiptis i juos su savo bedom ir klausimais bet kada bigsmile.gif

niekas apie ka kalba Šemeta nera pramanai ar is pirsto lauztos sapaliones - jis gali nurodyti ir net atnesti paskityti saltinius, is kuriu semiasi informacija.
Atsakyti
o as irgi labai kad lankyti kursus. man tie pinigai tikrai nebuvo veltui isleisti, as buvau super pasiruosus gimdymui, nepanikavau, nors pries tai ziauriai boijojau ir bijojau pastot, nes reiks gimdyti. aisku kai ko ka jis sako gali ir nedaryti, juk nebutina. man jie padejo lengviau pagimdyti, suprasti kas kada vyksta, o pvz po to tu mankstu tai bandziau is pradziu bet paskui uzkniso ta kristina, nes ji tokia labai jau idomi ir daugiau nebedarem mankstu. bet visteik as patenkinta, kad ejau pries gimdyma. lankiau as kai isejau i dekretines ir nieko ten blogo.
o kiek zmoniu tiek nuomoniu visokiu, vieniem jie patinka kitiem ne, o man tai aptiko labai. ypac aki as gimdziau pirma karta, ir vyras buvo patenkintas, nes buvo pilnai informuotas ka daryti, nepasimete.
Atsakyti
man taip pat atrodo,kad verta mirksiukas.gif gavau daug info, bet labiausiai dziaugiuosi uz vyra, kuris suprato kas, kaip ir kodel viskas vyksta thumbup.gif dabar jau man aiskina, ka valgyt, kaip miegot biggrin.gif o del to, kad semeta ikale i galva ir veliau kazkas jautesi nevisavertemis moterimis, tai... nustebina tokie pasisakymai mane blink.gif keista, kai tokius dalykus raso suaugusios moteris, turincios savo nuomone... na nezinau...man truksta zodziu... reikia atsirinkti info, o ne aklai viskuo pasikliauti...
Atsakyti
QUOTE(endnote @ 2007 05 14, 12:33)
man taip pat  atrodo,kad verta  mirksiukas.gif gavau daug info, bet labiausiai dziaugiuosi uz vyra, kuris suprato kas, kaip ir kodel viskas vyksta  thumbup.gif dabar jau man aiskina, ka valgyt, kaip miegot  biggrin.gif o del to, kad semeta ikale i galva ir veliau kazkas jautesi nevisavertemis moterimis, tai... nustebina tokie pasisakymai mane  blink.gif keista, kai tokius dalykus raso suaugusios moteris, turincios savo nuomone... na nezinau...man truksta zodziu... reikia atsirinkti info, o ne aklai viskuo pasikliauti...

Ir as isiterpsiu smile.gif

Sutinku, kad vienas svarbiausiu dalyku - atsirinkti savo noruose ir Semetos noruose. Pavyzdziui man labai kvailai ir juokingai atrodo gimdymo planas, zvakes ir smilkalai gimdykloje. Bet as to ir neemiau i galva. Kitiems to reikia - kiti tuo ir pasinaudos.
Bet, as labai norejau pagimdyti be epiduro - nepagimdziau. As priemiau gydytojos nuomone tuo metu. Sunku buvo tik, kad ilgai paskui dar galvoji, o gal galejau ir t.t. Nes man stipriai skatino gimdyma. Ir gydytoja sake, na nereikia tokiu skausmu kenteti. O skatino, nes nubego vandenys, o kaklelis neatsidarinejo. O laukiant para ir daugiau, kyla daugiau pavoju ,nei gimdant. Tai va. Reikia neisijausti per daug, ir tada viskas bus gerai.
O kursai man nueme gimdymo baime, ir labai prisidejo prie vyro isprusimo. Tas tai tikrai 4u.gif
Tiesa, bandem su vaikiuku nardyti ir sportuoti. Bet supratau, kad tai ne man schmoll.gif Jauciau, kad dar keli kartai, ir man nuo nervu dings pienas lotuliukas.gif
Atsakyti
visada islieka tikimybe atsirasti nenumatytiem atvejam. o Šemeta kalba apie normalu gimdyma, nes kodel gi mes is anksto turetume mastyti apie nenormalu gimdyma ir kompilkacijas? to visai nereikia schmoll.gif be to jis nesako kad jus butinai darykit taip kaip as sakau, jis sako jus turit savo nuomone, dabar palikit ja nuosaly ir isklausykit manaja o tada PAČIOS priimkit sprendima. mirksiukas.gif
Atsakyti