O aš buvau Birštone Šemetos programoj. Su vyru kartu, nu tai man, kaip nebuvusiai pas jį dar nė karto pasirodė labai įtempta programa, daug informacijos, ir viską reikia atsirinkti, kas tau tinka o kas ne. Šemeta jis geras teoretikas. Idomiai pasakoja, gana daug naudingų dalykų. O Kristina, nors ir bajava boba pasirodė, bet man ji patiko. Ji tokia konkreti. O kai konkretu, tai ir aišku. Nu žiūrėsiu, ar eisiu Vilniuje į jo kursus. Bet galiu pasakyti vieną: moterys, būsimos mamytės, Šemetos kursai labai gerai veikia vyrus!!!!! Vien dėl jų verta (kartu su vyrais) eiti į šiuos kursus. Maniškis (o ir ne tik) visai pakeitė požiūrį į mane. Ir tai natūralu, nes prieš kursus jis beveik nieko nežinojo, kas tai yra "nėštumas". Man tai patiko.
Aš lankiau R.Šemetos kursus prieš penkerius metus. Labai patiko mums abiems su vyru. Daug informacijos. Daug naudingų ir praktiškų patarimų. Aš viską užsirašinėjau, o kai gimė pirmas vaikas - tai tik skaičiau ir džiaugiausi, kad į daugumą iškilusių klausimų atsakymus radau. Būtinai rekomenduočiau nueiti dar nebuvusioms.
Sveikos,
o sakykit kelių mėnesių geriausia į tuos kursus užsirašyti? Kada tas pats tinkamiausias laikas?
o sakykit kelių mėnesių geriausia į tuos kursus užsirašyti? Kada tas pats tinkamiausias laikas?
Na šeip jau, kuo anksčiau, tuo geriau. Kadangi tu bendrauti su kūdikiu pagal tamtikrą metodiką pradedi dar jam esant pilvuke. O Šemetos kursai turi ten kažkokią metodiką, pagal kurią tu lavini vaiko intelektą dar jam negimus, yra visokie pratimai mamai, kad geriau pasiruoštų gimdymui ir t.t.t. Taip, kad kuo greičiau nueisi, tuo geriau. Dar verta nueiti anksčiau dėl to, kad kursai gana įtempti, ir kad nenuvargti, gali lankyti juos palengva. Ta prasme - nesukraunant į vieną savaitę ar dar kitaip... Žodžiu be stresų
Mes buvom apie 13 sav. pats tas i pirma dali kursu nueiti.Nes daug sneka apie mityba,pratimus,kuriuos kasdien reiktu iki gimdymo daryti.As dziaugiuosi,kad ten taip anksti nuvarem.Tik vat keista buvo jaustis,nes pas mane pilvo dar ne nematyti buvo,o kitos jau pries pat gimdyma su "puzikais" buvo.
Be to,kas man svarbiausia,tai nusiraminau del gimdymo,nes buvo kazkaip keistu minciu,siek tiek baimes del pacio gimdymo.O kuo daugiau zinai,tuo viskas atrodo paprasciau.
Be to,kas man svarbiausia,tai nusiraminau del gimdymo,nes buvo kazkaip keistu minciu,siek tiek baimes del pacio gimdymo.O kuo daugiau zinai,tuo viskas atrodo paprasciau.
sveikutes,
as siandien skambinausi del tu kursu, tai dabar kainuoja 260lt. Beda ta, kad Kaune sunkiai labai grupes susidaro , siulo savaitgaliais i Vilniu vaziuoti, bet ar ne per sunku visa savaitgali nuo 9 iki 17val issedeti?
dabar nauja grupe Kaune sudarineja kovo 5 dienai. Sake, jeigu surinks, tai paskambins. Tai va ir lauksiu dabar .
O ar tikrai nepavargdavot ten visa savitgali?
as siandien skambinausi del tu kursu, tai dabar kainuoja 260lt. Beda ta, kad Kaune sunkiai labai grupes susidaro , siulo savaitgaliais i Vilniu vaziuoti, bet ar ne per sunku visa savaitgali nuo 9 iki 17val issedeti?
dabar nauja grupe Kaune sudarineja kovo 5 dienai. Sake, jeigu surinks, tai paskambins. Tai va ir lauksiu dabar .
QUOTE(snekute @ 2007 02 13, 19:23)
sveikutes,
Sveikutes,
na apie Semetos mokyklele, tai galiu pasakyti negraziu dalyku siandien issiaiskinau...
Jis tik teigia kad renka grupe Kaune, bet is tiesu, samoningai nerenka popietines grupes Kaune, o laukia kol moterys iseis i dekreta, kad galetu suformuot rytine grupe... Issiklausineja, kada moteriai gimdyti, ar ji dirbanti, ir jai skambina, kai ji i dekretines iseina, neatsiklausdamas gal jai tiktu popietinis laikas ir ji iseitu ia darbo..teigia, kad per visa darbo laika niekada moterys nepageidavo popietu lankyti...cia reiketu sakyt ne nepageidavo, bet jis tu kursu tokiu laiku tiesiog neorganizuoja.....Be to, itikineja vaziuoti i VNO bet kuriuo atveju....uztai gaunasi kad Kaune kursai nevyksta...
Toks kategoriskas jis pasirode..net nezinau ar visdar noriu eiti i tas jo paskaiteles
Kazkaip nesinori viso savaitgalio Vilniuje praleisti mokantis....gautusi tada 2 savaites be iseiginiu...
Kai aš lankiau, buvo ir iš ryto ir po pietų grupės, su vyrais, ir gimdyt mokėmės, ri visokių ydomių dalykų išgirdom...niekas nieko neprašė, kaip kam buvo patogu taip lankydavom.Atėjom užsirašėm ir viskas.
tikrai nenusivyliau, Kaune lankiau....daugumai iki dekreto oi kaip toli būdavo dar.....kitos nuo 1 mėnesiuko lankė...niekas nieko neprašė nei iš ryto nei po pietų, buvo du laikai kada gali tada eini.....
tikrai nenusivyliau, Kaune lankiau....daugumai iki dekreto oi kaip toli būdavo dar.....kitos nuo 1 mėnesiuko lankė...niekas nieko neprašė nei iš ryto nei po pietų, buvo du laikai kada gali tada eini.....
Norėčiau ir aš į tuos kursus, ne tiek dėl savęs,nes pati esu medikė, bet kiek dėl vyro, kad jis įsivaizduotų, kaip galės padėti man ir šiaip apskritai, kad įsivaizduotų, kas laukia. Važiuot į Vilnių du savaitgalius iš eilės nelabai vilioja, o be to dar mano darbas toks - budėjimais, tai nelabai ką paplanuosi. Tai vat galvoju, gal reiktų Kaune lankyti. O Kaune dvi savaites tęsiasi kursai? Bet manau, kad galėsim tik nuo balandžio, nes tada viename darbe išeisiu dekretinių, tai bus lengviau derinti laiką. Gal kas planuojat lankyti Kaune nuo balandžio mėn arba žinot kas kiek laiko jie organizuoja grupes? Nors šiaip turbūt reiks pasiskambint ir pasiteiraut
Dabar kursai yra organizuojami balandzio 16d. Kai skambinau Semetai, tai sake, kad vyras gali dalyvauti tik keliose paskaitose? Ar tai tiesa? jis negali lankyti visu paskaitu?
QUOTE(lgd @ 2007 03 23, 01:28)
Dabar kursai yra organizuojami balandzio 16d. Kai skambinau Semetai, tai sake, kad vyras gali dalyvauti tik keliose paskaitose? Ar tai tiesa? jis negali lankyti visu paskaitu?
Su vyrais yra skirtos trys paskaitos, visos jos apie gimdymą, kaip gali padėti vyras moteriai gimdymo metu ir t.t., be to rodomas filmukas apie gimdymą. Gali tartis, kad leistų lankyti pamokėles ir vyrui kartu, tik nemanau, kad jam bus labai jau įdomu, tokie dalykai, kaip nėščiosios mityba, kūdikio žindymas ir t.t., be to ten susirenka vienos moterys.... ir dar nepamiršk, kad pamokėlės vyksta kasdien nuo ryto iki pietų, tai turit abu nedibti tuomet , o vat kai jau eisite kartu su vyru į gimdymo pamokėles, jos bus vakare
QUOTE(lgd @ 2007 03 23, 01:28)
Na tikrai nesake, kad vyrui tik keliose dalyvauti. Atlankem dar tik viena savaitgali, bet tikrai buvo labai naudinga abiems. Ir Semeta kaip tik sako, kad jis linkes, jog visa seima dalyvautu