Mes irgi ėjome, netgi 2 kartus - prieš pat gimdymą kartojome masažus (kartą sumokėjus, galima eiti kartoti kiek nori, vaikščioti į relaksacijos seansus). Labai patiko gautos žinios, viską konspektavome, kovojome (ji su viskuo sutiko) dėl visų natūralumų su savo gydytoja BET... Yra toks bet, dėl kurio truputį gailiuosi. Tuose kursuose labai kategoriškai nustato, tuo metu atrodo viskas įtikinama ir tinkama. Bet man teko daryti cezarį ir jaučiu, kad vien dėl tų kursų įtakos ilgai jaučiausi žiauriai nepilnavertė. Juk "pagimdo visos". O man net pabandyt neleido, blogi tyrimai buvo ir teko šiek tiek paskubinti gimimą. Apie tai kursuose nekalbėjo. juk visos pagimdo.. Ir dar iš mano praktikos - ten griežtai neleidžia vaikam duoti soskytės. Ir mes su vyru aršiai visiem aiškinom, kad dingtų su savo siūlymais "užkišti" vaiką, nesąmonė, jai nereikia to šlykštaus daikto. Ir klaikiai bijojau, kad pieno dėl jos nesumažėtų. Bet po poros mėnesių vis dėl to davėm ir pamatėm, kad vaikas taip daug ramiau užmiega, neklykia tiek daug. (beje, pienuko nesumažėjo

) Tai vat vėl gi - labai reikia žiūrėt ir įsiklausyt širdutės, o ne vien teorijos.
Atsiprašau, kad išsiliejau. Bet šiaip kursai buvo laaabai naudingi - konspektus vartėm ir vartėm, vos kokių klausimų kildavo. Ten beveik visas situacijas aptaria. Ypač gerai, kad ir vyras "pasikaustęs" buvo. Juk nepriversi vyro skaityti tiek knygų ir žurnalų kiek jų perskaitome mes.