Įkraunama...
Įkraunama...

Šemetos kursai

Mes irgi ėjome, netgi 2 kartus - prieš pat gimdymą kartojome masažus (kartą sumokėjus, galima eiti kartoti kiek nori, vaikščioti į relaksacijos seansus). Labai patiko gautos žinios, viską konspektavome, kovojome (ji su viskuo sutiko) dėl visų natūralumų su savo gydytoja BET... Yra toks bet, dėl kurio truputį gailiuosi. Tuose kursuose labai kategoriškai nustato, tuo metu atrodo viskas įtikinama ir tinkama. Bet man teko daryti cezarį ir jaučiu, kad vien dėl tų kursų įtakos ilgai jaučiausi žiauriai nepilnavertė. Juk "pagimdo visos". O man net pabandyt neleido, blogi tyrimai buvo ir teko šiek tiek paskubinti gimimą. Apie tai kursuose nekalbėjo. juk visos pagimdo.. Ir dar iš mano praktikos - ten griežtai neleidžia vaikam duoti soskytės. Ir mes su vyru aršiai visiem aiškinom, kad dingtų su savo siūlymais "užkišti" vaiką, nesąmonė, jai nereikia to šlykštaus daikto. Ir klaikiai bijojau, kad pieno dėl jos nesumažėtų. Bet po poros mėnesių vis dėl to davėm ir pamatėm, kad vaikas taip daug ramiau užmiega, neklykia tiek daug. (beje, pienuko nesumažėjo smile.gif ) Tai vat vėl gi - labai reikia žiūrėt ir įsiklausyt širdutės, o ne vien teorijos.
Atsiprašau, kad išsiliejau. Bet šiaip kursai buvo laaabai naudingi - konspektus vartėm ir vartėm, vos kokių klausimų kildavo. Ten beveik visas situacijas aptaria. Ypač gerai, kad ir vyras "pasikaustęs" buvo. Juk nepriversi vyro skaityti tiek knygų ir žurnalų kiek jų perskaitome mes. rolleyes.gif
Atsakyti
Sutinku su kamilyte, reikia butinai ziureti pagal save, mes irgi soskyte duodam, bet vaikas matyt jaucia, kad nenoriai mes ja duodam, tai pati nenoriai ima, bet kartais tai -pagalba superine tos soskes biggrin.gif Tikrai, visko ka aiskina kursuose nepritaikysi, ir gimdykloje buvo daug "nusizengimu" ekologiniam gimdymui, taciau viskas baigesi gerai ir tuo metu maziausiai rupejo su gydytojais kovot, kovojom tik del vieno - kad manes nekirptu, tai issikovojom tongue.gif , nors is anksto nieko nenumatysi, gydytoja sake - o gal ta tarpviete labai maisys ir vaikelis negales uzgimt per ilgai, tai ka daryt tada? tai ir butu kirpe matyt... aciu Dievui neprireike
Atsakyti
QUOTE(as mamyte @ 2005 10 05, 12:52)
O mes jau buvome susiruose i siuos kursus ir uzsirase, bet nenuejome  sad.gif , nes kaip supratau - jie trunka visa diena, du savaitgalius, o laiko taip nera, nezinau, ka ir daryti, vyras sako - laiko svaistymas, nors i gimdyma eiti lyg ir pasiruoses... blink.gif  o Semeta rase kazkur, kad jei vyras nejes i jokius kursus, tai geriau ir i gimdyma jo nesivesti..  cry.gif  Gal galit patikslinti, kiek laiko trunka paskaitos? Ar tikrai visa diena? Keturias dienas? Kodel jos taip istemptos?

Na nežinau, mes tų kursų nelankėme, nors ilgai galvojome. Ir nieko. Vyras labai puikiai ir be jų apsiėjo. Ir viskas buvo labai šaunu, gimdėm nemokėdami kvėpuoti, bet viską darėm, kad būtų lengviau. Ir tas kvėpavimas, kurį man patarė daryti seselė, nieko nepdaėjo, tik juokingai jaučiausi. Aišku, naudos tikrai iš kursų yra, bet per daug irgi, manau, neverta įsijausti. kiekvienam savas atvejis, kiekvienam situacija skirtinga. Sėkmės visoms mūsimoms ir esamoms mamytėms. smile.gif
Atsakyti
Man tas pasakymas, kad maždaug nelankė kursų, tai jau ir nesivesk kartu gimdyt tai nu.. kvepia savireklama doh.gif Juk vyras į gimdyklą eina ne tik padėt gyvenimo partnerei, pirmiausia jis eina pasižiūrėt savo kūdikio atėjimo į šį Pasaulį, o teisę į tai turi kiekvienas tėvas 4u.gif Nei aš, nei maniškis, nelankėm jokių kursų, ir pasakysiu, labai džiaugiuos, nes tiek gimdyti, tiek gyventi reikia su savo protu. Beje, gimdymas buvo nuostabus. Kvėpuot nemokėjau, bet net jei ir būčiau, nebūčiau galėjus, nes dusau iš troškulio, tačiau vyras padėjo vien savo buvimu. Žinojau, kad jis šalia, ir nereikėjo daugiau nieko.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 13 sausio 2006 - 20:56
As irgi lankiau siuos kursus. Naudos tikrai dave nemazai. Taciau kai kurie kategoriskumai man nelabai patiko. Tiesiog, atsirinkom su vyru tai, kas musu nuomone buvo mums ir musu vaikui priimtina.
Pvz. mielai nardem vonioje, darem manksteles, bet nevartaliojom savo vaiko, nes turejom ir kitu mediku issakyta nuomone apie galimas pasekmes.
Taigi, is esmes visoms pirma syki gimdancioms tikrai rekomenduociau dalyvauti, bet nebutinai 100 proc. laikytis visko, kas destoma.
Atsakyti
turiu net 3 drauges,kurios lankė šiuos kursus, atsiliepimų visokių girdėjau, vienom patiko labai, kitom - buvo ko pasimokyt, o dar kitom - visai nusivylė. mano ginekologė sakė, kad pakankamai savotiški tie kursai, bet tikrai tikiu, kad jei yra galimybė ir noras - ką nors sužinosit naujo, galų gale pabūsit tarp nestuke.gif bendraminčiu mirksiukas.gif
o aš g.gif nusprendžiau neiti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazius_ @ 2006 02 11, 11:48)
o aš  g.gif nusprendžiau neiti tongue.gif

nu ir kuo tu motyvuoji ta savo apsisprendima?ar labai daug prisiskaicius, ar drauges viska papasakojo, gal pries pati Semeta esi nusistaciusi, o gal manai, kad kaip visos vaikucius isnesioja ir pasigimdo, tai ir tu ne kitokia?na zinoma, tau jau nebedaug liko to laukimo ir kursai jau nedaug naudos beduos, bet pvz man tai kursai daugiausiai naudos dave gimdymo metu.
Atsakyti
QUOTE(Lolija @ 2006 02 14, 02:04)
nu ir kuo tu motyvuoji ta savo apsisprendima?ar labai daug prisiskaicius, ar drauges viska papasakojo, gal pries pati Semeta esi nusistaciusi, o gal manai, kad kaip visos vaikucius isnesioja ir pasigimdo, tai ir tu ne kitokia?na zinoma, tau jau nebedaug liko to laukimo ir kursai jau nedaug naudos beduos, bet pvz man tai kursai daugiausiai naudos dave gimdymo metu.

g.gif tiesiog nenusistačius, bet nusprendžiau lankytis kitur, kažkaip nenoriu persiplėšti ir visur bėgioti. manau, kad išgyvensiu ir su vienokiais kursais mirksiukas.gif
Atsakyti
Nežinau, neštukės, nes dar pati nesu nėščia, bet mano draugė lankė šiuos kursus ir labai labai liko patenkinta. Kursuose mokoma ne tik fizinių dalykų (kvėpavimo, masažų ir pan.), bet ir parengiama psichologiškai, mokoma atsipalaiduoti. Taip man pasakojo draugė. Gal dėl to kai kurie gydytojai nusiteikę prieš? Na, čia jau kiekvieno nuomonė. Bet ką man pasakojo mano gera bičiulė - man labai patiko. Psichologinis pasiruošimas labai svarbus dalykas, ypač kovojant su baime, nerimu ir panika gimdymo metu. Draugė pagimdė lengvai, ištvermingai ir sakė, kad kursuose išmokti dalykai be galo padėjo.
Atsakyti
Nuo kada rekomenduotumete pradeti eiti i kursus?
Jei juos Vilniuje per du savaitgalius isklausysim, tai iki gimdymo spesim pamirsti... Ir atvirksciai, jei pasakoja apie nestuma, tai praleisti nesinori...
Ka patartumete?
Atsakyti
Aš patarčiau eiti kaip galima anksčiau. Ten pasakoja ir apie nesčiosios myutybą, ir apie vaikelio vystymąsi, ir gimdymą....

(na bent jau taip buvo prieš trys metus rolleyes.gif , ir tada galima buvo prieš gimdymą dar pakartot nemokamai paskaitėles, be to buvo relaksacijos valandėlės kiekvieną savaitgalį ir pan, nežinau kokia situacija dabar)
Atsakyti
Man buvo labai naudinga, mano vyrui dar labaiu patiko nei man, info tikrai nemazai, visom patarciau nepatingeti ir atlankyti tuos kursus, bet kaip jau ir anksciau minejo nereikia aklai viskuo vadovautis, as ne viska taikau sau, as vistik manau gimdysiu su epidura o semeta uz naturalu gimdyma
Atsakyti