Teisingai sakot, kad reiketu per savo informacija "perleisti", bet juk ta ir darome, manau, visa informacija taip ir priimame, juk nevertiname pagal kazka kita, tas neimanoma:)
kas nustato ciulpimo reflekso stipruma? siaip jau didesni vaikai pirstukus ciulpia dazniausiai del psichologiniu problemu, pvz. ankstyvo zindymo nutraukimo, mamos isejimo i darba, daznu kelioniu, sveciu ir pan. Taip vaikas ne ciulpimo refkleksta patenkina, bet tarsi bando saugumo jausma atliepti. Nesu profesionale siuo klausimu, bet galima pasieskoti profesionalu nuomones...
Del zindymo, is mano ir ne vienos mamos patirties tikrai galiu padaryti isvada, kad viena dazniausiu priezasciu ivairiems su zindymu susijusiems sunkumams buna del netinkamo apziojimo...tiek nugrauzti negyjantys speneliai, "guzai", po ju einantys mastitai ir t.t. Aisku, tikrai gali buti ir kitos priezastys. Visgi, mamos buna daznai linkusios ieskoti "tabletes" siems sunkumams ispresti, kai kartais tiesiog reikia gerokai padirbeti ir "ismokti" maitinti vaika ir/arba padeti vaikui teisingai apzioti kruti. Tokia ta mano nuomone.
O del Kristinos, tai man asmeniskai kazkaip ne visada atrode jos patarimai tinkami, bet juk visada atsirenkama, kas mums tinka, kas ne.
Sekmes!!!
QUOTE(ninfa @ 2012 01 24, 18:04)
Teko lankytis ne vienuose kursuose, susijusiuose su nėštumu, gimdymu, kūdikio priežiūra, žindymu, teko skaityti nemažai knygų lietuvių ir užsienio kalbomis šiomis temomis. Šemetos kursuose pateikiama tikrai daug naudingos informacijos, tačiau nereikėtų pažodžiui visko priimti, o pervertinti šią info per savo prizmę, nes viską kas juose dėstoma taikant pažodžiui, galima sulaukti neigiamo efekto. Siūlyčiau pasinaudoti pagrindiniais principais, bet interpretuoti savaip, unikaliai, pagal savo nuojautą. Pvz. kursuose tėvai raginami jokiu būdu neduoti čiulptuko, tačiau žinau atvejį, kai vaiko čiulpimo refleksas buvo labai stiprus, tėvai nedavė čiulptuko, o visokius šaukštelius graužti, tai vaikas iki 5 metų iki randų nusigrauždavo nykštį. Čia tik vienas pavyzdys kaip tėvai neturėtų priimti visko kaip neginčijamos tiesos. Taip pat Šemetos Kristina ne visada, mano nuomone, yra kompetentinga atsakyti į rūpimus klausimus. Dažniausiai pasikonsultavus dėl žindymo, atsakymas būna: vaikas blogai paėmė krūtį
)) Maitinu savo vaiką jau virš metų ir tikrai galiu pasakyti, kad atsakymas į visas problemas, susijusias su maitinimu, neapsiriboja mano minėtuoju.