Įkraunama...
Įkraunama...

Šemetos kursai

QUOTE(Latvė @ 2012 01 09, 09:50)
Pasirinkimo reikalas. Bet aš gavau neblogos info iš šių kursų. Galėsiu pasidalinti po gimdymo ar ja pasinaudojau.

O man būtent informacijos ten ir buvo mažokai, nors iš esmės kursai patiko... Gydytojas nuolat akcentuoja, kad svarbu pasiruošimas, kad jo kursuose moterys paruošiamos, bet aš pasiruošusi tikrai nesijaučiu smile.gif Bendra nuotaika - ok, eiti kartu su vyru irgi naudinga (gal jie kažką daugiau išgirsta, ko nežinoję), bet informacija pateikiama labai lėtai, esminės info nedaug, rodomi kokių 1990-ųjų laikų amerikietiški filmukai apie nėščiųjų mankštą, gimdymą ir žindymą. Kilo klausimas, ar tikrai nebūtų galima aktualesnės vaizdinės ir kt. informacijos surinkti. Bet šiaip, jei kas klausia, rekomenduoju, kodėl ne. Didžiausias minusas - aplinka, nėščiai nelengva išsėdėti nuo 9:30 iki 13 val. ir nuo 14 val. iki 17 val. (ir taip du savaitgalius) patalpoje be langų, kartais tiesiog trūkdavo oro... Būtent dėl to norėdavosi, kad viskas greičiau vyktų, pateiktų daugiau info, o ne šiaip ką nors maloniai plepėtų.
Atsakyti
Teko lankytis ne vienuose kursuose, susijusiuose su nėštumu, gimdymu, kūdikio priežiūra, žindymu, teko skaityti nemažai knygų lietuvių ir užsienio kalbomis šiomis temomis. Šemetos kursuose pateikiama tikrai daug naudingos informacijos, tačiau nereikėtų pažodžiui visko priimti, o pervertinti šią info per savo prizmę, nes viską kas juose dėstoma taikant pažodžiui, galima sulaukti neigiamo efekto. Siūlyčiau pasinaudoti pagrindiniais principais, bet interpretuoti savaip, unikaliai, pagal savo nuojautą. Pvz. kursuose tėvai raginami jokiu būdu neduoti čiulptuko, tačiau žinau atvejį, kai vaiko čiulpimo refleksas buvo labai stiprus, tėvai nedavė čiulptuko, o visokius šaukštelius graužti, tai vaikas iki 5 metų iki randų nusigrauždavo nykštį. Čia tik vienas pavyzdys kaip tėvai neturėtų priimti visko kaip neginčijamos tiesos. Taip pat Šemetos Kristina ne visada, mano nuomone, yra kompetentinga atsakyti į rūpimus klausimus. Dažniausiai pasikonsultavus dėl žindymo, atsakymas būna: vaikas blogai paėmė krūtį smile.gif)) Maitinu savo vaiką jau virš metų ir tikrai galiu pasakyti, kad atsakymas į visas problemas, susijusias su maitinimu, neapsiriboja mano minėtuoju.
Atsakyti
Teisingai sakot, kad reiketu per savo informacija "perleisti", bet juk ta ir darome, manau, visa informacija taip ir priimame, juk nevertiname pagal kazka kita, tas neimanoma:)
kas nustato ciulpimo reflekso stipruma? siaip jau didesni vaikai pirstukus ciulpia dazniausiai del psichologiniu problemu, pvz. ankstyvo zindymo nutraukimo, mamos isejimo i darba, daznu kelioniu, sveciu ir pan. Taip vaikas ne ciulpimo refkleksta patenkina, bet tarsi bando saugumo jausma atliepti. Nesu profesionale siuo klausimu, bet galima pasieskoti profesionalu nuomones...
Del zindymo, is mano ir ne vienos mamos patirties tikrai galiu padaryti isvada, kad viena dazniausiu priezasciu ivairiems su zindymu susijusiems sunkumams buna del netinkamo apziojimo...tiek nugrauzti negyjantys speneliai, "guzai", po ju einantys mastitai ir t.t. Aisku, tikrai gali buti ir kitos priezastys. Visgi, mamos buna daznai linkusios ieskoti "tabletes" siems sunkumams ispresti, kai kartais tiesiog reikia gerokai padirbeti ir "ismokti" maitinti vaika ir/arba padeti vaikui teisingai apzioti kruti. Tokia ta mano nuomone.
O del Kristinos, tai man asmeniskai kazkaip ne visada atrode jos patarimai tinkami, bet juk visada atsirenkama, kas mums tinka, kas ne.

Sekmes!!!
QUOTE(ninfa @ 2012 01 24, 18:04)
Teko lankytis ne vienuose kursuose, susijusiuose su nėštumu, gimdymu, kūdikio priežiūra, žindymu, teko skaityti nemažai knygų lietuvių ir užsienio kalbomis šiomis temomis. Šemetos kursuose pateikiama tikrai daug naudingos informacijos, tačiau nereikėtų pažodžiui visko priimti, o pervertinti šią info per savo prizmę, nes viską kas juose dėstoma taikant pažodžiui, galima sulaukti neigiamo efekto. Siūlyčiau pasinaudoti pagrindiniais principais, bet interpretuoti savaip, unikaliai, pagal savo nuojautą. Pvz. kursuose tėvai raginami jokiu būdu neduoti čiulptuko, tačiau žinau atvejį, kai vaiko čiulpimo refleksas buvo labai stiprus, tėvai nedavė čiulptuko, o visokius šaukštelius graužti, tai vaikas iki 5 metų iki randų nusigrauždavo nykštį. Čia tik vienas pavyzdys kaip tėvai neturėtų priimti visko kaip neginčijamos tiesos. Taip pat Šemetos Kristina ne visada, mano nuomone, yra kompetentinga atsakyti į rūpimus klausimus. Dažniausiai pasikonsultavus dėl žindymo, atsakymas būna: vaikas blogai paėmė krūtį smile.gif)) Maitinu savo vaiką jau virš metų ir tikrai galiu pasakyti, kad atsakymas į visas problemas, susijusias su maitinimu, neapsiriboja mano minėtuoju.

Atsakyti
Pritariu tikrai šioms nuomonėms, bet daba sėdžiu ir galvoju kad gera formulė btų:

kursai (info perleista per prizmę savąją)+gydytojo nuomonė+TAI KĄ SAKO MAMYTĖS ŠIRDIS=sėkmingas vaikelio atėjimas į šį pasaulį ir jo auginimas smile.gif ax.gif
Atsakyti
Po gimdymo dar norėčiau pasidalinti įspūdžiais apie medikų (konkrečiai - VGN) požiūrį į Šemetos kursus. Deja, susidariau vaizdą, kad jo kursų išklausymo lipdukas ant nėščiosios kortelės gali sąlygoti neigiamą požiūrį į gimdyvę (bent jau aš pataikiau pas tokį gydytoją/akušerę gimdyti). Per mano skausmingus, bet neefektyvius sąrėmius buvo ironiškai pareikšta - "tai čia jūs norėsit visko kuo natūraliau, taip?" Sakau, norėčiau taip, kaip reikia, kad būtų geriau vaikui. Tai gavau ir skatinamųjų, ir intraveninį nuskausminimą. Vaikas ne visiškai taisyklingai įsistatė galvute, todėl man buvo labai sunku, bet stūmimo metu dar susilaukiau pašaipos - "taigi toookią mokyklą pabaigusi, o gimdyti nemoki, kaip čia taip..." Aišku, čia yra tų medikų problema, o ne tiesiogiai Šemetos, bet žinokit, ko kartais galima tikėtis, kai leidi užklijuoti tą lipduką ant nėščiosios kortelės... Jokių ypatingų pageidavimų nereiškiau, nekalbant jau apie žvakes ir smilkalus gimdykloje, bet vis tiek jaučiau jų neigiamą požiūrį.
Kaip jau pasisakiau šioje temoje prieš gimdymą, Šemetos kursuose info pateikiama tikrai mažai, ir ji apima tik kelias standartines situacijas... O juk daugeliui iš mūsų įvyksta kas nors nestandartiško.
Atsakyti
Lankėm šiuos kursus, bet iš jų tikėjomės daugiau naudos. Džiugu, kad Šemeta daug info pateikia iš ilgemetės darbo su gimdyvėm patirties. Bet jei esat nors kiek ragvę gamtos, medicinos mokslų šiais laikais, tai ten eiti tikrai neverta. Info pateikia labai lėtai, abstrakčiai. Teigiama, kad tai moksliniai šaltiniai, bet nė vienos nuorodos neduodama. Info morališkai pasenusi. Taip, gimdė moterys ir prieš šimtus metų, bet man nėra priimtina mokėt pinigus už nekokybiškas paskaitas. Ir nusiteikite, kad nuolat bus rodomos elementarių klaidų, tame tarpe ir gramatinių pilnos skaidrės - kas man automatiškas rodo jokį atsakomybės nebuvimą prieš auditoriją. Net minties nebuvo duoti savo nėštumo kortelę, kad ten priklijuotų Šemetos kursų lipduką. Nes paskaitos man nekėlė pasitikėjimo. Ką reiškia vien tokie Šemetos pasakymai - pvz., jei neparašysit man laiško apie savo svajonių gimdymą mano ateities knygoms, tai gimdysit sunkiai ir skausmingai... Tiesiog ko ne raganiškas grasinimas... Tik ko jis vertas? Man naudinga info buvo tik vieną dieną iš keturių - kai paskaitas vedė akušerė apie naujagimio priežiūrą. Visa kita - morališkai pasenę.
Nuomonė asmeninė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Agė*: 24 birželio 2012 - 17:40
Sveiki,
lankem su vyru siuos kursus pries 3 metus ir buvom tikrai patenkinti - apie gimdyma suzinojom ka reikia, labai padejo masazu - saremiu skausmo nuemimo pamokeles thumbup.gif zinoma situaciju gali buti visokiu, gali prireikt ir skatinimo ir nuskausminimo, taciau man pasiseke ir pagimdziau naturaliai smile.gif Del Kristinos kompetencijos tai negaliu 100% pasisakyti, nes po gimdymo kai uzkilo temperatuta 39 ir skaudejo krutine ji man telefonu tik apie kompresus krutinei pasakojo, nors kaip medike manau turejo patart kreiptis i ligonine. Po daugiau nei paros nuvaziavom i ligonine ir pasirodo buvo ne su krutine problema, o gimdos uzdegimas..
Vienos tiesos zinoma niekada nera, taciau del ciulptuko nedavimo dziaugiuosi kad suzinojau, nes is savo aplinkos tik girdejau priekaistus mazdaug kad kankinu vaika ir save kad neduodu. Knygose irgi perskaiciau nemazai info apie ciulptuko neigiama itaka, ir issivertem puikiausiai be jo (aisku, buna isimciu galbut kad jo reikia, bet manau pradziai geriau pabandyti issiversti be jo). Mano mergaite lyginant su bendraamziais pradejo anksciau kalbet ir neturejom problemu del atpratinimo. Tiek is mano patirties. Dabar vel nestuke.gif ir mielai pakartosiu bent viena paskaitele kad prisiminciau apie kvepavima ir naturalu nuskausminima smile.gif
Atsakyti
As irgi issakysiu grynai asmenine nuomone apie Semetos kursus - antra klarta neiciau, nes destymas ilgus (be priezasties), nes ta pacia medziaga imanoma isdestyt daug trumpiau ir glausciau, remiasi senomis nuotraukomis ir senais duomenimis. Kita priezastis - sumokejus tokia pinigu suma uz kursus galetu bent jau kazkokia medziaga padalint, arba bent jau skaidres su main mintim padalint, kad kaip studentui konspektuot nereiketu, ties- dar tas lipdukas ant nesciosios knygeles-kurio as neleidzu uzklijuot (ir gerai padariau) r tuo metu apsauke neatsakinga motina doh.gif man truko info apie zindyma. Poto lankiau prie Ausros vartu Seimos centre zindymo kursus, tai per keturis kartus viska koncentruotai papasakojo, parode, pacioms maytems leido pabandyt... tai tiek.
Atsakyti
kaip tik praeita sekmadieni buvom pakartotinai pas Semeta, iraso medziaga i USB, nezinau kada Jus lanket kad medziagos negavot. Su pirmu nestumu lankemes pries 4 metus, tada atspausdinta medziaga dave, bet konspektuot visko tikrai nereikejo.
Apie zindyma info ir man pritruko, bent jau kai praktiskai reikejo ja pritaikyt buvo siek tiek problematiska. Nors teoriskai kaip ir viska isdeste teisingai g.gif
Atsakyti
Maidala, o reikia mokėti už kursų kartojimą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2013 02 04, 18:06)
Maidala, o reikia mokėti už kursų kartojimą?  4u.gif

jei neklystu kartojant su tuo paciu nestumu, tai nemokamai. Mes kartojom po 4 metu, tai mokejom, bet su labai didele nuolaida wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*Agė* @ 2012 06 24, 17:39)
Lankėm šiuos kursus, bet iš jų tikėjomės daugiau naudos. Džiugu, kad Šemeta daug info pateikia iš ilgemetės darbo su gimdyvėm patirties. Bet jei esat nors kiek ragvę gamtos, medicinos mokslų šiais laikais, tai ten eiti tikrai neverta. Info pateikia labai lėtai, abstrakčiai. Teigiama, kad tai moksliniai šaltiniai, bet nė vienos nuorodos neduodama.  Info morališkai pasenusi. Taip, gimdė moterys ir prieš šimtus metų, bet man nėra priimtina mokėt pinigus už nekokybiškas paskaitas. Ir nusiteikite, kad nuolat bus rodomos elementarių klaidų, tame tarpe ir gramatinių pilnos skaidrės - kas man automatiškas rodo jokį atsakomybės nebuvimą prieš auditoriją. Net minties nebuvo duoti savo nėštumo kortelę, kad ten priklijuotų Šemetos kursų lipduką. Nes paskaitos man nekėlė pasitikėjimo. Ką reiškia vien tokie Šemetos pasakymai - pvz., jei neparašysit man laiško apie savo svajonių gimdymą mano ateities knygoms, tai gimdysit sunkiai ir skausmingai... Tiesiog ko ne raganiškas grasinimas... Tik ko jis vertas? Man naudinga info buvo tik vieną dieną iš keturių  - kai paskaitas vedė akušerė apie naujagimio priežiūrą. Visa kita - morališkai pasenę.
Nuomonė asmeninė  4u.gif

drinks_cheers.gif. buvau si savaitgali.
as kaip baigusi biomedicinos mokslus ir ten bedirbanti irgi sakau, labai daug nusisnekejimu, info nepagrysta, pasenusi. kai paklausdavau kaip irode, tai jis nukreipdavo kalba. labai nepatiko, kad tiesiog aklai skaito, viena skaidre praleido ir nebezinojo ka pasakyti. atrodo, kad ne jis kas ruose.
labiausiai sunervino netgi, kad jis vaika laiko "tabula rasa", visiskai atmeta paveldimuma, teigia, kad jis neva atmestas. zodziu, buciuokit vaika, glamonekit ir va jums genijus uzaugs. ir tas pasakymas - gimdymo skausmas yra isgalvotas. bande jis aiskinti kodel jis isgalvotas, bet taip nerisliai.
zodziu, gaila pinigu.
Atsakyti