Įkraunama...
Įkraunama...

Šemetos kursai

Nelankiau kursų ir nesigailiu, nors iš pradžių labai planavau į Šemetos užsiregistruoti. Bet nutiko labai nemalonus įvykis - kai paskambinau jiems dėl papildomos inf, sužinojau, kad viena tų kursų lankyti negaliu. Mat būtinai reikalingas tėtis. Gal kam sunku patikėti, bet mūsų tėtis užsiėmęs 7/24. Dirba, kad mus išlaikytų ir kartu pabūnam arba savaitgalio rytais arba labai vėlai vakarais. Tačiau kursus organizuojantis žmogus telefonu drįso apšaukti mano vyrą kaip neatsakingą žmogų, mūsų šeima jo akyse pasirodė asociali ir pareiškė, kad jeigu noriu lankyti kursus, PRIVALAU jį atsivesti kartu. Arba ką nors kitą, kas bus su manimi per gimdymą. Ką man vestis - gydytoją ar akušerę? Nes buvau nusprendus ir nepasigailėjau, kad gimdžiau be šeimos narių. Aišku, man nėščiai tas telefoninis pašnekovas taip susuko smegenis, kad pradėjau terorizuot MB, jog labai svarbu eiti kursus ir iš tiesų, koks gi jis tėvas, jei neina į kursus. Dėkui Dievui, MB sugebėjo mane atšaldyti. Sako, o jeigu aš būčiau tolimųjų reisų vairuotojas, irgi negalėčiau lankyti, bet dirbčiau, kad turėtume namus, maisto ir susimokėtumėm už palsuagas, tai aš vis tiek būčiau blogas tėvas? Užteko proto man susiprasti, kokį š.. buvau pradėjus skiesti.

tai va, turim dukrytę, sekas viskas puikiai, šeiSM mamytės ir gydytoja padeda patarimais, tvarkomės puikiai be jokių kursų. O mūsų tėtis - pats šauniausias wub.gif Tik jam mažytė taip meiliai šypsosi smile.gif
Atsakyti
Sveikos esamos ir busimos mamytes, mes siuo metu lankome kursus. Galiu pasakyti tik teigiamus atsiliepimus! Kiek naudingos info. Tikrai pagal kaina kokybe labai auksta!

Kas del teveliu tai ir musu grupeje maciau keleta vienu manyciu. Bet vis delto ten info abiems tevams, kaip ir ruosimasis gimdyme.. Bet pats R.Semeta sake kad jei vyras negali/nenori, galite pasiimti kita artima zmogu kuris su jumis gimdys smile.gif

Atsakyti
O Kaune siuo metu vyksta?
Atsakyti
QUOTE(obstinate @ 2011 03 23, 10:05)
O Kaune siuo metu vyksta?

Reiketu jiems skambinti ir klausti. Musu grupeje buvo kaunieciu, kurie vazinedavo i vilniu...
http://seima.ot.lt/
Atsakyti
Mernai sausi lankeme gyd. Semetos kursus. Tuo metu, kai buvom visiskai zali, buvo labai idomu ir naudinga. Bet dabar jau turint patirties, neiciau i situos kursus. Semeta yra gal sakyciau per didelis naturalistas ir nepapasakoja, kad gyvenime daznai neuztenka kartoti sau "as gimdau naturaliai ir lengvai" ir pagimdai naturaliai ir lengvai. As kartojau, bet, deja, situacija buvo tokia, kad be skatinamuju ir epiduro neissiverau. Tai vyras, prisiklauses, kad viskas musu rankose, galim pagimdyti naturaliai, jei tik to norim, antraip pakenksim vaikuciui, atrode nusivyles, kai epidurui nepasakiau ne smile.gif Be to, jokie masazai, jokie pratimai negelbejo saremiu metu, man tik norejosi sustingti ir nejudeti, o tam kursu nereikia smile.gif Taciau be galo be krasto naudinga paskutine kursu diena su gyd. Kristina. Daug skambinausi dukrytei gimus jai, daug klausiau, viska mielai atsakydavo bet kuriuo paros metu.
Atsakyti
Na as irgi ne su viskuo sutinku ir ne viska priemiau is siu kursu. Bet man rodes svarbu ne tik isgirsti, kad reikia sau kartoti jog "gimdau naturaliai ir lengvai", bet is tiesu tuo patiketi...kas yra be galo sudetinga...nes aplink tiek daug neigiamos informacijos, neigiamos aplinkiniu nuomones...reikia daug stiprybes ir palaikymo...o kitas dalykas man rodos, akd svarbu jog gydytojas sneka apie idealu atveji, kaip turi buti, t.y. naturaliai ir lengvai ir manau, kad tikrai buna atveju, kuomet reikia tiesiog reaguoti i esama situacija, ne visi gimdymai yra nekomplikuoti, tik norisi, kad mamos padaryti viska, kad tie gimdymai butu "lengvi ir naturalus". Nereiketu pergyventi, jeigu moteris padare viska, ka galejo, juk atsitinka visaip...

o del Kristinos man siek tiek norejosi is jos daugiau lankstumo:)) cia kalbant apie kursus...smile.gif)
Atsakyti
Kelinta menesi lankete siuos kursus? smile.gif
Atsakyti
Mes lankėmės 12 sav. Rekomenduojama ateiti kuo anksčiau. Mūsų grupėje net buvo viena pora tik planuojanti vaikutį, tai daktaras tuo labai džiaugėsi.
Atsakyti
QUOTE(Rokita @ 2011 03 29, 08:57)
Reiketu jiems skambinti ir klausti. Musu grupeje buvo kaunieciu, kurie vazinedavo i vilniu...
http://seima.ot.lt/

As girdejau, kad Kaune jau nevyksta schmoll.gif
Atsakyti
As irgi nestumo pradzioje kazkaip buvau uzsidegusi del ivairiu mokamu kursu.. Bet paskui nusprendziau daugiau skaityti knygu, ieskoti info internete. Jeigu dar nebutu tokios kosmines kainos tu kursu tai gal dar ir nueiciau.. O kai isgirdau Semeta kalbant per radija tai tik dziaugiausi kad nejau pas ji. Jis man toks nuplaukes.. Mazdaug "moterys, kurios pas mane lankokursus gimdymo skausmo nejaucia. Normaliai gimdant jokio skausmo nera,... yra tik tam tikri nepatogumai.."
nu b** atsiprasant man joks vyras neaiskins kad gimdant neskauda.. gun_bandana.gif lotuliukas.gif vat is moteru tai su mielu noru tokiu istoriju paklausyciau. tik ne is diedo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 06 15, 21:10)
As irgi nestumo pradzioje kazkaip buvau uzsidegusi del ivairiu mokamu kursu.. Bet paskui nusprendziau daugiau skaityti knygu, ieskoti info internete. Jeigu dar nebutu tokios kosmines kainos tu kursu tai gal dar ir nueiciau.. O kai isgirdau Semeta kalbant per radija tai tik dziaugiausi kad nejau pas ji. Jis man toks nuplaukes.. Mazdaug "moterys, kurios pas mane lankokursus gimdymo skausmo nejaucia. Normaliai gimdant jokio skausmo nera,... yra tik tam tikri nepatogumai.."
nu b** atsiprasant man joks vyras neaiskins kad gimdant neskauda..  gun_bandana.gif  lotuliukas.gif  vat is moteru tai su mielu noru tokiu istoriju paklausyciau. tik ne is diedo... doh.gif

Drisciau teigti, kad labai jau greitai isvadas padarete:)) aisku, as negirdejau ka ten tiksliai Semeta per radija sake, bet buvau jo kursuose...ir ten apie gimdyma be skausmo kalba jis nemazai ir gana racionaliai...manau, pries supykstant, galima butu daugiau pasidometi:)) arba kad ir supykus, irgi galima pasidometi:))
Semetos kursai turi savo pliusu ir tikrai nemazai, mano kuklia nuomone, ypac besilaukiantiems vyrams:))
Sekmes:)
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 06 15, 21:10)
nu b** atsiprasant man joks vyras neaiskins kad gimdant neskauda..  gun_bandana.gif  lotuliukas.gif  vat is moteru tai su mielu noru tokiu istoriju paklausyciau. tik ne is diedo... doh.gif

Jo kursų esmė - psichologinis pasirengimas. Skausmo buvimo niekas neneigia, netgi R.Šemeta.
Atsakyti