Įkraunama...
Įkraunama...

Šemetos kursai

QUOTE(Monrutė @ 2009 02 02, 16:01)
...taigi, vienas iš 10  iš mūsų draugų vaikų augo be čiulptuko....

Ačiū. Mano draugų ir pažįstamų tarpe atvirkščiai - 2 iš 9 draugų vaikų naudojo čiulptuką.
Atsakyti
QUOTE(Monrutė @ 2009 02 01, 17:55)
na, bet gi tąso ne iš karto ,o po gero mėnesio blink.gif
beje, vaiką už rankyčių laiko ir nešioja ne tik baigę šiuos kurus....o manau, didžioji dalis tėvų, tame nėra nieko blogo

Tai gal ir po menesio, bet vandens pasipriesinimas ir tempas dar labiau tampo sanariukus, net pazistama daktare nepalankiai vertino kai kuriuos ju metodus! O retkarciais panesiot, tai tikrai nieko blogo, bet vandeny uz toki tampyma ir rengiant... as pries unsure.gif Beje, manau, kad tiem pupuliukam daug sveikesnis vonios vandenukas ir uztenka ten vietos, o ne chloruotas ir nezinia koks baseino vanduo... Bent iki 1metuku. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(trudeme @ 2009 02 02, 15:35)
Mano auga be čiulptuko. Pirštukai nenugraužti.
Man labai nepatiko kursuose skleidžiama ideja, kad jei mama vieniša ar nėštumas neplanuotas, tai beveik 90% tikimybė, kad vaikas užaugs nelaimingas, egoistas, sirgs šizofrenija... Taip pat.. (aišku, dabar dar didesnis juokas ima) mintis, kad AK yra surenkamas motinų pienas, tada supilamas į bendrą katilą ir juo primaitinami visi vaikai.. Ir dar tokių "genialių" idėjų yra ne viena...

Sveikos,
Skaitau ir stebiuosi... pati svieziai pries 2 svaites isklausiau tuos kursus, bet nieko panasaus nei vienas is musu kas ten buvom, negirdejom smile.gif O apie surenkama piena tai apsol. Buvo pamineta tik tiek, kad kaip tik sitaip pieno rinkti negalima. I viena bendra katila. Bet jokia Ak nebuvo minima. Apie ciulptukus sake, kad ju kaip tik nereikia. Ir nemazai pasakojo kaip auginti ir ka daryti, kad tu ciulptuku nereiktu. Net nezinau ka ir pasakyti... smile.gif nieko panasaus Semetos kursuose skleidziama nebuvo.

Papildyta:
QUOTE(Salta saule @ 2009 02 09, 20:28)
Tai gal ir po menesio, bet vandens pasipriesinimas ir tempas dar labiau tampo sanariukus, net pazistama daktare nepalankiai vertino kai kuriuos ju metodus! O retkarciais panesiot, tai tikrai nieko blogo, bet vandeny uz toki tampyma ir rengiant... as pries  unsure.gif Beje, manau, kad tiem pupuliukam daug sveikesnis vonios vandenukas ir uztenka ten vietos, o ne chloruotas ir nezinia koks baseino vanduo... Bent iki 1metuku.  blink.gif

hmm o is krano i vonia turbut bega isfiltruotas, skaidrus kaip kristolas vanduo smile.gif na nebent pas tuos, kurie turi i kranus isistate supeinius filtrus smile.gif Kiek kalkiu ir geliezies bega mietso vamdziais? a? Sakot chloruotas vanduo... Taip, bet tik tam tikrais nustatytais higieniniais normatyvais jis dozuojamas. Beje dabar kitokiomis medziagomis baseino vanduo yra valomas. Net ne chloru. O jei vaika augisi visiskai steriliai, tai tik apsunkinsi jo tolesni gyvenimo buda. Nesakau, kad reikia jam leisti po mesla braidyti. Bet ir nereikia perdetai visko baidytis.
Atsakyti
Merginos, parašykit, prašau, kiek dabar kainuoja Šemetos kursai (gimdymas ir kūdikio priežiūra). Ačiū.
Atsakyti
Mano drauge siemet lanke, tai sake 400 lt., bet uz kiek paskaitu tai konkreciai daugiau nieko nzn sad.gif

QUOTE(Mildaja @ 2009 02 28, 07:49)
Merginos, parašykit, prašau, kiek dabar kainuoja Šemetos kursai (gimdymas ir kūdikio priežiūra). Ačiū.

Atsakyti
QUOTE(Audita @ 2009 02 28, 07:49)

380 Lt/ 32 val.
Atsakyti
Gal kas nors pasidalins info, kiek laiko prieš pradedant lankyti tuos kursus į juos reikėtų užsirašyti? Aš norėčiau lankyti birželį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egleegle @ 2009 03 11, 20:17)
Gal kas nors pasidalins info, kiek laiko prieš pradedant lankyti tuos kursus į juos reikėtų užsirašyti? Aš norėčiau lankyti birželį  4u.gif

Pasiskambink nors ir dabar, nes datos birželio (kuriuos savaitgalius vyks) jau yra mirksiukas.gif .
Atsakyti
Merginos,
o ne per sunku du savaitgalius iš eilės varyt nuo ryto iki vakaro?
Atsakyti
QUOTE(*mamusikas* @ 2009 04 13, 21:36)
Merginos,
o ne per sunku du savaitgalius iš eilės varyt nuo ryto iki vakaro?

Aš manau, kad nesunku, jei įdomiai veda... Manau, kursų tempas gali būti panašus į neakivaizdininkų paskaitas (jei teko mokytis neakivaizdžiai). Užsirašėme gegužės 9-10 dienomis, tai galėsiu parašyti atsiliepimus.
Atsakyti
QUOTE(egleegle @ 2009 04 14, 10:48)
Aš manau, kad nesunku, jei įdomiai veda... Manau, kursų tempas gali būti panašus į neakivaizdininkų paskaitas (jei teko mokytis neakivaizdžiai). Užsirašėme gegužės 9-10 dienomis, tai galėsiu parašyti atsiliepimus.

o kokia dabar kaina? Aš dar galvoju gal ten kur trasaly vyksta pasidomėt.
Atsakyti
QUOTE(*mamusikas* @ 2009 04 14, 19:34)
o kokia dabar kaina? Aš dar galvoju gal ten kur trasaly vyksta pasidomėt.

Mes kai ejom, mokejom 380 Lt. Siaip sunkoka issedet 2 savaitgalius visa diena.. Mes tai ejom per 2 kartus, pirma karta apie nestuma ir pasiruosima gimdymui, kai nestumas dar buvo visai mazas, o dali apie gimdyma, zindyma ir kudikio prieziura isklausem visai neseniai. Be to ten jei pamirsti ar praleidi ka nors gali bet kada ateit paklausyt ir antra, ir trecia karta be jokio papildomo mokescio. Daug kas pries pat gimdyma ateina dar pakartotinai.

Mamusikai, Trasaly nebevyksta tie kursai, ten sena info. Jei norit pasirelaksuot, jie dabar daro Birstone, Tulpes sanatorijoj, ten tik 1 savaitgalis su procedurom, bet matyt kursai ne tokie issamus..
Atsakyti