QUOTE(Rudeninė @ 2009 02 17, 16:52)
Tai vietoj aikštelės gautųsi kaip ir dvi aikštelės, t.y. dvi didelės pakopos? Ar aikštelę paliekam pusinę (maždaug 90x90) ir po to jau sukam laiptus?
Galima ir taip, ir taip. Bet galvoj turėjau dvi aikšteles - dvi dideles pakopas
Papildyta:
QUOTE(Naujakurė @ 2009 02 17, 17:04)
.... Man dabar dilema kokius laiptus rinktis azuolo ar uosio....... uosis sviesus svarus , azuolas solidus tamsus.....nu ir nezinau abudu grazus.O kiek skiriasi spalva per laika? Kiek tamseja azuolas?
Dėl išvaizdos - grynai skonio reikalas, o dėl skonio nesiginčijama
Spalva truputį tamsėja, bet nežymiai. Dar priklauso nuo sąlygų, nuo naudojamo lako. Ąžuolas truputį įnoringesnis, daugiau linkęs "vaikščioti" kintant aplinkai (šilta, sausa - šalta, drėgna). Ąžuolas - brangesnis.
Papildyta:
QUOTE(Naujakurė @ 2009 02 17, 17:22)
Dabar jus man tundrai paaiskinkit
kaip jy daro balinta?
Papildyta:
Ir kaip su 'vaiksciojimu' medienos? Kuri atsparesne tokiems dalykams?
Dažyvių - beicų yra nemažas pasirinkimas. Kas ką naudoja
mes naudojam Milesijos itališkus beicus ir lakus. labai geras atspalvių pasirinkimas.
Papildyta:
QUOTE(Ramista @ 2009 02 17, 17:18)
Taip susiklostė, kad mūsų perdarytuose senuose laiptuose yra ir uosinių ir ąžuolinių pakopų, tiesa jos beicuotos (balintos) tai nelabai ir skiriasi, bet man ąžuolinės atrodo gražesnės
Ir dar balintos pakopos labai praktiškos, dulkės mažiau pastebimos
Taip, balinti tikrai praktiškesni dulkių atžvilgiu. Bet dažyti laiptai netokie atsparūs mechaniniam poveikiui (ar balinti, ar tamsinti) - jei, pvz, šuo perbrėš su nagais, ar kokia viešnia su kulniukais nudauš kraštą, matysis iškart, o sutvarkyti reikės daugiau pastangų, nei nebeicuotą. Bet spalvoti man gražiau
jei pasaugoti, laikys ne trumpiau nei natūralios spalvos