Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai

Sveiki. Oi negasdinkit, kad taip jau skauda.Man dar tolokai iki breketu (juos klijuos tik rugpjucio pradzioje), bet prisiskaicius gali ir noras praeiti hihihi.gif ,o taip norisi tu tiesiu dantuku smile.gif Man klijuos keramikinius ir zada, kad jie bus tiesus po 7 men thumbup.gif Negaliu sulaukti
Atsakyti
QUOTE(GrillsMamma @ 2008 06 17, 00:45)
Prisijungiau ir as prie breketuotu bendruomenes... uzdejo man ta beda sestadieni ir itariu, kad esu viena is nelimeliu, nes skauda viska. Valgyt totaliai negaliu, vakar is ipratimo pabandziau sausaini sukrimst, tai gerai, kad nuskausminamu turejau  verysad.gif apie joki kieta i apskritai kramtoma maista, net pagalvot negaliu, is karto nupurto. Gyvenu kaip kokios bado akcijos dalyve. Liezuvis tai kaip kaktusa buciau laizius, zandai puse velnio. Idomu, kuri laika sitas adaptacijos periodas tesis...busiu ne tik su tiesiais dantimis (kazkada uz 100 metu), bet dar ir manekeniu standarto  smile.gif 

Help  smile.gif  Apsvieskit kas nors mane, kaip Jums pirmos dienos buvo? Kiek laiko kankinoties? Vaskas nifiga nepadeda, nes vos tik praskalauju burna, jis iskart atlimpa. O jeigu dar ir skysciu negersiu, tai stabalnai is manes tik breketai liks  lotuliukas.gif

Man lygiai taip pat buvo tik kokias 4-5 dienas, o po dviejų savaičių jau net riešutus valgiau, paskui kiek kartų keitė lankus, nei trupučio neskaudėjo smile.gif Pakentėk truputį, turėtų praeiti mirksiukas.gif

QUOTE(GrillsMamma @ 2008 06 17, 14:36)
aha, jogurtas mano draugas  smile.gif jauciu po savaites i juos net negalesiu ziuret smile.gif keistai kazkaip, kuminiu dantu jau taip neskauda, bet priekiniai tai ajezusmarija, jei tik uzsisvajoju ir netycia juos kitais uzkliudau, tai tuoj pat ant zemes nusileidziu  blink.gif  o zandai zandeliai...negaliu sypsotis be skausmo, atrodo, kad breketai i zandus isikibe  unsure.gif  ir ka daryt su tuo velnisku vasku, kaip ji stipriai prilipint, nes kazkaip ji visa sunaudot per diena...gaila  smile.gif  ir odontologas i atostogas isvykes, tai net nzn, kur to vasko reiktu gauti.

Vaško reikia nedidelį gabalėlį atsignybt ir priklijuot prie breketo, kuris trina. Kai man trynė du breketai iš eilės, tai vieną gabaliuką ant dviejų ir prilipinau. Vaškas tikrai gerai prilimpa ir gerai atlimpa smile.gif Kadangi jo reikia nedaug, užtenka tikrai ilgam laikui, kasdien klijuojant maždaug mėnesiui man užteko smile.gif

QUOTE(Audrulle @ 2008 06 17, 15:58)
Sveiki. Oi negasdinkit, kad taip jau skauda.Man dar tolokai iki breketu (juos klijuos tik rugpjucio pradzioje), bet prisiskaicius gali ir noras praeiti  hihihi.gif  ,o taip norisi tu tiesiu dantuku smile.gif Man klijuos keramikinius ir zada, kad jie bus tiesus po 7 men  thumbup.gif Negaliu sulaukti

Ir mano po 7 mėnesių tiesut tiesutėliai tapo, bet va nuimt po 2 metų tik žada hihihi.gif
Atsakyti
Man zada, kad tiesuteliai bus jau po dvieju menesiu, o nuims po 7. As desiuos sesiu menesiu breketus, rasiau apie juos anksciau.Zinau,kad Lietuvoje ju kolkas nededa. Paskui dar metus reikes naktim nesiot tokius kaip kapas dantu balinimui (pamirsau kaip vadinasi blush2.gif ), kad sutvirtintu. Tikiuosi viskas bus OK.
Atsakyti
QUOTE(Audrulle @ 2008 06 17, 19:58)
Man zada, kad tiesuteliai bus jau po dvieju menesiu, o nuims po 7. As desiuos sesiu menesiu breketus, rasiau apie juos anksciau.Zinau,kad Lietuvoje ju kolkas nededa. Paskui dar metus reikes naktim nesiot tokius kaip kapas dantu balinimui (pamirsau kaip vadinasi  blush2.gif ), kad sutvirtintu. Tikiuosi viskas bus OK.

Tai gal nedideles problemeles pas tave? Tai saunu kad taip greit viskas susitvarkys.
Atsakyti
sveikos, daznai paskaitydavau ka nors naudingo is sio tinklalapio ieskodama informacijos google.. bet dbr nusprendziau uzsiregistruoti,nes turiu klausima...

man nuo vaikystes vienas iltinis dantis issisove i prieki,o salia esantis sulindo gilyn..
bandziau ploksteles kol maza buvau,bet neturejau kantrybes (kaip vaikas) saziningai nesioti ir kankintis,taigi neissitiesinau...
dbr man 20 metu ir galvoju apie breketus. draugas mano,kadangi pas mane nereikia viso zandikaulio tiesinti, tai uztektu tik ant keliu dantu tas kabes uzdeti. Ar tai tiesa? ir kiek tuomet kainuotu?..
dbr studijuoju vilniuj,nesu cia vietine, tai nelabai net zinau kur cia nueiti paklausti.. smile.gif Labai prasau padeti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pelkiu_kikimara @ 2008 06 18, 09:38)
sveikos, daznai paskaitydavau ka nors naudingo is sio tinklalapio ieskodama informacijos google.. bet dbr nusprendziau uzsiregistruoti,nes turiu klausima...

man nuo vaikystes vienas iltinis dantis issisove i prieki,o salia esantis sulindo gilyn..
bandziau ploksteles kol maza buvau,bet neturejau kantrybes (kaip vaikas) saziningai nesioti ir kankintis,taigi neissitiesinau...
dbr man 20 metu ir galvoju apie breketus. draugas mano,kadangi pas mane nereikia viso zandikaulio tiesinti, tai uztektu tik ant keliu dantu tas kabes uzdeti. Ar tai tiesa? ir kiek tuomet kainuotu?..
dbr studijuoju vilniuj,nesu cia vietine, tai nelabai net zinau kur cia nueiti paklausti.. smile.gif Labai prasau padeti smile.gif

Na as irgi ne is Vilniaus, bet tikrai galiu pasakyti, kad ant keliu dantu breketu neklijuoja. Ir dazniausiai daro abu zandikaulius, nes jeigu pastumi virsutinius dantukus kartu turi pastumti ir apatinius ,kad butu geras sakandis.Nebent jeigu virsutinius dantukus reikia pajudinti labai nedaug,tada apatiniu nejudina.
Atsakyti
aisku... dekui smile.gif o kur vilniuj butu geriau pasikonsultuoti del viso to... esu pora kartu papuolus pas tokius dar tarybinius daktarus, tai kazkaip dantu tokiam atiduoti nesinoretu.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pelkiu_kikimara @ 2008 06 18, 13:15)
aisku... dekui smile.gif o kur vilniuj butu geriau pasikonsultuoti del viso to... esu pora kartu papuolus pas tokius dar tarybinius daktarus, tai kazkaip dantu tokiam atiduoti nesinoretu.. smile.gif

Sveika! Va cia paskaityk http://www.supermama...howtopic=308159 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Audrulle @ 2008 06 17, 18:58)
Man zada, kad tiesuteliai bus jau po dvieju menesiu, o nuims po 7. As desiuos sesiu menesiu breketus, rasiau apie juos anksciau.Zinau,kad Lietuvoje ju kolkas nededa. Paskui dar metus reikes naktim nesiot tokius kaip kapas dantu balinimui (pamirsau kaip vadinasi  blush2.gif ), kad sutvirtintu. Tikiuosi viskas bus OK.

Kaip aš tau pavydžiu.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Audrulle @ 2008 06 17, 18:58)

Kur cia taip gydais?man panasi situacija,tik kad pas mane kitokia problema,todel man reikes nesiot 1.5 metus vietoj paprastu breketu 6metu biggrin.gif ir as jau dabar nesioju tokia kapa,kaip dantu balinimui,kaip apsauga boksininko tik apatiniam dantim,gal kazkur ten pat einam?
Atsakyti
O sveiki mielieji smile.gif

Ziuriu pora dienu prie kompo neprisedau ir jau nauju zinuciu kruva. Sweeet smile.gif
As tai ir toliau kovoju su skausmais. Dabar jau galiu sukasti kruminiais, bet priekiniai tai ir siek tiek kliba ir siaip baisu breketus nulausti. Prigasdino, kad keramikiniai greiciau lushta unsure.gif
Vakar atsvenciau diploma, tai nezinau, ar del gaiviuju alkoholiniu gerimu ar del ko, bet dabar prasidejo naujos rusies skausmai - breketai pradejo durti visur, kur tik imanoma. Pries tai penkias pirmas dienas, tryne tik pora vieteliu, o siandien...apsiklijavau kiekviena breketu atsikisima, t.y. sunodaijau puse to vasko dezutes, nes jausmas, kaip ten adatos po visa lupa butu.
Keista...ar jums niekad nera taip buve nuo alkoholio? As daug negeriau, bet gal dehidratacija, gleivine ar dar kokie biesai cia ir nuleme, kad taip man jie duria blink.gif eina sau, jei dar ir blaivininke turesiu tapti tuos du metelius. Jau bado akcijos man pakanka verysad.gif
Kiek laiko jums truko, kol pripratot? Ir kokie skausmai: trynimo, durimo, dantu sukandimo buvo? Gal cia kazkokia ju chronologija yra? lotuliukas.gif Ir dar vienas klausimelis - ar butinaklijuoti, kai trina? Gal geriau kesti ta skausma, gal taip greiciau pripranta burna?
Atsakyti
Man truko apie savaite, ai as tai neklijavau nes man gal tik 2 vietose dure, bet klijavau vielos gala nes jis dure, paskui baiges vaskas ir ipratau prie to vielos durimo i zandus, nors ortodonte sake galiu ateit kad nukirptu, bet tingiu ir vizitas jau greit smile.gif
Atsakyti