Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2007 11 09, 20:46)

Žinai, o mano skoniui labiau ši prilipo. Gal tiesiog iš jos išmesčiau baimės interpretaciją, bet priimčiau kaip vaiko žaismą su šešėliais, šviesa. Spalvos labai malonios akiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edvinas0613 @ 2007 11 09, 20:48)
Elina man trečia labiausiai patiko,  tikriausiai dėl šypsenos, kuri taip pat verčia šypsotis ir tada kažkaip trūkumų nebesimato.

Dėkui. Tas arabas operatorius- mano draugelis biggrin.gif . Jis mane, aš- jį fotkinom blush2.gif. Linksmas žmogeliukas, turiu ir daugiau jo foto smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 11 09, 21:22)
elina, atsidėkosiu komplimentu, kurį seniai noriu pasakyt, bet kažkodėl nepasakau vis, tik pagalvoju.
tu esi drąsi įamžinant kitus žmones ir sugebi pamatyt kažką kito, nei pamatytų 95 iš 100.

ačiū labai 4u.gif . Esu drąsi, tikrai. Ir labai smalsi. Be to, nebijau žmonių, nei "diduomenės", nei " žemojo sluoksnio", pastarieji man- visuomet gražesni smile.gif . Jie tai jaučia, ko gero, ir leidžiasi fotkinami smile.gif
QUOTE(sillwio @ 2007 11 09, 21:23)
Ten yra smagesnių darbų už tuos, kuriuos čia įdėjai  ax.gif

blush2.gif maniau, kad pas fotografus visai nesirįšiu dėt savo kelioninių nuotraukų, daugelis visiškai nekokybiškos, nes fotografuodama ten, nebespėji pgalvoto kokiu rakursu imti, kokią kompoziciją išlaužti smile.gif , nespėdavau net nusireguliuoti fotiko. Tai tikrai nuoširdus deėkui už komplimentus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 09 lapkričio 2007 - 21:07
QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 09, 21:03)
Puriena, pasisakyk dar tu kaip labaiu pazistanti, kad as ne pavojinga manjake, ir atsiuskit kas nors slaptazodi (apsiimkit kas nors veinas ta daryt, a - palengvinsit naujoku atejima mirksiukas.gif ?). Kazkaip ta kolektyvine atsakomybe visada blogai - visi kaip ir pritaria (ar bent jau ne pries), bet visi galvoja, kad kitas atsius.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na gal pradedančioji foto maniakė biggrin.gif Siunčiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 09 lapkričio 2007 - 21:11
aciu, nebesiuskit jau niekas daugiau mirksiukas.gif

as vis su judesiu mucinuos - kaip padaryt, kad vienas judantis objektas butu ryskus, o fonas sulietas - kaip pzv namu darbuose vaziuojanti masina (fokusuoti i viena taska su trumpu islaikymu g.gif )? Fona isliet moku (f mazinu), judesi moku (islaikyma mazinu), o sito nemoku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 09, 21:47)
aciu, nebesiuskit jau niekas daugiau mirksiukas.gif

as vis su judesiu mucinuos - kaip padaryt, kad vienas judantis objektas butu ryskus, o fonas sulietas - kaip pzv namu darbuose vaziuojanti masina (fokusuoti i viena taska su trumpu islaikymu g.gif )? Fona isliet moku (f mazinu), judesi moku (islaikyma mazinu), o sito nemoku g.gif

Reikia kamera sekti judantį objektą. Tai angliškai vadinama panning http://digital-photo...oving-subjects/
Atsakyti
QUOTE(Laurite @ 2007 11 09, 21:51)
Na jei žinočiau, kad tikrai gerai apkirps, nebūtų gaila  g.gif . Ale žinok žmogau kai čia bus... Geriausiai aš atrodžiau su šukuosena, kurią pati susiradau žurnale ir paprašiau kirpėjos, kad taip nukirptų. Tai jin kažkaip keistai sušukavo, bet aš namie išsiploviau galvą ir sutvarkiau. Visi tada sakė, kad tokia šukuosena man labiausiai tinka  rolleyes.gif . Aš žinau vietas, kurias norėčiau paslėpti ir kt, bet kirpėjos kažkaip keistai pasižiūri, kai aš pradedu savo teorijas dėstyti  tongue.gif .

supratau, praktikuosimes rolleyes.gif
Atsakyti
Elina sveika sugrizus...buvau pasigedus 4u.gif

silwio ir tau 4u.gif kur foto?

smagu kad vis sugriztat smile.gif

sansara - eik tu sau blink.gif labai labai patiko, tik nesupraantu kodel i nd nedejai?juk cia tokios priespriesos...nu man labai labai thumbup.gif
Atsakyti
Niekaip nerandu kas dabar namų darbams? unsure.gif
Atsakyti
"Priestaros" - dvi tarpusavyje susijusios nuotraukos (priesingai susijusios, kaip cia pasakyt - ilgas, trumpas, senas, naujas ir t.t.) Purienos6 pasiulyta tema, tai senoj temoj gali jos zinutes paieskot, ji ten dar ir iliustravo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 11 09, 22:14)
sansara  - eik tu sau blink.gif labai labai patiko, tik nesupraantu kodel i nd nedejai?juk cia tokios priespriesos...nu man labai labai thumbup.gif

na mačiau, kad tinka ND mirksiukas.gif bet išdidinus dingsta visa kokybė. doh.gif pažiūrėsim, jei ko geriau nesukurpsiu, įdėsiu į ND ir šį "kepinėlį" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 09, 16:15)
Kursai yra neblogai ismokti fotografavimo abecele, be to ten yra darbu aptarimu grupes, kur aiskiai parodo tavo klaidas, aiskina ka galima buvo daryti kitaip, leidziama eksperimentuoti (bet ta pati darom ir mes cia).

O kai atsisranda sioks toks pagrindu supratimas ir ismoksti juos naudoti praktikoje tada jau galima pradeti lauzyti taisykles... va tada jau gimsta tavo individualus stilius, fotografavimo braizas... nes is viso ka zinai pasiimi tik tai kas tau tinka...

Reikia pasiklausti musu temos dalyviu, kurios lanke, lanko kiek tai naudinga buvo joms, kiek ismoko, suzinojo.

aš irgi į tuos kursus norėčiau, bet kol kas nesugalvoju, kaip vaiką palikinėti du kartus per savaitę, nes vyras mokosi vakarais. doh.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 11 09, 16:16)
Tiesa dar ką norėjau pridurti. Jau daug metų tenka dalyvauti įvairių fotokonkursų vertinimo komisijoje. Be to fotomenininkų sąjungos valdyboje taip pat vertiname fotografijas ir priiminėjam naujus narius.
Ir, patikėkit, niekad gyvenime niekas nesikabino prie detalių. Niekas nevertino fotografijos gerumo dėl jų buvimo ar nebuvimo...
Bet gi komisijoje dalyvauja nuo 5 iki 17 vertintojų ir vis gi prieina bendros išvados. Visgi išrenka geriausius. Vadinasi yra tam tikri nesubjektybūs kriterijai, kuriais remiantis gali pasakyti ši fotografija yra gera, o štai ši niekam tikusi...
Už tai kartais čia labai graudu kartais žiūrėti, kaip žmogus nepagrįstai kritikuojamas ir kreipiamas visai ne ta linkme. Iškeliamos visai kitos vertybės, kurios gal vis gi nėra tokios svarbios ir tokios vertingos...
O va kai kas svarbaus iš viso neakcentuojama, o praleidžiama...

ar galima būtų konkretų pavyzdį? būtų labai naudinga, manau.. 4u.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 09, 16:26)
Ir aš vistik noriu. Nedrąsu kažkaip..

nu čia dabar. ND laimėtojai nedrąsu..smile.gif
pagalvok apie mane. tas, kurį aš ištrauksiu, gaus visišką nulį, užtat kiek ten bus širdies ir pastangų.. vo..smile.gif

QUOTE(ciburaska @ 2007 11 09, 16:30)
Va noriu, kad konkreciai parodytumete ta darba, kuris geras, bet neteisingai sukritikuotas, kad atkreiptume demesi... Siaip idomu

drinks_cheers.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 11 09, 18:01)
o vilniečiai į LUX festivalį eikit kadrų gaudyt. 

aš šiandien tikriausiai vakare bandysiu, nors nelabai įsivaizduoju, kaip aš, niekada nefotkinusi naktį (o ir dieną nesugebanti), tamsoje gaudysiu kadrus neturėdama nei supratimo, nei stovo.. ant turėklo?..

QUOTE(peppi @ 2007 11 09, 18:13)

rodomės, rodomės..smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 11 09, 20:09)
įmetu naują savo "kepinuką"  ką tik nuėjau ir išsiliejau nuo čia tvyrančios įtampos.

labai. man antra patiko ne mažiau už pirmąją, nes tokia gyva, tikra.. o ir trečioji išplaukusi - žavinga, dinamiška..smile.gif

Atsakyti
As Remigijaus Zolubo kursus uzsirasiau... Labai tikiuosi, kad bus naudinga ir idomu ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 10 lapkričio 2007 - 11:11