QUOTE(ciburaska @ 2007 11 09, 16:15)
Kursai yra neblogai ismokti fotografavimo abecele, be to ten yra darbu aptarimu grupes, kur aiskiai parodo tavo klaidas, aiskina ka galima buvo daryti kitaip, leidziama eksperimentuoti (bet ta pati darom ir mes cia).
O kai atsisranda sioks toks pagrindu supratimas ir ismoksti juos naudoti praktikoje tada jau galima pradeti lauzyti taisykles... va tada jau gimsta tavo individualus stilius, fotografavimo braizas... nes is viso ka zinai pasiimi tik tai kas tau tinka...
Reikia pasiklausti musu temos dalyviu, kurios lanke, lanko kiek tai naudinga buvo joms, kiek ismoko, suzinojo.
aš irgi į tuos kursus norėčiau, bet kol kas nesugalvoju, kaip vaiką palikinėti du kartus per savaitę, nes vyras mokosi vakarais.
QUOTE(Narajana @ 2007 11 09, 16:16)
Tiesa dar ką norėjau pridurti. Jau daug metų tenka dalyvauti įvairių fotokonkursų vertinimo komisijoje. Be to fotomenininkų sąjungos valdyboje taip pat vertiname fotografijas ir priiminėjam naujus narius.
Ir, patikėkit, niekad gyvenime niekas nesikabino prie detalių. Niekas nevertino fotografijos gerumo dėl jų buvimo ar nebuvimo...
Bet gi komisijoje dalyvauja nuo 5 iki 17 vertintojų ir vis gi prieina bendros išvados. Visgi išrenka geriausius. Vadinasi yra tam tikri nesubjektybūs kriterijai, kuriais remiantis gali pasakyti ši fotografija yra gera, o štai ši niekam tikusi...
Už tai kartais čia labai graudu kartais žiūrėti, kaip žmogus nepagrįstai kritikuojamas ir kreipiamas visai ne ta linkme. Iškeliamos visai kitos vertybės, kurios gal vis gi nėra tokios svarbios ir tokios vertingos...
O va kai kas svarbaus iš viso neakcentuojama, o praleidžiama...
ar galima būtų konkretų pavyzdį? būtų labai naudinga, manau..
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 09, 16:26)
Ir aš vistik noriu.
Nedrąsu kažkaip..
nu čia dabar. ND laimėtojai nedrąsu..
pagalvok apie mane. tas, kurį aš ištrauksiu, gaus visišką nulį, užtat kiek ten bus širdies ir pastangų.. vo..
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 09, 16:30)
Va noriu, kad konkreciai parodytumete ta darba, kuris geras, bet neteisingai sukritikuotas, kad atkreiptume demesi... Siaip idomu
QUOTE(Sansara @ 2007 11 09, 18:01)
o vilniečiai į LUX festivalį eikit kadrų gaudyt.
aš šiandien tikriausiai vakare bandysiu, nors nelabai įsivaizduoju, kaip aš, niekada nefotkinusi naktį (o ir dieną nesugebanti), tamsoje gaudysiu kadrus neturėdama nei supratimo, nei stovo.. ant turėklo?..
QUOTE(peppi @ 2007 11 09, 18:13)
rodomės, rodomės..
QUOTE(Sansara @ 2007 11 09, 20:09)
įmetu naują savo "kepinuką" ką tik nuėjau ir išsiliejau nuo čia tvyrančios įtampos.
labai. man antra patiko ne mažiau už pirmąją, nes tokia gyva, tikra.. o ir trečioji išplaukusi - žavinga, dinamiška..