Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2007 11 15, 13:12)
Man pastoviai taip verysad.gif . Neturiu nuomonės. Pasakot, kad netikusi foto, žiūriu- tikrai netikusi doh.gif

nepasiduok įtakai smile.gif Asm. nuomonę gerai ugdo kitų darbų žiūrėjimas, komentarų skaitymas, vėl nuotraukų žiūrėjimas. Na bent jau pagal save taip sakau. Yra daug foto kritikos bei komentarų puslapių, ne tik Kūdra.
Tarkim vienas iš man labai patinkančių http://www.altphotos.com/ Ten aš dažnai peržiūriu, ne visas, bet geriausiai įvertintas iš man įdomių kategorijų. Tik vienas minusas, puslapis gana lėtas...
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 11 15, 12:09)
ar idomiai ziurisi?ar neakina tas baltumas?vis ziuriu ziuriu ir jau nebesuprantu doh.gif

Grazus momentas pagautas wub.gif Labai aptinka.
Bet siek tiek kailis per baltas, susidaro isdegusios spalvos ispudis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 15, 15:51)
Yra daug foto kritikos bei komentarų puslapių, ne tik Kūdra.

Aš jums nesakiau blush2.gif , įkėliau porą jūsų pagirtų foto į pelkę blush2.gif , gavau daug pagyrimų blink.gif . Keletas- jūsų ax.gif . Na, aš savo klaidas matau, tiesiog neturiu akies, kaip sakoma, idėjų...... Žiūriu aš kitų nuotraukas, žiūriu. Ir kartais stebiuosi gavusias aukštus reitingus unsure.gif , kartais man būtent tos- nesuprantamos. Kūdroje yra viena mergina, man jos nuotraukos peršarpintos atrodo, o tos foto- geriausios būna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 11 15, 15:48)
Beveik nežaidžiu su PS, nes gavau rykščių iš jūsų

Nu ir akys atsigauna, nes su tuo PS tikrai paturgini hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 15, 15:40)

Nepatingek susipazinti su pagrindinem fotografavimo taisyklem ir kita naudinga informacija, kuri yra surinkta cia ir kitu temu pirmuosiuose puslapiuose

Lauksim daugiau darbeliu wub.gif

Ačiū už nuorodas, ir ypač už pastabas 4u.gif Kaip sakant, ko čia ir ateinama smile.gif
Darbeliai ko gero sekantys dar bus su neteisingu pjūviu, ne auksiniu, nes dabar klaikiai neturiu laiko daryt naujas nuotraukas, o ir daryt norėtųsi labiau pasikausčius fotografavimo taisyklėse, ir taip šlamšto pilnas kompiuteris.
Nors šiaip įdomu su tuo pjūviu - va čia irgi į vidurį akcentas ar jau į šoną skaitosi?
user posted image

user posted image

Labas, Abo 4u.gif
Latoya, labai graži tavo nuotrauka su vaiku, man netgi ne per balta smile.gif O su rūku irgi superinė, bet apačią kirpčiau ko gero, tie styrantys pagaliai-šakos kažkaip akį nukreipia ne ten, kur reikia.

Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 15, 15:40)
Sveiki visi 4u.gif

Nezina kaip jus, bet as vengiu nestandartisko kadravimo. PS nusistatau fiksuota "kropa" ir ieskau geriausio varianto. Taip darau galvodama, kad jei man teks spausdinti nuotrauka, kad paskui nebutu nereikalingu baltu remeliu ar fotoloborantu nuoziura nukirptos nuotraukos gabalo ir galvos skausmo kaip ireminti nuotrauka.

O kaip reikia nusistatyti fiksuotą kropinimą dirbant su PS? Kažkaip neradau aš tokio, o labai labai praverstų ax.gif
Atsakyti
Nu rimtai užpakavau vaikus biggrin.gif ( ar to veidukų raudonumo nereikia nuimti g.gif ?)

user posted image

user posted image

j/b g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 15 lapkričio 2007 - 15:22
QUOTE(Elina @ 2007 11 15, 14:03)
Čia tokia serija ( vaikai). Neužknisau jūsų? blush2.gif  Su PC dirbau labai mažai, pašviesinau, pakirpau unsure.gif

Neuzknisai smile.gif
Elina, dziugu!!! Spalvos jau zymiai mielesnes. Va tau balionas 4u.gif biggrin.gif
Dabar keli dalykai:
1. Nepatinka valganti kadre mergyte... Neznau kaip kitiems, bet man negraziai atrodo... unsure.gif Sutinku, kad vaikai valgydami, apsibuzodami gali buti tokie juokingi nuotraukose, bet cia to as nematau.
2. Visose trijose foto vaikai kadro vidury... Pabandyk paieskoti kitokiu zmogaus isdestymo budu kadre, kad akis, akys, galva, zmogaus kunas butu ne per nuotraukos centa, o pagal trecdaliu taisykle ant pagrindiniu susikirtimo tasku ar liniju.
Va pvz.:

user posted image

user posted image

Ne zmogus, bet vis tik tinka pvz tongue.gif
user posted image

user posted image

user posted image

QUOTE(Elina @ 2007 11 15, 14:12)
O čia dar vienas orchidėjos bandymas unsure.gif

Vel tas pats - pagrindinis ziedelis per kadro centa tongue.gif
Tau uzduotis - nueiti ir nufotkinti orchideja panaudojant auksciau mineta taisykle tongue.gif biggrin.gif
Laukiam
Gali su F pazaisti, padaryti F kuo mazesni, fokusuoti geles ziede ka nori akcentuoti...
Laukiam biggrin.gif

QUOTE(Elina @ 2007 11 15, 14:48)
Beveik nežaidžiu su PS, nes gavau rykščių iš jūsų

Vis tiek jauciasi, kad vel padauginai su spalvu ryskinimu tongue.gif
Nors kompozicija 2 foto jau geresne nei ankstesnese, tik mergytes pusiau nukirpti nereikejo. rolleyes.gif
Pimoje patinka mergaites portretas, bet kliuna nukirptos pusiau rankos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 15 lapkričio 2007 - 15:27
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 15, 16:25)

Vis tiek jauciasi, kad vel padauginai su spalvu ryskinimu  tongue.gif 

Žinok, nieko nedariau su spalvom schmoll.gif . Atr reikia kompe meniu reguliuoti?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2007 11 15, 15:02)
1. Ačiū už nuorodas, ir ypač už pastabas  4u.gif Kaip sakant, ko čia ir ateinama smile.gif
2. Darbeliai ko gero sekantys dar  bus su neteisingu pjūviu, ne auksiniu, nes dabar klaikiai neturiu laiko daryt naujas nuotraukas, o ir daryt norėtųsi labiau pasikausčius fotografavimo taisyklėse, ir taip šlamšto pilnas kompiuteris.
3. Nors šiaip įdomu su tuo pjūviu - va čia irgi į vidurį akcentas ar jau į šoną skaitosi?

Pirma patinka

1. Prasau, kad tik naudinga butu mirksiukas.gif

2. Atejai cia mokytis, tad issisukinejimams dabar ne vieta tongue.gif

Jei jau susipazinai su taisykle, vertetu ja is karto ir imti taikyti savo nuotraukose ir nelaukti geresniu laiku biggrin.gif

Imkis praktikuotis jau dabar. Pirmiausia kompiuteriu (PS arba tiesiog nuotrauku perziuros programoj (Kokia tu naudoji?)) pakadruok tinkamai jau esamas foto mirksiukas.gif , o tada lengviau bus ir fotografuojant smile.gif

Patiko tavo antra nuotrauka su zuvedra. Puikus judesio sustabdymas - zuvedra ryski, horizontas ne per viduri kadro. Siek tiek patiesinti ji reiketu ir paieskoti kadravimo variantu tau labiau patinkanciu:
user posted image

Pirmoje zydinciu medziu grozetis trukdo kazkas is desines. Pries fotografuodama pavaiksciociau aplink, paieskociau rakurso, kad i kadra nieks nelystu.
Isdegusi dandaus spalva g.gif ....
Atsakyti
.Tu man pasakyk,kaip sugebi pagaut ta "sustok akimirka zvainga"?Pas mane gaunas visur veeejas..veeeejas...laukiu,kol suprotinges,kai supras"sekundei sustynk"prasyma..

as irgi zaviuosi CAgirl sugebejimu pagauti tuos sponaneiskus momentus. O manasis jei prasau paziureti i mane ar i aparata, ar sustingti sekunde nutaiso tokia israiska...(primena man viena emotika dry.gif ), arba isvis nusisuka ir bega.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vilika @ 2007 11 15, 15:02)
O kaip reikia nusistatyti fiksuotą kropinimą  dirbant su PS? Kažkaip neradau aš tokio, o labai labai praverstų  ax.gif

As "kropinu" ne su Crop tool, o su Rectangular Markquee Tool
nustatydama 10x15 arba 2x3
user posted image

Galima ir su Crop Tool nustacius cia...
user posted image

Kaip patogiau...
Atsakyti