Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(*Nendria* @ 2007 11 14, 18:27)
Gal kas nors pamena, kur pirko tuos fainus rėmus fotkėms Agneza su Fotolama?  bigsmile.gif Labai būčiau dėkinga už nuorodą 4u.gif

http://www.absolutes...g.com/toweb.htm
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 14, 18:17)
Narajana, Victor*photo* , fotolama geros mintys pamastymams...

Ale po ju liudna i savo foto ziureti  tongue.gif  biggrin.gif  blush2.gif  Geras, kabinantis 1 kadras is 100... verysad.gif su juosta i bankrota nueiciau ax.gif  unsure.gif

1 iš 100, tai labai daug. Ypač jei fotografuojama skaitmena. Svarbu, kad bent vienas jau yra. Pas mane tikrai nebūna daugiau. Anksčiau iš 6 juostelių išsirinkdavau maksimum 6 gerus kadrus. Iš trisdešimt juostelių t.y. iš daugiau nei 1000 kadrų maksimum 15-20 foto. Tai visiškai normalu. Kaip jau minėjau būna, kad ir iš 30 juostelių randi vos vieną gerą kadrą.
Perėjus prie skaitmenos gerų kadrų procentaliai sumažėjo. Na daugiau sau leidi. Taigi paskutinei serijai iš 4 fotografijų padariau kelis tūkstančius kadrų.
Tokia jau ta fotografijos specifika. Taigi neliūdėti o džiaugtis reikia, kad iš viso yra...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Narajana: 14 lapkričio 2007 - 19:50
QUOTE(Narajana @ 2007 11 14, 19:44)
1 iš 100, tai labai daug. Ypač jei fotografuojama skaitmena. Svarbu, kad bent vienas jau yra. Pas mane tikrai nebūna daugiau. Anksčiau iš 6 juostelių išsirinkdavau maksimum 6 gerus kadrus. Iš trisdešimt juostelių  t.y. iš daugiau nei 1000 kadrų maksimum 15-20 foto. Tai visiškai normalu. Kaip jau minėjau būna, kad ir iš 30 juostelių randi vos vieną gerą kadrą.
Tokia jau ta fotografijos specifika. taigi neliūdėti o džiaugtis reikia, kad iš viso yra...

Na taip Narajana, bet as manau jusu "gera" yra visai kitokia nuo musu "gera" biggrin.gif
As labai dziaugiuosi, jei is juosteles buna kokie 3-4 pakenciami kadrai, sakau pakenciami, nes i geras nepretenduoju biggrin.gif Bet jus paziurejus i tuos mano 24 kadrus nerastumewt ne vieno "gero" biggrin.gif O pakenciamos nuotraukos tai tokios kurios tinka i seimos albuma, ryskios, kokybiskos, man asmeniskai brangus momentas pagautas (nekalbant visai apie menine verete) ax.gif Todel dziaugiuosi tais 3-4 "vykusiais" bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 14 lapkričio 2007 - 19:56
O aš..nefotografuoju (kėlinėju visur senas)...noro lyg ir yra, bet matyt nepakanka - rankos nekyla unsure.gif blush2.gif tai laukiu kol tas praeis, o kad praeis - be abejo. Ar tai laiko, ar tai progų nerandu...ar azarto unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 14, 18:44)
1 iš 100, tai labai daug. Ypač jei fotografuojama skaitmena. Svarbu, kad bent vienas jau yra. Pas mane tikrai nebūna daugiau. Anksčiau iš 6 juostelių išsirinkdavau maksimum 6 gerus kadrus.

pas mane situacija panaši, nors tiesa juostelė 12-os kadrų. Nors vakar tarkim atspausdinau visas, nes likusios, apart orchidėjos bandymo, keliaus į šeimos albumą. O su skaitmeniniu, perdien tikriausiai padarau apie 50 - savo sūnaus. Didelę jų dalį ir spausdinam. Kitiems galbūt tai tik eilinio berniuko eilinės nuotraukos, o mums jos brangios smile.gif

Zuvialia, dabar kai įdėjai su nukirptu viršumi, tai man norisi tų hieroglifų...O taip pat ir kito fotografavimo kampo.
Atsakyti
pakritikavimui

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 14, 19:44)
1 iš 100, tai labai daug. Ypač jei fotografuojama skaitmena. Svarbu, kad bent vienas jau yra. Pas mane tikrai nebūna daugiau. Anksčiau iš 6 juostelių išsirinkdavau maksimum 6 gerus kadrus. Iš trisdešimt juostelių  t.y. iš daugiau nei 1000 kadrų maksimum 15-20 foto. Tai visiškai normalu. Kaip jau minėjau būna, kad ir iš 30 juostelių randi vos vieną gerą kadrą.
Perėjus prie skaitmenos gerų kadrų procentaliai sumažėjo. Na daugiau sau leidi. Taigi paskutinei serijai iš 4 fotografijų padariau kelis tūkstančius kadrų.
Tokia jau ta fotografijos specifika. Taigi neliūdėti o džiaugtis reikia, kad iš viso yra...

QUOTE(californiagirl @ 2007 11 14, 19:53)
As labai dziaugiuosi, jei is juosteles buna kokie 3-4 pakenciami kadrai

QUOTE(Desiree @ 2007 11 14, 19:57)
pas mane situacija panaši, nors tiesa juostelė 12-os kadrų.

Aciu. Upa pakelet truputi. smile.gif
Nuotaika nukrito nes perziurineju paskutines fotosesijos nuotraukas... Kaip minejau - tamsiaplauke drauge fotkinau... ant juodo fono...Yra neblogu kadru, bet fonas tragiskas... verysad.gif ir nezinau ka su juo daryti. verysad.gif Fonui naudojau paprasta juoda medziaga - perkelio gabala, fotografuojant ji apsivele kazkokiais baltais pukais, kuriuos isryskina ant grindu krentanti sviesa (nuo sviesos grindu fonas dar net ne juodas, o purvinai pilkas darosi...) Klonuoti, slepiant siuksles, uzsiparinau, o puses dar nesutvarkiau, o tokiu kadru bent 10 doh.gif Nu gaila - nuotraukos geros, o fonas viska gadina... Nezinau ka daryti. verysad.gif Gal turit pasiulymu?
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 14, 08:52)
aš vėl su orchidėja.

Ir šį kartą tiesiog nuostabiai.

QUOTE(Elina @ 2007 11 14, 11:08)
Na va mano orchidėja. Aišku, subtilumo mano foto- nerasi nė su žiburiu  . Daugiau- turginė. Dažniausiai man pavyksta "suturginti" nuotraukas ( na, bet užtat jūs taip nemokat

Ne turginės, bet padirbėti dar reikia.

QUOTE(Elina @ 2007 11 14, 11:47)
Kaip jums mano arabas? blush2.gif

Peršarpinta sad.gif

QUOTE(Opa @ 2007 11 14, 13:24)
Sveiki.
Daug priraset. Idedu pradziai nuotrauka, ir begu skaityt. Labai prasau pasakykit, kabina ar ne? Man pats vaizdelis pasirode idomus, broliska konkurencija. Ar ziurisi?

Manęs nekabina. Sorry. Durų apačia horizontali, bet ne ji nusako horizontą.

QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 14, 14:20)
Noriu parodyt seną nuotrauką, darytą prieš beveik trejus metus su Nikon muilinuke. Tada buvo ir dabar man ji labai miela. Kažkaip gavosi pagal mano vyro citatą "Pamatei, paspaudei ir nuėjai" biggrin.gif  O dabar taikausi taikausi ir galutiniame rezultate šnipštas - trūkumas ryškumo ir visa kita biggrin.gif

Nuotaiką matau. Puikiai tinka šeimyniniam albumui.

QUOTE(Elina @ 2007 11 14, 14:31)
Grįžo vaikai iš mokyklos, pasistatė su kaimynais bunkerius doh.gif . "Berniukas pro bunkerio skylę" ( pati savo vaiko neatpažįstu blink.gif  biggrin.gif . Toks biškį abstraktas)

Pirmoj su kontrastu kažką pridarei. Antroj sniego per daug. 3 būtų liuks, jei ne ryškumo trūkumas.

QUOTE(Paranormali @ 2007 11 14, 15:02)
Gerai kad turi kantrybes....... mirksiukas.gif  va dabar kazkaip ziuriu savo senas foto iskart , zinau kur klaidos. Cia jusu diskusiju deka, geda net rodyt, ale. Parodysiu savo kad ir nevykusias foto blush2.gif

Niekada nesupratau ir matyt jau nesuprasiu, kam žmonės deda nuotraukas, kurias patys laiko nevykusiomis. Junkis čia. Daug naudingos informacijos rasi.

QUOTE(vvvvv @ 2007 11 14, 16:45)
tiesiog geriu arbata...  hihihi.gif kas prisijungsit?  mirksiukas.gif

pabandziau nuimt mociutes ranka... na bet man jos truksta  blush2.gif
dar pazaidziau su atspalviais... bet j/b kazkaip purvina atrodo.... matyt kad ne iki galo panaikinau spalvas  rolleyes.gif bet palikau, nes kepure dingsta  g.gif

Arbata kaip arbata.
Rankos klonuot nereikėjo, nes lieka per daug erdvės kairėje. Gal reikėjo prikirpt kiek. Su spalvom vis dar ne kas, IMO mirksiukas.gif

QUOTE(zuvialia @ 2007 11 14, 17:35)

Ir anoj ir šitoj orchidėjos versijoj ten kur namas ir stulpas man trūks plyš kažko trūksta. Pvz. keliuko pratęsimo ir einančio žmogaus (čia šiaip, lyrinis nukrypimas smile.gif ). Orchidėja nuo palangės nepabėgs, taigi manau teks perfotografuoti, ypač, kai dabar orchidėjų derėjimo metas SM smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 14, 20:24)
pakritikavimui

O ką tu pati manai apie savo nuotraukas?
Atsakyti
Ciburaska, net nežinau ką patarti dėl fono bei apšvietimo... Senokai savas benaudojau tai nelabai ir pamenu.

Ačiū visiems užnuomones apie orchidėją smile.gif Šiandien bandžiau perfotografuoti, gal vis tik geriau pavyks. Bet daugiau jau nebedėsiu, kad nenusibost smile.gif
Atsakyti
Gaziulka, man per daug truputi foto... jos visos tokios skirtingos, kad net sunku apibudint blush2.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 11 14, 20:52)
Arbata kaip arbata.
Rankos klonuot nereikėjo, nes lieka per daug erdvės kairėje. Gal reikėjo prikirpt kiek. Su spalvom vis dar ne kas, IMO  mirksiukas.gif

aciuks.gif
bandysiu toliau zaist su spalvom!

IMO? jei galima aiskiau... as naujoke ir priedo dar siek tiek blondine hihihi.gif bet aisku tik pagal plauku spalva rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 14 lapkričio 2007 - 21:50
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 14, 19:09)

user posted image

jauciu kad nusipezejau  doh.gif  blush2.gif  4u.gif

vvvvv, man patiko šitas variantas ax.gif . Apskritai man patiko orchidėja su užuolaidomis thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 11 14, 21:52)

Ne turginės, bet padirbėti dar reikia.
Peršarpinta sad.gif

Pirmoj su kontrastu kažką pridarei. Antroj sniego per daug. 3 būtų liuks, jei ne ryškumo trūkumas.

Kažko nebesekasi man unsure.gif . Reikės pertraukėlę padaryt. Dabar turiu keletą įdėjų savo autoportretui blush2.gif , bet nemoku pati fotkinti, o vyras kai nufotkins doh.gif doh.gif doh.gif . Vat nežinau ką daryt, Neturiu stovo, be to. Bet ta idėja mane taip kirbina.... wacko.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 14, 21:24)
pakritikavimui

user posted image

Gaziulka, šita prastai sufokusuota unsure.gif . Paskutinė su gulbe- kadravimas mano galva nevykęs visai blush2.gif . Na, ir kitos kolkas- šiaip sau. Visų pirma- tamsios, nekontrastingos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 14, 11:12)
Ir kodėl visi galvoja, kad fotografavimas į juostą ir į skaitmeną yra labai skirtingi ir atseit visko reikia mokintis kone nuo pradžių... Klystate. Fotografavimas (atmetus kai kuriuos niuansus) yra absoliučiai toks pats. Tik vienu atveju vaizdas užfiksuojamas šviesai jautrioje juostelėje, kitu atveju jis užfiksuojamas šviesai jautriame elektroniniame įrenginyje. Yra juk fotoaparatų (tiesa jie visi plačiaformačiai), kurie gali fotografuoti ir į juostą ir į skaitmeną (uždėjus jam „digital back“).

Skirtumai tarp juostelės ir skaitmenos yra šie:
- Fotografuojant į juostelę neegzistuoja toks dalykas kaip baltos spalvos balansas. Spalvos juostelėje visąlaik teisingos smile.gif
- Fotografuodamas į juostelę negalėsi kaitalioti jautrumo (kaip pas mus įprasta vadinti ISO).
- Savaime suprantama, kad fotografuodami į juostele iškart nematysime rezultato.

Viskas. Daugiau skirtumų nėra, viskas lygiai taip pat.

Pridesiu ir as dar keleta pliusiuku juostos naudai:
Juostoje niekada nebus triuksmo, kuris atsiranda skaitmenoje prie didesnio ISO.
Juostoje gali but didesnis grudas.
Juosta ryskininant ir fiksuojant galima isgauti tam tikrus niuansusu ir kadra "pataisyti", kaip ir patvarkyti vadinamaji "ISO", kurio neturejom galimybes pareguliuot fotografuojant.
Juosta turi platesni spalvini spektra.

sutikciau su Victor, kad galima arbata tiesiog gerti nekreipiant i nieka demesio(nei i pakuote, nei i kokybe arvatos), o galima gerti pagal visas tradicijas ir tik pacia geriausia arbata.

Skaitmena ir juosta turi tam tikru privalumu ir trukumu.
As esu ir uz juosta ir uz skaitmena thumbup.gif Negalima uzbraukti praeities ir vadovautis vien tuo kas yra dabar, juk principas pats ir tie dideli apapratai fotolaboratorijose atlieka ta pati darba kaip ir anksciau zmones rankom atlikdavo, net naudojamu medziagu sudetis panasi. Kai kurie zmones tai daro iki siol, ne del to, kad taip patogiau, o del to, kad tai yra rutualas ir klasika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 14 lapkričio 2007 - 22:16