Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

sunku pasakyti kazka apie nuotraukas nesikartojant kai tiek daug pasisakymu...
bet as vis tiek issakysiu kas patiko, gal but kodel....

zuvialia, man patiko spalvota orchidejos foto.... gal kaip jau buvo mineta akcentu per daug.. bet man ne uzuolaida uzkliuvo kaip nereikalingas elementas, bet butent namas, gamta uz lango...... tarsi noretusi nukirpti desine puse, uzuolaidos virsu ir vazona.... ir palikti tik uzuolaida paslepusia gele.... cia tiesiog mano akimis matoma foto.... blush2.gif idomu kaip tai atrodytu apkarpius, bet kazkodel bent jau as taip pabandyciau padaryt blush2.gif

californiagirl, mane uzkabino pirmosios trys.... nespalvotos kaip as sakau patiko, nes ne buitines, na va kazkas jose yra, kad jos patraukia nestandartiskumu blush2.gif ziuri ir norisi ziureti, tarsi nusikeli ten kur jos darytos.... o treciojoj man patiko nukreiptas zvilgsnis ir sviesos zaimas.... tokia spalvingai romantiska wub.gif

Desiree, orchidejos ziedas......... kaip as daznai tokiais atvejais sakau "be zodziu".. kalbedama kad mano orchideja buitiska ta ir turejau omeny, kad ji buitiska lyginant su tavaja.... manoji tiesiog iamzinta kaip gele, o tavoji - kaip meno kurinys.... kaip skulptura gamtoje arba meno galerijoje......... thumbup.gif

Elina, mano zvilgsnis sustojo ties pirmaja foto su vaikais.... gal but zvilgsnis uzkabino.. tavo vaiku akys labai israiskingos ir labai gilios wub.gif kazko dar norisi is tu foto, bet sakau man pirmoji patiko ax.gif gal kontrastas tarp sniego ir veiduko nemazas... gal jei veidukas taptu svelnesnis, o sniegas grubesnis gal tada butu dar sauniau.... ax.gif

o orchideja man uzkibo tamsioji.... virsuj erdves reiketu daugiau, bet spalviskai man ji ne tokia standartine pairode kaip sviesioji rolleyes.gif

Opa, maciau ir pirmasias dvi foto.... kazkodel sustojus buvau ties spalvotaja... bet ziuredama i si nespalvota varianta pradejau mastyt apie seseliu konkurencija.... dabar foto pasidare dar idomesne thumbup.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 11 14, 11:56)
Na va čia jau meninės gėlės pateikimas. Man tai ji taip pat labai patinka.
Vat dažnai svarbu ne ką, o kaip nufotografuoji. Ta pati orchidėja gali pavirsti menine fotografija, o gali būti paprastas paveiksliukas, tiesiog gėlės užfiksavimas.

va kaip teisingai pasakyta... lyg tas pats sukasi galvoj, bet isreiksti zodziais taip paprastai ir taip aiskiai man dar labai sunku.... matyt del to, kad teorijos ziniu nera... cia as vel apie ta buitiskuma manojoje nuotraukoje ax.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 11 14, 12:26)
na gi paprasčiausiai gražu. aš matau gėlės trapumą, žiedo subtilumą  mirksiukas.gif

man irgi labai tinka zodis butent subtilumas....

QUOTE(Narajana @ 2007 11 14, 15:21)
O čia akcentas pakabina ir po to išsisklaido erdvėje... na va tai ir yra puiku smile.gif

be galo protingai pasakyta... visa zinute begaline informacija.... kaip visada......
lieka tik skaityti skaityti ir dar karta skaityti jusu mintis ibei zinias....... 4u.gif
Papildyta:

tiesa, dar praleidau Puriena6... va dabar ziuriu idemiai i ta foto ir bandau rast akcenta..... ideja lyg man patinka, apsvietimu graziai suzaista, bet va kaip ta foto pavadinciau nerandu zodzio... todel vis dar ziuriu ir vis tiek nerandu....
o kaip tu ja pavadintum?

Paranormali, man anksciau visos foto kurias turejau atrode grazios, negalejau issirinkti kurias pasidaryti.... jos buvo panasios i tavasias.... jos labai mielos, seimyniskos, bet paskaicius kelias SM temas apie fotografija, taip pat ir sia, paziurejus kitu darbus, neberandu foto, kurias noreciau pasidaryti.... jos man tapo nebeidomios, be cinkelio.... tad ir tau siulau gerai isiziureti ir atrasti savo cinkeli, kuris verstu sakyti VA SITA!!! ja as butinai pasidarysiu.... ir pasikabinsiu ant sienos......... thumbup.gif

sorry uz isdestytas mintis, bet kazkaip ju nemazai buvo galvoj....
gal ne visos teisingos, bet jos mano... blush2.gif niekas nesupykit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 14, 15:44)
Mano galva netinkamas palyginimas. Aš nešneku apie tolesnį juostelės ryškinimą ir nuotraukų spausdinimą bei galutinį rezultatą. Savaime suprantama, kad jie yra skirtingi. Kalbu apie naudojimąsi skaitmeniniu ir juostiniu veidrodiniu fotoaparatu. Pats kadro užfiksavimo procesas į skaitmeną ir į juostą yra vienodas.

Na tada dar vienas palyginimas- skirtumas tarp laisko, rasyto ranka ir atsiusto pastu ir elektroninio laisko.
Tai smulkmenos, del kuriu ir skiriasi fotografavimo procesas skaitmena ir "i juosta"- kaip tik ir yra pagrindinis skirtumas, kuris ir itakoja rezultata.
Tai, koks musu santykis su kadru juostoje, kurio mes negalime pamatyti is karto, kaip mes jam ruosiames, kaip atsakingai mes ji "darome" ir kaip lengvai, negalvodami foografuojame desimtis ir net simtus dubliu skaitmenoje, cia pat perziurim rezultata, tuo devalvuodami savo atsakomybe nuotraukai.
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 14, 15:57)
tiesa, dar praleidau Puriena6... va dabar ziuriu idemiai i ta foto ir bandau rast akcenta..... ideja lyg man patinka, apsvietimu graziai suzaista, bet va kaip ta foto pavadinciau nerandu zodzio... todel vis dar ziuriu ir vis tiek nerandu....
o kaip tu ja pavadintum?

Geras klausimas ax.gif Aš ir pati į ją ne kartą žiūrėjau tuo tikslu smile.gif Ir lygiai taip pat bandžiau pritaikyti jai kažkokią istoriją. Neišeina... Turbūt ne tas momentas pagautas, kuris kalbėtų. Vaikas sėdėjo ant grindų tame saulės apšviestame plote. Ir man tiesiog patiko vaizdas. Bet nuotraukoje kažkokio akcento trūksta - sutinku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 14 lapkričio 2007 - 16:07
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 11 14, 15:57)
Na tada dar vienas palyginimas- skirtumas tarp laisko, rasyto ranka ir atsiusto pastu ir elektroninio laisko.
Tai smulkmenos, del kuriu ir skiriasi fotografavimo procesas skaitmena ir "i juosta"- kaip tik ir yra pagrindinis skirtumas, kuris ir itakoja rezultata.
Tai, koks musu santykis su kadru juostoje, kurio mes negalime pamatyti is karto, kaip mes jam ruosiames, kaip atsakingai mes ji "darome" ir kaip lengvai, negalvodami  foografuojame desimtis ir net simtus dubliu skaitmenoje, cia pat perziurim rezultata, tuo devalvuodami savo atsakomybe nuotraukai.

Vat čia jau labai tinkamas pavyzdys, tiesiai į dešimtuką! drinks_cheers.gif

Ir jei sulyginti fotografiją ir laiško rašymą, tai aš kalbėjau apie gramatiką, o ji yra vienoda ir rašant įprastinį laišką ir elektroninį wink.gif

O žiūrint plačiau, tai analogija su popierinio laiško rašymu ir juostine fotografija yra tiesiog stulbinanti.

Fotografuojame į juostą ar rašydami laišką ranka mes tam ruošiamės ir labai stengiamės. Rašydami ranka laišką turbūt niekada nešvepluosime ir nerašysime rusiškai lotyniškomis raidėmis, stengiamės nepadaryti nei vienos gramatinės klaidos. Bet užtai visiškai neatsakingai ir negerbdami skaitytojo švepluojame ir darome krūvas gramatinių klaidų elektroniniuose laiškuose, kaip ir bile kaip pleškindami į kairę ir į dešinę su skaitmena — o gal netyčia kas išeis? wink.gif
Akmenukas į daugelio forumo dalyviu daržą! ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 14 lapkričio 2007 - 16:24
tiesiog geriu arbata... hihihi.gif kas prisijungsit? mirksiukas.gif

user posted image

pabandziau nuimt mociutes ranka... na bet man jos truksta blush2.gif
dar pazaidziau su atspalviais... bet j/b kazkaip purvina atrodo.... matyt kad ne iki galo panaikinau spalvas rolleyes.gif bet palikau, nes kepure dingsta g.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 14, 17:15)
Akmenukas į daugelio forumo dalyviu daržą!  ax.gif

pioneer.gif blush-anim-cl.gif
Papildyta:
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 14, 17:45)
pabandziau nuimt mociutes ranka... na bet man jos truksta  blush2.gif
dar pazaidziau su atspalviais... bet j/b kazkaip purvina atrodo.... matyt kad ne iki galo panaikinau spalvas  rolleyes.gif bet palikau, nes kepure dingsta  g.gif

Man asmeniškai spalvota ir su močiutės ranka labiau patiko, gal tik spalvas reikėjo pataisyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 11 14, 17:30)
Man asmeniškai spalvota ir su močiutės ranka labiau patiko, gal tik spalvas reikėjo pataisyti  g.gif

aciu 4u.gif man irgi kaip minejau su ranka idomiau... dabr tokia tustuma ir tamsuma atsirado.... reiks su ranka spalvom pazaist rolleyes.gif
Atsakyti
svaigstu as nuo californios juostiniu bandymu.Jau ir anoj temoj vis cekavinuos ir drebu pamacius jusu visu ten darbus...O ta paskutinioji su spalvom nereali..

Desirees pirmasis orchidejos variantas mano akimis stipresnis buvo.
QUOTE(Abo @ 2007 11 14, 14:14)
Dar labai patiko ant lango orchidėja, spalvotas variantas, nepamenu kieno  doh.gif labai labai liuks, kaip ten kas sako, pavydžiu, kad šita skadras ne mano biggrin.gif

gal todel ir ydejau,kad nekreipiant demesio y isdeginta dangu man irgi spalvotas variantas kazkodel labai ziurejosi...nespalvotas toks zieminis pernelyg..
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 14, 14:57)
zuvialia, man patiko spalvota orchidejos foto.... gal kaip jau buvo mineta akcentu per daug.. bet man ne uzuolaida uzkliuvo kaip nereikalingas elementas, bet butent namas, gamta uz lango...... tarsi noretusi nukirpti desine puse, uzuolaidos virsu ir vazona.... ir palikti tik uzuolaida paslepusia gele.... cia tiesiog mano akimis matoma foto....  blush2.gif idomu kaip tai atrodytu apkarpius, bet kazkodel bent jau as taip pabandyciau padaryt  blush2.gif

vvvv aciu uz isdestytas mintis,pabandziau paziuret..tai zinok,nukirpus nama,uzuolaida,vazona..belieka pasakyt,kad fotografija nieko verta g.gif bo viska nukarpius kaip ir nieko nebelieka.As priimu kritika,ir kazkodel as vistiek nieko nekeisciau.Nors,kaip Desiree sake kazkoks negeras fotografavimo kampas buvo,nes bandziau pasukt,tai kazkaip ystrizaines issikreivaliojo...neisejo nieko...tai taip ir palikau su tuo kreivumu..tai,jei ka ir keisciau,tai butent padeti...va pabandziau pakirpt virsaus ir man patiko kvadratukas,tik tos va apcios niekaip nepataisau.jei ja pataisau,griuna namas...
apacia sunkoka,zodziu prasosi rik kritikos hihihi.gif aciu uz nuomones.
user posted image

vvvv tavo nuotraukyteje man tas juodas fonas per sunkus,o ir kazkaip norisi matyti y ka ta mazyle ziuri.Palikciau ta rankele turbut..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 14 lapkričio 2007 - 17:39
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 14, 17:35)
svaigstu as nuo californios juostiniu bandymu.Jau ir anoj temoj vis cekavinuos ir drebu pamacius jusu visu ten darbus...O ta paskutinioji su spalvom nereali..

Ta prasme patiko spalvos paskutinej??? g.gif Na as cia pasiurpinau visus su tos nuotraukos spalvom, o man patiko blush2.gif
Dekui visiems uz komentarus 4u.gif
Gus, sakei kad nepasakytum kad mano foto paskutine lotuliukas.gif Taigi su spalvom as absoliuciai nieko nedariau...Nesuprantu kodel jos tokios skirtingos tose spalvotose nuotraukose, nes fotografuota ta pacia diena buvo, su ta pacia juosta...Vienintelis paaiskinimas- pirmesnes dvi saulutes spinduliu gavo, siltesnes...paskutine seselyje, todel tokia salta savo spalvomis g.gif

Desiree, nuostabi tavo orhideja, tiesiog nuostabi wub.gif

Labai gerai supratau ka fotolama norejo pasakyti apie SLR ir DSLR mirksiukas.gif drinks_cheers.gif Klausimas juk buvo grynai apie technine puse drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 14 lapkričio 2007 - 17:54
as is karto labai atsiprasau, kad panaudojau tavo foto...
jei taip pas jus nepriimta daryt tai perspekit ir tikrai taip nebedarysiu...
dabar norejau mazdaug parodyt kaip as maciau ta foto... nesakau, kad matau teisingai, bet tiesiog kazkaip kitaip blush2.gif

user posted image

na uzuolaida gan sunki tai remeli koki uzdeciau, kad atsvertu 4u.gif
user posted image

jauciu kad nusipezejau doh.gif blush2.gif 4u.gif

Atsakyti
Narajana, Victor*photo* , fotolama geros mintys pamastymams...

Ale po ju liudna i savo foto ziureti tongue.gif biggrin.gif blush2.gif Geras, kabinantis 1 kadras is 100... verysad.gif su juosta i bankrota nueiciau ax.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 14 lapkričio 2007 - 18:18
Gal kas nors pamena, kur pirko tuos fainus rėmus fotkėms Agneza su Fotolama? bigsmile.gif Labai būčiau dėkinga už nuorodą 4u.gif
Atsakyti