Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 09, 14:45)
Labai tikiuosi, kad rasiu atsakyma kursuose... Nuo lapkricio 26 pradedu vaikscioti... clap.gif  clap.gif

linkiu atrasti atsakyma kursuose smile.gif tiesu yra daug. kaip ir rasytu nerasytu taisykliu. Pasirenkam tas, kurias galim pritaikyti savo fotografavimo budui, kad nuotraukos taptu geresnes. O ir tas pacias taisykles galima juk sulauzyti.

Dar vienas dalykas del ivairiu objektu pasalinimo is nuotraukos. Mes kaip tik gal pries 2 men. diskutavom ta tema viename forume. Jau ir senu senoveje, is nuotrauku buvo imanoma pasalinti nereikalingus objektus, tam tikro chemikalo deka. Galima padaryti taip, kad net nepastebesit jog kazkas buvo liesta. Tiesiog reikia labai geru igudziu. Turiu chemikala namuose. Kada prie progos reikes isbandyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 09 lapkričio 2007 - 16:05
QUOTE(Abo @ 2007 11 09, 15:40)
Nea, aš nenoriu daugiau reikštis, nes neturiu ką parodyt. Aš jei namų darbus padarau, jau daug, kartais įmetu kokią nuotrauką, bet pastaruoju metu  schmoll.gif  neturiu ir sveikatos, tiesą sakant, net atsiklaupt, pasisukt, ar vienoj rankoj laikyt fotiką, kitoj rankinę, ar kuprinę, kai kadro nori, tai ir pareinu vis be nuotraukų,  gi pilvota aš pastaruoju metu biggrin.gif

Suprantu... Is avataro matosi, kad jau paskutiniai menesiai... Zinau, kad sunku su nestuke.gif , bet paskui dar daugiau laiko neturesi tongue.gif biggrin.gif As dabar jau praradau vilti, kad kada tiek laiko turesiu kaip kadais... tongue.gif Taiiip norisi kazkur iseiti, pafotkinti, o vaikas jaucia koks stiprus konkurentas tas fotoaparatas ir net issitraukti neduoda doh.gif biggrin.gif Prie kompo is vis neprisedu... Zaisk, mama, uzsiiminek... Gerai dabar trumpam vaika isveziau pas mama, neislendu is SM (vietoj to, kad egzui ruosciausi tongue.gif ax.gif blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 09, 16:36)
Pats laikas instaliuotis tongue.gif  biggrin.gif Padeti?

sakai, jau laikas blush2.gif eina sau! aš to PS kratausi kaip velnias kryžiaus....o kažkada lyg ir buvau neblogai pramokusi. turėjom dėstytoją, kuri kažkaip visai nemeilę šiai programai įskiepijo doh.gif
bet, šiaip jaučiu reikai instaliuotis. vien jau ko vertos pataisytos akys su PS mirksiukas.gif kai pamatau jūsų pataisytąsias, tai net pavydyu darosi nuo tokio grožio!!
TAIP. Būčiau labai dėkinga už pagalbą!

QUOTE(Ninja666 @ 2007 11 09, 16:37)
Sveiki, ne mama aš. ir niekada ja nebūsiu, bet norėčiau prisijungti prie jūsų fotografų klubo smile.gif Kuo man jis patinka? - Tuo, kad čia darote kažkokius namų darbus. Norėčiau ir aš juos išmėginti. Ar priimsit? smile.gif Bėda ta, kad tik taisyklių čia jokių nežinau, o per visus puslapius ieškoti būtų beviltiška. Rekomendacijas pasiskaičiau. Pasistengsiu jas atsiminti ir naudoti smile.gif

Geros dienos,
  Martynas.

Labas labas, ne mama! junkis drąsiai!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 09, 16:02)
linkiu atrasti atsakyma kursuose smile.gif tiesu yra daug. kaip ir rasytu nerasytu taisykliu. Pasirenkam tas, kurias galim pritaikyti savo fotografavimo budui, kad nuotraukos taptu geresnes. O ir tas pacias taisykles galima juk sulauzyti.

Kursai yra neblogai ismokti fotografavimo abecele, be to ten yra darbu aptarimu grupes, kur aiskiai parodo tavo klaidas, aiskina ka galima buvo daryti kitaip, leidziama eksperimentuoti (bet ta pati darom ir mes cia).

O kai atsisranda sioks toks pagrindu supratimas ir ismoksti juos naudoti praktikoje tada jau galima pradeti lauzyti taisykles... va tada jau gimsta tavo individualus stilius, fotografavimo braizas... nes is viso ka zinai pasiimi tik tai kas tau tinka...

Reikia pasiklausti musu temos dalyviu, kurios lanke, lanko kiek tai naudinga buvo joms, kiek ismoko, suzinojo.
Atsakyti
Tiesa dar ką norėjau pridurti. Jau daug metų tena dalyvauti įvairių fotokonkursų vertinimo komisijoje. Be to fotomenininkų sąjungos valdyboje taip pat vertiname fotografijas ir priiminėjam naujus narius.
Ir, patikėkit, niekad gyvenime niekas nesikabino prie detalių. Niekas nevertino fotografijos gerumo dėl jų buvimo ar nebuvimo...
Bet gi komisijoje dalyvauja nuo 5 iki 17 vertintojų ir vis gi prieina bendros išvados. Visgi išrenka geriausius. Vadinasi yra tam tikri nesubjektybūs kriterijai, kuriais remiantis gali pasakyti ši fotografija yra gera, o štai ši niekam tikusi...
Už tai kartais čia labai graudu kartais žiūrėti, kaip žmogus nepagrįstai kritikuojamas ir kreipiamas visai ne ta linkme. Iškeliamos visai kitos vertybės, kurios gal vis gi nėra tokios svarbios ir tokios vertingos...
O va kai kas svarbaus iš viso neakcentuojama, o praleidžiama...
Atsakyti
Fotolama. Uzrasau ir jusu seima. Smagu, kad jungiates.
Del formato, tiesa sakant nenusprendem koki spausdinti ir siusti. Jei nesunku, uzsukit visi uzsirase i psl ir dar karteli pasisakykit, dabar jau apie siuloma formata ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2007 11 09, 16:13)
sakai, jau laikas  blush2.gif eina sau! aš to PS kratausi kaip velnias kryžiaus....o kažkada lyg ir buvau neblogai pramokusi. turėjom dėstytoją, kuri kažkaip visai nemeilę šiai programai įskiepijo  doh.gif
bet, šiaip jaučiu reikai instaliuotis. vien jau ko vertos pataisytos akys su PS mirksiukas.gif kai pamatau jūsų pataisytąsias, tai net pavydyu darosi nuo tokio grožio!!
TAIP. Būčiau labai dėkinga už pagalbą!
Labas labas, ne mama! junkis drąsiai!!  thumbup.gif

Nemanau, kad reikia kratytis PS. Protingai naudojantis labai fainu dalyku padaryti falima...
Kompakta turi? Rasyk del to geriau man i AZ, kad eterio neterstume. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 09, 15:43)
ikeliu ir cia. Jei dars kas noretu. Dar iki kito sestadienio registruokites. Tada liks laiko ir nuotraukos paruosimui, bei issiuntimui.

http://fotografijumainai.blogspot.com/

Laba 4u.gif

Ir aš vistik noriu. Nedrąsu kažkaip..
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 09, 16:16)
Tiesa dar ką norėjau pridurti. Jau daug metų tena dalyvauti įvairių fotokonkursų vertinimo komisijoje. Be to fotomenininkų sąjungos valdyboje taip pat vertiname fotografijas ir priiminėjam naujus narius.
Ir, patikėkit, niekad gyvenime niekas nesikabino prie detalių. Niekas nevertino fotografijos gerumo dėl jų buvimo ar nebuvimo...
Bet gi komisijoje dalyvauja nuo 5 iki 17 vertintojų ir vis gi prieina bendros išvados. Visgi išrenka geriausius. Vadinasi yra tam tikri nesubjektybūs kriterijai, kuriais remiantis gali pasakyti ši fotografija yra gera, o štai ši niekam tikusi...
Už tai kartais čia labai graudu kartais žiūrėti, kaip žmogus nepagrįstai kritikuojamas ir kreipiamas visai ne ta linkme. Iškeliamos visai kitos vertybės, kurios gal vis gi nėra tokios svarbios ir tokios vertingos...
O va kai kas svarbaus iš viso neakcentuojama, o praleidžiama...

Skaitau ir tikiu, kad geros nuotraukos negadina smulkus netikslumai, bet man, pradedanciai mokytis fotografijos meno, idomiau konkretus pavyzdziai, kaip padaryti ta "kabinancia" foto. Juk sutiksite, kad tai mes darome per tam tikras detales nuotraukoje (linijas, spalvas, gerai pagautas emocijas, apsvietima ir kt.) Vat apie tai noreciau daugiau kalbeti.
Va noriu, kad konkreciai parodytumete ta darba, kuris geras, bet neteisingai sukritikuotas, kad atkreiptume demesi... Siaip idomu
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 09, 15:26)
Ir aš vistik noriu.

irasiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 09, 15:43)
ikeliu ir cia. Jei dars kas noretu. Dar iki kito sestadienio registruokites. Tada liks laiko ir nuotraukos paruosimui, bei issiuntimui.

noriu pabandyti ax.gif
Atsakyti
Noriu parodyt, ką pagaminau su savo numylėtu filtru smile.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 11 09, 16:39)

Ačiū 4u.gif
Atsakyti