Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

kadangi visur darbo diena, o mano vyras atostogauja, tai gyvenu savaitgalio ritmu ir nepasiveju jūsų doh.gif vos perskaityt spėju...
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 14, 15:11)
Jau buvo 100 kartu apie tai šnekėta: greičiausiai tu užsaugoji tą jpeg kitokioje nei sRGB spalvų erdvėje. Pasirink sRGB ir tada matysi tokias pat spalvas ir konvertuotame jpeg.

Fotolama, ne spalvos, o ryskumas pasikeicia - nuotrauka isplaukia. O del spalvu, tai as ir saugau sRGB.

Desiree, dekui uz komentara.
Atsakyti
Noriu parodyt seną nuotrauką, darytą prieš beveik trejus metus su Nikon muilinuke. Tada buvo ir dabar man ji labai miela. Kažkaip gavosi pagal mano vyro citatą "Pamatei, paspaudei ir nuėjai" biggrin.gif O dabar taikausi taikausi ir galutiniame rezultate šnipštas - trūkumas ryškumo ir visa kita biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 14 lapkričio 2007 - 14:24
QUOTE(fotolama @ 2007 11 14, 12:12)
Ir kodėl visi galvoja, kad fotografavimas į juostą ir į skaitmeną yra labai skirtingi ir atseit visko reikia mokintis kone nuo pradžių... Klystate. Fotografavimas (atmetus kai kuriuos niuansus) yra absoliučiai toks pats. Tik vienu atveju vaizdas užfiksuojamas šviesai jautrioje juostelėje, kitu atveju jis užfiksuojamas šviesai jautriame elektroniniame įrenginyje. Yra juk fotoaparatų (tiesa jie visi plačiaformačiai), kurie gali fotografuoti ir į juostą ir į skaitmeną (uždėjus jam „digital back“).

Skirtumai tarp juostelės ir skaitmenos yra šie:
- Fotografuojant į juostelę neegzistuoja toks dalykas kaip baltos spalvos balansas. Spalvos juostelėje visąlaik teisingos smile.gif
- Fotografuodamas į juostelę negalėsi kaitalioti jautrumo (kaip pas mus įprasta vadinti ISO).
- Savaime suprantama, kad fotografuodami į juostele iškart nematysime rezultato.

Viskas. Daugiau skirtumų nėra, viskas lygiai taip pat.

O mano nuomone – skirtumas tarp fotografavimo analogine ir skaitmenine fototechnika- toks pats kaip tarp tarp geriamos arbatos popieriniuose pakuciuose ir arbatos, uzplikytos pagal visas arbatos gerimo tradicijas. Jus matote skirtuma pakuoteje, as- skonyje.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 11 14, 14:23)
O mano nuomone – skirtumas tarp fotografavimo analogine ir skaitmenine fototechnika- toks pats kaip tarp tarp geriamos arbatos popieriniuose pakuciuose ir arbatos, uzplikytos pagal visas arbatos gerimo tradicijas. Jus matote skirtuma pakuoteje, as- skonyje.

Viktorai, mano klausimas fotolamai buvo konkrečiai techninis. Aš teiravausi, ar yra sunku suvaldyti juostinuko parametrus. Apie tai ir buvo atsakyta. O dėl nuotraukų "skonio" absoliučiai su jumis sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Grįžo vaikai iš mokyklos, pasistatė su kaimynais bunkerius doh.gif . "Berniukas pro bunkerio skylę" ( pati savo vaiko neatpažįstu blink.gif biggrin.gif . Toks biškį abstraktas)

user posted image

user posted image

"Pataikiau!!!!"

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 14 lapkričio 2007 - 14:54
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 11 14, 14:23)

Mano galva netinkamas palyginimas. Aš nešneku apie tolesnį juostelės ryškinimą ir nuotraukų spausdinimą bei galutinį rezultatą. Savaime suprantama, kad jie yra skirtingi. Kalbu apie naudojimąsi skaitmeniniu ir juostiniu veidrodiniu fotoaparatu. Pats kadro užfiksavimo procesas į skaitmeną ir į juostą yra vienodas.

Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 14, 14:20)
Noriu parodyt seną nuotrauką, darytą prieš beveik trejus metus su Nikon muilinuke. Tada buvo ir dabar man ji labai miela. Kažkaip gavosi pagal mano vyro citatą "Pamatei, paspaudei ir nuėjai" biggrin.gif  O dabar taikausi taikausi ir galutiniame rezultate šnipštas - trūkumas ryškumo ir visa kita biggrin.gif

Del to as ir pardaviau savo Pentax...... verysad.gif Na jo buvo ir graziu kadru ale ,va padarai simta foto ir tik dvi kurios i foto panasios doh.gif Gal dar nepriaaugau iki tokio fotiko blush2.gif Nors dabar as vel ilgiuosi jo....... blush2.gif
Va del to ir jusu tema visad seku ir skaitau... tik rasyt nedrystu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2007 11 14, 14:47)
Del to as ir pardaviau savo Pentax...... verysad.gif  Na jo buvo ir graziu kadru  ale ,va padarai simta foto ir tik dvi kurios i foto panasios doh.gif  Gal dar nepriaaugau iki tokio fotiko blush2.gif  Nors dabar as vel ilgiuosi jo....... blush2.gif
Va del to ir jusu tema visad seku ir skaitau... tik rasyt nedrystu blush2.gif

Oi, aš tai nenukabinu nosies, nes matau kolegų rezultatus - puikias nuotraukas. Todėl visai nesinori grįžti prie muilinės. Norisi vis pirmyn, vis gilyn biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 14 lapkričio 2007 - 14:54
Vienas skirtumas yra fotografuojant į juostelę ir skaitmeną, nors ne visiems fotoaparatams taikitinas...
Užtenka išeiti į gatves, paieškoti kokios turistų grupeles. Anksčiau visi fotografuodavo priglaudę fotoaparatą prie akies. O dabar, kas į viršu kelia, kas ant kelių pasideda. Žiūrima į vaizdo ekraną nugarėlėje smile.gif

O visi kiti skirtumai tai galutiniame rezultate, manau

Puriena, laaabai gražiai saulytė šviečia. o ir vaikutis toks užsimerkęs, saulyte mėgaujasi. Spalvos patinka. Tokios labai natūralios
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 14 lapkričio 2007 - 15:05
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 14, 14:54)
Oi, aš tai nenukabinu nosies, nes matau kolegų rezultatus - puikias nuotraukas. Todėl visai nesinori grįžti prie muilinės. Norisi vis pirmyn, vis gilyn biggrin.gif

Gerai kad turi kantrybes....... mirksiukas.gif va dabar kazkaip ziuriu savo senas foto iskart , zinau kur klaidos. Cia jusu diskusiju deka, geda net rodyt, ale. Parodysiu savo kad ir nevykusias foto blush2.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranormali: 14 lapkričio 2007 - 15:13
Elina, nu tu šaunuolė, tikrai stebiu, šitiek stengies, šitiek dirbi, ne kiekvienas tiek laiko skiria, bet gal mažiau to PS? blush2.gif kažkas ni to, ar tai spalvos ar tai kas. O antra šiaip labai patiktų, tik va kažko trūksta tam fone , gal per daug jo g.gif

Ir turbūt nepagyriau už tą gražų Andrėjos portretuką, kur žadi įsirėmint, šaunuolė 4u.gif

QUOTE(Opa @ 2007 11 14, 14:24)
Daug priraset. Idedu pradziai nuotrauka, ir begu skaityt. Labai prasau pasakykit, kabina ar ne? Man pats vaizdelis pasirode idomus, broliska konkurencija. Ar ziurisi?
Kabina. Mano akimis, tai labai superinis darbas good.gif Norėtųsi pamatyt labai didelę tokią nuotrauką, kai maža reik įsižiūrėt smile.gif Šitoj nuotraukoj tik siena nepatinka (tik dėl to, kad man tokios nepatinka biggrin.gif ), aišku, kaip pradedu įsižiūrėt, tai kaip Desiree sakė, geriau būtų galbūt jei vaikutis truputį atsislinktų, bet gražu ir šitaip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 14 lapkričio 2007 - 15:10