Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(fotolama @ 2007 11 14, 12:06)
Dar kartą įsitikinau, kad man iki meno taip pat toli kaip iki mėnulio smile.gif Būsiu atviras: Paskutinė Desiree orchidėjos nuotrauka manęs visiškai nesuintrigavo ir nesudomino smile.gif Ir kas blogiausia: aš bandau sugalvoti kas toje nuotraukoje užkabino kitus ir nesugalvoju smile.gif

na gi paprasčiausiai gražu. aš matau gėlės trapumą, žiedo subtilumą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 14, 00:47)
O kad bandei perprasti naktinį fotografavimą... jau tai yra gerai, kad bandei.

pirmas blynas su naktiniu Vilniumi (rodžiau šiek tiek anksčiau) buvo prisvilęs, pasitaikė puiki proga - ja ir pasinaudojau ax.gif

QUOTE(zuvialia @ 2007 11 14, 06:57)

kaip nekeista, bet man patiko spalvotoji (nors šiaip dažniausiai jb patinka)

QUOTE(californiagirl @ 2007 11 14, 08:50)
Saunu, kad bandei naktini fotografavima...As nesu bandzius... iskyrus kad fotografavau saliutus per praeita July 4th biggrin.gif

user posted image

user posted image

aš bandau suprasti štatyvą įsigijusi, nes visi ankstesni bandymai be jo - tragedija doh.gif Saliutus ir aš fotkinai per Vilniaus Vartų atidarymą, bet rezultatai man nepatinka schmoll.gif

Patinka šios 2 thumbup.gif nerealiai...

QUOTE(sillwio @ 2007 11 14, 09:12)
Spalvos  g.gif sunku pasakyt. wb lyg ir geras, bet gal kiek per šaltas. Dėl ryškumo priekaištų neturiu. Ale reikia žiūrėt į visumą, o visuma padarė nuotraukas plokščias. Norisi daugiau gylio.

aiškutis, bandysim taisytis 4u.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 11 14, 09:26)
Naktine, pirmoji būtų nieko, bet tas medis kliūna. o antroji gerai turėtų žiūrėtis vertikali su pilnu atspindžiu. papasakok, kaip fotkinai?

medis ir man kluvo, reikėjo kitų rakursų paieškoti. kaip fotkinau? jeigu klausi skaičiuku, tai nepasakysiu blush2.gif Viskas kol kas vyksta intuityviai, šiuo klausimu gybas esu doh.gif

QUOTE(Elina @ 2007 11 14, 12:08)

ne suturginta nei ką hihihi.gif man patinka tamsioji smile.gif bet vieno žiedelio (viršuje) nenukirpčiau

Desiree tavoji orchidejos fotkė labai labai labai thumbup.gif Norisi žiūrėti ir žiūrėti bigsmile.gif
Atsakyti
Californiagirl, paskutinėje tavo nuotraukoje mano monitorius rodo ružavai/violetinę veiduko spalva.

Norėjau užsisakyti juostelių prieš kelionę, o pasirodo nebėra tų, kurios man patiko verysad.gif

Žuviales orchidėją tik dabar pamačiau. Sakysit įsikaliau į galvą vieną plokštelę ir paskui ją dainuoju.. Aš apkarpyčiau šia nuotrauką, tiek iš viršaus, tiek iš apačios. Iš apačios nes nuotrauak jau apkarpyta. O fotografavimo kampas toks, kad atrodo kreiva. Iš viršaus galbūt kirpčiau tuos hieroglifus. o gal ir ne. Dar nesuprantu ar labai trukdo jie mano akims.
O šisip gražu. Patinka lašeliai bei namas fone... Man gera tiek spalvota tiek juodai balta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 14 lapkričio 2007 - 12:53
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 14, 11:24)
Man visai patiko. Idomus efektas. Galima placiau? Arba saltini kur perskaitei? ax.gif

http://forums.dprevi...essage=25594254
Atsakyti
klausimas:
fotokorekcijose leidžiama viskas, ko norim? karpyt, dėti filtrus, viskas?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 11 14, 11:48)
klausimas:
fotokorekcijose leidžiama viskas, ko norim? karpyt, dėti filtrus, viskas?

keli variantai buvo tiek karpyti, tiek klonuoti, tiek su filtrais. Tai manau viskas ir galima smile.gif
Atsakyti
Sveiki, trumpam prisijungiu is kaimo.. Gal kas gali persiusti Ciburaskai nuotrauka kuria visiems siunciau koregavimui? Nes cia neturiu... O ji prase

Buciau laabai dekinga smile.gif
Atsakyti
Sveiki.
Daug priraset. Idedu pradziai nuotrauka, ir begu skaityt. Labai prasau pasakykit, kabina ar ne? Man pats vaizdelis pasirode idomus, broliska konkurencija. Ar ziurisi?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 14 lapkričio 2007 - 13:43
QUOTE(Opa @ 2007 11 14, 12:24)
Sveiki.
Daug priraset. Idedu pradziai nuotrauka, ir begu skaityt. Labai prasau pasakykit, kabina ar ne? Man pats vaizdelis pasirode idomus, broliska konkurencija. Ar ziurisi?

pamačiau ir spalvotą smile.gif . Tisą sakant jb labiau patraukė dėmesį. nes spalvotoje durys, grindys maždaug tos pat spalvos, tas trupinėlis šviesos ant grindų spalvotoje taip pat pasimetė... O jb matosi.
Gal reikėjo mažulytį žingsniuką į dešinę žengti befotografuojant. Bet tikriausiai čia pagautas kadras tai skubėjai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 14 lapkričio 2007 - 13:48
QUOTE(Desiree @ 2007 11 14, 14:47)
pamačiau ir spalvotą  smile.gif . Tisą sakant jb labiau patraukė dėmesį. nes spalvotoje durys, grindys maždaug tos pat spalvos, tas trupinėlis šviesos ant grindų spalvotoje taip pat pasimetė...  O jb matosi.
Gal reikėjo mažulytį žingsniuką į dešinę žengti befotografuojant. Bet tikriausiai čia pagautas kadras tai skubėjai...

Nespejau pakavot biggrin.gif
Is tiesu, tai man labai nepatinka butas, kuriame gyvenu (nuomojamas, laikinas) - jis visas toks ryžas ryžas, o didžiajame kambaryje dar ir nėra langų - tai reiškia ir dienos šviesos. Taigi, namie ne ką ir galiu padaryt. Be to, nuotraukos labai triukšmauja, jei bandau fotografuot įjungus šviesą.

O pazengus i dešinę - stiklas, toks pat ryžas doh.gif todel ir dariau j/b.

O negriūna? Net nežinau pagal tiesinti - pagal staktą, ar pagal durų apačią.
Papildyta:
Ir dar vienas klausimas: pabandziau fotografuoti RAW. Kai perziurineju nuotraukas Canon prideta Zoom Browser programa, nuotraukos ryskios, kokybe puiki, taciau po konvertavimo i jpg "isplaukia". Tai ir pasimeciau - ar cia blogai nufotografavau, ar blogai konvertavo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 14 lapkričio 2007 - 13:55
QUOTE(Opa @ 2007 11 14, 13:05)

O negriūna? Net nežinau pagal tiesinti - pagal staktą, ar pagal durų apačią.
Papildyta:

pagal durų apačią negriūna. O ir vaikiukas tiesiai stovi, negriūna smile.gif :
Dėl RAW nieko nepatarsiu, nes pati nieko neišmanau.
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 11 14, 14:05)
Ir dar vienas klausimas: pabandziau fotografuoti RAW. Kai perziurineju nuotraukas Canon prideta Zoom Browser programa, nuotraukos ryskios, kokybe puiki, taciau po konvertavimo i jpg "isplaukia". Tai ir pasimeciau - ar cia blogai nufotografavau, ar blogai konvertavo?  g.gif

Jau buvo 100 kartu apie tai šnekėta: greičiausiai tu užsaugoji tą jpeg kitokioje nei sRGB spalvų erdvėje. Pasirink sRGB ir tada matysi tokias pat spalvas ir konvertuotame jpeg.
Atsakyti