Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2007 11 14, 09:52)

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Ar jums veikia photobucket? unsure.gif Norėjau savo orchidėją parodyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 14, 08:52)
laba ryta,

aš vėl su orchidėja.

labai tokia subtili thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif

Californiagirl, kažkaip gera žiūrėti į tavo juostelines nuotraukas. Tokia šiluma iš jų pareina wub.gif Man labai patiko pirmoji. Bet visos savotiškai patrauklios.
Aš neturėjusi rankose tikro juostelinio. Ar labai sudėtinga su juo dirbti? Turbūt patirties reikia, norint parametrus tiksliai nustatyti?

Desiree, orchidėja labai labai wub.gif

Aš, beje, irgi nepalaikau paspartavimo įdėjos schmoll.gif
Tik susivokiau, kad per mažai aš fotkinu - nelabai iš ko turiu rinktis dovanoti verysad.gif Vos kelios nuotraukos. Daugiausia, gi vaikai pas mane dominuoja. Bijau nuvilti kažką...
Atsakyti
Na va mano orchidėja blush2.gif . Aišku, subtilumo mano foto- nerasi nė su žiburiu cool.gif . Daugiau- turginė biggrin.gif. Dažniausiai man pavyksta "suturginti" nuotraukas doh.gif biggrin.gif ( na, bet užtat jūs taip nemokat tongue.gif ax.gif )

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 14, 11:01)
Aš neturėjusi rankose tikro juostelinio. Ar labai sudėtinga su juo dirbti? Turbūt patirties reikia, norint parametrus tiksliai nustatyti?

Ir kodėl visi galvoja, kad fotografavimas į juostą ir į skaitmeną yra labai skirtingi ir atseit visko reikia mokintis kone nuo pradžių... Klystate. Fotografavimas (atmetus kai kuriuos niuansus) yra absoliučiai toks pats. Tik vienu atveju vaizdas užfiksuojamas šviesai jautrioje juostelėje, kitu atveju jis užfiksuojamas šviesai jautriame elektroniniame įrenginyje. Yra juk fotoaparatų (tiesa jie visi plačiaformačiai), kurie gali fotografuoti ir į juostą ir į skaitmeną (uždėjus jam „digital back“).

Skirtumai tarp juostelės ir skaitmenos yra šie:
- Fotografuojant į juostelę neegzistuoja toks dalykas kaip baltos spalvos balansas. Spalvos juostelėje visąlaik teisingos smile.gif
- Fotografuodamas į juostelę negalėsi kaitalioti jautrumo (kaip pas mus įprasta vadinti ISO).
- Savaime suprantama, kad fotografuodami į juostele iškart nematysime rezultato.

Viskas. Daugiau skirtumų nėra, viskas lygiai taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 11 14, 10:08)
Na va mano orchidėja blush2.gif . Aišku, subtilumo mano foto- nerasi nė su žiburiu cool.gif . Daugiau- turginė biggrin.gif. Dažniausiai man pavyksta "suturginti" nuotraukas doh.gif  biggrin.gif ( na, bet užtat jūs taip nemokat tongue.gif  ax.gif )

man 2-a geriau žiūrisi. Pirmoji gal per tamsi ir spalvos tokios nelabai tinkamos tokiai nuostabiai gėlei.

Victor, džiaugiuosi, kad patiko orchidėja.
Man ji taip pat patinka, savo forma. Nors ir keistas efektas aplink žiedus ir stiebelį susidarė, kažkoks kontūras. Bet tikriausiai dėl mažo f skaičiuko. Tiek negatyve tiek atspausdintoje tas pats. Gal tik dar beskanuojant labiau išryškėjo (skanuoti nemoku, dingsta kokybė. o gal tiesiog neturiu tinkamos aparatūros skanavimui).
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 14, 11:12)
Skirtumai tarp juostelės ir skaitmenos yra šie:
- Fotografuojant į juostelę neegzistuoja toks dalykas kaip baltos spalvos balansas. Spalvos juostelėje visąlaik teisingos smile.gif
- Fotografuodamas į juostelę negalėsi kaitalioti jautrumo (kaip pas mus įprasta vadinti ISO).
- Savaime suprantama, kad fotografuodami į juostele iškart nematysime rezultato.

Viskas. Daugiau skirtumų nėra, viskas lygiai taip pat.

O kaip su išlaikymo nustatymu g.gif Ar viskas iš akies, ar irgi egzistuoja skalė, kuri padeda sureguliuoti tai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 14 lapkričio 2007 - 11:21
Desiree, orchidėja super! Va, tai yra kitokia gėlių fotografija!

California, man pirmoji labiausiai!

Aš irgi nepalaikau paspartavimo idėjos, o siūlau (jau turbūt kokį trečią kartą biggrin.gif ) nuotraukas kietinti (paklijuoti) ant putkartonio (3-5mm) - labai patogu siųsti, kas norės rėmintis, o kas nenorės tiesiog saugoti kaip prisiminimą thumbup.gif Ir nemanau, kad reikia daryti didesnio nei A4 formato..

Aš vėl nesėkmingai su savo nelemtos juostos skenavimu - pasirodo skeneris per senas ir jo programinė įranga nepalaiko Windows Vista doh.gif tai bandysiu šiandien dar vienoj laboratorijoj laimę, jei nepavyks teks pėdint iki Procentro... būčiau be vaikiuko ir su mašina, seniai tą būčiau padarius doh.gif

Atsakyti
Sveiki, fotomanai biggrin.gif
Lekiu skaityti....

QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 14:26)
Įmetu savo studentų vieną foto iš studijinio portreto. Užduotis buvo modelio portfolio. Studentai turėjo sukurti iš vieno žmogaus įvairius įvaizdžius.
Na va viena iš labiausiai vykusių foto šia tema.
Čia prie portretų fotografavimo.
Po to atsiųsiu dar kokias mes temas darome fotografuodami portretus, gal kam bus naudinga...
user posted image

Kaip faina wub.gif
Tikrai labai, labai thumbup.gif

QUOTE(fotolama @ 2007 11 13, 14:13)
Sveiki,

Šiandien perskaičiau apie vieną tokį įdomu foto apdorojimo būdų. tiks savotiškas efektas gaunasi smile.gif Labiausiai tiktų visokiai gatvinei fotografijai. Bet kadangi tokio tipo nuotraukų po ranka nebuvo, tai išbandžiau tiesiai ant to, kas po ranka pasitaikė. Padariau greitosiomis, ilgiau pasėdėjus, manau, kad galima geresnį rezultatą išlaužti.
Ką jūs manot? Normalu ar visiškai be ryšio?

Man visai patiko. Idomus efektas. Galima placiau? Arba saltini kur perskaitei? ax.gif

QUOTE(vvvvv @ 2007 11 13, 14:57)
user posted image

pabandziau ir as savo orchideja iamzint... bet viskas taip pilka ir taip buitiska sad.gif

Pirmuju idetu tavo foto nemaciau, nerode... Gaila verysad.gif

O si faina thumbup.gif

Labai jau kuklinaisi tongue.gif As atejau su blogesnemis foto i si skyreli ax.gif

Kas gavot medziaga apie akyciu paryskinima? Prasau persiuskit i justi_sev@yahoo.com

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 14, 06:57)
4u.gif
ajas,nespejau pakomentuot foto,nors ir spejau pamatyt..greit mesk atgal. cool.gif

Zuvialiuk, tai ko nesudirbai, jei spejai pamatyti ?? hihihi.gif
Isemiau, nes kai pamaciau eteryje, paciai geda pasidare blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 11 14, 11:26)

Isemiau, nes kai pamaciau eteryje, paciai geda pasidare  blush2.gif

Oi, ir man taip neretai būna lotuliukas.gif
Atsakyti