Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2007 11 09, 13:44)
Sveiki 4u.gif . Grįžau.
Pora nuotraukyčių 4u.gif

Tai po Egipta keliavai? Faina? Kaip ispudziai?
Labiausiai patiko paskutine, tik siek tiek pakadruociau kitaip:

user posted image

Arabiski numeriai blink.gif idomiai atrodo... Faina thumbup.gif Tik kitaip buciau gal fotkinus, kitu rakursu.

Sfinksas... nekabina... si kart neidomiai pateiktas...
Atsakyti
Nemačiau ohmy.gif blush2.gif unsure.gif
http://www.supermama...?...&p=12853827
o šiaip pačios lygiai taip pat mane ignoruojat tongue.gif

Westa, nekreipk dėmesio, gal ir yra būreliai savotiški ir vėliau atėjusiems sunkiau, šitai pastebėta, bet naudingų dalykų karts nuo karto atsiranda, plius ND tarsi priverčia tave dirbt, o tuomet tobulėji 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 09 lapkričio 2007 - 15:31
QUOTE(sayonara @ 2007 11 09, 14:59)
bandžiau šiandien mieste per pietus pafotkint, bet niekas, visiškai niekas neišėjo.. kai žiūriu į objektą, matau kadrą. kai jį padarau - nyku..sad.gif bliausiu..smile.gif

Buna, buna.... friends.gif Bet siandien nematai, rytoj matysi...
mirksiukas.gif
Atsakyti
Dievuliukau kokias diskusijas praleidau doh.gif
Kartais prieštaraujama sau patiems... Nieko nebesuprantu unsure.gif

Bet kad šalta tema, sutinku šimtu procentu. Galit jau mėtyt pomidorai2.gif pomidorai2.gif pomidorai2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 09 lapkričio 2007 - 15:37
QUOTE(inc @ 2007 11 09, 15:12)
net susinepatoginau  blush2.gif  tu taip gražiai viską nupasakojai, o aš PS neturiu  doh.gif  rolleyes.gif

Pats laikas instaliuotis tongue.gif biggrin.gif Padeti?
Papildyta:
QUOTE(rsaulyte @ 2007 11 09, 15:12)
sveiki,

prisistatau, kad neprazuvau..

vaikutis apsirgo, tai nei laiko, nei nuotaikos yra kazka veikti.
norisi ramiai prisest, perskaityt, perziuret viska. tikiuos, neuzilgo vel prisijungsiu.

Smagu, kad musu nepamirsti savo rupesciu sukury. smile.gif Sveikite greiciau mirksiukas.gif Stiprybes tau 4u.gif Ir labai laukiam sugriztant bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2007 11 09, 15:22)
Westa, nekreipk dėmesio, gal ir yra būreliai savotiški ir vėliau atėjusiems sunkiau, šitai pastebėta, bet naudingų dalykų karts nuo karto atsiranda, plius ND tarsi priverčia tave dirbt, o tuomet tobulėji  4u.gif

Buna, kad toks jausmas aplanko, bet gal tik taip atrodo tongue.gif Bet manau kai per diena prirasoma 20 ir daugiau psl, sunku kazko nepraignoruoti tongue.gif biggrin.gif pastebi tik tai, kas tikrai atkreipia demesi... O tu daugiau reiskis ir busi dazniau pastebeta tongue.gif
Atsakyti
Sveiki, ne mama aš. ir niekada ja nebūsiu, bet norėčiau prisijungti prie jūsų fotografų klubo smile.gif Kuo man jis patinka? - Tuo, kad čia darote kažkokius namų darbus. Norėčiau ir aš juos išmėginti. Ar priimsit? smile.gif Bėda ta, kad tik taisyklių čia jokių nežinau, o per visus puslapius ieškoti būtų beviltiška. Rekomendacijas pasiskaičiau. Pasistengsiu jas atsiminti ir naudoti smile.gif

Geros dienos,
Martynas.
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 09, 16:36)
Buna, kad toks jausmas aplanko, bet gal tik taip atrodo tongue.gif Bet manau kai per diena prirasoma 20 ir daugiau psl, sunku kazko nepraignoruoti tongue.gif  biggrin.gif pastebi tik tai, kas tikrai atkreipia demesi...  O tu daugiau reiskis ir busi dazniau pastebeta tongue.gif
Nea, aš nenoriu daugiau reikštis, nes neturiu ką parodyt. Aš jei namų darbus padarau, jau daug, kartais įmetu kokią nuotrauką, bet pastaruoju metu schmoll.gif neturiu ir sveikatos, tiesą sakant, net atsiklaupt, pasisukt, ar vienoj rankoj laikyt fotiką, kitoj rankinę, ar kuprinę, kai kadro nori, tai ir pareinu vis be nuotraukų, gi pilvota aš pastaruoju metu biggrin.gif
Atsakyti
ikeliu ir cia. Jei dars kas noretu. Dar iki kito sestadienio registruokites. Tada liks laiko ir nuotraukos paruosimui, bei issiuntimui.

http://fotografijumainai.blogspot.com/
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 09, 16:02)
Aš tai tavo vietoje šito kaip tik ir nedaryčiau. Čia tai ir yra tie fotografijos perliukai, kurie suteikia fotografijai tikrumo ir gyvumo.
Juk anksčiau (kai nebuvo kompo) tokių dalykų techniškai buvo neįmanoma padaryti arba labai sunku. Todėl tai tiesiog dabar išgalvotos taisyklės, kurių fotografijoje iš tiesų nėra.
Anksčiau ir į galvą niekam nešaudavo išiminėti detales, juk jos tikrai nemaišo, o atvirkščiai pagyvina kadrą. jei akis užkliūna, tai puiku, norisi dar ir dar apžiūrinėti detales, vadinasi tai kabina... Tai esmė....

Tai dabar jau visai susipainiojau sad.gif Visa laika per visas temas isikaliau i galva, kad neturi nuotraukoj buti pasaliniu dalyku, svarbu kadravimas ir t.t.
Dabar perskaiciau Narajanos zinute, suzinau, kad "netvarkingas" kadras nera jau toks didelis "nusikaltimas"....

Labai tikiuosi, kad rasiu atsakyma kursuose... Nuo lapkricio 26 pradedu vaikscioti... clap.gif clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 09 lapkričio 2007 - 15:47
Edvinai0613, tu nepyk ant manes, bet nuotrauka visai nepatinka:1. persviesta (turbut fotografai beveik i saule, vos vos, kad ji nesviestu i akis g.gif .... Del to atsiranda vaizdo padumavimo efektas, kuris cia nelabai schmoll.gif )(isdeges dandus, baznycios stogai) Nors idomu, kad matosi spinduliai...
2. pati kompozicija, fotografavimo kampas blogas (i kadra paliuna zole, tvora, neisvaizdus namo stogas desineje), plika saka irgi grozio nepriduoda (taip jei ju butu su geltonais lapais, apsnigra, apserksnijusi ar pan. , bet ne plika schmoll.gif . Nesiziuri nors tu ka)

Labradoriuke, idomus kadras wub.gif , tik kadruociau kitaip (siandien visus apkarpau blush2.gif tongue.gif cool.gif )

user posted image

Zinai butu buve idomu prizoominti ir skulptura paimti stambiu planu, paziureti kaip zaidzia seseliai skulpturos veide rolleyes.gif O gal turi kazka panasaus?
Papildyta:
QUOTE(Ninja666 @ 2007 11 09, 15:37)
Sveiki, ne mama aš. ir niekada ja nebūsiu, bet norėčiau prisijungti prie jūsų fotografų klubo smile.gif Kuo man jis patinka? - Tuo, kad čia darote kažkokius namų darbus. Norėčiau ir aš juos išmėginti. Ar priimsit? smile.gif Bėda ta, kad tik taisyklių čia jokių nežinau, o per visus puslapius ieškoti būtų beviltiška. Rekomendacijas pasiskaičiau. Pasistengsiu jas atsiminti ir naudoti smile.gif

Geros dienos,
  Martynas.

Sveikas, Martynai drinks_cheers.gif Junkis, dek savo sedevrus.
ND tema "Priespriesos" (placiau cia).

Slaptazodi turi uzsidirbti, dalyvaudamas, besimokydamas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 09, 15:43)
ikeliu ir cia. Jei dars kas noretu. Dar iki kito sestadienio registruokites. Tada liks laiko ir nuotraukos paruosimui, bei issiuntimui.

http://fotografijumainai.blogspot.com/

Priregistruok mane kartu su Agneza — dalyvausim kaip šeima smile.gif

Beje, kaip suprantu, nuotrauką spausdinsim ir siųsim paštu? Formatas koks? A4? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 09, 15:45)
Tai dabar jau visai susipainiojau sad.gif Visa laika per visas temas isikaliau i galva, kad neturi nuotraukoj buti pasaliniu dalyku, svarbu kadravimas ir t.t.
Dabar perskaiciau Narajanos zinute, suzinau, kad "netvarkingas" kadras nera jau toks didelis "nusikaltimas"....

Labai tikiuosi, kad rasiu atsakyma kursuose... Nuo lapkricio 26 pradedu vaikscioti... clap.gif  clap.gif

Na žiūrint į kokius kursus eisit, nebūtinai ir ten atsakymą gausit. Tokiu atveju geriausia paklausyti savo vidaus. Jei pačiai ta koja nemaišo, tai ir puiku, palikit ją.
o dėl netvarkingo kadro, tai ne tik nenusikaltimas, bet ir didžiulis privalumas kai kada...
Tai vienas žingsnis į meninę fotografiją, į individualią išraišką ir t.t.
Tai yra tai, kad vėliau gali tapti didžiule vertybe...
Tai yra taip, kaip apskritai suvoki pasaulį. Yra tokia knyga (žinoma jų yra begalės) Zen gitara vadinasi. Vienas budistas aiškina grojimo gitara filosofiją. Tos pačios "taisyklės"galioja viskam, tuo pačiu ir fotografijai.
Ir kalba eina būtent apie tokį grojimą, kuris nepretenduoja į profesionalumą, o į saviraišką individualumą ir pan.
Tad šiam skyreliui, manau, tokia filosofija labai tiktų. Nes visi mes norime fotografiją naudoti kaip saviraišką, o ne kaip pinigų užsidirbimo mašiną...

Taigi toje knygoje ir akcentuojamas "perliukų" momentas. Kai kažkokia klaida grojime, gali padaryti kūrinį ytin patraukliu...
Tikrai "neišlaižymas" ir ne tobulas kadras traukia žiūrovą.

Taisykles reikia žinoti, žinoma, reikia mokėti abecelę norint skaityti, arba groti gamą pradžioje.
Bet čia jau yra žmonių , kurie tikrai gali žengti toliau, kurie jau daug labai suvokia fotografijoje. Tad jiems atėjo laikas daryti ir kitus žingsnius.
Vietoj to, kad gaištų laiką retušuodami detales geriau, pamąstyti kas iš tiesų tą kadrą daro geru smile.gif
SĖKMĖS!
Atsakyti