labas vakaras. parsiradau po ekstrymo važiuojant per baisią pūgą (vairavo vyras) grioviuose daug mašinų matėm. anykščių rajone taip snigo, o po 30 km kaip niekur nieko po nemalonaus turto dalinimosi su mano giminaite... ir po neblogo poilsio uošvijoje (niam niam uošvės patiekalai)
iš foto nieko gero neparsivežiau, ilsėjaus
permečiau paskutiniu puslapius nelabai įdėmiai, ačiū Narajanai už surastą laiką pakomentuot ND. su grindim ten mano turbūt vienos foto buvo, tai priėmiau sau tą pamokymą
Aleksandravičiau varčiau Devynis aukštus ir skaičiau apie jį knygą. tai tikrai paliko neišdildomą įspūdį. norisi imti tą knygą ir versti ten atgal po 1000 kartų. kaip sužaista šviesa ir t.t., o kai paskaitai, koks jis gyvenime, tas įspūdis dar sustiprėja
QUOTE(Desiree @ 2007 11 12, 18:32)
Pupeliuk, džiugu, kad sveiksti.
Kūdroj pirmiau pamačiau šią foto tai nebesikartosiu..
Kūdroj pirmiau pamačiau šią foto tai nebesikartosiu..
Sveikimas, tai toks kaip čia pasakius, ligos pradžia su išgertais vaistais bandysiu nepasiduot Ir ačiū už komentarą, labai spirgėjau pabandyti autoportretą su vaikiuku, dėl šviesos stokos gavosi ne pačios geriausios kokybės nuotrauka, bet siužetas man pačiai patiko..
QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 12:32)
dekui Narajana, taisykliu nemoku, autoportretas intuityviai gavosi
laikas butu pradeti ir mokytis
QUOTE(sayonara @ 2007 11 12, 12:49)
šmėkla ir kita šmėkla šalia (atsilyginau peppi )
tuo pačiu primenu, kad mažai kas siunčia man fotokorekcijas..
tuo pačiu primenu, kad mažai kas siunčia man fotokorekcijas..
as dar atsiusiu, kogero rytoj
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 12, 16:59)
Vaistų išgėriau, tai daugiau mažiau geriau jaučiuosi ir visgi nupėdinau pasiimti juostelės, dar sugebėjau net iki Vilbros nueit ir distancinį nusipirkt.. juostą dar palikau skenuoti, ryt pasiimsiu..
sveikatos tau
gal isduotum kiek distancinis kainavo bet pas tave regis Nikon...?
atidaviau siandien objektyva, nerandame jo dokumentu ar cekio tad jei remontas kainuos brangiai - pirksim kita o ir kitoki kogero...esu is seniau nusiziurejusi viena Sigma ale makro zumini aprasymuose akcentuojama, kad jis gerai ir portretams ir makro nuotraukoms...
na o dabar turiu tik dezute pats laikas ismeginti pinhole
gal kas zinote koki paprasta lietuviska aprasyma kaip ten kas daroma, pamenu buvo cia pries kelias temas bet nebeatseksiu kur
na o namu darbams itariu arbe nieko neparuosiu, arbe...
QUOTE(peppi @ 2007 11 12, 18:59)
Nu jo, liūdesys, kai tik vienas objektyvas.. mano 50mm smigtų, tai dar kitinį turiu
Distancinis berods 87lt kainavo, Nikon pas mane nesumojau bhphotovideo nusipirkt, kai objektyvą pirkau, ten jaučiu per pus pigiau būtų
QUOTE(Desiree @ 2007 11 12, 16:17)
Vvvvv - neturiu patarimo kaip apkarpyti nuotrauką, kurią įdėjai. Tik norėjau pasakyti ką aš manau. Pati jau kaip sakiau dažnai karpau, t.y. taip sukadruoju. Akys kol kas tik taip mato.
O šiaip manau, jei nuotrauka galutiniame variante keliauja į šeimos albumą, gerus momentus aš linkusi gelbėti. Nesvarbu ar tai karpymu ar kažkokio filtro pagalba. Tiesiog kartais būna, kad neužtenka laiko tarkim labai gerai sufokusuoti - bet jei nespustelsi prarasi akimirką, kuri galbūt nebepasikartos.
O šiaip manau, jei nuotrauka galutiniame variante keliauja į šeimos albumą, gerus momentus aš linkusi gelbėti. Nesvarbu ar tai karpymu ar kažkokio filtro pagalba. Tiesiog kartais būna, kad neužtenka laiko tarkim labai gerai sufokusuoti - bet jei nespustelsi prarasi akimirką, kuri galbūt nebepasikartos.
manau, kad rasim seimos albumui tinkamesniu foto
is ties kaip jau minejau jusu zodziai labai svarus ir reiksmingi.. verciantys susimastyt.... gerai, kad dar nedariau nei vienos popierines foto... ziuriu kad ir neturiu ka bedaryt
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 12, 16:59)
Vvvv, viskas išsakyta tavo pirmosiosm nuotraukėlėm - visko per daug. Aš asmeniškai esu natūralių nuotraukų mėgėja, tarkim gali būti ir studijinės - apšvietimas, fonas, bet tada be visokiausių daiktų, bet čia tik mano skonis ir tiek
Foto su rože, man joje akcentu tampa rožė, tačiau aš pati norėčiau kad akcentu būtų vaikiukas, na nežinau net kaip patarti, norisi kito kampo..
Foto su rože, man joje akcentu tampa rožė, tačiau aš pati norėčiau kad akcentu būtų vaikiukas, na nežinau net kaip patarti, norisi kito kampo..
viska supratau
viskas metu lauk visas geles ir kitus pricindalus naturalumas is ties daug graziau.... jusu nuotraukose visada matosi vaikucio emocijos, nuotaikos, idomios israiskos.... ir nereikia jokiu tam papildomu elelemntu
mokytis, mokytis ir dar karta mokytis
aciu jums
Sveiki,
As irgi prabegom perskaiciau ka priraset. Labai naudinga Narajanos duota informacia, aciu
Is nuotrauku labai patiko Biteles naktines foto is festivalio, o dar labiau kur siaip naktiniai vaizdai
Wysniuko portretukas su tetuku be zodziu Ka ten kritikuosi... Kaip naujas zaislas????
Ir aisku Desiree vaizdeliai, man super, kontrastingi, zodziu moki fotografuoti ne tik portetus
Drumbacele, pirmasis peizaziukas tavo liuks Antroji su medziu...kai pamaciau net juokas paeme, nes vakar praktiskai i toki pati vaizda ziurejau ir ruosiausi fotografuoti, paskui kiek kitaip nufotogrfavau
Prasom kritikuoti...Bai turbut nieko idomaus
Cia kritikai irgi...Kankinu vaikus ant supyniu ir praktikuojuosiu su judesio gaudymu
Islaikymas cia apie 1/1000s
Kaip kompozicija cia? Man is dalie patinka, kad tete taip tik ilindes i kadra kaip netycia....O is tikruju gal negerai? Bet man kazkodel visai neblogai toks sprendimas
vvvv, sveika prisijungus
As irgi prabegom perskaiciau ka priraset. Labai naudinga Narajanos duota informacia, aciu
Is nuotrauku labai patiko Biteles naktines foto is festivalio, o dar labiau kur siaip naktiniai vaizdai
Wysniuko portretukas su tetuku be zodziu Ka ten kritikuosi... Kaip naujas zaislas????
Ir aisku Desiree vaizdeliai, man super, kontrastingi, zodziu moki fotografuoti ne tik portetus
Drumbacele, pirmasis peizaziukas tavo liuks Antroji su medziu...kai pamaciau net juokas paeme, nes vakar praktiskai i toki pati vaizda ziurejau ir ruosiausi fotografuoti, paskui kiek kitaip nufotogrfavau
Cia kritikai irgi...Kankinu vaikus ant supyniu ir praktikuojuosiu su judesio gaudymu
Islaikymas cia apie 1/1000s
Kaip kompozicija cia? Man is dalie patinka, kad tete taip tik ilindes i kadra kaip netycia....O is tikruju gal negerai? Bet man kazkodel visai neblogai toks sprendimas
vvvv, sveika prisijungus
QUOTE(californiagirl @ 2007 11 12, 20:07)
vvvv, sveika prisijungus
aciu uz balioneli
Californiagirl, va jusu nuotraukomis tai visada zaviuosi labiausiai
na kiekviena visada su cinkeliu ir VISADA uzkabina
jos visada "gyvos", naturalios ir be galo siltos...
tas pasaulio matymas kitu kampu, bet islaikant visas taisykles kartais net stebina
kol kas taisyklingai kritikuot nemoku, nes dar neismanau visu fotografijos taisykliu.... daugiau galiu pasakyt grazu-negrazu.. banalu, bet kol kas tik tiek moku
medziai is kart uzkabino taip graziai veda zvilgsni tolyn... tokia tvirta ir nepraeinama siena.... na mano akim ispudinga
pirmoji su supynem taip pat superine... abu zmogeliukai judesy... abu isijaute i vaidmeni...
ir trecioji tokia lengva... tiesiog grazu silta rudeni
kaip cia grazu pas jus, kiek nuotrauku graziu
QUOTE(californiagirl @ 2007 11 12, 19:07)
Californiagirl, man patinka tavo j&b medžių kamienai. Super nuotrauka šiandieninei mano nuotaikai
Supynės.. Abi skirtingų nuotaikų. Man gal pirmoji labiau patinka, nors antroji galėtų pavergti mažulio šypsena... Bet pirmoje daugiau veiksmo. O gal dar ir dėl j&b labiau patinka, nes antroje tos spalvingos supynės bei čiuožyklos strypas kiek atitraukia dėmesį...
p.s. (prisiregistruok i mainus fotografijom )
QUOTE(peppi @ 2007 11 12, 18:59)
dekui Narajana, taisykliu nemoku, autoportretas intuityviai gavosi
Juk sakiau kad tavo geriausias ND
ka patarsite del sitos? mano jauniausias sunelis beveik nefotografuotas. Ar per tamsi nuotrauka? kaip apkarpyt? as sharpo dadejau o kitko nekeiciau. Labai lauksiu atsiliepimu