Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(vvvvv @ 2007 11 12, 16:01)
jei pati pakritikuociau savo foto tai pasakyciau taip: per mazai naturalumo, gal siek tiek perkrautos foto detalemis, siek tiek dvelkia amerikonizmu... bet siaip idejau bandyma  blush2.gif

reiks paieskot kazko naturalesnio...  biggrin.gif

Kazkaip tu cia labai kukliniesi.... g.gif
jei visu pirmieji bandymai butu tokio lygio.... bigsmile.gif
man irgi per daug detaliu... bet siaip visa kita liuks
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 11 12, 14:50)
žodžiu taip, kas nori pažiūrėti fotokorekcijas, spauskit čia
password: pilis

pabandysiu ir as pakomentuoti.... ne speco akim blush2.gif
man labiausiai isidemejo 3 ir 5 foto...
3 atsiskleidzia pilies didingumas, nors pradzioj pasirode per daug palikta misko, bet po uzdengiau jo siek tiek ir pilis tapo mazesne, tad palikau didesni misko plota kai geresni varianta....
labai patiko 5 nuotraukos nuotaika...
Papildyta:
aciu uz komentarus 4u.gif jie labai teisingi kaip visada 4u.gif
Atsakyti
man pačiai patiko visos korekcijos.
Labradoriukės - nes aš ten buvau, fotografavau, ir jei ne tūkstančiai japonų turistų - būtent taip norėčiau tą vietą prisiminti.. mirksiukas.gif kažkaip atitiko tą Bavarijos dvasią filtras..
kitos korekcijos patiko arba kirpimo kampu (man, pvz., gražu, kaip Drumbacele pamatė tą pilį), arba kaip aptvarkė mėlynumą ir visa kita.. Visos korekcijos patiko ir todėl, kad pagerino vaizdą, ir tiek..smile.gif
Laukiu kitų bandymų, jei dar jų bus.
Atsakyti
Na is pataisytu variantu man neblogai ziurisi Edvino, tik gal minusiukas tas, kadpilis gaunasi centre. Tada, Degutes 1 variantas, graziai suzaista spalvomis. Na ir man graziausia - Labradoriukes. Laaabai idomiai padaryta, nemokeciau taip. Gerai ivaldziusi PS wink.gif

Na, kas sekantis turit nuotrauka kadravimui?
Gal Narajana? wink.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2007 11 12, 16:17)

Laukiu kitų bandymų, jei dar jų bus.

as tikiuosi, kad bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 11 12, 15:20)
Na is pataisytu variantu man neblogai ziurisi Edvino, tik gal minusiukas tas, kadpilis gaunasi centre. Tada, Degutes 1 variantas, graziai suzaista spalvomis. Na ir man graziausia - Labradoriukes. Laaabai idomiai padaryta, nemokeciau taip. Gerai ivaldziusi PS wink.gif

Na, kas sekantis turit nuotrauka kadravimui?
Gal Narajana? wink.gif

o man Edvino pilis viduryje visai nieko žiūrisi, nes išlieka erdvės ir slėnio aplink pilį įspūdis, rodantis, kokio maždaug ji dydžio ir kaip nežemai. be to, pilies bokštai tokie skirtingi, kad ji viduryje, bet ne viduryje..biggrin.gif

p.s. kad Jūs žinotumėt, kiek aš iki jos lipau. o dar kiek lipau, kad pasiekčiau vietą, iš kurios ji fotografuota.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 14:42)
Inc spalvotoji, geras įdomus apšvietimas, gal šiek tiek per daug susikaustęs žvilgsnis, per daug nenatūralus, kaip autoportretui...

dėkui tau už gerus žodžius mano autoportretui!!! 4u.gif
o kas dėl žvilgsnio, tai kai pasakei ir pati susirūpinau nors atrinkinėdama ND net nekreipiau į tai dėmesio blush2.gif blush2.gif kitą kartą pasistengsiu ir tai nepamiršt mirksiukas.gif
dar peržiūrėjau savo fotkes vien tik į žvilgsnį atkreipdama dėmesį, tai net sumišau, nes nesugebu savo atskirt kur kokia nuotaika. svetimo žmogaus būseną man daug paprasčiau apibūdinti mirksiukas.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 15:26)
Įmetu savo studentų vieną foto iš studijinio portreto. Užduotis buvo modelio portfolio. Studentai turėjo sukurti iš vieno žmogaus įvairius įvaizdžius.
Na va viena iš labiausiai vykusių foto šia tema.
Čia prie portretų fotografavimo.
Po to atsiųsiu dar kokias mes temas darome fotografuodami portretus, gal kam bus naudinga...
Čia studentai vieni kitus fotografuoja savo kursiokus, ne profesionalius modelius kviečiasi smile.gif

šaunu...labai primena kai kuriuos asmenis iš tėvo armijos laikų fotoalbumo thumbup.gif
Atsakyti
sveiki,

pradesiu jus vytis.

skaiciau, ka praleidau. ir perziurejau autoportretus. is dabar ten esanciu man labiausiai patiko ajas, wyshniux, puriena. tik sunku man nusakyt, kodel.. mazoka pasakyti, kad maloniai ziurisi. o kazko konkretesnio nesumastau.. tiesiog patinka smile.gif

ir dekui narajana uz pamokymus ir pamastymus isdestytus. tikrai pravers. 4u.gif mokytis dar ir mokytis..
Atsakyti
user posted image user posted image

bandau mokintis kadruoti... galva nukirsta, bet toks kadras gavosi, tad bandau dabar apacia prie nukirsto virsaus pritaikyt... gal padetumet?
paskaiciau Narajanos komentarus del kuno daliu nupjovimo tai dabar nebezinau ka pjaut kai ir taip apipjaustyta.... turbut is vis mest kadra lauk reikia g.gif

tikiuosi nesupyksit kad su kalusimais taip tiesiai rolleyes.gif
pazadu prisidet ir prie komentaru, ne tik su foto lysti 4u.gif

p.s. kazkaip skaitydamas jusu pamokas pradejau is vis kompe neberast graziu foto doh.gif matyt tai kazka reiskia biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū Narajanai už kritikos dozę (priimu visu 100 proc.). Jo suchaltūrinau su ND autoportretu, norėjau kaip geriau, gavosi kaip visad. Į kadrą netilpo alkūnė (aš buvau pasirėmęs) tai keistai pačiam atrodė šešėlis ties veidu ir ta ranka be alkūnės, tai kai kirpau blush2.gif. Iš tiesų nedaug turėjau laiko, nes net negalvojau, kad būsiu priimtas į ND, o kai gavau slaptažodį buvo likę tik porą dienų iki ND pabaigos, o dar ta nugarą velniškai skaudėjo verysad.gif . Norėjau iš vis nieko nedėti, bet paskui pagalvojau, kad kaip ir negražu. Nu va tipo bandžiau pasiteisinti blush2.gif
Atsakyti
Vvvvv - neturiu patarimo kaip apkarpyti nuotrauką, kurią įdėjai. Tik norėjau pasakyti ką aš manau. Pati jau kaip sakiau dažnai karpau, t.y. taip sukadruoju. Akys kol kas tik taip mato.
O šiaip manau, jei nuotrauka galutiniame variante keliauja į šeimos albumą, gerus momentus aš linkusi gelbėti. Nesvarbu ar tai karpymu ar kažkokio filtro pagalba. Tiesiog kartais būna, kad neužtenka laiko tarkim labai gerai sufokusuoti - bet jei nespustelsi prarasi akimirką, kuri galbūt nebepasikartos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 12 lapkričio 2007 - 16:18
QUOTE(Opa @ 2007 11 12, 14:40)
parasyk savo meila, permesiu, ka tik nuskanavau

Man irgi prasau - asta.jask@gmail.com

QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 14:42)

Aciu uz pamokele thumbup.gif
Man pagyrimas tai labai netiketas, nesijauciu nusipelniusi blush2.gif
Atsakyti
Vaistų išgėriau, tai daugiau mažiau geriau jaučiuosi ir visgi nupėdinau pasiimti juostelės, dar sugebėjau net iki Vilbros nueit ir distancinį nusipirkt.. smile.gif juostą dar palikau skenuoti, ryt pasiimsiu..

Vvvv, viskas išsakyta tavo pirmosiosm nuotraukėlėm - visko per daug. Aš asmeniškai esu natūralių nuotraukų mėgėja, tarkim gali būti ir studijinės - apšvietimas, fonas, bet tada be visokiausių daiktų, bet čia tik mano skonis ir tiek smile.gif
Foto su rože, man joje akcentu tampa rožė, tačiau aš pati norėčiau kad akcentu būtų vaikiukas, na nežinau net kaip patarti, norisi kito kampo..

Ciburaška - aš kaip ir fotolama sakau, kad norėtųsi kiek tamsesnės kairės veido pusės, bet šiaip tai jokių priekaištų thumbup.gif aš pati tai bandysiu natūralią šviesą įvaldyt..

Narajana - suskaičiau labai įdomiai, ačiū begalo už pamokėlę 4u.gif ir labai lauksiu pamokos apie šviesą! Ir ačiū už gražius žodžius mano nuotraukai.. tikrai netikėta..

Žaidžiau su distanciniu - auto su vaikiuku, iš karto priimu kritiką dėl kokybės, dėl to ir spalvas nuėmiau, nes dėl aukšto ISO triukšmas akis badė.. doh.gif o ir man atrodo, kad gavosi labai plokščiai, buvo per tamsu jau kažką namie fotografuot, na bet taip norėjosi pažaist rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti