Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 11:32)
Na va dėl ND portretai.

naudinga pasiskaityti.

Kiek supratau dalis galvos nukirpimo nėra klaida, jei argumentuojama kodėl. Kaip tik esu tame periode. Kadruoju jau kažkiek nukirpdama, nors dar prieš metus kreivai žiūrėjau į tokius karpymus.

O gal galima atidaryti atskira kortelę namų darbuose ir ten perkelti ir šį aprašymą. Kai bus noro vėl pasiskaityti, nereikėtų keliauti per visus puslapius beieškant.

Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2007 11 12, 11:49)
tuo pačiu primenu, kad mažai kas siunčia man fotokorekcijas..sad.gif

praėjo jau savaitė ar ne? Gal jau sudėk rezultatus.
man nelabai mąstėsi ką galima būtų pakeisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 12 lapkričio 2007 - 12:57
QUOTE(Desiree @ 2007 11 12, 12:54)
naudinga pasiskaityti.

Kiek supratau dalis galvos nukirpimo nėra klaida, jei argumentuojama kodėl. Kaip tik esu tame periode. Kadruoju jau kažkiek nukirpdama, nors dar prieš metus kreivai žiūrėjau į tokius karpymus.
Papildyta:

Žinoma nėra, kirpti galima, tai reikia tai daryti teisingai, proporcionaliai. O jei yra palikta erdvė, kuri nereikalinga, o galva nukirpta, tuomet jokios argumentacijos nepadės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 12, 12:54)

esu padariusi albumą, gal paskelbsiu jį ir parašysiu slaptažodį, nėra ten ką slėpti.
jooo... nevykusi nuotrauka korekcijoms, pasijuto pagal parsiunčiamų atgal nuotraukų kiekį..
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 11:56)
Žinoma nėra, kirpti galima, tai reikia tai daryti teisingai, proporcionaliai. O jei yra palikta  erdvė, kuri nereikalinga, o galva nukirpta, tuomet jokios argumentacijos nepadės smile.gif

o ką iš stiprių portretistų galit pasiūlyti pasižvalgymui.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 13:32)
Na ir kirpimas iki lūpos arba dar geriau nosies galiuko nukirpimas, tai jau neįtelpa į jokius kompozicijos rėmus, net į meninius smile.gif

cia jau turbut as gavau velniu...tada man kykla klausimas, kaip nukirpti jei nori parodyti tik akis? manau apkirpau argumentuotai - norejau kad matytusi akiu israiska ir fotoaparatas g.gif
Atsakyti
na bet ir sauni temele si thumbup.gif
o dar tokiu vertintoju kaip Narajana turit... net pavydu.... blush2.gif
mes vis skaitinejam ir skaitinejam jusu temas, bet kadangi dar tik "pradinukes" esam tai nedrystam lysti blush2.gif
bet dar kuri laika paskaite bandysim ir ka gero parasyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(latoya @ 2007 11 12, 13:00)
cia jau turbut as gavau velniu...tada man kykla klausimas, kaip nukirpti jei nori parodyti tik akis? manau apkirpau argumentuotai - norejau kad matytusi akiu israiska  ir fotoaparatas g.gif

Na ne tau tikrai kokių priekaištų neturiu. Su šia foto manau viskas tvarkoje.

Jei jau konkrečiai dėl karpymo labiausiai užkliuvo trys foto dumelio stebukles ir wicked. Ten jau grubios klaidos smile.gif
Atsakyti
Narajana, ACIU 4u.gif Labai abstrakciai, placiai, bet stipriai parasei thumbup.gif
Man, kaip besigilinanciai i portretine fotografija, buvo LABAI idomu skaityti ir susimastyti...

Pamasciau, kad reiketu padirbeti su portreto aplinka daugiau, daugiau pamstyti apie tai, ka noriu parodyti nuotraukoje, ka joje akcentuoti, kokias detales tam naudoti. Dabar gaunasi, kad pamatau, kad grazu, pyks, pykst is ivairiu sonu, ziuriu kas gavosi... Nors pasakysiu... slidu... nuotrauka fiksuoja tokia momente nuotaika vaizda, israiska ir pan. , kad kartais dziaugiesi suspejes pagriebti fotika, o pamastymas laiko nebelieka tongue.gif

QUOTE(vvvvv @ 2007 11 12, 13:00)
mes vis skaitinejam ir skaitinejam jusu temas, bet kadangi dar tik "pradinukes" esam tai nedrystam lysti  blush2.gif
bet dar kuri laika paskaite bandysim ir ka gero parasyt  4u.gif

Laikausi tokio principo - "Jei nezinai nuo ko pradeti, pradek nuo to, ka turi, o po to jau pamatysi ko truksta, ko reikia". O fotografijoje tiek visko daug (technika, apsvietimas, spalvos, kompozicija, mintis, zmones, vietos, laikas, situacijos ir t.t.)!Tad siulau nebijoti, netrypcioti vietoje, atrinkti savo geriausias foto ir ikelti cia. Gausi siek tiek kritikos, matysi ka ne taip darai, bandysi taisytis, eksperimentuoti, vel kelsi cia ir t.t. Geriausias mokymasis kai teorija pradedo taikyti praktikoje mirksiukas.gif Tad laukiam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 12 lapkričio 2007 - 13:28
QUOTE(Desiree @ 2007 11 12, 12:59)
o ką iš stiprių portretistų galit pasiūlyti pasižvalgymui.

Jei iš pasaulinių, tai vienas žymiausių yra Arnold Newman. jei eisit per google tai žiurėkit paveikslėlius, ten jų gausu.
iš lietuvių Algimantas Aleksandravičius.

Papildyta:
Dar vieno dalyko nepamirškime, kad vardan meno visada galima laužyti taisykles, bet tik tuomet kai esi labai gerai jas įsisavinęs smile.gif Tuomet laužymas taip pat bus pagrįstas...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 13:32)
Na va dėl ND portretai.

Dar jei konkrečiai apie ND. Tai kai kur toks jausmas, kad žmogus visiškai ir nesistengė parodyti koks gi jis yra. Atrodo atsistojau pasisukau vienai, kitaip ir viskas. Dar geriau viską ir atsiunčiau.

jauciu cia apie mane.... verysad.gif
bet keliau jas visas tik del to, kad jos man visos patiko. Tiksliau patiko viena, o kitos 2 patiko namiskiams. Del to abejodama ikeliau visas 3, buvo idomu kaip kitiems atrodys, ar sutaps mano ir ziurinciuju nuomones.
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 11 12, 13:54)
Papildyta:

ir man labai jau idomu kas ten gavosi kitiems..... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 12 lapkričio 2007 - 13:38
QUOTE(ciburaska @ 2007 11 12, 13:22)
Laikausi tokio principo  - "Jei nezinai nuo ko pradeti, pradek nuo to, ka turi, o po to jau pamatysi ko truksta, ko reikia".

aciu uz PADRASINIMA 4u.gif
bandysiu perziuret ka turiu ir jei rasiu idesiu, o jei ne tai bandysim gaudyt nauju kadru....
o jus cia visi jau labai stipriai pazenge.... thumbup.gif saunuoliai..
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 12, 12:28)
Jei iš pasaulinių, tai vienas žymiausių yra Arnold Newman. jei eisit per google tai žiurėkit paveikslėlius, ten jų gausu.
iš lietuvių Algimantas Aleksandravičius.

šitus jau pažinojau, ir albumus turime namuose.

ir patiko mintis apie taisyklių laužymą.

Dėl portretų namų aplinkoje... Man ne visi patinka. Yra tokių kurie bando "papirkti" žiųrovą parodydami skurdžią aplinką, nors pati nuotrauka ir nėra itin stipri...
Atsakyti