Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Puriena - parodyk smile.gif

O aš atrodo susidomėjau gamtos fotografija. Prisižiūrėjau vieno fotografo kvadratinių gamtos grožybių ir pačiai didelis noras bandyti atėjo. Džiūsta dabar nuotraukos. vėliau įdėsiu.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 11, 20:35)
Puriena - parodyk smile.gif

Įkėliau Photobuketan ir kontrasto vėl mažoka doh.gif Ai, tiek tos...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 11 lapkričio 2007 - 21:35
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 11, 19:29)
Vis žiūriu ir žiūriu tas naktines foto, kažkaip visgi man nežinau... nelabai tokių mėgstu ax.gif va mėgstu naktinius miesto vaizdus, o tokie, tai nžn, ne mano skonio, tai ir sunku vertint..

jo, norėjau kakžką parašyt, bet galvoju nešvaistysiu laiko susireikšminusiai ir besityčiojančiai iš visko Asmenybei iš didžiosios A raidės.  (atrodo kad swamp vyr. lyties..)

dekui uz atviruma 4u.gif as saves ieskojimuose, kai kurie kadrai man paciai patinka bet kazkaip su spalvom nesusitvarkau...o ir noretusi ta pati objekta ar vieta fotkinti bent 10-20 kartu, kad vienas gautusi geras...deja... smile.gif gal pavasari smile.gif kai silta bus biggrin.gif man sitas naktinis fotografavimas buvo antras gyvenime smile.gif

as tai parasiau jai ta pati ka ji visiems raso biggrin.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 11 11, 19:44)
biggrin.gif ta sian vel ne ta koja is lovos lipai biggrin.gif  mirksiukas.gif

biggrin.gif reikes pradet uzsirasinet smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 11 11, 18:52)
nu tikrai melancholiskos smile.gif man pirmoji patiko, mergaites veido israiska tokia rimta, lyg tuo momentu butu kazka svarbaus supratusi... smile.gif
biggrin.gif kurgi ne

na tai inmesiu ir as kelias nuotraukas is vakar
user posted image
visur vaiduokliai, tik Sayonara kai kur matosi biggrin.gif

Va šita pirmoji tai superinė. Man tai liuks. Profiškai.
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 11 11, 19:44)

... bandymai su naujuoju...

labai, labai patinka thumbup.gif tas tavo vaikis toks rimtuolis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2007 11 11, 21:04)
dekui uz atviruma 4u.gif as saves ieskojimuose, kai kurie kadrai man paciai patinka bet kazkaip su spalvom nesusitvarkau...o ir noretusi ta pati objekta ar vieta fotkinti bent 10-20 kartu, kad vienas gautusi geras...deja... smile.gif gal pavasari smile.gif kai silta bus biggrin.gif man sitas naktinis fotografavimas buvo antras gyvenime smile.gif

Na, kad gautųsi geras kadras taip ir reikia daryti, fotografuoti daug kartų. Man taip būna, kad išsirinkčiau 1-3 kadrus padarau 120 kadrų. Anksčiau išfotografuodavau po keletą juostelių vienam kadrui.
Pvz A. Aleksandravičius vienam portretui išfotografuodavo po 31 juostelę. Tam, kad gautųsi vienas kadras.
Žinoma yra autorių kurie atvirkščiai labai kruopščiai renkasi kadrus ir tik labai retai paspaudžia mygtuką. Tik tuomet kai esi užtikrintas, kad tai geras kadras spaudi mygtuką. Tuomet iš vienos juostelės galima išsirinkti daugiau kadrų.
mes, kai stažavomės Suomijoje su vienu fotomenininku taip ir dirbom. Aš "pleškindavau" ištisai, o jis atvirkščiai vaikščiodavo valandų valandas, kol pagaliau paspausdavo mygtuką.
Be to fotografijos turi pastovėti bent kurį laiką, kad galėtume į jas pažiūrėti iš šalies. O tik po to rodyti jas viešai, nes kartais mūsų patirti įspūdžiai labai užgožia tikrąjį vaizdą.

O po to dar labai svarbu atsirinkti tą kadrą smile.gif
Fotografui tai taip pat vienas svarbiausių momentų, mokėti atsirinkti geriausią kadrą.
Pvz. jei į konkursą autorius atsiunčia krūva neatrinktų fotografijų jų komisija net nežiūri smile.gif
O va pažiūrėjau ND pvz. portretuose daug pasikartojančių foto tų pačių autorių. Tipo aj netiks viena, gal kita tiks smile.gif o juk akivaizdu, kad vien foto geresnė, o kita blogesnė, tai kam tą blogesnę iš viso siųsti...

Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 11, 22:22)
Pvz. jei į konkursą autorius atsiunčia krūva neatrinktų fotografijų jų komisija net nežiūri smile.gif
O va pažiūrėjau ND pvz. portretuose daug pasikartojančių foto tų pačių autorių. Tipo aj netiks viena, gal kita tiks smile.gif o juk akivaizdu, kad vien foto geresnė, o kita blogesnė, tai kam tą blogesnę iš viso siųsti...

Va kažkaip norėčiau prisijungt ir palaikyt šitą nuomonę drinks_cheers.gif
nors...kadangi nesame profai, matyt kai kam sunku pačiam nuspręst kuris kadras geresnis, todėl ir rodom, kad bendraminčiai padėtų jį atrinkt. Čia, Narajana, sutik labai daug pradedančių, kurie net klausia kaip fotoaparatą susireguliuot, nuo ko pradėt, o iki geriausio kadro atrinkimo iš, sakykim, kelių dešimčių dar toli, toli...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 11 lapkričio 2007 - 21:30
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 11 11, 21:07)
Va šita pirmoji tai superinė. Man tai liuks. Profiškai.

dekui zveriuk smile.gif

QUOTE(Narajana @ 2007 11 11, 21:22)

as irgi esu is tu pleskintoju smile.gif po to trinu, trinu...
is tiesu dabar paskubejau rodyti, labai norejosi greiciau smile.gif kita karta neskubesiu...
kogero sias nuotraukas galima nurasyti bandymams smile.gif

Narajana, pakomentuokite prasau autoportretus namu darbuose 4u.gif
esu isitikinusi, kad gauciau kritikos...

beje pasidariau tris variantus autoportreto, treciadieni atspausdins nedideliu formatu, labai idomu kaip atrodys ant popieriaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2007 11 11, 20:22)
Be to fotografijos turi pastovėti bent kurį laiką, kad galėtume į jas pažiūrėti iš šalies. O tik po to rodyti jas viešai, nes kartais mūsų patirti įspūdžiai labai užgožia tikrąjį vaizdą. 

su šia mintim sutinku. Pati dažnai užuot spausdinus nauja nuotraukas knaisiojuosi po senus negatyvus ir stebiuosi, kad atrandu patinkančia, į kurią anksčiau dėmesio neatkreipiau.

Šiandienos man labiausiai patinkančios. Tik gaila, kad skanuojant kokybė vistik dingsta..

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 11 lapkričio 2007 - 21:40
QUOTE(Narajana @ 2007 11 11, 22:22)
O po to dar labai svarbu atsirinkti tą kadrą smile.gif
Fotografui tai taip pat vienas svarbiausių momentų, mokėti atsirinkti geriausią kadrą.

Manau, kad po kelias nuotraukas į ND dedama todėl, kad per trumpą laiką sunku apsispręsti, kuri yra labiausiai tinkama. Juk ND daromi per apibrėžtą laiko tarpą, tad ne visada lieka laiko leisti nuotraukoms pagulėti, pažvelgti jau kitomis akimis ir išrinkti pačią geriausią. Į ND negalima dėti senų nuotraukų, tad dažnai jų atlikimas būna spontaniškas.

Nenoriu nieko vėl sukiršinti, bet man labai patiko visi Desiree autoportreto variantai. Ir visi buvo visiškai skirtingi, savaip žavūs, išraiškingi. Tai buvo tos nuotraukos, nuo kurių negalėjau atitraukti akių ir labai džiaugiuosi, kad ji neapsiribojo viena foto.
Papildyta:
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 11 11, 22:25)
nors...kadangi nesame profai, matyt kai kam sunku pačiam nuspręst kuris kadras geresnis, todėl ir rodom, kad bendraminčiai padėtų jį atrinkt. Čia, Narajana, sutik labai daug pradedančių, kurie net klausia kaip fotoaparatą susireguliuot, nuo ko pradėt, o iki geriausio kadro atrinkimo iš, sakykim, kelių dešimčių dar toli, toli...

drinks_cheers.gif Nu negaliu nepalaikyti šios minties, nes pati esu prie pardedančių ax.gif
Atsakyti
Na, aš gal daugiau prie tų , kurie ilgai renkasi kadrą, o po to jau jį bando paimti ax.gif Bet vistiek mano vyrs man priekaištauja, kad aš per ilgai užsibūnu fotografuodama vieną objektą smile.gif Sako jis - atėjai, paspaudei, nuėjai biggrin.gif

Desiree, man antroji labai miela.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 11 lapkričio 2007 - 22:06
QUOTE(peppi @ 2007 11 11, 22:37)
Narajana, pakomentuokite prasau autoportretus namu darbuose 4u.gif
esu isitikinusi, kad gauciau kritikos...

As irgi labai noreciau, kad pakomentuotu Narajana ir visi kiti, kurie veliau prisijunge/pamate (auu sillwio, rsaulyte, fotolama....) ax.gif
Atsakyti