Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

Paprastos petunijos atsparios šalčiui.Jos net pačios sudygsta toj pačioj vietoj,kur pernai augo. Pries kelis metus išpikiuotas petunijas (jau i lovelius) išnesiau i stiklinį šiltnamį,buvo kaip tik didele šalna per velykas,bet nenušalo. Labai patiko toks sukišimas ankstyvas i nuolatine vieta,nereikejo dar karta persodineti tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 23, 15:50)
Elfe, aš tuos baltus pūkelius pamačiusi iš pradžių išsigandau, kad čia toks galingas pelėsis dedasi  lotuliukas.gif  Tik po to suvokiau, kad čia turbūt kažkas panašaus į šakneles lenda.

Jeigu iš dygstančio stiebelio tokie plaukeliai prie pat žemės, tai ir yra šakniaplaukiai. Jais daigelis siurbia drėgmę kol dar nebūna pilnai išsivystę šaknys.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 02 24, 23:46)
Jeigu iš dygstančio stiebelio tokie plaukeliai prie pat žemės, tai ir yra šakniaplaukiai. Jais daigelis siurbia drėgmę kol dar nebūna pilnai išsivystę šaknys.

Aga, po to supratau ir suvedžiau galus, kad visos sėklos negali užpelyti.

Įsivaizduok, kas būtų buvę, jeigu su tuo "pelėsiu" būčiau pradėjus kovoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
nebezinau ka daryti.. verysad.gif mano petuniju ir surfiniju daigeliai kazko pradejo mirti... tiesiog nei is sio nei is to jie "krenta" vienas po kito.. verysad.gif Isdykele tu kazka minejus buvai apie kazkokia liga kai daigeliai pradeda buti nuo sakneliu.. kaip su ja kovot? nes itariu butent tai mus ir uzpuole doh.gif
Atsakyti
na lyg ir auga mano surfinijos, bet kad tokie menkučiai tie daigeliai g.gif palyginu su kitom gėlytėm, tai jų daigai tokie tvirti, jau dideli atrodo, o surfinijos tokios jau menkutės, nors sodinta tuo pačiu metu..
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 02 18, 23:48)
Taip jau būna, kad ankstyvi daigeliai būna liauni ir juos puola ligos. Reikšmės turi ne tik šiluma, bet ir drėgmė bei šviesa. Kai sėklytės sudygsta, reikia sumažinti drėgmę ir šilumą, o padidinti apšvietimą. Žemė turėtų pradžiūti (tik ne sudžiūti  lotuliukas.gif ) Jokiu būdu nelaikyti uždengtų. Ką galėčiau patarti jei puola diegavirtė  mastau.gif
*su dantų krapštuku nurinkti išvirtusius daigelius, nes žus ir tie su kuriais jie liesis.
*nupurkšti previkūru.
*sumažinti drėgmę ir šilumą, o padidinti apšvietimą.
Aš auginu šiltnamy. Papildomo apšvietimo nenaudoju ( o nekenktų  lotuliukas.gif ), bet ten gana vėsu. Naktim temperatūra nukrinta iki kokių 6 laipsnių, kartais ir mažiau.
Petunijos ir surfinijos(kitose šalyse dar vadinamos fortunijom) nebijo žemos temperatūros.

va, ciocyte, tas postas.

Užuojauta tavo daigeliams, gal išsikapstysite... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 25, 15:15)
va, ciocyte, tas postas.

Užuojauta tavo daigeliams, gal išsikapstysite...  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tik noriu patikslinti ta žemės pradžiovinimą. Jau rašiau anksčiau, kad pasivadovavau šituo patarimu ir numarinau dalį savo lobelijų. Žemės nereikia paversti pelke, bet negalima leisti jos net paviršiui pradžiūti, kol daigeliai maži, nes jų šaknys paviršinės ir labai greitai ir neigiamai sureaguoja į drėgmės sumažinimą.
Vos tik maniškė žemė pradeda keisti spalvą (išgarinusi vandenį), aš iš karto vėl lieju. Čia gaunasi maždaug kas dieną po nedidelį kiekį. Aišku, liejimą būtų galima pakeisti nupurškimu, bet kad man daigeliai visi pradeda linkti nuo tos ant jų užsidėjusios rasos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FleurDeLis: 25 vasario 2009 - 14:56
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 25, 14:54)
Tik noriu patikslinti ta žemės pradžiovinimą. Jau rašiau anksčiau, kad pasivadovavau šituo patarimu ir numarinau dalį savo lobelijų. Žemės nereikia paversti pelke, bet negalima leisti jos net paviršiui pradžiūti, kol daigeliai maži, nes jų šaknys paviršinės ir labai greitai ir neigiamai sureaguoja į drėgmės sumažinimą.
Vos tik maniškė žemė pradeda keisti spalvą (išgarinusi vandenį), aš iš karto vėl lieju. Čia gaunasi maždaug kas dieną po nedidelį kiekį. Aišku, liejimą būtų galima pakeisti nupurškimu, bet kad man daigeliai visi pradeda linkti nuo tos ant jų užsidėjusios rasos.
aš apipurškinėju rytais ir vakarais. Šį rytą paliejau, nes per naktį kaikiau atidengtus.... Merginos, o jūs dar dengiate daigiukus ar ne? mano dar labai mažučiai-ką tik išdygę g.gif
Atsakyti
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 25, 15:59)
aš apipurškinėju rytais ir vakarais. Šį rytą paliejau, nes per naktį kaikiau atidengtus.... Merginos, o jūs dar dengiate daigiukus ar ne? mano dar labai mažučiai-ką tik išdygę g.gif

Aš juos atidengiau diena po išsikalimo. Jie jau buvo ant mažučių stiebukų ir iš karto atidengiau, kad plėvelė nesiliestų prie jų ir nenulaužytų.
Plėvelės tikslas turbūt tas, kad neišgaruotų drėgmė kol sėklos kalasi. o po to jau ta žemę taip greitai nedžiūsta, kai vėsiai daigelius laikai.
Atsakyti
Svekutes gyvytes,

Na ka matau, kad temele jau i gala, reikia nauja atidaryti, o tai ryt neturesime kur plepeti bigsmile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti