Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

QUOTE(aistejukas @ 2009 02 23, 13:01)
Sveikutės, augaliukų mylėtojos, kas pas jus geresnio per savaitgalį nutiko?

lenda mano daigeliai, po truputį jau lenda thumbup.gif

beja, kada jau nebereikės dengti, kai pirmieji lapeliai pasirodys? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 02 22, 22:49)
Ai, dar tik pradeda leisti tikruosius lapelius. Tada taip. Tokių mažuliukų daigeliukų šaknytės labai trumpos ir jiems dar reikia drėgmės. Aš kartais tik apipurškiu žemės paviršių jeigu giliau drėgna.
Sorry, labai sunku tiksliai atsakyti kai nematai augalų blush2.gif
Bet tu šaunuolė - ankstyva  mirksiukas.gif  Mano dar nedygsta  blush2.gif

Tas šaunumas gali pasibaigti tuo, kad gėlės liks nupeipusios biggrin.gif Bet jau taip norėjosi, taip norėjosi pavasario, kad visas palanges daigyklom nustačiau lotuliukas.gif Gal neišvys iš namų MB biggrin.gif

Aš irgi kartais nupurškiu daigelius. Ir šiaip stengiuosi po mažai lieti, kad jų neperlieti.

Papildyta:
QUOTE(smileja @ 2009 02 23, 16:44)
lenda mano daigeliai, po truputį jau lenda thumbup.gif

beja, kada jau nebereikės dengti, kai pirmieji lapeliai pasirodys? blush2.gif

Na, aš saviškius nudengiau, kai tik išlindo daigelis.

Elfe, aš tuos baltus pūkelius pamačiusi iš pradžių išsigandau, kad čia toks galingas pelėsis dedasi lotuliukas.gif Tik po to suvokiau, kad čia turbūt kažkas panašaus į šakneles lenda.

Šį savaitgalį maniškės naktižiedės ir našlaitės nudžiugino, nes jau matosi užuomazgos pirmųjų tikrųjų lapelių thumbup.gif Jau niežti nagai persodinti į didesnius indelius.
Dar papildomai užsisėjau didžiažiedžių tamsiai mėlynų petunijų, po to didžiažiedžių baltų petunijų ir kelias sėklas leukonijų (jeigu teisingai pavadinimą prisimenu) wub.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 23, 16:50)
Tas šaunumas gali pasibaigti tuo, kad gėlės liks nupeipusios biggrin.gif Bet jau taip norėjosi, taip norėjosi pavasario, kad visas palanges daigyklom nustačiau  lotuliukas.gif Gal neišvys iš namų MB biggrin.gif

Aš irgi kartais nupurškiu daigelius. Ir šiaip stengiuosi po mažai lieti, kad jų neperlieti.

Papildyta:
Na, aš saviškius nudengiau, kai tik išlindo daigelis.

Elfe, aš tuos baltus pūkelius pamačiusi iš pradžių išsigandau, kad čia toks galingas pelėsis dedasi  lotuliukas.gif  Tik po to suvokiau, kad čia turbūt kažkas panašaus į šakneles lenda.

Šį savaitgalį maniškės naktižiedės ir našlaitės nudžiugino, nes jau matosi užuomazgos pirmųjų tikrųjų lapelių  thumbup.gif Jau niežti nagai persodinti į didesnius indelius.
Dar papildomai užsisėjau didžiažiedžių tamsiai mėlynų petunijų, po to didžiažiedžių baltų petunijų ir kelias sėklas leukonijų (jeigu teisingai pavadinimą prisimenu)  wub.gif

Saunuole, tu.

Kur pirkai melynas petunijas, ir kokios firmos?
Atsakyti
mane irgi sudomino melynos petunijos bigsmile.gif ar cia gal turima omenyje violetines g.gif
Atsakyti
Aš tai IKI parduotuvėje tiek daug didžiažiedžių petunijų spalvų mačiau.. ir baltos ir mėlynos ten buvo... nežinau, gal violetinės skaitos, bet man pasirodė tamsiai mėlynos
Atsakyti
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 23, 22:20)
Aš tai IKI parduotuvėje tiek daug didžiažiedžių petunijų spalvų mačiau.. ir baltos ir mėlynos ten buvo... nežinau, gal violetinės skaitos, bet man pasirodė tamsiai mėlynos

Teisingai Elfe nurodė, ten ir pirkau. Jos buvo mėlynos, o pakuotės dabar neprisiminsiu. Sėklos tokios smulkios smulkios, tai pievas turbūt užsėjau biggrin.gif
Atsakyti
Neišsisaugojau pernykščio sėklų pakelio,bet man atrodo,kad šitas buvau sėjus

http://www.seklos.lt/index.php?id=693

Buvau prisisodinus į didžiulį vazoną prie lauko durų,tai kaip jos žydėjo wub.gif ir kas svarbiausia,tvirti žiedai jų. Kitų petunijų po lietaus iš žiedų nelabai kas likdavo,susitrindavo,suplyšdavo,o šitos lietaus nebijojo,išdžiūsta ir vėl sveiki gražūs žiedai.Ir žydėjo ilgai,gausiai thumbup.gif Nusipirkau ir dabar,vėl sėsiu.
Beje,kodėl jau nebėra tų senoviškų,darželinių petunijų sėklų verysad.gif Bent aš nematau niekur.Man jos labai patikdavo,prisodindavau į lovelius,ne prastesnės už surfinijas išaugdavo,labai ilgi stiebai,ir atsparios ligoms.Dabartinės veislės skiriasi,trumpesni stiebai jų,miltligei labai neatsparios.
Atsakyti
sveikos smile.gif
Atsakyti
maniskes jau 2 lapelius isleide, bet jau tokios gleznos, skaiciau kad reikia vesiau pastatyti ar ne, tikrai auga ant palanges o taip stiebeliai isstypo, net nezinau ka daryti, gal bandysiu vakare i veranda nesti bet tik bijau ar ten nenusals nes ten kokie +5 temperaturos laikosi o galgi nakti ir maziau:( ir dar klausimas pasejau tunbergijas labai graziai isdygo, bet ko tai kai kurie daigeliai lyg vysti eme, kazin kas aip atsitike g.gif na vedinau kambarius gal koks skersvejis paveike, bet butu visas paveike o dabar ne visi daigeliai g.gif gal kas galite patarti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 02 24, 18:56)
maniskes jau 2 lapelius isleide, bet jau tokios gleznos, skaiciau kad reikia vesiau pastatyti ar ne, tikrai auga ant palanges o taip stiebeliai isstypo, net nezinau ka daryti, gal bandysiu vakare i veranda nesti bet tik bijau ar ten nenusals nes ten kokie +5 temperaturos laikosi o galgi nakti ir maziau:( ir dar klausimas pasejau tunbergijas labai graziai isdygo, bet ko tai kai kurie daigeliai lyg vysti eme, kazin kas aip atsitike g.gif na vedinau kambarius gal koks skersvejis paveike, bet butu visas paveike o dabar ne visi daigeliai g.gif gal kas galite patarti blink.gif

Gali buti, kad tikrai per siltai laikai.
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 24, 19:03)
Gali buti, kad tikrai per siltai laikai.

na bandysiu isnesti i veranda tik bijau kad vesesne temperatura nepakenktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 02 24, 19:24)
na bandysiu isnesti i veranda tik bijau kad vesesne temperatura nepakenktu g.gif

Nezinau,

Mano spriges stovi tokije temperaturoje, na kaip ir nieko g.gif
Atsakyti