Sveikos,
paskaitienjau temele, bet iskilo visvien neaiskumu.. nusipirkau petuniju seklu. Ir dabar galvoju, ar jas, jei sudigs, bus galima uzaugusias pakabint balkone, na kaip surfinijas nes man surfinijos tokios grazios... ir dabar ruosiuosi sodint tas seklas, tai buciau uzberus zemem seklas, bet cia berods nereikia atleiskit, merginos, pirmi metai noriu jas pasodinti..
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 17, 14:54)
Sveikos,
paskaitienjau temele, bet iskilo visvien neaiskumu.. nusipirkau petuniju seklu. Ir dabar galvoju, ar jas, jei sudigs, bus galima uzaugusias pakabint balkone, na kaip surfinijas nes man surfinijos tokios grazios... ir dabar ruosiuosi sodint tas seklas, tai buciau uzberus zemem seklas, bet cia berods nereikia atleiskit, merginos, pirmi metai noriu jas pasodinti..
Nereikia
Papildyta:
Del tresimo, as tresiu su trasomis tik tada, kai jau pasirodo pirmieji ziedai iki tol nea.
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 17, 17:27)
Nereikia
Papildyta:
Del tresimo, as tresiu su trasomis tik tada, kai jau pasirodo pirmieji ziedai iki tol nea.
Papildyta:
Aciu uz patarima, tai ryt as jas sumesiu ant zemes, ir paliksiu, ir pridengsiu kokia plevele.. kazi ar cia man kas gausis gelininke gi baisi as
As visada tik ant "sumetu" ir zememis neuzpilu, nu gi ir gaunasi As ir ne per didziausia gelininke, bet mokomes mokomes po truputi
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 02 17, 13:54)
bus galima uzaugusias pakabint balkone, na kaip surfinijas
drasiai. jos pacios i baklono isore auga ir zydi. dar palenksi lengvai ten, kur reikia.
as tai lovelius truputi i lauko puse pakreipiu.
QUOTE(satanele @ 2009 02 17, 11:42)
Pas mane isliko petunijos viena sakele,auga neblogai bet ant lapeliu pasirode baltos apnasos ,kaip pelesis ,kazin kadaryti su juo
Čia puola miltligė. Reikia nupurkšti fungicidu. Geriausiai Senukuose ar kitoj parduotuvėj paklausti ką turi nuo miltligės.
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 18, 13:01)
merginos, sakykite, o jūs kai sodinate gėlytes žiūrit koks mėnulis? Mat aš nusipirkau petunijų "balkoninių" ir "stambiažiedžių" čia IKI parduotuvėje. Na, ir maniau sėsiu jau, pasiraitojau rankoves, o mano mama sako-tipo blogas mėnulis Delčia dabar
Niekada nežiūriu Vakar pasėjau našlaičių
QUOTE(išdykėlė @ 2009 02 18, 00:30)
Čia puola miltligė. Reikia nupurkšti fungicidu. Geriausiai Senukuose ar kitoj parduotuvėj paklausti ką turi nuo miltligės.
Aciu
QUOTE(Milde @ 2009 02 17, 10:19)
nu visos sudygo tos petunijos, jau pries 5 dienas kokias ir daugiau nebejuda is vietos...kazkas cia nebe taip jauciu...
Gal saulės trūksta. Aš irgi su savo daigeliais lakstau nuo lango prie lango ieškodama šviesiausios vietos. Sakiau, jeigu vasario daigeliai neaugs, tai dar turiu sėklų kovui Tada saulytės tikrai daugiau turėtų būti.
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 18, 12:05)
Niekada nežiūriu Vakar pasėjau našlaičių
aš vakar irgi kai ką pasodinau.... mat aš dar tik pradedanti, pirmas kartas man su sėja
na, laukiu daugiau atsiliepimų apie mėnulį...
QUOTE(išdykėlė @ 2009 02 18, 00:30)
Bet kaip mane ta miltligė pernai nervino Atvežė anyta savo sodintų petunijų vazonėlį. Jis man toks įtartinas atrodė, bet ką, pakabinau jį šalia savo gėlių, o po to ilgai ir nuobodžiai kovojau su ta liga. o blogiausia tai, kad tie fungicidai kažkokie pavojingi - negalima įkvėpti, purkšti su apsaugomis reikia
tikiuosi šiemet neužpuls gėlių ligos. Anytos vazonų tikrai nebeimsiu
Papildyta:
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 18, 13:08)
aš vakar irgi kai ką pasodinau.... mat aš dar tik pradedanti, pirmas kartas man su sėja
Elfe, diskusija apie mėnulį jau buvo kažkurioje temelių. Merginos nutarė, kad profesionalai tikrai nežiūri į mėnulį prieš sėdami, tai lygiuodamosis į juos ir mes galim sėti kada laiko turim, o ne kada mėnulis tinkamas