Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

o jetau koks grozis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(*mazyle* @ 2009 02 16, 12:22)
labai grazios petunijos 4u.gif

As balkone irgi auginau is seklu,labai graziai vesejo smile.gif

ačiu. Foto gal turit? blush2.gif 4u.gif
Papildyta:
o siemet nusipirkau ir pilnavidurių, kažin kaip jos augs. Gal kas auginot jau? g.gif
Atsakyti
Sveikutes, ar irgi siemet pirkau pilnavidures, ant pakelio buvo labai graziai pavaizduotos. Ziuresim kas bus toliau smile.gif. Visos pasetos, jau beveik ir isdygusios.
Kad per anksti sejot nepasakyciau, uzvakar Senkuose jau petunijas pasdavinejo 5-6 cm dydzio kupsteliu. Nelabai isivaizduoju ka su jomis dabar daryti g.gif:
As praeitais metai sejau vasario 8 diena, ta tik birzeli pradejo zydeti, liepa jau zydejo gausiau.
Atsakyti
na aš nusipirkau senukuose,sukišau pro tris daigelius į vazoniuką.Žiūrėsiu kaip seksis auginti.Dabar pas mane kokių gerų 6cm.Kada būtų galima paskabyti viršunėles,kad daugiau šakotusi ir kada jau galima tręšti g.gif .Nekokia iš manęs sodininkė,bet vis bandau judėt į priekį.Praėjusiais metais,pagailėjau neskabiau ,tai tokios išbėgusios buvo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 14, 23:06)
NEPATIKESITE,

Siandien buvau Senukuose, Vilniuje, ten petuniju sodinukai parduodami, jau didoki, kokiu 6-7cm, nerealiai. Taigi dar taip anksti.
Isdykele, tai gal jau ir pas tamsta tokios dideles petunijos? Kada jos sejamos g.gif:

Aga, aš jų šiandien nusipirkau blush2.gif Nesusilaikiau pamačiusi baltų pilnavidurių surfinijų daigelius wub.gif Susodinau daigelius į durpių puodelius ir dabar galvoju, kad, matyt, jos loveliuose pražys namie...nes daigeliai tikrai dideli.

Kaži, nesuvargs jie pas mane namie, kol į balkoną išsikraustys?

Ir dar mėlynoms svyrančioms verbenoms neatsispyriau sad.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dėja @ 2009 02 16, 21:13)
na aš nusipirkau senukuose,sukišau pro tris daigelius į vazoniuką.Žiūrėsiu kaip seksis auginti.Dabar pas mane kokių gerų 6cm.Kada būtų galima paskabyti viršunėles,kad daugiau šakotusi ir kada jau galima tręšti g.gif .Nekokia iš manęs sodininkė,bet vis bandau judėt į priekį.Praėjusiais metais,pagailėjau neskabiau ,tai tokios išbėgusios buvo wub.gif

Tai jau beveik ir gali nuskabyti viršūnėlę. Aš tokią nuskabytą viršūnę pernai įkišau į žemę, ir toji prigijo smile.gif Pabandyk, gal pavyks ir Tau.
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2009 02 16, 12:27)
ačiu. Foto gal turit? blush2.gif  4u.gif
Papildyta:
o siemet nusipirkau ir pilnavidurių, kažin kaip jos augs. Gal kas auginot jau? g.gif

Pernai turėjau rožinių pilnavidurių, labai gražiai žydėjo. Tik man jos kažkaip nutyso - iš praždių toks gražus kupstas buvo, o po to tyso tyso... Gal reikėjo joms viršūnės skabyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 12, 22:51)
Isdykele,
Gal gali pasidalinti patirtimi ir atskleisti kai kuriuos faktus. Ar tikrai reikia laistyti su Penenergetiku, ir kokia trasas naudoji? Na aisku, jeigu gali...

Aš tikrai jo niekada nesu naudojusi schmoll.gif Tręšiu Kemira kombi trąšomis _ ružavi milteliai. Tik nereikia per anksti pradėti tręšti (čia apie bet kokias trąšas).
Atsakyti
ir dar kalbant apie trąšas, aš galvoju, kol žemę dar šviežia, nenualinta, tai trąšų tikrai nereikia. Aš pradėjau tręšti pernai kai jos žydėti pradėjo, daigelių netręšiau.
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 14, 22:06)
Siandien buvau Senukuose, Vilniuje, ten petuniju sodinukai parduodami, jau didoki, kokiu 6-7cm, nerealiai. Taigi dar taip anksti.
Isdykele, tai gal jau ir pas tamsta tokios dideles petunijos? Kada jos sejamos g.gif:

Aš šiltnamy dar tik prieš pora dienų pasėjau, o kambary, manyčiau, kad dar per anksti - per šilta ir per tamsu, todėl gali stypti.
Papildyta:
QUOTE(aistejukas @ 2009 02 14, 22:06)

Parašiau ir tik tada pagalvojau - gal čia surfinijų daigai mastau.gif (tų, kur kabo ilgos šakos). Jeigu taip, tai visai kitas reikalas. Jie ne sėti, o dauginti iš ūgliukų ir juos dar reikės formuoti (skabyti).
Papildyta:
QUOTE(Milde @ 2009 02 16, 10:02)
isdygo man bakopos, sejau po viena seklyte ir taip idomiai kazkaip, is vienos seklytes toks kaip krumiukas daigiuku islindo, tai ar man juos reiks ardyt, ar jie taip turi toliau augt?

Nebeskirstykit - tegul taip ir auga. Kaip supratau sėklos buvo granuliuotos.
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2009 02 16, 10:08)
o aš dar nieko nesėjau  mirksiukas.gif . Kažkaip rankos nekyla sėt, biški kaip ir per anksti.
turbūt, kad sėsiu pirmą kovo savaitę  bigsmile.gif .

thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 16 vasario 2009 - 22:19
QUOTE(išdykėlė @ 2009 02 16, 23:22)

Parašiau ir tik tada pagalvojau - gal čia surfinijų daigai  mastau.gif (tų, kur kabo ilgos šakos). Jeigu taip, tai visai kitas reikalas. Jie ne sėti, o dauginti iš ūgliukų ir juos dar reikės formuoti (skabyti).

Taip taip, surfinijos ten buvo.
Atsakyti
Mergaitės, krūminių petunijų(nesvyrančių) formuoti nereikia. Surfinijas (svyrančias petunijas) auginamas iš sėklų, nebūtina skabyti, o auginamas iš daigelių - reikia skabyti.

QUOTE(dėja @ 2009 02 16, 20:13)

Aš visada sodinu tik po 1 daigą. Palikit kokius 4 - 5 lapelius ir virš jų reikia nupjauti. Tą viršūnėlę galima vėl kišti į žemę - ji išleis šaknis, tik paskui vėl nepamirškit nuskinti viršūnėlę kad greičiau šakotūsi.
Papildyta:
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 16, 22:30)
Taip taip, surfinijos ten buvo.

Tada kitas rekalas. Aš irgi kai kurioms jau esu nuskynusi viršūnes. Bet vis tiek lieku prie savo nuomonės, kad kambary dar ankstoka auginti. Nors, kai kažkada buvau nusipirkusi pora daigelių ir auginau kartu su savom. Senukuose pirktos ilgai stovėjo vietoje, todėl manau, kad jos būna nupurkštos augimo reguliatoriumi (t.y. kuriam laikui sustabdytas augimas).

Aistutėle , labai gražiai žydėjo jūsų gėlytės thumbup.gif ir krūmeliai tokie vešlūs.
Papildyta:
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 16, 22:09)
ir dar kalbant apie trąšas, aš galvoju, kol žemę dar šviežia, nenualinta, tai trąšų tikrai nereikia. Aš pradėjau tręšti pernai kai jos žydėti pradėjo, daigelių netręšiau.

Labai teisingai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 16 vasario 2009 - 22:44
nu visos sudygo tos petunijos, jau pries 5 dienas kokias ir daugiau nebejuda is vietos...kazkas cia nebe taip jauciu...
Atsakyti
Pas mane isliko petunijos viena sakele,auga neblogai bet ant lapeliu pasirode baltos apnasos ,kaip pelesis ,kazin kadaryti su juo schmoll.gif
Atsakyti