Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

QUOTE(Itani @ 2009 02 05, 11:53)
Į lovelius labai tinka sodinti nasturtos,ipomėjos,lobelijos, šlamučiai-visos šitos būna nutysę,jas ir sodinu  smile.gif  Ypač nasturtos,pernai šakos iš balkono nutyso apie 1 m,o jau kiek žiedų,ir kokie ryškūs  thumbup.gif
Ipomėjos-vijokliai,irgi gerai prižiūrint,gali prisivyt net kelis metrus į ilgį,žiedai labai gražūs,bet žydi tik nuo ryto iki pietų,jei apsiniaukusi diena,tai iki pavakarės.

o kaip atrodo Ipomejos vijokliai?
As sendiena ar pro turgaus seklas prasinesiau, tai zalumynu kazkaip nelabai buvo, vien zydinciu geliu seklos.

O kas gal bandet terliotis su begonijom svyranciom?nusipirkau seklikiu, labai jau mane suviliojo geltonos spalvos, bet kazkaip tokia nuojauta kad nieko su jom nesigaus man...
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 02 04, 18:08)
Mano pelergonijos su visu loveliu  žiemoja įstiklintam (apšiltintam) balkone. Buvau apkarpius visas. Bet šiai dienai situacija tokia: jos želia ir net žydi, bet taip nevešliai.
Va kaip

user posted image

Kaip manote kaip geriau elgtis, ar vėl jas nukarpyti, kad vešlesnės išaugtų? Ar neliesti?
Iš anksto ačiū už patarimus.  4u.gif

as panasiai darau, tik pas mane stovi nesildomam koridoriuj, tai paprastai beveik visi lapai iki pavasariu nudziuna, nes beveik nelaistau. o pavasari kaip atzelia bigsmile.gif ir nuo senu saku lapus bei ziedus leidzia ir naujus uglius leidzia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2009 02 04, 16:20)
bo su pincetu net teko padirbet.Petinijas tai i durpiu tabletes sukisau po grudeli, ziuresiu kas cia gausis...

šiuo atveju būčiau po du-tris grūdelius kišusi. paskui atsargiai išrauni nereikalingą, jei visi sudygsta...

QUOTE(Milde @ 2009 02 05, 09:06)
siaip vaziuosiu i turgu ieskot ir zalumynu seklu, man labai jau grazios tos kompozicijos loveliuose buna.Gal zinot pavadinimus tu visokiu nutysusiu gelyciu?

Minėjo šlamučius, kol kas tik pilką auginau, bet jų būna geltonų/salotinių ir margų.
Šiemet dar bandysiu šliaužiančia šilingę - čia daugiametis augaliukas, iki šiol tik ant žemės ją paleisdavau, bet ji sėkmingai gali ir svirti thumbup.gif

QUOTE(Milde @ 2009 02 05, 15:51)
o kaip atrodo Ipomejos vijokliai?
As sendiena ar pro turgaus seklas prasinesiau, tai zalumynu kazkaip nelabai buvo,

Į tokius klausimus pačiai labai lengva atsakyti. 4u.gif

*google ivedi pavadinimą [na po pirmojo įvedimo tik ''ipomėja'' išmetė firmą tokiu pavadinimu, tai teko pridėt ''augalas''] , gauni rezultatą:
http://www.google.co...

*ten ''susižvejoji'' lotynišką pavadinimą [iš pirmosuos nuorodos radau: ipomea, ir vėl ''googlini'', gautuose rezultatuose viršuje spaudi ''vaizdai'', išeina štai kas:
http://images.google...m=1&h...lėlių
pasirodo, jų ne tik žiedai, bet ir lapai gali būti labai dekoratyvūs wub.gif - geltoni [Ipomea Marguarita] ir margi [Ipomea Tricolor]

Aš tai dar nemačiusi ''svyrančių'' ipomėju bigsmile.gif , visą laiką tik ''lipančiame'' variante.

Atsakyti
Mergaitės, okai taip anksti sėjat petunijas jos jums neišstypsta? Na, daideliai.. ax.gif Aš tai sėju kovo vid. - pab. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 05, 17:31)
šiuo atveju būčiau po du-tris grūdelius kišusi. paskui atsargiai išrauni nereikalingą, jei visi sudygsta...
Minėjo šlamučius, kol kas tik pilką auginau, bet jų būna geltonų/salotinių ir margų.
Šiemet dar bandysiu šliaužiančia šilingę - čia daugiametis augaliukas, iki šiol tik ant žemės ją paleisdavau, bet ji sėkmingai gali ir svirti thumbup.gif
Į tokius klausimus pačiai labai lengva atsakyti. 4u.gif

*google ivedi pavadinimą [na po pirmojo įvedimo tik ''ipomėja'' išmetė firmą tokiu pavadinimu, tai teko pridėt ''augalas''] , gauni rezultatą: 
http://www.google.co...

*ten ''susižvejoji'' lotynišką pavadinimą [iš pirmosuos nuorodos radau: ipomea, ir vėl ''googlini'', gautuose rezultatuose viršuje spaudi ''vaizdai'', išeina štai kas:
http://images.google...m=1&h...lėlių
pasirodo, jų ne tik žiedai, bet ir lapai gali būti labai dekoratyvūs  wub.gif  - geltoni [Ipomea Marguarita] ir margi [Ipomea Tricolor]

Aš tai dar nemačiusi ''svyrančių'' ipomėju bigsmile.gif , visą laiką tik ''lipančiame'' variante.

a, tada as jas jau kaip ir pasisejus, visai netycia nusipirkau.

O kada jus naslaites sesit(jei sesit)?
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2009 02 05, 23:30)
a, tada as jas jau kaip ir pasisejus, visai netycia nusipirkau.

O kada jus naslaites sesit(jei sesit)?

Oi,tai turėsi išmest rolleyes.gif Jos baisiai greitai auga.
O dėl našlaičių ir man įdomu,norėčiau šiemet pasisėt.
Atsakyti
QUOTE(Itani @ 2009 02 05, 22:50)
Oi,tai turėsi išmest  rolleyes.gif  Jos baisiai greitai auga.

kažkada ''pasiterliojau'' su įvairiausiais vienmečiais - jooo, su tai vijokliniais lotuliukas.gif tik statai bambukus, tik vynioji, painiojasi ir tt. doh.gif
kas ten buvo... g.gif kobėja ir šitas vargeta - nepamenu pavadinimo
dar pridesiu, kad sėjau balandį mirksiukas.gif
o į lauką galima tik gegužės gale ax.gif
[jau matau, kaip Mildės namuose neįžengiamos ipomėjų džiunglės..]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 05 vasario 2009 - 23:14
QUOTE(rokoko @ 2009 02 05, 23:10)
kažkada ''pasiterliojau'' su įvairiausiais vienmečiais - jooo,  su tai vijokliniais  lotuliukas.gif tik statai bambukus,  tik vynioji, painiojasi ir tt. doh.gif
kas ten buvo... g.gif kobėja ir šitas vargeta - nepamenu pavadinimo
dar pridesiu, kad sėjau balandį  mirksiukas.gif
o į lauką galima tik gegužės gale ax.gif
[jau matau, kaip Mildės namuose neįžengiamos ipomėjų džiunglės..]

zinok visai noreciau terasoj pas save dziungles pasidaryti :DDD nuo kaimynu pasislepti biggrin.gif siems metams (kol gebenes mazytes) suplanavau vienmeciais vijokliais apzeldint ir darprikabnet geliu vazonu smile.gif
Atsakyti
Noriu ir as pas save prie terasos tu dziungliu, esu nusipirkusi kobeju, bet dar ankstoka jas seti, bet va tunbergijas jau pasejai, tai dabar galvoju gal visdelto per anksti, bet kad jos man gydo daugiau nei puse menesio unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2009 02 06, 10:37)
zinok visai noreciau terasoj pas save dziungles pasidaryti :DDD  nuo kaimynu pasislepti biggrin.gif siems metams (kol gebenes mazytes) suplanavau vienmeciais vijokliais apzeldint ir darprikabnet geliu vazonu smile.gif

Aš pernai ipomėjas auginau balkone lovelyje ir vijosi jos ant balkonų grotų. Labai gražiai atrodė, gausiai žydėjo ir tikrai saugojo nuo kaimynų akių smile.gif Tikros džiunglės buvo. Tik kad vargo daug su jų laistymų - reikėdavo du kartus per dieną palietu - ryte ir vakare, mat kai augalau dideli, labai greitai tą visą vandenį išgarina. Kita vertus, buvau palikusi nelietas ir visam savaitgaliui, radau visus lapelius kaip skudurėlius nusileidusius ir suglebusius, bet vos tik paliejus po valandėlės jau visi stovėjo ir vėl gražiausiai toliau žydėjo. Su ipomėjom iš vis jokio vargo nėra.
Šiemet bandysių į jų vietą sėti kvapiuosius pelėžirnius.
Atsakyti
Kv.Pelezirnis pora metu stulpu ''saugojo'' iejima i darza pas mane, tiesiai pries langus.
Pernai viena NA temos forumiete bande auginti juos lovelyje prie terasos - sake skystoki isejo..
Bet visaip gi nutinka, kad tik augtu ir bujotu, FleurDeLis 4u.gif

[attachmentid=169508]

[attachmentid=169509]
Atsakyti
Rokoko, Kaip pavasariu pakvipo. po tokiu nuotraukyciu. O dar ir uz lango sniegas beveik nutirpo, Ah...Kad greicia pavasaris....
Atsakyti