Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

aš irgi šiandien einu sėt petunijas ,nes surfiniju negavau sėklų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune27 @ 2009 02 04, 15:59)
aš irgi šiandien einu sėt petunijas ,nes surfiniju negavau sėklų  verysad.gif

Nu aš niekad neieškojau surfinijų sėklų,nes sėju tik petunijas.Bet kiek esu girdėjus,kad surfinijas ne iš sėklų augina,o iš ūgliukų g.gif
Atsakyti
na as jau po darbu, kai pavariau pilnas palanges...bet turbut sunkiausia paset viska, bo su pincetu net teko padirbet.Petinijas tai i durpiu tabletes sukisau po grudeli, ziuresiu kas cia gausis...
Atsakyti
Petunijos geriausiai sudygsta,kai jas tiesiog išbarstai ant žemės paviršiaus.Po to reikia žiūrėti,kad žemės paviršius neperdžiūtų.Dar gerai uždengt su stiklu.
Atsakyti
Mano svyrančios jau sudygo thumbup.gif (pasėtos 01.26)
O pačios darželyje rinktos sėklos dar neskuba g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goya: 04 vasario 2009 - 17:50
Mano pelergonijos su visu loveliu žiemoja įstiklintam (apšiltintam) balkone. Buvau apkarpius visas. Bet šiai dienai situacija tokia: jos želia ir net žydi, bet taip nevešliai.
Va kaip

user posted image

Kaip manote kaip geriau elgtis, ar vėl jas nukarpyti, kad vešlesnės išaugtų? Ar neliesti?
Iš anksto ačiū už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
ir aš pasisėjau surfinijas iš savo sėklyčiu kazkur sausio gale bet kažkodėl jos man nedygsta ir viskas...mergaitės o per kiek laiko jos mazdaug sudygsta...kambari šilta uždėjau dar plėvele ant loveliu bet nejuda nei viena g.gif gal sakau nieko taip ir neišeis man pačiai užsiauginti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(daliuk @ 2009 02 04, 22:12)
ir aš pasisėjau surfinijas iš savo sėklyčiu kazkur sausio gale bet kažkodėl jos man nedygsta ir viskas...mergaitės o per kiek laiko jos mazdaug sudygsta...kambari šilta uždėjau dar plėvele ant loveliu bet nejuda nei viena g.gif gal sakau nieko taip ir neišeis man pačiai užsiauginti verysad.gif

surfinijos leciau dygsta, kiek zinau, skaiciau kad net iki 30 dienu gali uztrukt.Taip kad tu dar pora savaiciu ramiai sedek ir lauk smile.gif
As sendiena atsikeliau is pat ryto visas palanges apejau su purkstuku biggrin.gif

siaip vaziuosiu i turgu ieskot ir zalumynu seklu, man labai jau grazios tos kompozicijos loveliuose buna.Gal zinot pavadinimus tu visokiu nutysusiu gelyciu?
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2009 02 05, 11:06)
surfinijos leciau dygsta, kiek zinau, skaiciau kad net iki 30 dienu gali uztrukt.Taip kad tu dar pora savaiciu ramiai sedek ir lauk smile.gif
As sendiena atsikeliau is pat ryto visas palanges apejau su purkstuku biggrin.gif

siaip vaziuosiu i turgu ieskot ir zalumynu seklu, man labai jau grazios tos kompozicijos loveliuose buna.Gal zinot pavadinimus tu visokiu nutysusiu gelyciu?

aš taip ir galvojau kad lėtai bet sakau gal apsirinku...gerai sėdėsiu ir lauksiu gal kaip nors sulauksiu...
Atsakyti
QUOTE(Milde @ 2009 02 05, 10:06)

Į lovelius labai tinka sodinti nasturtos,ipomėjos,lobelijos, šlamučiai-visos šitos būna nutysę,jas ir sodinu smile.gif Ypač nasturtos,pernai šakos iš balkono nutyso apie 1 m,o jau kiek žiedų,ir kokie ryškūs thumbup.gif
Ipomėjos-vijokliai,irgi gerai prižiūrint,gali prisivyt net kelis metrus į ilgį,žiedai labai gražūs,bet žydi tik nuo ryto iki pietų,jei apsiniaukusi diena,tai iki pavakarės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Itani: 05 vasario 2009 - 11:56
Asd praeitais metai metais sodinau petunijos su lobelijomis, petunijos su zylemis, petunijos su petunijosmis smile.gif
Siemot bandysiu ivairesnius sodinimo budus turiu ir verbenu ir dichonriju pasisejusi, tai bandysime ka nors naujo bigsmile.gif
Na o del tu seju namie tai as po keliu metu turbut pritarsiu Rokoko, nes dabar dar ir noro yra ir nesu nuo ju pavargusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2009 02 04, 19:08)
Mano pelergonijos su visu loveliu  žiemoja įstiklintam (apšiltintam) balkone. Buvau apkarpius visas. Bet šiai dienai situacija tokia: jos želia ir net žydi, bet taip nevešliai.
Va kaip

user posted image

Kaip manote kaip geriau elgtis, ar vėl jas nukarpyti, kad vešlesnės išaugtų? Ar neliesti?
Iš anksto ačiū už patarimus.  4u.gif

Aš manu, kad tu pasidaugink ugliukų, o kai jie išleis šaknis pasodink šalia
Papildyta:
Per mažą lovelį vakar pasiėmiau netilpo visos sėklos reikės pasižiūrėti, kada dabar tinkamas laikas sėti žydinčias geles.
Aš šiament bandysiu petunijas maišyti su dar kokiomis tysrančiomis gėlėmis.
Vakar dar nuo mamos pasiėmiau 4 sakutes sulfinijų, gal išleis šaktis ir kitą metą pati pasistengsiu iš jų pasidauginti daugiau sulfinijų, nes jos ne tokios lepios kaip petunijos mirksiukas.gif
Atsakyti