Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

Na nesakyciau, kad petunijas jau labai ansti seti, as praeitais metais sejau vasario 8 diena, tai nelabai jos istypo, tik va pas mane temperatura namie truputuka sokineja, tai manau todel, kad nera pastovios temp. jos labai ilgai augo.
O del gvazdikeliu pritariu juos ankstoka seti.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2009 01 30, 00:48)
Petunijoms, o tuo labiau gvazdikėliams dar truputį ankstoka. Gali išstybti daigeliai. Gvazdikėliai (jeigu čia apie tagetes kalbama) tai ir taip gana greitai pražįsta. Juos galima sėti ir kovo pirmomis dienomis.

gvazdikelius sodinau tuos paprastus (orandzinius blush2.gif ) nepamenu kaip jie vadinas tiksliai dabar doh.gif na jei per anksti gal nieko tokio.. pasodinsiu iskart pavasari didelius krumelius i kiema biggrin.gif na bet cia tema apie petunijas tai nenukrypkim nuo temos.. 4u.gif
dar norejau paklaust apie svyrancias petunijas.. jas reikia kazkaip skabyt, kad jos issikrumytu graziai ar jos naturaliai pacios taip graziai uzauga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciosyte: 30 sausio 2009 - 15:26
Mano manymu (na bent jau siais metais taip darysiu), skabyti reikia kai jau buna 4 tikrieji lapeliai, esu kazkur perskaiciusi g.gif . Na bet praeitais metai nieko neskabiau ir labai graziai pacios issisakojo bigsmile.gif.
Atsakyti
QUOTE(ciosyte @ 2009 01 30, 16:25)
:
dar norejau paklaust apie svyrancias petunijas.. jas reikia kazkaip skabyt, kad jos issikrumytu graziai ar jos naturaliai pacios taip graziai uzauga?

Čia manau nuo veislės priklauso.Aš niekad neskabau,o vienos gražios išauga,kitos nelabai... Šiaip manau,kad dar ankstoka sėti,aš sėju vasario pabaigoj,ir tai per didelės išauga,kol galima išnešt į lauką g.gif
Atsakyti
na jau nebeturiu kur detis.. jos jau pasetos, tai belieka tiketis, kad pirmas blynas nebus prisviles 4u.gif
Atsakyti
Cia turbut nuo salygu namuose priklasuo, jei joms palankio salygos augti turbut gerai auga, jei ne - leciau.
Atsakyti
QUOTE(aistejukas @ 2009 01 30, 20:29)
Cia turbut nuo salygu namuose priklasuo, jei joms palankio salygos augti turbut gerai auga, jei ne - leciau.

Gali būti g.gif pas mus namuose šilta ir auga viskas kur kas greičiau,nei pas mano mamą,nes pas ją vėsiau.Mes pvz pomidorus bendrai pasėjam,po to išsipikiuojam ir išsidalinam.Pas mane jie kur kas didesni užauga.Na,aš mėgstu juos su trąšomis palaistyti,gal dar ir dėl to g.gif
Atsakyti
Va va as irgi manau, kad visur skirtingai, pas mus tem.svyruoja nuo 15-23, tai taip svyruodamos ir petunijos auga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistejukas: 30 sausio 2009 - 20:56
As praeitais metais auginau is ugliuku, tai kai jie isstypo, tada nuskabiau virsunes, o tada ir prasidejo - per puse menesio issisakojo graziausiai ir suzydejo smile.gif O viena gelininke is pagiriu , kuri siltnamiuose ir augina tas petunijas, sake kad jos karpomos, tad ir uzauga labai dideles.
Atsakyti
o kai pasejat gelytes, jas su purskikliu turbut laistot?su paprastu vandeniuku?
Atsakyti
As su purskikliu laistau ir su paprastu vadenuku, bet stengiuosi, kad jis utu kambario temperaturos. Siaip patartina laistyti su lietaus vadeniu arba su virintu, nes musu vandentiekio vandenio jos nelabai megsta, nors jei yra savas grezinys ar sulinys tai turbut tinka ir tas.
Atsakyti
Aš šiemet viską sėju pagal kalendorių smile.gif tad šiandien yra tinkama diena sėti žydinčius augalus, aš tą ir padarysiu. Gryžusi iš darbo pasisėsiu petunijas.
O pas močiutė sodyboje pabandysiu per kitą tinkamą laiką pasėti bigsmile.gif stebėsiu kas gausis ax.gif
Atsakyti