SVEIKOS
parasiau kitoj temoj, bet niekas neatrase. tai perkeliu dar kart klausimeli
pasisejau balkonui petuniju . jau buvo isdyge nemazai su keliais lapeliais. pamaniau, kad butu gerai patresti ir palaisciau su skiestom skystom trasom . po palaistymo daugiau nei puse daigeliu sunyko . ar galejo trasos jiems pakenkti
idomu, kodel kai kurios rasot jog pirkot seklyciu petuniju, o ten tik 6, zodziu vienetais minit. as kai cia nusipirkau pakeli, tai ten simtais tu seklyciu . gaal mano kitokios
pasisejau balkonui petuniju . jau buvo isdyge nemazai su keliais lapeliais. pamaniau, kad butu gerai patresti ir palaisciau su skiestom skystom trasom . po palaistymo daugiau nei puse daigeliu sunyko . ar galejo trasos jiems pakenkti
idomu, kodel kai kurios rasot jog pirkot seklyciu petuniju, o ten tik 6, zodziu vienetais minit. as kai cia nusipirkau pakeli, tai ten simtais tu seklyciu . gaal mano kitokios
QUOTE(Aina @ 2006 04 10, 17:31)
SVEIKOS
Galbūt trąšos pakenkė, jeigu laistei tokiu tirpalu, kaip suaugusioms gėlėms. Kartais mažus daigelius užtenka palaistyti stipresne vandens srovele ir jie jau sunyksta.
Kalbant apie petunijų sėklas, dažniausiai vienetais skaičiuojamos vertingesnės rūšys, hibridai. Paprastai vienetais parduodamos surfinijų sėklos.
As tai siais metais labai norejau pasodinti geltonas petunijas. Seklu neradau, bet senukuose nusipirkau daigeliu butent geltonu, tokiu kaip ieskojau. Tai dabar lauksiu rudens, kai nuzydes, gal surinksiu seklu.
QUOTE(ginaja @ 2006 04 10, 20:59)
As tai siais metais labai norejau pasodinti geltonas petunijas. Seklu neradau, bet senukuose nusipirkau daigeliu butent geltonu, tokiu kaip ieskojau. Tai dabar lauksiu rudens, kai nuzydes, gal surinksiu seklu.
Jeigu tai ne hibridinė petunija, tai tikrai galima prisirinkti sėklų, nereikia laukti ir rudens, geriau vasarą. Bet jeigu tai hibridas, tada gali visaip būti, gali naujieji augalai (išauginti iš surinktų sėklų) nebūti tokie, koks buvo senasis augalas. Aš manyčiau, kad senukuose parduodamos hibridinės petunijos (nors tikrai to netvirtinu). Geriau dauginti auginiais.
QUOTE(Aina @ 2006 04 10, 16:31)
tokiu jaunu daigeliu negalima tresti ir laistyti stipria srove
QUOTE(yrka @ 2006 04 10, 21:49)
tokiu jaunu daigeliu negalima tresti ir laistyti stipria srove
na va , norejau kaip geriau, gavos kaip visada . nors jau gana velu seti, pasisejau is naujo . jau lenda daigeliai
QUOTE(Aina @ 2006 04 11, 12:17)
na va , norejau kaip geriau, gavos kaip visada . nors jau gana velu seti, pasisejau is naujo . jau lenda daigeliai
nu va nera to blogo kas neiseitu i gera
norejau jusu paklausti..nes nenusmanau visiskai...Kadangi viename musu parkelyje priseta begales petuniju...ar imanoma kaip nors susidaiginti nugvelbus keleta mazyciu sakuciu? ar reikia laukti seklyciu? Dabar rugpjutis, todel norejau pasidometi ar imanoma islaikyti iki kito pavasario?
sirdingai dekui...ir atsiprasau uz trugdzius,bet visiskai nenusimanau isties....
sirdingai dekui...ir atsiprasau uz trugdzius,bet visiskai nenusimanau isties....
Merginos, aš irgi jungiuosi prie braskiuxx'es ir prašau patarimo kaip su tom sėkliukėm petuniju ir sulfiniju Kadangi šais metais pirmą kartą rimčiau pradėjau domėtis laukinėm gėlėm tai dar mažai žinau. Gal kai kurios renkant sėkliukes ir paskui jas sudaiginat? Jei taip yra darančių, tai gal kuri aprašytų kaip sekasi
QUOTE(_vetra_ @ 2006 08 22, 14:33)
Merginos, aš irgi jungiuosi prie braskiuxx'es ir prašau patarimo kaip su tom sėkliukėm petuniju ir sulfiniju Kadangi šais metais pirmą kartą rimčiau pradėjau domėtis laukinėm gėlėm tai dar mažai žinau. Gal kai kurios renkant sėkliukes ir paskui jas sudaiginat? Jei taip yra darančių, tai gal kuri aprašytų kaip sekasi
Sveikutės petunijų mylėtojos ,
Be abejo sėkliukes galite bandyti rinkti ir pavasarį sėti. tik noriu perspėti. Problemų nebus tik su paprastomis petunijomis. Jeigu surinksite hibridinių petunijų sėklas (ant pakelių parduotuvėse rašoma prie pavadinimo raidė F ir 1), o didelė dalis gražiausių petunijų ir turbūt beveik visos surfinijos būtent hibridai, laukiamų žiedų gali ir nebūti, t. y. ne visos iš tų sėklų išaugę petunijos turės tokius pačius žiedus kaip ir jų "tėvai" . Kiek man teko skaityti, pilnavidurių ir garbanotų petunijų sėklos iš viso gali būti sterilios . Todėl patikimiau yra dauginti atžalomis. Aš anksti pavasarį nusiperku keletą daigelių. Truputį paauginu ir nuskinu viršūnes (nuskynus viršūnę, išauga tankesnis, didesnis krūmas). Jas susmaigstau į vazonėlius su durpių substratu ir uždengiu stiklainiukais, kad būtų palaikoma vienoda drėgmė. Geriau prigyja. Kai paauga šie daigeliai, vėl skinu viršūnes ir t. t. Manau, kad šią procedūrą galima bandyti ir rudenį. Jeigu kambarys pakankamai šviesus ir ne per sausas, žiemą džiaugsitės petunijų žiedais. Mano anytai tai pavyksta. Pas mus deje kambariai tamsoki ir labai šilti. Beje, per žiemą galima išlaikyti ir didelį petunijos ar surfinijos krūmą. Tiesa, gražiai jis vargu ar atrodys, bet pavasarį išleis atžalas, kurias galėsite įšaknydinti ir turėsit naujų, jaunų krūmelių.
QUOTE(Ausma @ 2006 08 23, 12:24)
Beje, per žiemą galima išlaikyti ir didelį petunijos ar surfinijos krūmą. Tiesa, gražiai jis vargu ar atrodys, bet pavasarį išleis atžalas, kurias galėsite įšaknydinti ir turėsit naujų, jaunų krūmelių.
O visą lovelį petunijų ar galima? Ir kaip tas padaryt? Nu nuimi tą lovį, kas tinka, persisodini į vazoniką, ir ką? Ant palangės?
Ar nukirpt kokią viršūnę, pamerkt, kad sėklas išleistų ir tada augint?