Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

Sveikos visos, as tik siandien patikauvisas siu temu grupe, anksciau kazkaip laiko nebuvo. Kiek daug visko gero randu smile.gif
Mano petunijos jau irgi sudygusios, jau po 1-2 tikrus lapelius turi ax.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif
Papasakokit mamytes viska nuo pradziu,kaip uzsiauginti petunijas,jau antrus metus bandysiu-pernai visai nesudygo,matyt neturiu dar patirties pakankamai doh.gif zinau kad reikia pradziai sekliukes siltai sudaigint,o paskui kai jau keli lapeliai,ar reikia dar atskirai kieviena i ta mazyti plastmasini vazoneli persodint?ir tik paskui,jau gerokai veliau,i lauko vazona???kada ir kokiomis trasomis reikia trest petunijas?
Atsakyti
QUOTE(Ingosa @ 2008 02 26, 16:36)
Papasakokit mamytes viska nuo pradziu,kaip uzsiauginti petunijas,jau antrus metus bandysiu-pernai visai nesudygo,matyt neturiu dar patirties pakankamai  doh.gif zinau kad reikia pradziai sekliukes siltai sudaigint,o paskui kai jau keli lapeliai,ar reikia dar atskirai kieviena i ta mazyti plastmasini vazoneli persodint?ir tik paskui,jau gerokai veliau,i lauko vazona???kada ir kokiomis trasomis reikia trest petunijas?

Tai kad viską teisingai rašot mirksiukas.gif O dėl tręšimo atsakiau aplinkos temoj (ten pirmiau perskaičiau blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2008 02 18, 09:15)
Na aš jau pasisėjau petunjas prieš savaitėlė. Sėjau į daigyklą-šiltnamį, sėklytės Agrofirmos tos iš "buteliuko". Apžiūrėjau dar vakar ir jau pamačiau, kad mano sėklos jau sudygusios.  thumbup.gif  Kaip sekasi kitoms mergaitėms sėti? Ar dar nesėjat?

Ai, nesėsiu šiemet petunijų schmoll.gif turbūt g.gif Krūmas nemažas, žiedų nedaug ax.gif O surfinijos jau auga bigsmile.gif labai laukiu kada žydės smile.gif
Atsakyti
Gelbekit, Gelbekit mergaites unsure.gif unsure.gif
pasisodinau surfinijas, jau ziuriu kelios isdygusios, bet po kurio laiko pastebejau kad daigeliai nunyko.
Esu uzdejusi selofanini maisiuka,
Gal perdaug dregmes, prasau patarkite ka man daryti, karts nuo karto ji nuimu, o gal reikia kas dien ir kiek laiko reikia nuemus palaikyti?
Ka dar blogai darau unsure.gif unsure.gif verysad.gif
O taip norejau tureti savo uzaugintu gelyciu verysad.gif
Atsakyti
sveikutes,o as savo petunijas,jau praretinau ir jau turim po penkis lapelius,dabar laukiu kada reiks virsunele s nuskabyti
Atsakyti
QUOTE(Vikauoga @ 2008 02 27, 13:13)
Gelbekit, Gelbekit mergaites unsure.gif  unsure.gif
pasisodinau surfinijas, jau ziuriu kelios isdygusios, bet po kurio laiko pastebejau kad daigeliai nunyko.
Gal perdaug dregmes, prasau patarkite ka man daryti, karts nuo karto ji nuimu, o gal reikia kas dien ir kiek laiko reikia nuemus palaikyti?
Ka dar blogai darau unsure.gif  unsure.gif  verysad.gif
O taip norejau tureti savo uzaugintu gelyciu verysad.gif

Tikriausiai per drėgna joms... g.gif Pabandyk bent valandą per dieną laikyt atidengtas...
Atsakyti
QUOTE(rika3 @ 2008 02 27, 15:21)
sveikutes,o as savo petunijas,jau praretinau ir jau turim po penkis lapelius,dabar laukiu kada reiks virsunele s nuskabyti

Niekaip nesuprantu: kodėl petunijas skabot g.gif Jeigu jos būna neišstypę, tai tų lapelių būna daug, o skinti nebūna ką, nes stiebo nebūna. Lapeliai auga kaip rozetė. Gąl čia kalba eina apie surfinijas g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vikauoga @ 2008 02 27, 12:13)
Gelbekit, Gelbekit mergaites unsure.gif  unsure.gif

Užpuolė diegavirtė. Per didelė drėgmė ir maža ventiliacija. Kai sėklytės pradeda dygti, maišiuką reikėtų nuimti. Jei ne visai, tai bent kuriam laikui (aš nuimčiau visai)
Oi, nepamačiau, kad Akrila jau atsakė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 27 vasario 2008 - 22:21
QUOTE(išdykėlė @ 2008 02 27, 22:19)
Niekaip nesuprantu: kodėl petunijas skabot  g.gif Jeigu jos būna neišstypę, tai tų lapelių būna daug, o skinti nebūna ką, nes stiebo nebūna. Lapeliai auga kaip rozetė. Gąl čia kalba eina apie surfinijas  g.gif
Papildyta:

Užpuolė diegavirtė. Per didelė drėgmė ir maža ventiliacija. Kai sėklytės pradeda dygti, maišiuką reikėtų nuimti. Jei ne visai, tai bent kuriam laikui (aš nuimčiau visai)
Oi, nepamačiau, kad Akrila  jau atsakė  blush2.gif

Nuemiau maiseli, tikiuosi kad dar kas gausis verysad.gif
Atsakyti
O aš labai kvailai padariau - pasėjau dviejų rūšių viename indelyje. Vienos trečią dieną ėmė dygti, o kitos dar net negalvoja. Tai kaip dabar man išlaviruoti, kad ir daigeliai nenunyktų ir tos likę išdygtų?
Atsakyti
SKABYTI REIKIA,TAM KAD KRUMELIS SAKOTUSI,KIEK SKAICIAU APIE PETUNIJAS IR SURFINIJAS,VISUR RADAU TAIP PARASYTA.bET KAIP SAKOMA KAS KAIP NORI TAS TAIP DARO biggrin.gif
Atsakyti
man iskilo tos klausimas,o po kiek daigeliu reikia sodinti i krepseli? pirma kart as jas auginu
Atsakyti