Sveikos visos, as tik siandien patikauvisas siu temu grupe, anksciau kazkaip laiko nebuvo. Kiek daug visko gero randu
Mano petunijos jau irgi sudygusios, jau po 1-2 tikrus lapelius turi
Labutis
Papasakokit mamytes viska nuo pradziu,kaip uzsiauginti petunijas,jau antrus metus bandysiu-pernai visai nesudygo,matyt neturiu dar patirties pakankamai zinau kad reikia pradziai sekliukes siltai sudaigint,o paskui kai jau keli lapeliai,ar reikia dar atskirai kieviena i ta mazyti plastmasini vazoneli persodint?ir tik paskui,jau gerokai veliau,i lauko vazona???kada ir kokiomis trasomis reikia trest petunijas?
Papasakokit mamytes viska nuo pradziu,kaip uzsiauginti petunijas,jau antrus metus bandysiu-pernai visai nesudygo,matyt neturiu dar patirties pakankamai zinau kad reikia pradziai sekliukes siltai sudaigint,o paskui kai jau keli lapeliai,ar reikia dar atskirai kieviena i ta mazyti plastmasini vazoneli persodint?ir tik paskui,jau gerokai veliau,i lauko vazona???kada ir kokiomis trasomis reikia trest petunijas?
QUOTE(Ingosa @ 2008 02 26, 16:36)
Tai kad viską teisingai rašot O dėl tręšimo atsakiau aplinkos temoj (ten pirmiau perskaičiau )
QUOTE(Akrila @ 2008 02 18, 09:15)
Na aš jau pasisėjau petunjas prieš savaitėlė. Sėjau į daigyklą-šiltnamį, sėklytės Agrofirmos tos iš "buteliuko". Apžiūrėjau dar vakar ir jau pamačiau, kad mano sėklos jau sudygusios. Kaip sekasi kitoms mergaitėms sėti? Ar dar nesėjat?
Ai, nesėsiu šiemet petunijų turbūt Krūmas nemažas, žiedų nedaug O surfinijos jau auga labai laukiu kada žydės
Gelbekit, Gelbekit mergaites
pasisodinau surfinijas, jau ziuriu kelios isdygusios, bet po kurio laiko pastebejau kad daigeliai nunyko.
Esu uzdejusi selofanini maisiuka,
Gal perdaug dregmes, prasau patarkite ka man daryti, karts nuo karto ji nuimu, o gal reikia kas dien ir kiek laiko reikia nuemus palaikyti?
Ka dar blogai darau
O taip norejau tureti savo uzaugintu gelyciu
pasisodinau surfinijas, jau ziuriu kelios isdygusios, bet po kurio laiko pastebejau kad daigeliai nunyko.
Gal perdaug dregmes, prasau patarkite ka man daryti, karts nuo karto ji nuimu, o gal reikia kas dien ir kiek laiko reikia nuemus palaikyti?
Ka dar blogai darau
sveikutes,o as savo petunijas,jau praretinau ir jau turim po penkis lapelius,dabar laukiu kada reiks virsunele s nuskabyti
QUOTE(Vikauoga @ 2008 02 27, 13:13)
Ka dar blogai darau
Ka dar blogai darau
Tikriausiai per drėgna joms... Pabandyk bent valandą per dieną laikyt atidengtas...
QUOTE(rika3 @ 2008 02 27, 15:21)
sveikutes,o as savo petunijas,jau praretinau ir jau turim po penkis lapelius,dabar laukiu kada reiks virsunele s nuskabyti
Niekaip nesuprantu: kodėl petunijas skabot Jeigu jos būna neišstypę, tai tų lapelių būna daug, o skinti nebūna ką, nes stiebo nebūna. Lapeliai auga kaip rozetė. Gąl čia kalba eina apie surfinijas
Papildyta:
QUOTE(Vikauoga @ 2008 02 27, 12:13)
Užpuolė diegavirtė. Per didelė drėgmė ir maža ventiliacija. Kai sėklytės pradeda dygti, maišiuką reikėtų nuimti. Jei ne visai, tai bent kuriam laikui (aš nuimčiau visai)
Oi, nepamačiau, kad Akrila jau atsakė
QUOTE(išdykėlė @ 2008 02 27, 22:19)
Niekaip nesuprantu: kodėl petunijas skabot Jeigu jos būna neišstypę, tai tų lapelių būna daug, o skinti nebūna ką, nes stiebo nebūna. Lapeliai auga kaip rozetė. Gąl čia kalba eina apie surfinijas
Papildyta:
Užpuolė diegavirtė. Per didelė drėgmė ir maža ventiliacija. Kai sėklytės pradeda dygti, maišiuką reikėtų nuimti. Jei ne visai, tai bent kuriam laikui (aš nuimčiau visai)
Papildyta:
Nuemiau maiseli, tikiuosi kad dar kas gausis
O aš labai kvailai padariau - pasėjau dviejų rūšių viename indelyje. Vienos trečią dieną ėmė dygti, o kitos dar net negalvoja. Tai kaip dabar man išlaviruoti, kad ir daigeliai nenunyktų ir tos likę išdygtų?
SKABYTI REIKIA,TAM KAD KRUMELIS SAKOTUSI,KIEK SKAICIAU APIE PETUNIJAS IR SURFINIJAS,VISUR RADAU TAIP PARASYTA.bET KAIP SAKOMA KAS KAIP NORI TAS TAIP DARO
man iskilo tos klausimas,o po kiek daigeliu reikia sodinti i krepseli? pirma kart as jas auginu