Mano surfinija namie irgi buvo uzpuole vabaliukai, tai del informacijos stokos, ja ismeciau, nes nezinojau kokiais vaistais reikia purksti... Dabar tik petunija liko
QUOTE(Indre_ @ 2007 08 16, 21:04)
sveikos, na pas mane dali petuniju jau uzpuole piltlige jau pdziuvusios ir jau nyksta purskiau bet abejoju ar tie priesnuodziai jau ka pades, vis kiekvienais metais sakau na jau tikrai paskutiniai metai kaip jas auginu bet vis neatslaikau ir pavasari ju vel prisiperku, bet tai ka daryti kad ta miltlige nepultu isvis del ko tas gelytes ji puola gal zinot?
Miltligė yra grybinės kilmės liga, sukėlėjų (sporų) pilna ant laukinių augalų ir serga ne vien petunijos ar surfinijos. Išgydyti galima nupurškus fungicidais (pvz. topas arba kartais rašo topazas). Senukuose būna pirkti įvairių chemikalų, tik reikia pasakyti nuo ko Jums reikia.
Šiemet aš neturėjau būtent nuo miltligės, tai nupurškiau šiaip kažkokiu fungicidu (naikina grybinių ligų sukėlėjus) ir padėjo. Kartais purškimą po 4-5 dienų reikia pakartoti.
Taigi parsirodau
dar viena
dar viena
QUOTE(išdykėlė @ 2007 08 21, 19:48)
Laaaaabai grazu, mielai is jusu nusipirkciau sios gelytes seklu
Pilnavidurės sėklų nebrandina Geriau pavasarį daigelių Tik kažkodėl neleidžia įkelti kitų nuotraukų
na isdykele atejau paziureti tavo grozio
nu gi lb lb lb
matyt SM nuo tokio grozio pabludo
dar viena
nu gi lb lb lb
QUOTE(išdykėlė @ 2007 08 21, 20:50)
Tik kažkodėl neleidžia įkelti kitų nuotraukų
matyt SM nuo tokio grozio pabludo
Išdykėle,
nuostabios gėlės
Kaip tu jas tokias išaugini?
Beje, žinau, kad surfinijos dauginamos daigeliais. Ar įmanoma surfinijai peržiemoti tamsiame daugaibučio rūsyje? Ar joms reikia šviesos žiemą?
nuostabios gėlės
Kaip tu jas tokias išaugini?
Beje, žinau, kad surfinijos dauginamos daigeliais. Ar įmanoma surfinijai peržiemoti tamsiame daugaibučio rūsyje? Ar joms reikia šviesos žiemą?
Norejau paklausti, kada petunijos, surfinijos baigia zydeti?
QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 10, 14:55)
Mano surfinijos pernai tai spali ishkente.. Dar zhydejo, bet jau nebegrazhios buvo tai ishmeciau. Siemet zhiuriu irgi neketina pasiduoti dar
QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 10, 14:55)
Norejau paklausti, kada petunijos, surfinijos baigia zydeti?
maniskem, tai jau amen
kazkada buvau isvykus niekas nepalaiste, tai jau dziuvo dziuvo, niekas nepadejo
Aciu uz info. Mano petunija kolkas dar normaliai atrodo...
QUOTE(linuoskytej @ 2007 09 10, 19:08)
Aciu uz info. Mano petunija kolkas dar normaliai atrodo...
Mano petunija irgi dar laikosi, žydi, o va kitam balkone pelargonijos, tai jau tik lapai žaliuoja, žieai nukrito, nežydi jau.