Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

QUOTE(išdykėlė @ 2007 04 01, 19:16)
Čia aš žioplė parašiau liaudišką pavadinimą. Tai labai sena gėlytė, augina gėlynų pakraščiuose. Anksčiau būdavo tik baltos, o dabar būna ir ružavų ir bordo. dabar rašau lotynišką: Lobularia maritima arba Alyssum.
Papildyta:
Ju-Ju,  sveikinu tavo jubiliatą  4u.gif    4u.gif    4u.gif

thumbup.gif Radau. Situ seklu pirkau ir as, nedaiginsiu,sesiu tiesiai i zeme rolleyes.gif
Aciu labai uz sveikinimus ax.gif 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Na, kaip jūsų petunijos gyvuoja? smile.gif Maniškės jau stiebiasi, visos kuo puikiausiai prigijo thumbup.gif Tik kada tas jų viršūnėles galima nuskinti ir į žemę įsmeigti, na, kad dauiau šakotųsi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 04 15, 13:14)
Na, kaip jūsų petunijos gyvuoja? smile.gif Maniškės jau stiebiasi, visos kuo puikiausiai prigijo  thumbup.gif  Tik kada tas jų viršūnėles galima nuskinti ir į žemę įsmeigti, na, kad dauiau šakotųsi? ax.gif

O auginat petunijas ar surfinijas g.gif , nes daug kas vadina tuo pačiu vardu doh.gif , bet auginti reikia skirtingai ax.gif
Atsakyti
Auginu surfinijas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 04 15, 15:31)
Auginu surfinijas  blush2.gif

Kai stiebelis paaugs, palikti kokius 5-6 lapelius (iš jų pažastėlių išaugs naujos šakutės) ir viršūnę nugnybti. Kai paauga šoninės šakos aš dar kartą palieku 4-6 lapus ir viršūnes nuskinu. Taip gaunasi tankesnis krūmas.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 04 15, 15:38)
Kai stiebelis paaugs, palikti kokius 5-6 lapelius (iš jų pažastėlių išaugs naujos šakutės) ir viršūnę nugnybti. Kai paauga šoninės šakos aš dar kartą palieku 4-6 lapus ir viršūnes nuskinu. Taip gaunasi tankesnis krūmas.

O su petunijom taip pat reikia daryti?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 04 19, 09:59)
O su petunijom taip pat reikia daryti?

Ne, petunijū genėti nereikia, nebent būtų labai išstypę dėl šviesos trūkumo, tai tada nugnybti viršūnę.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 04 19, 22:19)
Ne, petunijū genėti nereikia, nebent būtų labai išstypę dėl šviesos trūkumo, tai tada nugnybti viršūnę.

O aš šiemt genėju, nors ir taip atrodo, kad šakojasi labiau nei pernai, bet dabar turėtų būti tikrai pilnas krūmas, o ne iš 2-3 šakų ax.gif Tik va sustatyta pas mane ant palangės pilna, tai šakelės tuoj į viršų pradės augti, pakabinti neturiu kur, gal reiks padėti kokį paaukštinimą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meila @ 2007 04 20, 07:13)
O aš šiemt genėju, nors ir taip atrodo, kad šakojasi labiau nei pernai, bet dabar turėtų būti tikrai pilnas krūmas, o ne iš 2-3 šakų ax.gif Tik va sustatyta pas mane ant palangės pilna, tai šakelės tuoj į viršų pradės augti, pakabinti neturiu kur, gal reiks padėti kokį paaukštinimą  g.gif

Kaip suprantu, tu kalbi apie surfinijas mirksiukas.gif
Atsakyti
o petunijoms galima virsuneles nugnybti?
ir isodinus nugnybtas virsuneles jos turetu toliau augti?
o kada paprastai petunijos pradeda krauti ziedus?
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 04 20, 23:17)
Kaip suprantu, tu kalbi apie surfinijas  mirksiukas.gif

Na ant pakelio sėklų buvo parašyta svyrančios petunijos ax.gif O iš tikro kas jį žino g.gif Šiandien jau iškėliau jas į lovelį ir į balkoną thumbup.gif
Atsakyti