Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos

QUOTE(Undzinka @ 2007 03 30, 17:01)
Sveikos.
As pasejau kovo 23 diena petunijas.Pakolkas jokiu gyvybes zenklu.Stovi ant palanges,sveisos ir silumos tikrai uztenka.Ka manot,dar laukti,ar jau mesti lauk visa mano sodinima? Na 7 dienos praejo.

Seklom maziausiai rupi sviesa.Jiems svarbu dregnumas (siltanamiukas mazas butu idealu-uzdenk plevele) ir siluma virs 20 laipsniu kad butu.O kai jau prades dygti nesk kur sviesiau ir vesiau, kad neistystu mirksiukas.gif
Mano petunijos ishdygo po 3 savaiciu-drasiai lauk, jei salygos tinkamos seklom ishdygs ir tau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju-Ju: 30 kovo 2007 - 20:29
QUOTE(Renataly @ 2007 03 30, 16:37)
Sveikos, gelininkes.
As tik siandien susiruosiau seti petunijas.Sakykit, ar skiriasi kuom didziaziedes ir stambiaziedes petunijos. Ar cia vienas ir tas pats pavadinimas?
Ir dar klausimelis:i kokia zeme geriausia seti ir sodinti  petunijas?

Na mano supratimu didžiažiedės tai tos krūminės dideliais žiedais, o jau kitos būna mažesniais, svyrančios kai kurios būna visai mažiukais žiedukais g.gif

QUOTE(Undzinka @ 2007 03 30, 17:01)
Sveikos.
As pasejau kovo 23 diena petunijas.Pakolkas jokiu gyvybes zenklu.Stovi ant palanges,sveisos ir silumos tikrai uztenka.Ka manot,dar laukti,ar jau mesti lauk visa mano sodinima? Na 7 dienos praejo.

Manau drąsiai dar gali luktert mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renataly @ 2007 03 30, 15:37)
Sveikos, gelininkes.
As tik siandien susiruosiau seti petunijas.Sakykit, ar skiriasi kuom didziaziedes ir stambiaziedes petunijos. Ar cia vienas ir tas pats pavadinimas?
Ir dar klausimelis:i kokia zeme geriausia seti ir sodinti  petunijas?

Didžiažiedės ir stambiažiedės tikrai tas pats. Yra stambiažiedės, smulkiažiedės ir Miliflora serijos visai mažais žiedeliais. Tos kur svyra (surfinijos) irgi būna stambiais , smulkesniais žiedais ir vadinami kalimorai (milijonas varpelių) visai smulkiais žiedeliais.
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 30, 20:26)
Seklom maziausiai rupi sviesa.Jiems svarbu dregnumas (siltanamiukas mazas butu idealu-uzdenk plevele) ir siluma virs 20 laipsniu kad butu.O kai jau prades dygti nesk kur sviesiau ir vesiau, kad neistystu  mirksiukas.gif
Mano petunijos ishdygo po 3 savaiciu-drasiai lauk, jei salygos tinkamos seklom ishdygs ir tau 4u.gif

Labai aciu uz patarimus:) Pas mane langas i popietine puse,tai,kai nuo 12 val mazdaug atsisuka saulute,tai iki vakaro or sildo:)
Atsakyti
Na va, pasodinau aš surfinijų daigus, pirktus senukuose. Tai vieną katinas jau biškutėlį apgraužė bash.gif
Nusipirkau lovelį 100 cm ilgio ir pasodinau į jį 8 daigelius. Kaip manot, neperdaug? blush2.gif Truputį palaisčiau...Išnešiau į balkoną..
O dabar keli klausimėliai ax.gif Ar galima jas jau visą laiką balkone laikyt?Ar tik dieną išnešt? Kiek laistyt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 03 31, 14:50)
Na va, pasodinau aš surfinijų daigus, pirktus senukuose. Tai vieną katinas jau biškutėlį apgraužė bash.gif
Nusipirkau lovelį 100 cm ilgio ir pasodinau į jį 8 daigelius. Kaip manot, neperdaug? blush2.gif Truputį palaisčiau...Išnešiau į balkoną..
O dabar keli klausimėliai  ax.gif Ar galima jas jau visą laiką balkone laikyt?Ar tik dieną išnešt? Kiek laistyt? g.gif

Aš tai savo lovelius nakčiai dar parnešu namo, o laistau, tai iš akies, kai pamatau, kad žemė sausa. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 03 31, 14:50)

8 surfinijos vienam lovelyje tikrai daug. Pelargonijas aš sodinau 4. Manyčiau, kad ir surfinijų tiek reikėtų. Dabar dar daigeliai maži, todėl atrodo labai tuščia, bet vėliau šaknim bus ankšta ir labai greitai džius žemė. g.gif
Atsakyti
QUOTE(SeSe @ 2007 03 31, 15:50)
Nusipirkau lovelį 100 cm ilgio ir pasodinau į jį 8 daigelius. Kaip manot, neperdaug? .......

Manau tikrai perdaug blush2.gif Bus negrazu, trugdys vieni kitiem. As vienais metais irgi tankiai pasodinau, man baisiai nepatiko. Kai suago praretinau rolleyes.gif I metra pinai uztektu 3 mirksiukas.gif Jei aishku priziuresi, genesi ir t.t isisakos ir bus labai grazu 4u.gif
Lauke tikrai dar nelaikyk, juk nakti buna minusas cool.gif
Atsakyti
Dabar beskaitant kilo tokia mintis, kad galims sodinti 3 surfinijas ir į tarpus po alisiuką. Labai skaniai kvepia - medumi. Jų šaknys nedidelės ir surfinijom netrukdys.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2007 03 31, 20:52)
Dabar beskaitant kilo tokia mintis, kad galims sodinti 3 surfinijas ir į tarpus po alisiuką. Labai skaniai kvepia - medumi. Jų šaknys nedidelės ir surfinijom netrukdys.

O kaip jis atrodo, kazkaip paieskos neismeta tokio ax.gif Gal koki kita pavadinima turi g.gif
Atsakyti
doh.gif doh.gif doh.gif
Na ką, teks pirkti dar vieną lovelį, žemių..Ir dar kartelį persodint vargšes surfinijas.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 03 31, 20:25)
O kaip jis atrodo, kazkaip paieskos neismeta tokio  ax.gif  Gal koki kita pavadinima turi  g.gif

Čia aš žioplė parašiau liaudišką pavadinimą. Tai labai sena gėlytė, augina gėlynų pakraščiuose. Anksčiau būdavo tik baltos, o dabar būna ir ružavų ir bordo. dabar rašau lotynišką: Lobularia maritima arba Alyssum.
Papildyta:
Ju-Ju, sveikinu tavo jubiliatą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti