taip netiketai sugalvojau vietoj eilinio pyrago padaryti Tiramisu viena maza proga. nusipirkau visko, ir daugiau susimasciau kad gali neiseiti, nes cia kur gyvenu neturiu mikserio... ar su tuo kiausiniu plakikliu rankiniu isplaksiu tiek, kad butu gerai?
QUOTE(Čika @ 2007 06 25, 23:03)
[/b]
Nesupratau kainos. Pas mus IKI parduotuvėj Maskarponės 250g kainuoja 8lt, tai vien jau tik sūris 16lt, o kur dar grietinėlės 700g gaunasi apie 7lt vidutiniškai, sausainiai... Tai gal tada kažkur papigiai galima gaut Maskarponės, tik nežinau kur Gal kas žino tą gerą vietelę?
Nesupratau kainos. Pas mus IKI parduotuvėj Maskarponės 250g kainuoja 8lt, tai vien jau tik sūris 16lt, o kur dar grietinėlės 700g gaunasi apie 7lt vidutiniškai, sausainiai... Tai gal tada kažkur papigiai galima gaut Maskarponės, tik nežinau kur Gal kas žino tą gerą vietelę?
maximoj tai 500g apie 10lt kainuoja o 250g apie 7lt, sausainiukai apie 3-4lt, ir grietinele jei 0.5l tai 4lt koki, stai tau ir 18lt
Papildyta:
QUOTE(Neeri @ 2007 02 07, 14:19)
Valgiau Italijoje tiramisu viename viešbutyje, jau galvojau, kad burnoj tirps ir bus beprotiškai skanu Kai pradėjau valgyti net juokas paėmė Vos sudrėkinti sausainiai piršteliai (pas mus vad. Ledy Fingers) ir plakta grietinėlė, ant viršaus pabarstyta kavos . Na žodžiu grįžau į Lietuvą ir nusprendžiau pasidaryti tiramisų savaip
400g sausainių pirštelių
500g Marskaponės sūrio
700g giretinėlės ( 35 proc.)
cukraus pagal skonį
kavos su nuosėdom gerą šaukštą
tirpios kavos ir cukraus apibarstymui
Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi.
Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg.
Vakare įkelsiu nuotraukėlę
400g sausainių pirštelių
500g Marskaponės sūrio
700g giretinėlės ( 35 proc.)
cukraus pagal skonį
kavos su nuosėdom gerą šaukštą
tirpios kavos ir cukraus apibarstymui
Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi.
Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg.
Vakare įkelsiu nuotraukėlę
nu jau tavo vakaras bais ilgai tesesi.......
QUOTE(kedute @ 2007 08 31, 14:28)
nu jau tavo vakaras bais ilgai tesesi.......
matyt suvalgė ir nebeliko
mano šiaip torto savikaina buvo 5,80 už marscaponę ir sausainius. na dar 3 kiaušiniai + cukrus+kava mirkymui+pora šaukštų kakavos tai dar galima priodėt kiek čia, kokį 1,50 lt. tai iš vis 7,30. na sakykim 8 lt. o gavos dyydelis indas, valgem 3 dienas po didžiausius gabalus iš 400 g sausainių, ir 200 g sūrio.
bet kadangi viską pirtkau ne lt gavos daug pigiau
Merginos reikia jusu pagalbos, kiek jau kartu dariau tiramisu( kad nesumelavus kokius turbut jau 6) , (darau pagal tradicini recepta) vis gaunas labai jau minstas , istizes toks paszkutini kart net zelatinos idejau ir visteik ........
Papildyta:
cia aisku jau paveluotai bet jauciu su rankiniu taip nepaplaksi, nors galima bandyt, anksciau kai tik pradejom su vyru gyvent mikserio neturejau o visokius pyragus dariau su rankiniu suplakdavau ir liuks budavo
Papildyta:
QUOTE(grange @ 2007 08 03, 15:52)
taip netiketai sugalvojau vietoj eilinio pyrago padaryti Tiramisu viena maza proga. nusipirkau visko, ir daugiau susimasciau kad gali neiseiti, nes cia kur gyvenu neturiu mikserio... ar su tuo kiausiniu plakikliu rankiniu isplaksiu tiek, kad butu gerai?
cia aisku jau paveluotai bet jauciu su rankiniu taip nepaplaksi, nors galima bandyt, anksciau kai tik pradejom su vyru gyvent mikserio neturejau o visokius pyragus dariau su rankiniu suplakdavau ir liuks budavo
QUOTE(kedute @ 2007 09 05, 17:06)
Merginos reikia jusu pagalbos, kiek jau kartu dariau tiramisu( kad nesumelavus kokius turbut jau 6) , (darau pagal tradicini recepta) vis gaunas labai jau minstas , istizes toks paszkutini kart net zelatinos idejau ir visteik ........
Papildyta:
cia aisku jau paveluotai bet jauciu su rankiniu taip nepaplaksi, nors galima bandyt, anksciau kai tik pradejom su vyru gyvent mikserio neturejau o visokius pyragus dariau su rankiniu suplakdavau ir liuks budavo
Papildyta:
cia aisku jau paveluotai bet jauciu su rankiniu taip nepaplaksi, nors galima bandyt, anksciau kai tik pradejom su vyru gyvent mikserio neturejau o visokius pyragus dariau su rankiniu suplakdavau ir liuks budavo
žinok dariau su rankiniu. viskas gavos labai gerai, net mb, kuris turi daug bendro su Italija, nu ta prasme valgęs visaokių patiekalų, klausė iš kur pirkau
o tau kad minkštas gaunas per ilai mirkai gal kavoj? aš tai tik įmerkiau ir ištraukiau jokio laikymo. ir apatinius tai iš vis tik apšlakščiau keliais lašais nes iš viršutinių susigeria.
grange, pagal kurį receptą tau išėjo?
QUOTE(grange @ 2007 09 05, 20:13)
žinok dariau su rankiniu. viskas gavos labai gerai, net mb, kuris turi daug bendro su Italija, nu ta prasme valgęs visaokių patiekalų, klausė iš kur pirkau
o tau kad minkštas gaunas per ilai mirkai gal kavoj? aš tai tik įmerkiau ir ištraukiau jokio laikymo. ir apatinius tai iš vis tik apšlakščiau keliais lašais nes iš viršutinių susigeria.
o tau kad minkštas gaunas per ilai mirkai gal kavoj? aš tai tik įmerkiau ir ištraukiau jokio laikymo. ir apatinius tai iš vis tik apšlakščiau keliais lašais nes iš viršutinių susigeria.
man kaip tik biskvitas gaunasi geras ne per minkstas man pats kremas gaunasi labai jau minkstas gal per ilgai plaku? siaip tai manau tokiems kremams tokio deserto turetu but nustatytas laikas kiek plakt? ar as cia nusisneku?
O as gudruole nusipirkau mascarpones surio (pirma karta savo gyvenime, nes labai norejau kazko toookio (o tiksliau nezinojau ko noriu)) paragavau ir galvoju jazau kokis neskanus o kad ten 80 procentu riebumas ir jis dedamas i skanuji tiramisu tai nepagalvojau... nu tundra kvadratu Vienu zodziu jau galit nebesijuokt
Tai va dabar namie turiu 250g. mascarpones ir kaip matau reikia neisvengiamai gaminti Tiramisu si vakara:)
Sakykite prasau pagal, kuri recepta - kad butu greita, paprasta (nes as tortu kepeja tikrai neesu ) ir labai skanu
Tai va dabar namie turiu 250g. mascarpones ir kaip matau reikia neisvengiamai gaminti Tiramisu si vakara:)
Sakykite prasau pagal, kuri recepta - kad butu greita, paprasta (nes as tortu kepeja tikrai neesu ) ir labai skanu
QUOTE(bea @ 2004 04 21, 15:04)
konfjuzas su ta kilme yra del to, kad shitas desertas kazkada buvo vadinamas Zuppa Inglese, tipo angliska sriuba. Bet ish tiesu kiles jis ish Italijos, jei tiksliai tai Toskanos provincijoje, shiaures vakarineje Italijoje. Tas desertas buvo pagamintas didziojo kunigaikscio Cosimo de'Medici III apsilankymo proga ir jam taip patiko, kad jis tokio deserto ideja nusiveze i Florencija. Ten jis tapo populiarus tarp anglu intelektualu ir visokiu menininku (tuo metu florencijoje ju buvo pilna), taip jis ir buvo pavadintas Zuppa Inglese. Ish ten jis nukeliavo ir i pacia Anglija. Tas desertas igavo savo Tiramisu pavadinima ir originalu recepta tik tada, kai jis tapo populiarus Treviso, Venecijoje.
Na kazkas tokio...
Na kazkas tokio...
Pagrindinis skirtumas tarp Zuppa Inglese ir tikrojo Tiramisu yra tas, kad Tiramisu naudojama kava arba dar tiksliau espreso!
Siaip sako, kad Tiramisu greiciausiai buvo israstas 1960-uju gale ar net 1970's restorane Le Beccherie Treviso, Italijoje ( ). (Butent jie pirmieji "oficialiai" i Zuppa Inglese recepte eme naudoti espreso.)
Va tas receptukas pagal Anna Maria Volpi, kuri tyrinejo Tiramisu istorija ir tvirtina, kad tai originalusis Le Beccherie receptas...
Tik gaminti nesiulau , nes kavos situose receptuose tikrai per daug.. (ne veltui vadinasi "pakylek mane" - nes nuo tokio kavos stiprumo deserte akys tikrai atsimerkia. Valgant vakare, geriau naudoti ne espreso, o paprasta kava
Cia yra ir paveiksliukai "zingsnis-po-zingsnio": http://www.cookingfo...original-recipe
Bandysiu kada pasigamint Tiramisiu. Taip ir nesupratau kos jo skonis. Parduotuvej gal pries metus, prisiskaiciusi, kad labai skanus pyragas, nusipirkau Ir vos visi kartu suvalgem Tokio neskanaus pyrago valgyti dar neteko. Biskvito lakstai pertepti plakta, beveik nesaldinta grietinele su zelatina. Plius kavos smarve, taip smarve, nes aromatu to pavadint nesugebeciau Dar ir dabar prisiminus nupurto-beveik visai nesaldinta grietinele, sustingdyta zelatino, smarkiai trenkianti kavos surogatu, feeeee... Praejo noras dar karta rizikuot ir bandyt pirkt, MB tylejo, siaip jis saldumynu megejas, bet pirma karta tas pyragas tiek kankinosi saldytuve
Bet, pasiskaiciusi atsiliepimu pagalvojau, kad gal cia buvo tik pavadinimas originalus ,o konditere pagamino kazka improvizacijos tema . Daug priklauso ir nuo kepejos, nes ir maskarpones surio tortas viena karta suzavejo, kita karta pirktas irgi buvo,svelniai tariant siaip sau...
Planuoju gal Naujiesiems pagamint, ir proga yra, ir tortas gal reabilituosis musu seimos akyse
Bet, pasiskaiciusi atsiliepimu pagalvojau, kad gal cia buvo tik pavadinimas originalus ,o konditere pagamino kazka improvizacijos tema . Daug priklauso ir nuo kepejos, nes ir maskarpones surio tortas viena karta suzavejo, kita karta pirktas irgi buvo,svelniai tariant siaip sau...
Planuoju gal Naujiesiems pagamint, ir proga yra, ir tortas gal reabilituosis musu seimos akyse
250 g (viena dėžutė) Mascarpone sūrio,
2 kiaušiniai,
3 š. cukraus,
2 š. kakavos,
1 puodelis stiprios kavos,
50 g alkoholio skanaus, kvepiančio (romo, amareto, pan.),
biskvito.
Kiaušinio trynius išsukti iki purumo su cukrum, sudėti sūrį, plakti iki vientisos masės, sudėti standžiai išplaktus baltymus, vėl maišyti iki vientisos masės. Biskvitą padalyti į dvi dalis, sulaistyti kava su amaretu, kad būtų šlapias. Kloti į indą aukštais šonais. Ant viršaus pusę kremo, pabarstyti kakava, vėl biskvitą, vėl kremą, ant viršaus kakavą. Dėti į kamerą, sušaldyti, bet prieš valgant vėl atšildyti šaldytuve.
as dariau pagal si receptuka,kuri radau intere ,ir pasakiskas skonis gavosi.o biskvita dejau (ne sausainukus) torto.tik truputi pamazinau ju dydi,apipjausciau krastus,nes tie padai pagal sita receptuka didoki.
2 kiaušiniai,
3 š. cukraus,
2 š. kakavos,
1 puodelis stiprios kavos,
50 g alkoholio skanaus, kvepiančio (romo, amareto, pan.),
biskvito.
Kiaušinio trynius išsukti iki purumo su cukrum, sudėti sūrį, plakti iki vientisos masės, sudėti standžiai išplaktus baltymus, vėl maišyti iki vientisos masės. Biskvitą padalyti į dvi dalis, sulaistyti kava su amaretu, kad būtų šlapias. Kloti į indą aukštais šonais. Ant viršaus pusę kremo, pabarstyti kakava, vėl biskvitą, vėl kremą, ant viršaus kakavą. Dėti į kamerą, sušaldyti, bet prieš valgant vėl atšildyti šaldytuve.
as dariau pagal si receptuka,kuri radau intere ,ir pasakiskas skonis gavosi.o biskvita dejau (ne sausainukus) torto.tik truputi pamazinau ju dydi,apipjausciau krastus,nes tie padai pagal sita receptuka didoki.
Susaldyti, kad ilgiau butu galima islaikyti ar del konsistencijos?