Valgiau Italijoje tiramisu viename viešbutyje, jau galvojau, kad burnoj tirps ir bus beprotiškai skanu
Kai pradėjau valgyti net juokas paėmė
Vos sudrėkinti sausainiai piršteliai (pas mus vad. Ledy Fingers) ir plakta grietinėlė, ant viršaus pabarstyta kavos . Na žodžiu grįžau į Lietuvą ir nusprendžiau pasidaryti tiramisų savaip
400g sausainių pirštelių
500g Marskaponės sūrio
700g giretinėlės ( 35 proc.)
cukraus pagal skonį
kavos su nuosėdom gerą šaukštą
tirpios kavos ir cukraus apibarstymui
Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi.
Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo
Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg.
Vakare įkelsiu nuotraukėlę