Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

QUOTE(Aurute @ 2006 11 28, 08:24)
Mačiau ir Maximoje užšaldytų. Bet savas gerai pagamintas vis vien skanesnis.


Tikiu kad skanesnis.Nors žiūrint kaip kam ,aš ne kokia kulinarė.Kartais neverta rizikuoti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(2 vaikų mamulė @ 2006 11 29, 23:58)
Tikiu kad skanesnis.Nors žiūrint kaip kam ,aš ne kokia kulinarė.Kartais neverta rizikuoti. blush2.gif

Paraugk ir patiks 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2006 11 30, 07:02)
Paraugk ir patiks  4u.gif .


Taip aišku Aurutė prie bajerio. blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 2 vaikų mamulė: 30 lapkričio 2006 - 11:49
QUOTE(Springlet @ 2004 01 18, 14:58)
TRADICINIS TIRAMISU

(ruosti 30 min + 3 val saldytuve)

2 arbatiniai sauksteliai kakao,
4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu),
3 sauksteliai cukraus,
250g Maskarpone,
30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis),
kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava.

1. Trynius gerai iki baltumo isplakti su cukrumi, tada po sauksteli sudeti Maskarpone ir sumaisyti su jau isplaktais baltymais.
2. Puse sausainiu sudrekinti likeriu ar kava ir padengti formos dugna.
3. Ant virsaus deti Maskarpones mase.
4. Pabarstyti kakava.
5. Pakartoti.
ant virsaus butinai kakava.
Atsaldyti smile.gif


vakar dariau tiramisu pagal ista receptuka, nesitikejau, kad bus taip skanu thumbup.gif sausainiukus mirkiau kavoje, o dejau 3 kiausinius, bet manau ir 2pakake butu, nes man kazkaip tas baltymu skonis prasimusa(nors niekas kitas jo nejaucia-gal cia todel, kad as isvis kiausiniu nemegstu)..paragavau krema, tai galvojau, kadn ieko neiseis, bet galutinis produktas maloniai nustebino wink.gif
Atsakyti
Liuks receptukas, liuks patiekaliukas, skonis nerealus 4u.gif
Atsakyti
saunus receptai,turesiu dar vienu gardesiu savo receptu knygoje daugiau essen.gif good.gif
Papildyta:
QUOTE(Polijana @ 2007 01 01, 18:30)
saunus receptai,turesiu dar vienu gardesiu savo receptu knygoje daugiau  essen.gif  good.gif





ir zinoma paskanausim thumbup.gif
Atsakyti
Valgiau Italijoje tiramisu viename viešbutyje, jau galvojau, kad burnoj tirps ir bus beprotiškai skanu doh.gif Kai pradėjau valgyti net juokas paėmė lotuliukas.gif Vos sudrėkinti sausainiai piršteliai (pas mus vad. Ledy Fingers) ir plakta grietinėlė, ant viršaus pabarstyta kavos . Na žodžiu grįžau į Lietuvą ir nusprendžiau pasidaryti tiramisų savaip biggrin.gif

400g sausainių pirštelių
500g Marskaponės sūrio
700g giretinėlės ( 35 proc.)
cukraus pagal skonį
kavos su nuosėdom gerą šaukštą
tirpios kavos ir cukraus apibarstymui

Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi.
Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo tongue.gif Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg.
Vakare įkelsiu nuotraukėlę ax.gif
Atsakyti
Vienam rusikam forume radau toky paprasta buitiny receptuka su nuotraukytem ir paaiskinimais http://kulinaria.nnm.ru/tiramisu 4u.gif gal kam tiks
Atsakyti
reiks isbandyti jusu receptukus,greit dukters gimtadienis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.
Ir as savo receptuka parasysiu. Man tiramisu labai skanu, bet maskarpones suris - per riebu. Tai radau as viena recepta italiskuose receptu puslapiuose, isbandziau ir labai skanus gavosi.
4 bananai,
200 g. sausainuku,
300 gr. varskes (geriau varskes kremo)
1 stikline pieno arba bananu sulciu,
Saukstas medaus,
Kakavos,
Cukraus arba kitokiu saldikliu

Isplakti su miksteriu 2 bananus ir puse stiklines pieno (arba bananu sulciu). Isplakti atskirai varske su puse stiklines pieno, medumi ir cukrum (ar saldikliais). As dedu daugiau medaus ir be cukraus. Sumaisyti isplakta varskes mase su bananu mase.
Sausainukus apvolioti piene arba bananu sultyse ir deti pirma eile. Po to uzpilti kremu ir deti antra eile. Uzpilti likusiu kremu, ant virsaus sudelioti likusiais 2 bananais, supjaustytais riekutemis bei uzbarstyti per sieteli persijota kakava. Labai gaivus ir gali valgyti kiek telpa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2007 02 07, 15:19)
400g sausainių pirštelių
500g Marskaponės sūrio
700g giretinėlės ( 35 proc.)
cukraus pagal skonį
kavos su nuosėdom gerą šaukštą
tirpios kavos ir cukraus apibarstymui

Kavą užplikiau verdančiu vandeniu kokiu 0,5l ir palikau pravėsti, prieš naudojimą nukošiau . Grietinėlę išplakiau su cukrumi iki standumo , sudėjau marskaponę ir išmaišiau gerai (masė turi gautis ne per saldi). Į lėkštę dėjau sausainius, ant kiekvieno sausainio užpyliau po šaukštą  kavos ir dėjau dalį sūrio ir grietinėlės masės, taip gavosi 4 aukštai, paskutis sluoksnis sūrio masės, ant jos užbarsčiau sumaltos tirpios kavos su sumaltu cukrumi.
Gavosi labai skanus, nepermirkęs, bet ir ne sausas tortukas. Išėjo 12 didelių gabalų, vienam žmogui kaip desreto tai net per daug tokio gabalo  tongue.gif Pinigine išraiška gavosi apie 18 litų daugiau nei 2kg.
Vakare įkelsiu nuotraukėlę  ax.gif



Nesupratau blink.gif kainos. Pas mus IKI parduotuvėj Maskarponės 250g kainuoja 8lt, tai vien jau tik sūris 16lt, o kur dar grietinėlės 700g gaunasi apie 7lt vidutiniškai, sausainiai... Tai gal tada kažkur papigiai galima gaut Maskarponės, tik nežinau kur mirksiukas.gif Gal kas žino tą gerą vietelę? blush2.gif
Atsakyti
cia taip skanu reiks ismeginti smile.gif
Atsakyti