Na va, ir aš išbandžiau Tiramisu su braškėmis Labai skanus tortas!
Biskvitas gavosi labai purus ir tikrai nesijautė soda. Jį sulaisčiau tik apelsinų sultimis, šiek tiek atskiestomis vandeniu.
O kremas tai išvis pasakiškas Tik pasinaudojau tyritityri patarimu ir į kremą dėjau trečdaliu mažiau cukraus.
Šiandien ir aš pasigaminau Tiramisu. Gavosi skanu, be to greitai pagaminama.Receptą ėmiau iš žurnalo "Burda"
200 g. biskvitinų sausainių pirštelių/
1 puodelis stiprios kavos
2 stikliukai (apie 100 ml) amareto
200 g. grietinėlės,
1 pok grietinėlės standiklio
250 g. mascarponės sūrio (recepte rašo, kad galima imti ir kokį kitą panašų sūrį)
60 g. cukraus pudros
cinamono,
vienos vanilės lazdelės šerdis(negavau)
Sausainius sudėti į blėką ir apšlakstyti kava ir amaretu.
Šiek tiek paplakti grietinėlę, tada suberti standiklį, cukrų ir cinamoną. Pabaigti plakti iki standumo.
Išplakti sūri ir atsargiai sumaišyti su grietinėle.
Tada į torto formą sluoksins sausainių, sluoksnis kremo, sluoksnis sausainių ant viršaus kremo. Padėti šaltai, prieš pateikimą pabarstyti kakava.
200 g. biskvitinų sausainių pirštelių/
1 puodelis stiprios kavos
2 stikliukai (apie 100 ml) amareto
200 g. grietinėlės,
1 pok grietinėlės standiklio
250 g. mascarponės sūrio (recepte rašo, kad galima imti ir kokį kitą panašų sūrį)
60 g. cukraus pudros
cinamono,
vienos vanilės lazdelės šerdis(negavau)
Sausainius sudėti į blėką ir apšlakstyti kava ir amaretu.
Šiek tiek paplakti grietinėlę, tada suberti standiklį, cukrų ir cinamoną. Pabaigti plakti iki standumo.
Išplakti sūri ir atsargiai sumaišyti su grietinėle.
Tada į torto formą sluoksins sausainių, sluoksnis kremo, sluoksnis sausainių ant viršaus kremo. Padėti šaltai, prieš pateikimą pabarstyti kakava.
Dar tiesa dėl įdomumo suskaičiavau savikainą.
Viską pirkau Iki parduotuvėj.
Sausainiai (pirkau dvigubą poką 400 g, tai 5,49/2) 2,72
Grietinėlė 2,39
Grietinėlės standiklis 0,39
Mascarpone 7,99
Amareto (700 ml 13,99/7) 1,99
Viso suapvalinus 16 Lt (gavosi 8 normalios porcijos, bet torčiukas toks nestoras)
Skanu, bet nepigu
Viską pirkau Iki parduotuvėj.
Sausainiai (pirkau dvigubą poką 400 g, tai 5,49/2) 2,72
Grietinėlė 2,39
Grietinėlės standiklis 0,39
Mascarpone 7,99
Amareto (700 ml 13,99/7) 1,99
Viso suapvalinus 16 Lt (gavosi 8 normalios porcijos, bet torčiukas toks nestoras)
Skanu, bet nepigu
Jooo . Nepigus malonumas . Bet vertas .
Nutariau sūnaus gimtadieniui pagaminti Tiramisų tortuką... Bet niekur nerandu pas mus biskvitinių sausainiukų "Lady Fingers" Įtariu, teks daryti biskvitinį pagrindą O taip norėjosi kuo tikroviškesnį pagamint
Paskaiciau jusu receptelius ir nutariau prideti dar viena Kadangi gyvenam Italijoje, vietine fauna mane ismokino kaip greitai ir gerai pasidaryti Tiramisu:
4 Kiasiniai
3 saukstai cukraus
500 gr. Mascarpone (Viena mano drauge Lietuvoke dare Tiramisu pagal sita recepta su sviezia separuota grietine - labai skaniai gavosi ir daug pigiau )
Amaretto (pagal skoni, bet nereikia persistengti )
Puodelis kavos (kuo stipresne, tuo geresne)
Lady fingher sausainiu - priklauso nuo skonio, as dedu kuo maziau, nes man taip skaniau.
Truputelis kakavos, uzbarsyti ant virsaus.
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu. I trynius ibert 1,5 sauksto cukraus ir gerai isplakti. I baltymus suberti likusius 1,5 sauksto cukraus ir isplakti iki standziu putu. Isplaktus trynius sumaisyti su 500gr. Mascarpone ir gauta masia atsargiai sumaisyti su baltymais.
Isvirta kava sumaisyti su Amaretto.
I dubenio dugna ipilti kelis saukstus gautos Mascarpone mases, tada vilgyti sausainius kavoje (reikia suvilginti mazai, kad kava visikai nepersisunktu per sausaini!!!) ir delioti., sluoksnis sausainiu, sluoksnis mascarpone mases ir t.t.
Ant virsaus uzberti kakavo ir ideti i saldytuva bent 4-6 valandom.
Skanaus
4 Kiasiniai
3 saukstai cukraus
500 gr. Mascarpone (Viena mano drauge Lietuvoke dare Tiramisu pagal sita recepta su sviezia separuota grietine - labai skaniai gavosi ir daug pigiau )
Amaretto (pagal skoni, bet nereikia persistengti )
Puodelis kavos (kuo stipresne, tuo geresne)
Lady fingher sausainiu - priklauso nuo skonio, as dedu kuo maziau, nes man taip skaniau.
Truputelis kakavos, uzbarsyti ant virsaus.
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu. I trynius ibert 1,5 sauksto cukraus ir gerai isplakti. I baltymus suberti likusius 1,5 sauksto cukraus ir isplakti iki standziu putu. Isplaktus trynius sumaisyti su 500gr. Mascarpone ir gauta masia atsargiai sumaisyti su baltymais.
Isvirta kava sumaisyti su Amaretto.
I dubenio dugna ipilti kelis saukstus gautos Mascarpone mases, tada vilgyti sausainius kavoje (reikia suvilginti mazai, kad kava visikai nepersisunktu per sausaini!!!) ir delioti., sluoksnis sausainiu, sluoksnis mascarpone mases ir t.t.
Ant virsaus uzberti kakavo ir ideti i saldytuva bent 4-6 valandom.
Skanaus
QUOTE(Letta @ 2006 07 02, 14:58)
Nutariau sūnaus gimtadieniui pagaminti Tiramisų tortuką... Bet niekur nerandu pas mus biskvitinių sausainiukų "Lady Fingers" Įtariu, teks daryti biskvitinį pagrindą O taip norėjosi kuo tikroviškesnį pagamint
Visada yra Iki tinklo parduotuvese.
QUOTE(Kristikas @ 2006 08 26, 20:41)
Paskaiciau jusu receptelius ir nutariau prideti dar viena Kadangi gyvenam Italijoje, vietine fauna mane ismokino kaip greitai ir gerai pasidaryti Tiramisu:
4 Kiasiniai
3 saukstai cukraus
500 gr. Mascarpone (Viena mano drauge Lietuvoke dare Tiramisu pagal sita recepta su sviezia separuota grietine - labai skaniai gavosi ir daug pigiau )
Amaretto (pagal skoni, bet nereikia persistengti )
Puodelis kavos (kuo stipresne, tuo geresne)
Lady fingher sausainiu - priklauso nuo skonio, as dedu kuo maziau, nes man taip skaniau.
Truputelis kakavos, uzbarsyti ant virsaus.
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu. I trynius ibert 1,5 sauksto cukraus ir gerai isplakti. I baltymus suberti likusius 1,5 sauksto cukraus ir isplakti iki standziu putu. Isplaktus trynius sumaisyti su 500gr. Mascarpone ir gauta masia atsargiai sumaisyti su baltymais.
Isvirta kava sumaisyti su Amaretto.
I dubenio dugna ipilti kelis saukstus gautos Mascarpone mases, tada vilgyti sausainius kavoje (reikia suvilginti mazai, kad kava visikai nepersisunktu per sausaini!!!) ir delioti., sluoksnis sausainiu, sluoksnis mascarpone mases ir t.t.
Ant virsaus uzberti kakavo ir ideti i saldytuva bent 4-6 valandom.
Skanaus
4 Kiasiniai
3 saukstai cukraus
500 gr. Mascarpone (Viena mano drauge Lietuvoke dare Tiramisu pagal sita recepta su sviezia separuota grietine - labai skaniai gavosi ir daug pigiau )
Amaretto (pagal skoni, bet nereikia persistengti )
Puodelis kavos (kuo stipresne, tuo geresne)
Lady fingher sausainiu - priklauso nuo skonio, as dedu kuo maziau, nes man taip skaniau.
Truputelis kakavos, uzbarsyti ant virsaus.
Atskirti kiausiniu baltymus nuo tryniu. I trynius ibert 1,5 sauksto cukraus ir gerai isplakti. I baltymus suberti likusius 1,5 sauksto cukraus ir isplakti iki standziu putu. Isplaktus trynius sumaisyti su 500gr. Mascarpone ir gauta masia atsargiai sumaisyti su baltymais.
Isvirta kava sumaisyti su Amaretto.
I dubenio dugna ipilti kelis saukstus gautos Mascarpone mases, tada vilgyti sausainius kavoje (reikia suvilginti mazai, kad kava visikai nepersisunktu per sausaini!!!) ir delioti., sluoksnis sausainiu, sluoksnis mascarpone mases ir t.t.
Ant virsaus uzberti kakavo ir ideti i saldytuva bent 4-6 valandom.
Skanaus
o mazdaug kiek porciju gaunasi is sito kiekio produktu
sveikos
kaip tik savo gimtadieniui sugalvojau padaryti si torciuka
ir gera ideja perskaiciau, kad reikia ideti trupuciuka zelatinos
kiek jos deti i anuksciau pateikta recepta
dekoju
kaip tik savo gimtadieniui sugalvojau padaryti si torciuka
ir gera ideja perskaiciau, kad reikia ideti trupuciuka zelatinos
kiek jos deti i anuksciau pateikta recepta
dekoju
Kas norėtų paragauti Itališko Tiramisu mačiau yra pirkti IKI parduotuvėje Šiauliuose bent,tai manau ir kituose miestuose turėtų būti.Desertiniuose indeliuose prie jogurtų.Tai galima paragauti na o jeigu patiks tai ir didesnį pasigaminti.
QUOTE(2 vaikų mamulė @ 2006 11 27, 20:50)
Kas norėtų paragauti Itališko Tiramisu mačiau yra pirkti IKI parduotuvėje Šiauliuose bent,tai manau ir kituose miestuose turėtų būti.Desertiniuose indeliuose prie jogurtų.Tai galima paragauti na o jeigu patiks tai ir didesnį pasigaminti.
Mačiau ir Maximoje užšaldytų. Bet savas gerai pagamintas vis vien skanesnis.