Kažkada internete radau tokį receptą:
Tiramisu su braškėmis Biskvitinis pagrindas4 kiaušiniai
150 ml cukraus
50 ml bulvių krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
100 ml miltų
Sirupas50 ml apelsinų sulčių
50 ml konjako
50 ml kavos
Sūrio masė2 kiaušiniai
200 ml cukraus
200 ml riebios grietinėlės
200 g sūrio (mascarpone)
2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės
PapuošimasKakavos milteliai
500 -600 g šviežių braškių
1. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Persijoti į tešlą krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
Iškloti torto formą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 8 min. iki 225C įkaitintoje orkaitėje.
Išimti biskvitą, padėti ant cukrumi pabarstyto popieriaus ir pridengti.
2. Paruošti sūrio masę: išplakti sūrį su kiaušiniais ir cukrumi, dėti apelsino žievelę. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į sūrio masę.
3. Biskvitą perpjauti pusiau ir sulaistyti puse sirupo. Dėti pusę sūrio masės, uždengti antru biskvito sluoksniu, sulaistyti likusius sirupu ir sudėti likusią sūrio masę.

4. Padėti Tiramisu kelioms valandoms į šaldytuvą.
Pabarstyti kakava ir papuošti braškėmis.