sveikos moterys auksarankes
zodziu savo draugo mamai mamos dienos proga noriu pagamaint skanu pyraga ar torciuka su mascarpones suriu, bet kai bandziau daryt su tais sausainiais tai man istizo ir issileido viskas
tai dabar klausimas, gal imanoma kaip nors pasigamint koki tiramisu, bet kad butu standus toks, ir kad butu galima naudojant ta sonu uzdaroma forma apvalia, krastus po to nuimt ir liktu toks kaip pyragas?
na nzn ar supratot, nzn ar tai tiramisu, bet jei kazka pan galit pasiulyt tai siulykit ir kuo greiciau!
Kažkada internete radau tokį receptą:
Tiramisu su braškėmis
Biskvitinis pagrindas
4 kiaušiniai
150 ml cukraus
50 ml bulvių krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
100 ml miltų
Sirupas
50 ml apelsinų sulčių
50 ml konjako
50 ml kavos
Sūrio masė
2 kiaušiniai
200 ml cukraus
200 ml riebios grietinėlės
200 g sūrio (mascarpone)
2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės
Papuošimas
Kakavos milteliai
500 -600 g šviežių braškių
1. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Persijoti į tešlą krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
Iškloti torto formą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 8 min. iki 225C įkaitintoje orkaitėje.
Išimti biskvitą, padėti ant cukrumi pabarstyto popieriaus ir pridengti.
2. Paruošti sūrio masę: išplakti sūrį su kiaušiniais ir cukrumi, dėti apelsino žievelę. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į sūrio masę.
3. Biskvitą perpjauti pusiau ir sulaistyti puse sirupo. Dėti pusę sūrio masės, uždengti antru biskvito sluoksniu, sulaistyti likusius sirupu ir sudėti likusią sūrio masę.
4. Padėti Tiramisu kelioms valandoms į šaldytuvą.
Pabarstyti kakava ir papuošti braškėmis.
Tiramisu su braškėmis
Biskvitinis pagrindas
4 kiaušiniai
150 ml cukraus
50 ml bulvių krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių
100 ml miltų
Sirupas
50 ml apelsinų sulčių
50 ml konjako
50 ml kavos
Sūrio masė
2 kiaušiniai
200 ml cukraus
200 ml riebios grietinėlės
200 g sūrio (mascarpone)
2 a. š. tarkuotos apelsino žievelės
Papuošimas
Kakavos milteliai
500 -600 g šviežių braškių
1. Išplakti kiaušinius su cukrumi. Persijoti į tešlą krakmolą, miltus ir kepimo miltelius.
Iškloti torto formą kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 8 min. iki 225C įkaitintoje orkaitėje.
Išimti biskvitą, padėti ant cukrumi pabarstyto popieriaus ir pridengti.
2. Paruošti sūrio masę: išplakti sūrį su kiaušiniais ir cukrumi, dėti apelsino žievelę. Išplakti grietinėlę ir įmaišyti į sūrio masę.
3. Biskvitą perpjauti pusiau ir sulaistyti puse sirupo. Dėti pusę sūrio masės, uždengti antru biskvito sluoksniu, sulaistyti likusius sirupu ir sudėti likusią sūrio masę.
4. Padėti Tiramisu kelioms valandoms į šaldytuvą.
Pabarstyti kakava ir papuošti braškėmis.
super! sita ir pameginsiu pagaminti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 04, 12:06)
Parašyk, kaip gavosi, nes ir aš žadu už kelių savaičių daryti
nu nzn as kepiau ta biskvita 18min ir dar mazai naudoju apvalia sonu atsidarancia skarda ~23 cm skersmens, tai vuduryj apie 10cm skersmesn bynas neiskepes. dar kepu. bet jauciu kad is sito nelebai kas gausis. per nauja kept ta pagrinda
o su kremu tai viskas ok. skanus jau dabar
bet laukiu kol tas biskvitas iskeps
na tai stai as kepiau ~38min: 18 min 225C orkaitej ir 20 min 200C
sutepiau ir idejau i saldytuva
rytoj skanausim
sutepiau ir idejau i saldytuva
rytoj skanausim
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 05, 15:48)
Na, labai įdomu... Parašyk, kas gavosi O tas biskvitas nesigavo kietas?
nu viskas kaip ir gerai. biskvitas tikrai nebuvo kietas, tik vietom man kazkaip sodos skonis jautesi, sakau gal as kepimo miltelius kazkaip blogai imaisiau
del to sirupo, tai zinokit, konjako mano nuomone nereikia, geriau tiktu koks likeris, nes toks karstelejimas vos vos juntamas (niekas kitas nepastebejo, bet mano liezuvis viska jaucia ). ir as dar pagalvojau, kad reiketu zelatinos i krema imaisyt, kad dar kiek stangresnis butu bet tai jau gausis nelabai tiramisu
ir maziau cukraus, nes laaaabai jau saldus gavosi man vieno mazutelaicio gabalelio buvo per akis.
nu anyway, sakiau kita karta pirksiu biskvita ir krema su zelatina maisysiu
bet siaip liuksusovas
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 10, 16:41)
Supratau Bandysiu ir aš daryti ir dėsiu mažiau cukraus Šiaip dedant kepimo miltelius, o ne sodą, sodos skonis išvis neturi jaustis
nu zinok, bet skonis buvo kaip sodos as ir nustebau nes dejau tik kepimo miltelius
bet ten vietom toks tarsi kartumas buvo tai gal del to konjako nu nzn, sakiau kita kart jo nedesiu ir paziuresiu kas gausis