QUOTE (miskouoga @ 2004 04 22, 12:15) |
Vietoj to mascarpones surio galit pabandyt italiska varske, kuria gamina lietuviai. Pigesne. As ja per sieteli pertrinu. |
Kur jos yra pirkti,kaip atrodo????
Ar teisingai supratau , kad šį desertą reikia ir valgyti iš to dubens ,kuriame jis sušaldomas ?
As darau pagal vokiska recepta:
3kiausiniu trynius isplaku su 100gr cukraus.Imaisau indeli mascarpone ir indeli philadelfijos surio.Isplaku baltymus ir atsargiai viska sumaisau.Po to sluoksniuoju.Tiekiama gausiai apibarscius kavos milteliais sumaisytais su cukrum.
O su tais sausainiais-pirsteliais reik atsargiai,jie labai greit panardinami i atsalusia kava ir istraukiami.Tiesiog sekundes reikalas.
3kiausiniu trynius isplaku su 100gr cukraus.Imaisau indeli mascarpone ir indeli philadelfijos surio.Isplaku baltymus ir atsargiai viska sumaisau.Po to sluoksniuoju.Tiekiama gausiai apibarscius kavos milteliais sumaisytais su cukrum.
O su tais sausainiais-pirsteliais reik atsargiai,jie labai greit panardinami i atsalusia kava ir istraukiami.Tiesiog sekundes reikalas.
Reikes isbandyti ir naujus receptus,nors mano TIRAMISU visiems labai patinka(kai turesiu laiko galesiu ir as jums parasyti),bet man patinka naujienos
[quote=bea,2004 01 18, 00:09]
<!-- ALIGN begin --><div align="center">[color=purple]Tiramisu
12 porciju
Gaminimas 45 minutes
6 kiaushiniai
450 g mascarpone surio
36 sausainiukai (lady fingers)
2-1/2 puodelio stiprios kavos
13 shaukshtu cukraus
3 saukstai kakavos
1. Mikseriu ishsukite trynius su cukrumi.
2. Idekite mascarpone suri ir ishmaishykite.
3. Ishplakite baltymus iki standziu putu ir imaishykite i mascarpone mishini.
4. I 1/3 mascarpone misinio idekite kakava ir gerai ishmaishykitel.
5. Puse mascarpone mishinio be kakavos supilkite i serviravimo inda.
6. Greit pamirkykite sausainius i kava ir dekite ant to mishinio.
7. Ant sausainiu dekite ascarpone mishini su kakava.
8. Vel dekite sausainiukus pamirkytus kavoje ir ant ju sudekite likusi mascarpone mishini.
9. Pabarstykite virshu kakavos milteliais
10. Shaldykite 24 val.
As labai panasiai darau savo tiramisu skanumyna kaip ir parasyta sitam recepte,bet sausainius pamirkau i Kapucino kava,nes nemegstu stiprios kavos skonio saldumynuose(nors kava labai megstu) ir dar i krema pritarkuoju citrinos zievele ir idedu 2 pakelius vanilinio cukraus,o kakavos tai nededu.Kad geriau sustingtu i maskarpones mase ipilu truputi zelatinos.Man sitas receptas labai patinka(ir visiem ,ka vaisinau) Kita karta kai gaminsiu Tiramisu ,pabandysiu ir as paskaninti maskarpone misini kakavos milteliais,bus dvieju spalvu
<!-- ALIGN begin --><div align="center">[color=purple]Tiramisu
12 porciju
Gaminimas 45 minutes
6 kiaushiniai
450 g mascarpone surio
36 sausainiukai (lady fingers)
2-1/2 puodelio stiprios kavos
13 shaukshtu cukraus
3 saukstai kakavos
1. Mikseriu ishsukite trynius su cukrumi.
2. Idekite mascarpone suri ir ishmaishykite.
3. Ishplakite baltymus iki standziu putu ir imaishykite i mascarpone mishini.
4. I 1/3 mascarpone misinio idekite kakava ir gerai ishmaishykitel.
5. Puse mascarpone mishinio be kakavos supilkite i serviravimo inda.
6. Greit pamirkykite sausainius i kava ir dekite ant to mishinio.
7. Ant sausainiu dekite ascarpone mishini su kakava.
8. Vel dekite sausainiukus pamirkytus kavoje ir ant ju sudekite likusi mascarpone mishini.
9. Pabarstykite virshu kakavos milteliais
10. Shaldykite 24 val.
As labai panasiai darau savo tiramisu skanumyna kaip ir parasyta sitam recepte,bet sausainius pamirkau i Kapucino kava,nes nemegstu stiprios kavos skonio saldumynuose(nors kava labai megstu) ir dar i krema pritarkuoju citrinos zievele ir idedu 2 pakelius vanilinio cukraus,o kakavos tai nededu.Kad geriau sustingtu i maskarpones mase ipilu truputi zelatinos.Man sitas receptas labai patinka(ir visiem ,ka vaisinau) Kita karta kai gaminsiu Tiramisu ,pabandysiu ir as paskaninti maskarpone misini kakavos milteliais,bus dvieju spalvu
QUOTE(Azali @ 2005 09 06, 00:31)
Ar teisingai supratau , kad šį desertą reikia ir valgyti iš to dubens ,kuriame jis sušaldomas ?
Taip ,teisingai supratai todel as isigijau grazu stiklini inda specialiai siam desertui.Geriau ,kad butu staciom sienelem.Kadangi as dedu truputi zelatinos,tai man dabar nereikia saukstu kabinti,nes jis geriau sustingsta,o skonis nepasikeicia.Dabar galiu graziai atpjauti ir su lopetele tortui graziai isimti is to indo.Kartais padarau i atskirus mazycius grazius indelius deserui ,kiekvienam sveciu individualiai,bet tada reikia atsargiai,kad nebutu per didele porcija
Ka gi, ir as pabandziau namie pasigaminti Tiramisu klasikini varianta-berods,pagal Springlet, recepta. Lyg ir viskas sauniai gavosi, bet...na, kad labai labai jau butu , tai nepasakyciau
Klausimelis: kiek slapi tie lady fingers turi buti? Labai jau greitai kose is ju gaunasi Beje mirkinau kavoje viena sluoksni, o kita norejau kavos likeryje, bet kad ten jokio efekto tiem sausainiam-ir liko kieti.
Klausimelis: kiek slapi tie lady fingers turi buti? Labai jau greitai kose is ju gaunasi Beje mirkinau kavoje viena sluoksni, o kita norejau kavos likeryje, bet kad ten jokio efekto tiem sausainiam-ir liko kieti.
na suplanavau daryti tiramisu...bet niekaip nerandu tu lady fingers...
na bet IKI pamaciau biskvitiniu pirsteliu... ju ten gal 60 ipakavime ir apie 5lt kainuoja.... o jie tiktu??? gal tas pats tik pavadinimas kitas?
ir dar klausimeli turiu...
pirmaji sausainiu sluoksni mirkyti, o antra deti visiskai sausus???? ir mirkyti tai reiskia greit ikisti - istraukti, ar ikisti-palaukti- istraukti ?
na bet IKI pamaciau biskvitiniu pirsteliu... ju ten gal 60 ipakavime ir apie 5lt kainuoja.... o jie tiktu??? gal tas pats tik pavadinimas kitas?
ir dar klausimeli turiu...
pirmaji sausainiu sluoksni mirkyti, o antra deti visiskai sausus???? ir mirkyti tai reiskia greit ikisti - istraukti, ar ikisti-palaukti- istraukti ?
QUOTE(Beviltiska @ 2005 09 28, 12:40)
na suplanavau daryti tiramisu...bet niekaip nerandu tu lady fingers...
na bet IKI pamaciau biskvitiniu pirsteliu... ju ten gal 60 ipakavime ir apie 5lt kainuoja.... o jie tiktu??? gal tas pats tik pavadinimas kitas?
ir dar klausimeli turiu...
pirmaji sausainiu sluoksni mirkyti, o antra deti visiskai sausus???? ir mirkyti tai reiskia greit ikisti - istraukti, ar ikisti-palaukti- istraukti ?
na bet IKI pamaciau biskvitiniu pirsteliu... ju ten gal 60 ipakavime ir apie 5lt kainuoja.... o jie tiktu??? gal tas pats tik pavadinimas kitas?
ir dar klausimeli turiu...
pirmaji sausainiu sluoksni mirkyti, o antra deti visiskai sausus???? ir mirkyti tai reiskia greit ikisti - istraukti, ar ikisti-palaukti- istraukti ?
reikia greit įkišt ir iškart ištraukt, jie kaip kempinė, labai greit prisigeria, tad jei perdaug, gali ištižti.
Pavaišino mane Italijoje Tiramisu. Dabar noriu pasigaminti, bet iškilo tokia problema: gal kas žinot, kur Lietuvoje gauti saldžios natūralios kakavos (nesaldintos)? Pasirodo, kai kurios rūšys užaugina saldžias pupeles, kurios net be cukraus atrodo kaip pasaldintos