Sveikos,
pirmą kartą gyvenime gaminau tiramisu. Kadangi žali kiaušiniai manęs nevilioja visiškai, pabandžiau padaryti be jų ir gavosi kuo puikiausiai
Sunaudojau:
500 g mascarpone sūrio (galima ir mažiau 400-450, aš dėjau 500 nes tiek indelyje buvo )
75 g cukraus pudros
90-100 g šokolado, sutarkuoti
400 ml plakamos grietinėlės
stirpios kavos, pasaldintos pagal skonį (dariau lavaza su kavos aparatu)
biskvitinių sausainėlių (lady fingers) man prireikė 36 vnt.
Grietinėlę išplakiau su cukraus pudra, sudėjau mascarponę ir dar paplakiau. pasiruošiau stiprios kavos, kiekvieną sausainiuką įmerkiau vienai sekundei iš abiejų pusių, išdėliojau stikliniame inde (matmenys 20*30cm), tada sudėjau išplaktą masę, užtarkavau gero juodo šokolado - ir vėl viską pakartojau : sausainiai, masė , šokoladas ant viršaus tarkavau jo tiek, kad gražiai pasidengtų. Alkoholio nedėjau, nes valgė ir vaikai
Ir sekantį kartą darysiu lygiai taip pat
QUOTE(rrr? @ 2012 11 17, 22:45)
reiketu kada ir su amaretu pabandyti. Bet man klasikinis ir sventas reikalas su romu, visada darau tik su juo.
Iš kur jūs ištraukėt, kad klasikinis tiramisu receptas yra su romu? Klasikinis ir visiškai tikrai itališkas tiramisu yra kilęs iš Veneto regiono ir gaminamas su saldžiu Marsala vynu. Arba kavos likeriu. Arba amaretto likeriu. Žinoma, skanu ir su brendžiu, ir su romu, ir su portu, ir su amaretto, bet tikrasis tiramisu ruošiamas su Marsala. Čia tik šiaip, teisybės dėlei
QUOTE(Elenora @ 2013 01 16, 18:50)
Iš kur jūs ištraukėt, kad klasikinis tiramisu receptas yra su romu? Klasikinis ir visiškai tikrai itališkas tiramisu yra kilęs iš Veneto regiono ir gaminamas su saldžiu Marsala vynu. Arba kavos likeriu. Arba amaretto likeriu. Žinoma, skanu ir su brendžiu, ir su romu, ir su portu, ir su amaretto, bet tikrasis tiramisu ruošiamas su Marsala. Čia tik šiaip, teisybės dėlei
Neuzsipulkit taip! As cia kalbu, kaip sako is "savos varpines". MAN tai yra skaniausia ir tiek. Niekam nepersu savos nuomones ir savo skonio
o pasirodo sausio 17 buvo pasaulinė tiramisu diena. Apie tai, ir iš kur tiramisu atsirado, ir dar receptas yra šičia:
http://www.7ravioli....os-virtuve/html
http://www.7ravioli....os-virtuve/html
QUOTE(KodėlManęsČiaNėra @ 2013 01 19, 03:22)
o pasirodo sausio 17 buvo pasaulinė tiramisu diena. Apie tai, ir iš kur tiramisu atsirado, ir dar receptas yra šičia:
Italijos virtuvės diena, o ne būtent tiramisu
aš tiramisu darau didelėj formoj (du aukštai dedasi dviem eilėm sausainių). Bet neišsiima man porcijomis gražiai į lėkštelę Tai jį darau kai valgome tik šeimos rate.
Prisiminiau, kad Italijoje kavinėse jį pateikia stikliniuose indeliuose, kur porcija būna vienam žmogui. Gal kas irgi taip darote? Tik nesugalvoju, kaip tokiu atveju sausainiai susideda į apvalią formą pavyzdžiui
Prisiminiau, kad Italijoje kavinėse jį pateikia stikliniuose indeliuose, kur porcija būna vienam žmogui. Gal kas irgi taip darote? Tik nesugalvoju, kaip tokiu atveju sausainiai susideda į apvalią formą pavyzdžiui
QUOTE(Audry @ 2013 01 29, 21:58)
aš tiramisu darau didelėj formoj (du aukštai dedasi dviem eilėm sausainių). Bet neišsiima man porcijomis gražiai į lėkštelę Tai jį darau kai valgome tik šeimos rate.
Prisiminiau, kad Italijoje kavinėse jį pateikia stikliniuose indeliuose, kur porcija būna vienam žmogui. Gal kas irgi taip darote? Tik nesugalvoju, kaip tokiu atveju sausainiai susideda į apvalią formą pavyzdžiui
Prisiminiau, kad Italijoje kavinėse jį pateikia stikliniuose indeliuose, kur porcija būna vienam žmogui. Gal kas irgi taip darote? Tik nesugalvoju, kaip tokiu atveju sausainiai susideda į apvalią formą pavyzdžiui
As ir darau dviem aukstais, didelej formoj. Bet labai normaliai issiima. Na tokia tiksli ta forma nesigauna, bet... Pastebejau, kad (bent jau man) tiramisu istezimas, pavyks ar ne isideti porcija, priklauso nuo mascarpones surio. Vieni jie truputi minkstesni, kiti labai standus ( )
nezinau ar cia mane kas suprato, ka norejau pasakyti
QUOTE(rrr? @ 2013 01 29, 20:05)
nezinau ar cia mane kas suprato, ka norejau pasakyti
suprato, suprato
bet aš vis viena noriu sužinoti, kaip padaro tose apvaliose formose (ale taurėse /stiklinėse) Man pats pateikimas (kiekvienam po taurę) labai patiko
QUOTE(rrr? @ 2013 01 29, 21:05)
As ir darau dviem aukstais, didelej formoj. Bet labai normaliai issiima. Na tokia tiksli ta forma nesigauna, bet... Pastebejau, kad (bent jau man) tiramisu istezimas, pavyks ar ne isideti porcija, priklauso nuo mascarpones surio. Vieni jie truputi minkstesni, kiti labai standus ( )
nezinau ar cia mane kas suprato, ka norejau pasakyti
nezinau ar cia mane kas suprato, ka norejau pasakyti
cia tos pacios firmos jie skiriasi? ar skirtingu? nes galvoju pabandyt padaryt, ir bijau istezimo. pas drauge valgiau, labai skanus, bet kabinti imanoma tik saukstu buvo.
QUOTE(Audry @ 2013 01 29, 23:19)
suprato, suprato
bet aš vis viena noriu sužinoti, kaip padaro tose apvaliose formose (ale taurėse /stiklinėse) Man pats pateikimas (kiekvienam po taurę) labai patiko
bet aš vis viena noriu sužinoti, kaip padaro tose apvaliose formose (ale taurėse /stiklinėse) Man pats pateikimas (kiekvienam po taurę) labai patiko
Manau tiesiog lauzo sausaini.
Papildyta:
QUOTE(Noja78 @ 2013 01 30, 12:24)
cia tos pacios firmos jie skiriasi? ar skirtingu? nes galvoju pabandyt padaryt, ir bijau istezimo. pas drauge valgiau, labai skanus, bet kabinti imanoma tik saukstu buvo.
Skirtingu.
Bijoti nieko nereikia. Vistiek bus skanus O siaip, nereikia sausainiu ilgai mirkyti kavoje. Kaip Beata sako, sausaini tik pavaisinti kava As tik imerkiu ir iskarto istraukiu. Sausainiukai labai koreti, todel labai greitai isisiurbia kavytes. Ilgai laikant jie istez ir visas tiramisas bus patezes. Bet ir taip skanu, tik nepatogu isideti
QUOTE(Audry @ 2013 01 29, 21:19)
bet aš vis viena noriu sužinoti, kaip padaro tose apvaliose formose (ale taurėse /stiklinėse)
Nėra čia jokio didelio mokslo, tiesiog peiliu apipjaustykite sausainiukus pagal indelių dydį ir viskas. Aš kokioje tik taroje nesu dariusi Tikrai bet kokį indą galima pritaikyti šiam desertui. Man taip pat labai patinka gaminti individualias porcijas
Dėl maskarponės. Aš dažniausiai darau su Granarolo firmos Tiramisu Mascarpone ir niekad neištęžo. Svarbiausia - pakankamai išplakti grietinėlę ir kiaušinius, atsargiai sumaišyti juos tarpusavyje ir po to su maskarpone ir nepermirkyti sausainių kavoje. Jeigu viską darysite teisingai, tiramisu galėsite pjaustyti peiliu, kaip pyragą.
Mačiau buvo diskusija dėl alkoholio, tai galiu pasakyti, kiek esu bandžiusi (Marsala, Amaretto, Bailey, Tiramisu likeris...), skaniausias tiramisu būna su romu. Vienareikšmiškai
Ir dar dėl sudėties. Šiame deserte privalo būti visos sudedamosios dalys (turiu omenyje gerą stiprią kavą, gerą alkoholį ir BŪTINAI kiaušinius), nes kitaip bus ne tiramisu, o sausainiai su maskarpone, užgerti kavute kaip daugelis 'adaptavosi' pagal savo išgales ir valgytojų įnorius. Aišku, skanūs produktai, tad turėtų būti skanu ir taip, bet tai - ne tiramisu
QUOTE(success @ 2013 01 30, 12:07)
Nėra čia jokio didelio mokslo, tiesiog peiliu apipjaustykite sausainiukus pagal indelių dydį ir viskas. Aš kokioje tik taroje nesu dariusi Tikrai bet kokį indą galima pritaikyti šiam desertui. Man taip pat labai patinka gaminti individualias porcijas
o pjaustot išmirkytą kavoje ar sausą? aš bandžiau vieną sausą perpjauti, tai labai prisitrupino