Ya lady fingers. va
Maciau as kulinarine laida, deja ne nuo pradziu, bet ten dare angliska deserta Tiramisu pirmtaka
6 tryniai ir 100 g cukraus lygiai tris minutes plake su mikseriu dubenyje, kuris buvo istatytas i puoda su verdanciu vandeniu, tada sia mase atsargiai sumaise su jau isplakta grietinele.
Atskirai tryne sviezias braskes su cukrumi ir konservuotus persikus. Kepe elementaru biskvita (turi buti padziuves), ji iskepta pjauste nedideliais gabalelias.
i dubeni sluoksniavo taip:
trintos braskes, biskvitas (ji laiste persiku sultimis), kiausininis kremas, trinti persikai, vel sulaistytas biskvitas, kremas...
visa tai siule palaikyti 5 val saldytuve
Gal kuri nors matet ar zinot daugiau
6 tryniai ir 100 g cukraus lygiai tris minutes plake su mikseriu dubenyje, kuris buvo istatytas i puoda su verdanciu vandeniu, tada sia mase atsargiai sumaise su jau isplakta grietinele.
Atskirai tryne sviezias braskes su cukrumi ir konservuotus persikus. Kepe elementaru biskvita (turi buti padziuves), ji iskepta pjauste nedideliais gabalelias.
i dubeni sluoksniavo taip:
trintos braskes, biskvitas (ji laiste persiku sultimis), kiausininis kremas, trinti persikai, vel sulaistytas biskvitas, kremas...
visa tai siule palaikyti 5 val saldytuve
Gal kuri nors matet ar zinot daugiau
QUOTE (Springlet @ 2004 01 18, 15:58) |
TRADICINIS TIRAMISU (ruosti 30 min + 3 val saldytuve) 2 arbatiniai sauksteliai kakao, 4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu), 3 sauksteliai cukraus, 250g Maskarpone, 30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis), kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava. |
pagaliau ir as paruosiau
atrodo sis receptas is cooking book.ru?
Nelabai gavosi, bet kaip pirmam kartui tiko.
4 kiausiniai tikrai perdaug. As emiau 3 mazus ir tai man ta mase pasirode skystoka - 12% grietines skystumo, na gal siek tiek maziau skystesne, bet vistiek nuo sauksto krenta.
Sausainius mirkiau amareto likeryje, pasirodo tie pirsteliai labai jau sugeria viska i save, tad sunaudojau turbut apie puse stiklines amareto . Nors mirkiau tik iki puses ir kokioms 3 sekundems, gavosi labai alkoholizuotas tiramisu , tikrai ne mano skoniui. Kita karta mirkysiu kavoje. Nes su likeriu - sugebejau tik pora saukstu per viena karta suvalgyti, butu ne toks stiprus alkoholio skonis, suvalgyciau puse indelio . Uztat turbut jei ir buvo zaliuose kiausiniuose kokiu virusu ar salmonelu, amaretas tikrai juos nuveike
Butu dar gerai, kad mamos speces parasytu kiek gi plakti tuos kiausinius, kokiu mikserio greiciu ir kiek plakti baltumus.
QUOTE |
MAn kažkodėl Tiramisu daryti atrodo labai daug darbo Aš visada tiramisu pyragą perku Rimi.Skanumėlis Valgyčiau ir valgyčiau O vat MAximoj, visiškai kitoks ir net neskanus O RIMI tai pasaka |
tir kurie kulinarijos skyriuje Maximoje tikru tiramisu net nekvepia, kazkoks tortas keistas ir tiek. Rimi neragavau. Bet tie kurie sausainiu skyriuje parduodami (maciau tik vienos rusies), tai tikras tiramisu, bet kad su konservantais... Na isivaizduojat turbut, kad su zaliais kiausiniais tikrai puse metu galiojimo laiko nerasytu.
QUOTE |
del valgymo tai sutinku, o jau del gamybos tai nezinau nezinau.... ne tinginiams tokie receptai As geriau nusipirksiu su tais konservantais |
As irgi prie tu tinginiu , bet siandien pagaminau ir nustebau, kad is tikruju tik 30 min uzeme + indu plovimas 10 min. Sunkiausia buvo 3 valandas islaukti, kol salo.
QUOTE |
Ale tas suris ne toks jau ir pigus, o daugelyje receptu jo reikia 400 g arba net virs yra, tai jau ir kainele vien surio gaunasi, na gal kokia didele proga ir padarysiu |
tai galima ir neimti 400, tas indelis yra 250 gr, as ji naudojau ir kitu komponentu atitinkamai maziau ir isejo tiek, kad 4 zmones tikrai apsivalgytu.
QUOTE |
Maximoj reikia pirkti ne TIRAMISU , o TORTA SU MASCARPONES SURIU. Va tada pajausi tikra skoni. |
tikrai niam niam tas tortas, bet tikriausiai Maxima jo recepta laiko seife. Bet gal Bea issifruos technologija.
Tai pats skaniausias tortas, tiesa man labiau patinka su Ricotos suriu - jis ir pigesnis.
p.s o pats mascarpone tai man ne suris - o sviestas.
baltymai VISADA plakami didziausiu greiciu, dazniausiai be cukraus (bent kol suputos.. su cukrum daaaaaug ilgiau reik plakt), turi gautis tokie, kad pavertus nekristu.. na standus tokie. o trynius reik sukt iki baltumo.
taip ir dariau pagal nuojauta, pasirodo teisingAI
QUOTE (SuperMama @ 2004 04 20, 23:03) |
p.s o pats mascarpone tai man ne suris - o sviestas. |
tai kad ir riebumas ju atitinkamai vienodas... t.y. sviestas tikras (ne tepus riebalu mishinys) yra 82 proc.. o mascarpone 80... taigi visai beveik tas pac
Supermama, manau, kad is cooking book. ru kazkada seniai persirasiau ir dariau tik as juos kavoje mirkiau, is tiesu sausainiai labai greit viska sugeria, dabar net pagalvoju, kad juos geriau tik sulaistyti.
Bea, tai kaip ten su Tiramisu pirmtaku ar tikrai tai buvo angliskas desertas?
Bea, tai kaip ten su Tiramisu pirmtaku ar tikrai tai buvo angliskas desertas?
Prisikaiciau as cia ir net seile nutyso,reiks bandyti pagamint Ar daug sansu kad pirma karta nepavyks (ne uz kalnu vyro gimtadienis,bandysiu ta proga suzibeti)?
P.S.Tortus gaminu daznai,virtuveje nesu naujoke
P.S.Tortus gaminu daznai,virtuveje nesu naujoke
Ulaa, turetu pasisekt, nera sudetinga
Springlet, konfjuzas su ta kilme yra del to, kad shitas desertas kazkada buvo vadinamas Zuppa Inglese, tipo angliska sriuba. Bet ish tiesu kiles jis ish Italijos, jei tiksliai tai Toskanos provincijoje, shiaures vakarineje Italijoje. Tas desertas buvo pagamintas didziojo kunigaikscio Cosimo de'Medici III apsilankymo proga ir jam taip patiko, kad jis tokio deserto ideja nusiveze i Florencija. Ten jis tapo populiarus tarp anglu intelektualu ir visokiu menininku (tuo metu florencijoje ju buvo pilna), taip jis ir buvo pavadintas Zuppa Inglese. Ish ten jis nukeliavo ir i pacia Anglija. Tas desertas igavo savo Tiramisu pavadinima ir originalu recepta tik tada, kai jis tapo populiarus Treviso, Venecijoje.
Na kazkas tokio...
Springlet, konfjuzas su ta kilme yra del to, kad shitas desertas kazkada buvo vadinamas Zuppa Inglese, tipo angliska sriuba. Bet ish tiesu kiles jis ish Italijos, jei tiksliai tai Toskanos provincijoje, shiaures vakarineje Italijoje. Tas desertas buvo pagamintas didziojo kunigaikscio Cosimo de'Medici III apsilankymo proga ir jam taip patiko, kad jis tokio deserto ideja nusiveze i Florencija. Ten jis tapo populiarus tarp anglu intelektualu ir visokiu menininku (tuo metu florencijoje ju buvo pilna), taip jis ir buvo pavadintas Zuppa Inglese. Ish ten jis nukeliavo ir i pacia Anglija. Tas desertas igavo savo Tiramisu pavadinima ir originalu recepta tik tada, kai jis tapo populiarus Treviso, Venecijoje.
Na kazkas tokio...
Bea, as vis randu, kad Zuppa Inglese yra daugiau ar maziau is anglisko trifle, tai va ir svarstau ko jie cia nepasidalina Zinoma desertas liuksiskas, bet va jo pradine kilme gal angliska( bent jau noretusi, kad taip butu) Aciu uz tavo parasyta istorija
Ulaa, manau, kad pavyks, nera toks sudetingas Vertas demesio, nes laaaabai skanus
Ulaa, manau, kad pavyks, nera toks sudetingas Vertas demesio, nes laaaabai skanus
Vietoj to mascarpones surio galit pabandyt italiska varske, kuria gamina lietuviai. Pigesne. As ja per sieteli pertrinu.