Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

QUOTE(vikka @ 2010 12 19, 14:20)
Na,va-tikrai šaltoje,gal čia ir visa bėda.Ačiū labai,gal Kalėdom pavyks... rolleyes.gif

parašyk kaip gausis wink.gif Man tai dar nebuvo kad nesigautų. Aš tiesiog neturiu kantrybės palaukt kol kava atvės, iš anksto pamirštu jos pasigamint wink.gif
Niam, reikės ir man vėl jį pagamint wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 20, 09:45)
parašyk kaip gausis wink.gif Man tai dar nebuvo kad nesigautų. Aš tiesiog neturiu kantrybės palaukt kol kava atvės, iš anksto pamirštu jos pasigamint wink.gif

Būtinai parašysiu. biggrin.gif
Atsakyti
Aš visada darau pagal Beatos receptą. Visada labai skanu smile.gif Ir šiemet per Kalėdas tai buvo vienintelis pyragas, kurio neliko nė trupinėlio smile.gif

O pagal kokį receptą darote Tiramisu, kuris gaunasi kietas, jog galima gražiai iš formos išimti ir pjaustyti? "Beatiškasis" tai toks labiau šaukštais kabinams, nors skonis tai labai labai geras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciuple @ 2010 12 27, 14:11)
Aš visada darau pagal Beatos receptą. Visada labai skanu smile.gif Ir šiemet per Kalėdas tai buvo vienintelis pyragas, kurio neliko nė trupinėlio smile.gif

O pagal kokį receptą darote Tiramisu, kuris gaunasi kietas, jog galima gražiai iš formos išimti ir pjaustyti? "Beatiškasis" tai toks labiau šaukštais kabinams, nors skonis tai labai labai geras smile.gif

Tiramisu ir turi būti šaukštais kabinamas, jei išimamas iš formos, tai jau ne tiramisu, o tik varaiacija ala tiramisu tema.
Galima tortus tiramisu skonio kepti, bet tai jau nėra tiramisu. Va pavyzdžiui tokį
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 20, 09:45)

Dar kartelį noriu jums padėkoti,nes gavosi labai skaniai,manau šalta kava ir buvo problema.Ačiū. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2011 01 02, 11:50)
Dar kartelį noriu jums padėkoti,nes gavosi labai skaniai,manau šalta kava ir buvo problema.Ačiū. rolleyes.gif

o,tai labai dziugu,kad si karta pavyko! wink.gif
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 01 17, 23:33)
Pagal pageidavima, dedu Tiramisu receptus:

<!-- ALIGN begin --><div align="center">Tiramisu
10 porcijų

450 g mascarpone sūrio
75 g persijotos cukraus pudros
125 ml kavos likerio
90 g šokolado, sutarkuoti
450 ml plakamos grietinėlės
2 šaukšteliai kavos esencijos
18 biskvitinių sausainėlių (lady fingers)

1. Dideliame inde plakite mascarpone mikseriu su 60 g cukraus pudros., 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado (likusią dalį šokolado atidėkite papuošimui).
2. Kitame inde išplakite 300 ml plakamos grietinėlės. Sudėkite į sūrio mišinį ir išmaišykite.
3. Sumaišykite kavos esenciją, likusį kavos likerį ir 2 šaukštus vandens (1 šaukštas=15 ml).
4. Serviravimo dubenyje (čia toks gilus pusapvalis dubuo...), ant dugno dėkite 4 sausainėlius, juos palaistykite 2 šaukštais kavos esencijos mišinio. Sudėkite 1/3 sūrio masės. Vėl dėkite sausainius, patepkite ir vėl sūrio masę. Ir taip sudėliokite viską sluoksniais, kad ant viršaus būtų sausainiai, juos patepkite, barstykite šokoladu (išskyrus 1 šauštą)
5. Išplakite likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuoškite grietinėle deserto viršų naudodami konditerini švirkštą. Tada ant grietinėlės suberkite likusį šaukštą šokolado.
6. Šaldykite desertą min. 4 val.

Šaltinis: Mary Berry, Best Desserts
</div><!-- ALIGN end -->

Dariau pagal šį receptą, tik alkoholį pakeičiau stipria (dinamitine) kava. Labai skanu 4u.gif Nedarau su kiaušiniais, kažkaip bijau aš tokius valgyti bigsmile.gif
Atsakyti
As irgi tik sita visada darau. Tik dar maskarpone pakeiciu separuota varske Zemaitijos pieno 4u.gif Tada liesiau, nes man maskarpone per riebi doh.gif
Atsakyti
Aš tai darau su žaliais kiaušiniais 4u.gif
Labai skanu...

Darau tiramisu vietoje torto per kokį gimtadienį ar šiaip proga smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif pasidžiaugsiu savaitės žygdarbiu, jau įtariat, kad tai tiramisu smile.gif bet jis įpatingas tuo, jog mascarpone ir savoiardi yra mano pačios gamybos. O tiramisu kremui naudojau ekologiškus kiaušinius. Aukso vertės čia gavosi desertukas, bet daugelis, turbūt, sutiks, kad verta. Sunkoka buvo su damų piršteliais, nes neturiu konditerinio maišelio, bet čia toks menkniekis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lachesė: 24 sausio 2011 - 14:18
Greit darysiu ta skanesta,pasirodysiu,niam niam wub.gif
Atsakyti
Siandiena gaminau tiramisu: reikia biskvitinių pirštelių, apie 100 ml stiprios kavos, 50 g sokoladinio damu likerio, apie 250g maskarponės, 5 kiaušinių, 100 g cukraus. kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų, juos išplakti. kavą sumaišyti su amaretu ar marsala. trynius ,sūrį,cukrų išsukti, pabaigoj atsargiai įmaišyti suplaktus baltymus. tada procesas toks: biskvitukus 3 s panardinti į kavą, išdėlioti sluoksniu ,tada ant jo sūrio masę, ant jos vėl biskvitukų. Taikom,kad surio sluoksnis būtų viršutinis (kitas variantas -dėti sausainiukus į taurę ir juos užpilti mase. o patį viršų apiberti kakava. palikti porai valandų šaldytuve.skanaus 4u.gif
Atrodo skaniai, tikiuosi ir bus skanu thumbup.gif
Atsakyti