Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

QUOTE(Springlet @ 2004 01 18, 15:58)
TRADICINIS TIRAMISU

(ruosti 30 min + 3 val saldytuve)

2 arbatiniai sauksteliai kakao,
4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu),
3 sauksteliai cukraus,
250g Maskarpone,
30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis),
kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava.

1. Trynius gerai iki baltumo isplakti su cukrumi, tada po sauksteli sudeti Maskarpone ir sumaisyti su jau isplaktais baltymais.
2. Puse sausainiu sudrekinti likeriu ar kava ir padengti formos dugna.
3. Ant virsaus deti Maskarpones mase.
4. Pabarstyti kakava.
5. Pakartoti.
ant virsaus butinai kakava.
Atsaldyti smile.gif

na aš jau antrąkart darau pagal šį receptą ir nieko nebesuprantu...ta pagrindinė masė tai visai jogurto skystumo gaunasi ir galiausiai nors srėbk kaip sriubą tą tiramisu. Mąstau, kad gal baltymai ne itin gerai išsiplakė, bet na ir geriausiu atveju kažin ar pavyktų iki kremo tirštumo pagaminti..
Atsakyti
prisiskaiciau cia visko apie tiramisu ir uzsimaniau ir as but pakileta, todel mano tiramisu jau saldytuve ir laukiu nesulaukiu rytojaus kada galesiu paragaut smile.gif
pradzioj ir man atrode kad skysta bet idejus baltymus gavosi kaip grietine o pastovejes saldytuve tai toks tvirtas atrodo nu paziuresiu kaip bus ryt kai ragausiu mirksiukas.gif g.gif essen.gif

P.S. dariau pagal si recepta http://www.manovirtu...i/tiramisu.html
Atsakyti
Radau ir as geru aprasymu,dalinu ir jums; http://www.lrytas.lt...943171255604287 wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Indreaja @ 2010 10 08, 21:32)
na aš jau antrąkart darau pagal šį receptą ir nieko nebesuprantu...ta pagrindinė masė tai visai jogurto skystumo gaunasi ir galiausiai nors srėbk kaip sriubą tą tiramisu. Mąstau, kad gal baltymai ne itin gerai išsiplakė, bet na ir geriausiu atveju kažin ar pavyktų iki kremo tirštumo pagaminti..

man irgi visada išeidavo labai skysta masė, bet dabar ne įplaku sūrį o įmaišau, nes kuo daugiau plakdavau tuo skystesnė masė darydavosi;) gal ir jums padės šis patarimas g.gif
Atsakyti
Mergaitės,o sausainį visą reikia įmerkti į kavą,ar tik pusę?Dariau,bet gavosi sausainiai neišmirkę(sausoki)...Suvalgė mano vyrukai,bet norėtųsi daug geresnio rezultato. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2010 12 17, 11:53)
Mergaitės,o sausainį visą reikia įmerkti į kavą,ar tik pusę?Dariau,bet gavosi sausainiai neišmirkę(sausoki)...Suvalgė mano vyrukai,bet norėtųsi daug geresnio rezultato. smile.gif


Aš merkiu tik pusę (cukruotąją pusę smile.gif ) ir tik kelias sekundes. Kažkaip užtenka šlapumo...
Atsakyti
QUOTE(Ciuple @ 2010 12 17, 13:19)
Aš merkiu tik pusę (cukruotąją pusę smile.gif ) ir tik kelias sekundes. Kažkaip užtenka šlapumo...



Na,ir aš taip dariau,bet nesuprantu,kodėl taip gavosi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2010 12 17, 15:41)
Na,ir aš taip dariau,bet nesuprantu,kodėl taip gavosi... g.gif


gal mirkei šaltoje kavoje? wink.gif Aš tai tokioje neatvėsusioje darau, tai šlapiai gaunas wink.gif
Atsakyti
nu šūds nieko nesigaus doh.gif suvariau storą sluoksnį varškės unsure.gif o ryt vaiko gimtadienis verysad.gif
Atsakyti
perdariau su vyšnių įdaru ir įdėjau želatinos ale kaip skanu bigsmile.gif manau net skaniau už tikrą tiramisu blush2.gif
ryt įmesiu foto blush2.gif
Atsakyti
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Push_Push @ 2010 12 17, 23:27)
gal mirkei šaltoje kavoje? wink.gif Aš tai tokioje neatvėsusioje darau, tai šlapiai gaunas wink.gif



Na,va-tikrai šaltoje,gal čia ir visa bėda.Ačiū labai,gal Kalėdom pavyks... rolleyes.gif
Atsakyti