QUOTE(Springlet @ 2004 01 18, 15:58)
TRADICINIS TIRAMISU
(ruosti 30 min + 3 val saldytuve)
2 arbatiniai sauksteliai kakao,
4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu),
3 sauksteliai cukraus,
250g Maskarpone,
30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis),
kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava.
1. Trynius gerai iki baltumo isplakti su cukrumi, tada po sauksteli sudeti Maskarpone ir sumaisyti su jau isplaktais baltymais.
2. Puse sausainiu sudrekinti likeriu ar kava ir padengti formos dugna.
3. Ant virsaus deti Maskarpones mase.
4. Pabarstyti kakava.
5. Pakartoti.
ant virsaus butinai kakava.
Atsaldyti
(ruosti 30 min + 3 val saldytuve)
2 arbatiniai sauksteliai kakao,
4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu),
3 sauksteliai cukraus,
250g Maskarpone,
30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis),
kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava.
1. Trynius gerai iki baltumo isplakti su cukrumi, tada po sauksteli sudeti Maskarpone ir sumaisyti su jau isplaktais baltymais.
2. Puse sausainiu sudrekinti likeriu ar kava ir padengti formos dugna.
3. Ant virsaus deti Maskarpones mase.
4. Pabarstyti kakava.
5. Pakartoti.
ant virsaus butinai kakava.
Atsaldyti
na aš jau antrąkart darau pagal šį receptą ir nieko nebesuprantu...ta pagrindinė masė tai visai jogurto skystumo gaunasi ir galiausiai nors srėbk kaip sriubą tą tiramisu. Mąstau, kad gal baltymai ne itin gerai išsiplakė, bet na ir geriausiu atveju kažin ar pavyktų iki kremo tirštumo pagaminti..