Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

as neseniai dariau pagal Beatos parasyta recepta, bet man nesigavo, tas maskarpones suris buvo neuzstinges, kaip grietinele atrode, tai ne kas gavosi, idomu ka ne taip padariau?
Atsakyti
Nu jūs man pasakykit, kur gaunat tų lady fingersų? Maxima, iki, norfa, rimi, galų gale cento biggrin.gif -nėra. Iki sakė anksčiau turėjo, bet net sveriamų dabar nemačiau. Ar man taip nesiseka ar jie išimti iš tiekimo?
Atsakyti
Aš vakar Maximoj (Klaipėdoj) radau. Tokie nepigūs, bet laaabai skanūs, itališki ir parašyta, kad skirti tiramisu gamybai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Indreaja @ 2010 08 23, 10:06)
Nu jūs man pasakykit, kur gaunat tų lady fingersų? Maxima, iki, norfa, rimi, galų gale cento biggrin.gif -nėra. Iki sakė anksčiau turėjo, bet net sveriamų dabar nemačiau. Ar man taip nesiseka ar jie išimti iš tiekimo?

Vakar pirkau Maxima bazėje, Vilniuje. Didžiausias kalnas prikrautas buvo. Kaina - 5, 99 thumbup.gif Gal ir Kaune didžiose Maximose bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mam: 23 rugpjūčio 2010 - 10:38
QUOTE(Indreaja @ 2010 08 23, 11:06)

kad neišimti iš prekybos, tai tikrai 4u.gif dar ne taip seniai mačiau ir Rimi, ir Iki, ir net Maxima parduotuvėse thumbup.gif tik tiek, kad čia Vilniuje ax.gif bet... vis paieškokit jūs jų, tikrai turėtų atsirasti, nes ir Vilniuje pastebėjau tokį dalyką, kad jei yra, tai yra visur, bet jei nėra, tai ieškok neieškojęs doh.gif (dėl ko aš, vos tik jų radus, užsiperku taip normaliai, ateičiai thumbup.gif vistiek gi negenda biggrin.gif )

jei jau tikrai nerandat būtent tų damų pirštelių, pažiūrėk IKI ir Cento parduotuvėse tokių Eco+ firmos apvalių sausainiukų, jie tokiam kaip ir šiek tiek rudam įpakavime būna, apvalūs 4u.gif forma gal ir ne tokia tinkama, kaip pirštelių, bet ir su jais įmanoma padaryti gerą Tiramisu, išbandyta mano pačios thumbup.gif o tų sausainukų tikrai dažniau būna 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wicked: 23 rugpjūčio 2010 - 10:38
radaaau, akropolio maximoj, tik ne tuos, kurių čia foto buvo įdėta, o "vicenzi"
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2010 07 18, 12:57)
aš užsirašiau, nors niekad gyvenime nesu dariusi jokio tiramisu, vis rengiuosi smile.gif
400 gr mascarponės,
4 kiaušiniai,
cukraus keli šaukštai,
0,5 stiklinės kavos likerio.

atskirti baltymus nuo trynių. Į baltymus trup. druskytės ir kelis kupinus šaukštus cukraus, išplakti iki standžių putų. Trynius ir išplakti iki kremo tirštumo su keliais kupinais šaukštais cukraus. Trynius supilti ant baltymų. Tada dedam mascarpone, kavos likerį, viską išplakti. Ant lėkštės dėti kremo, tada apdėlioti sausainiukais tokiais (ale damų piršteliai), prieš tai juos trumpai pamirkius šaltoje stiprioje nesaldintoje kavoje. Vėl kremas, vėl piršteliai, vėl kremas. papuošti. Lyg ir viskas.

bandyk. Papasakok kaip sekėsi, gal ir aš susigundysiu smile.gif

pati pabandžiau tą tiramisu iš laidos. Labai labai skanus, bet ar panašus į tikrąjį lieka didžiulis klausimas, nes niekad jokio tiramisu nebuvau valgiusi...
user posted image

o kodėl tinka tik būtent damų piršteliai, kodėl kitokie netinka? ir kuo jie tokie ypatingi? man jų išskirtinumas pasirodė tik toks, jog tirpsta burnoje (kai būna sausi, dar ne pyrage)...
Atsakyti
Labai mėgstu šį desertą, bet nelabai man jis išeina - per minkštas, kažkoks košiškas gaunas. Sausainiukus tik įmerkiu į kavą ir iškart traukiu, gal užtenka apšlakstyt? Su skoniu tvarkoj viskas, bet tas minkštumas...
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2010 09 09, 10:36)
Labai mėgstu šį desertą, bet nelabai man jis išeina - per minkštas, kažkoks košiškas gaunas. Sausainiukus tik įmerkiu į kavą ir iškart traukiu, gal užtenka apšlakstyt? Su skoniu tvarkoj viskas, bet tas minkštumas...

Daryk plonesni kremo sluoksni tarp sausainiu, as dedu kokius tris sluoksnius sausainiu, ir tarp ju nelabai storai tepu keremo. Viskas buna ciki, niekas nebega , nebet tavo pertepimo receptas koks ipatingas ,skystas. Tiesa sausainius dedu labai arti vienas kito , na taip kad gautusi kaip koks biskvito sluoksnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 09 rugsėjo 2010 - 18:05
Ačiū, Amorosa, už patarimus. Joo, kremo tai daauug pritepiau, maniau, skaniau bus biggrin.gif Mano klaida, kad proporcijų nesužiūrėjau, iš akies dariau kremo ir biskvito sluoksnių derinį. O receptas Beatos.
Atsakyti
Dar nepirkit lietuvisko maskarpones surio, irgi gaunasi skystai. As perku Galbani ir visada ciki gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Tiramisu (net nezinau, ar as cia is keliu viena padarius, ar radus kazkur recepta)

4 kiausiniai,
500 g mascarpones,
3 sausktai cukraus pudros,
amareto siek tiek,
kavos puodeli (stiprios),
"damu pirsteliu".

Kiausinius nuplaut gerai. As su soda dar pasveiciu.

Baltymus atskirt nuo tryniu. Baltymus su dviem saukstais cukraus pudros isplakt iki standziu standziu putu. Kitam inde isplakt trynius su likusiu saukstu pudros. Plakti kokias 5 minutes, kol jausis toks kremas, o ne skystalas. Dar kitam inde paplakti mascarpones suri. Sujungti mascarpones suri ir trynius, galiausiai imaisyti baltymus.

I kava ipilti amareto, ar kito gerimo. Ikist sausaini i kava, ir staigiai istraukt! Isdeliot norimoj formoj (siuo atveju tokia didesne pasirinkt , nes man su kaupu net gavosi ), det kremo, tada vel sausainiu pamirkytu kavoj, vel kremo, vel sausainiu, ir vel kremo, uzbarstyt kakava ir sokoladu tarkuotu

Na skonis man sio deserto kazkas nerealaus... ir pjovesi gerai. Matyt, kad nepatingejau gerai viska isplakt.

Gal gabalelis atrodo nekaip, bet skonis atperka viska...

user posted image
Atsakyti