dar puiki skoni burnoj jausdama prisedau jum parasyt koks skanus TIRAMISU isejo man pagal BEATOS recepta kazkada dariau kitos mergytes-nepamenu koks receptelis ,tai nesigavo o siandien puikiai pavyko tik ir as nusprendziau kad kita karta ilgiau teks pasidarbuot ir daryt porcijomis,nes labai jau sunkiai tas porcijas graziai padalint i lekstutes,gaunasi kosiskai ar jum gal iseina jei taip tai butu smagu suzinot jusu paslapti :h
REIKĖS:
maskarponės sūrio 500g
4 kiaušiniai (visi tryniai, 2 baltymai)
5 šaukštai cukraus
200g (400g) sausainių-pirštelių (tokie spec sausainiai, labai lengvi ir labai pilni oro, jokie kitokie netiks, LT tikrai yra)
300ml juodos stiprios kavos
50g (galima ir daugiau:) tamsaus romo, (jei romo nėra, tiks ir brendis, ar konjakas (jei negaila), bet ponas romas čia geriausiai tinka)
geros, tamsios kakavos
1. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, kol pabals. Sumaišyti su maskarpone.
2. Pasiruošti labai stiprios juodos kavos, į kavą įpilti romo. Negerti.
3. Iki standumo išplakti baltymus, įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. (aš dar kartais, įkvėpimo pagauta, į maskarponės kremą įpilu kavos sirupo arba grietinėlės likerio (Bailey's),bet vėlgi, labai nedaug, bet čia visai nebūtina)
4. Pasiruošti indą. Labai puikiai tinka stiklinis negilus pailgas indas, jei tokį turite, arba galima į stiklines viską sluoksniuoti... jei darau stiklinėse, tai sausainių prireikia mažiau, jei vienas didelis indas - sausainių sunaudoju daugiau. Taigi, priklauso nuo situacijos. Paskutinį kartą, kai pirkau LT tuos spec sausainius, tai jų buvo didžiulis įpakavimas, apie 400g, sunaudojau visus, o pastarajį kartą, kai dariau maskarponę stiklinėse, užteko ir mažo įpakavimo 200g)
5. Sausainius trumpam įmerkti į kavą, bet tik kad jie truputį sudrėktų, jokiu būdu nepermirktų ir nevirstų į košę. Jie turi "paragauti" kavos su romu, o ne "prisiliuobti". Kloti sluoksnį sausainių, ant jų sieteliu užbarstyti kakavos ir tiesti kremo sluoksnį, tą patį pakartoti, kol baigsis kremas ir sausainiai. Užbaigti viską kremu, pabarstyti kakava ir į šaldytuvą. Geriausia palikti šaldytuve mažiausiai 8 valandom. Žodžiu, pagaminti "iš vakaro" ar bent jau iš ryto. Jei norite pagreitinti procesą, galima dėti į šaldiklį ir palikti keliom valandom, tada rimtai sustingsta viskas ir beveik ledai išeina..... tokio kiekio turėtų užtekti bent aštuoniem žmonėm arba keturiem labai alkaniem
recepteli sugalvojau iterpt,nepykit gal jau ir buvo cia jis,tiesiog geru emociju ikvepta noriu as pasidalint
REIKĖS:
maskarponės sūrio 500g
4 kiaušiniai (visi tryniai, 2 baltymai)
5 šaukštai cukraus
200g (400g) sausainių-pirštelių (tokie spec sausainiai, labai lengvi ir labai pilni oro, jokie kitokie netiks, LT tikrai yra)
300ml juodos stiprios kavos
50g (galima ir daugiau:) tamsaus romo, (jei romo nėra, tiks ir brendis, ar konjakas (jei negaila), bet ponas romas čia geriausiai tinka)
geros, tamsios kakavos
1. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius išsukti su cukrumi, kol pabals. Sumaišyti su maskarpone.
2. Pasiruošti labai stiprios juodos kavos, į kavą įpilti romo. Negerti.
3. Iki standumo išplakti baltymus, įmaišyti į maskarponės ir trynių masę. (aš dar kartais, įkvėpimo pagauta, į maskarponės kremą įpilu kavos sirupo arba grietinėlės likerio (Bailey's),bet vėlgi, labai nedaug, bet čia visai nebūtina)
4. Pasiruošti indą. Labai puikiai tinka stiklinis negilus pailgas indas, jei tokį turite, arba galima į stiklines viską sluoksniuoti... jei darau stiklinėse, tai sausainių prireikia mažiau, jei vienas didelis indas - sausainių sunaudoju daugiau. Taigi, priklauso nuo situacijos. Paskutinį kartą, kai pirkau LT tuos spec sausainius, tai jų buvo didžiulis įpakavimas, apie 400g, sunaudojau visus, o pastarajį kartą, kai dariau maskarponę stiklinėse, užteko ir mažo įpakavimo 200g)
5. Sausainius trumpam įmerkti į kavą, bet tik kad jie truputį sudrėktų, jokiu būdu nepermirktų ir nevirstų į košę. Jie turi "paragauti" kavos su romu, o ne "prisiliuobti". Kloti sluoksnį sausainių, ant jų sieteliu užbarstyti kakavos ir tiesti kremo sluoksnį, tą patį pakartoti, kol baigsis kremas ir sausainiai. Užbaigti viską kremu, pabarstyti kakava ir į šaldytuvą. Geriausia palikti šaldytuve mažiausiai 8 valandom. Žodžiu, pagaminti "iš vakaro" ar bent jau iš ryto. Jei norite pagreitinti procesą, galima dėti į šaldiklį ir palikti keliom valandom, tada rimtai sustingsta viskas ir beveik ledai išeina..... tokio kiekio turėtų užtekti bent aštuoniem žmonėm arba keturiem labai alkaniem
recepteli sugalvojau iterpt,nepykit gal jau ir buvo cia jis,tiesiog geru emociju ikvepta noriu as pasidalint
Na prisiskaiciau cia visko apie sita nerealu skanesta, tai bandysiu savo tortadieniui pasigamint
Idomu kuri recepta rinktis Nors visi jie is esmes panaus
Idomu kuri recepta rinktis Nors visi jie is esmes panaus
QUOTE(Žuvytė @ 2010 03 04, 14:17)
Idomu kuri recepta rinktis Nors visi jie is esmes panaus
aš rinkausi iš 23 puslapio, ten mergina įdėjusi receptą, parsivežtą iš Italijos..... patį pirmą kartą dariau ir tikrai gavosi super keletas pastebėjimų - kad kavos man norisi žyyyyyymiai stipresnės..... alkoholio reikia daugiau..... nes turbūt dėl to, man cukraus buvo šiek tiek per daug, nors buvo sakančių, kad jo gali būti ir daugiau tiesa, aš neturėjau šokolado namie, tai ir be jo apsiėjau... sausainius merkiau į kavą ir ne puselėmis, o visus.... įkiši - ištrauki principu.... tikrai neištyžo na ir gal kitą kartą alkoholio pabandysiu ir į patį kremą dėti... ne vien į kavą.... bet man tas receptas tikrai patiko tortukas gavosi superinis
beje, kadangi tu esi nėštukė, kaip matau iš tavo liniuotės, tai klausimas kaip tau su kiaušiniais.... yra receptų ir be jo, bet tada man įdomu, koks tai Tiramisu? nors kiti tai žinau, kad kiaušinių trynius plaka ant verdančio su vandeniu puodo ir turbūt taip saugiau gaunasi.....
Kiausinius gerai nuplovus, jokio pavojaus nera. Nes jei buna salmoneliu, tai ant luksto.
sveikos Mielosios Tiramisu megejos, sakykit, kur yra Vilniuje pirkti damu pirsteliu? ten kur as einu niekur nera, sakykit kur Jus perkat?
QUOTE(Miss Kristencio @ 2010 03 05, 12:42)
sveikos Mielosios Tiramisu megejos, sakykit, kur yra Vilniuje pirkti damu pirsteliu? ten kur as einu niekur nera, sakykit kur Jus perkat?
aš IKI parduotuvėje radau..... buvau tik vienoj, prie stoties, ir jie ten turėjo manau, jog ir kitose bus, tik Ikiukuose nėra keliuose ieškojau ir neradau
QUOTE(Miss Kristencio @ 2010 03 05, 13:42)
sveikos Mielosios Tiramisu megejos, sakykit, kur yra Vilniuje pirkti damu pirsteliu? ten kur as einu niekur nera, sakykit kur Jus perkat?
Maximose visur yra, net pačiose mažiausiose
QUOTE(Push_Push @ 2010 03 05, 15:44)
Maximose visur yra, net pačiose mažiausiose
Maxima Mindaugo gatvėje neturi... net pas pardavėjas klausiau.....
QUOTE(Push_Push @ 2010 03 05, 16:44)
Maximose visur yra, net pačiose mažiausiose
todel ir klausiu, kad jau trijose neradau
Papildyta:
QUOTE(wicked @ 2010 03 05, 15:17)
aš IKI parduotuvėje radau..... buvau tik vienoj, prie stoties, ir jie ten turėjo manau, jog ir kitose bus, tik Ikiukuose nėra keliuose ieškojau ir neradau
oi kaip toli na bet jei tai vienintele vieta dabar Vilniuje
QUOTE(Miss Kristencio @ 2010 03 05, 16:51)
oi kaip toli na bet jei tai vienintele vieta dabar Vilniuje
oi ne ne, nemanau, jog ir kitose IKI parduotuėse jų nerasi manau, kad didesnėse, nei kad Ikiukas, tikrai bus