Dariau dukrytes gimtadieniui tiramisu. Greitas nekeptas tortukas.
4 kiausiniai
500 gr. mascarpones
didelis puodelis kavos (dar reiktu brendziuko, vyno italisko tirsto arba kito alhogolio, bet as nedejau)
pokas sausainiu 400 gr. Man liko tik kokie 5 sausainiukai
Cukraus pudros 3 valg. saukstai
Tortukas buvo darytas 21 cm skersmens formoje.
Kiausinius gerai nuploviau
Isplakiau atskirai baltymus su 2 saukstais cukraus pudros iki labai standziu putu. Plakiau 10 min.
Isplakiau trynius su likusia cukraus pudra iki standaus kremo. Gal kokias 5 min. uztrukau
Atskirai isplakiau truputuka suri (suris t.b. kambario temperaturos)
Sumaisiau tryniu mase su suriu, idejau baltymus, viska lietai ir atsargiai sumaisiau
Ant lekstes pastaciau isardomos formos borta, idejau pora saukstu kremo ir palei borta sustaciau sausainius, sausainiu vidine puse siek tiek su teptuku patepiau salta kava.
Toliau paprastai. labai greitai sausainius nardinau i kava, sudejau sausainiu sluoksni, kremas, vel sausainiai, kremas, sausainiai ir kremo likuciai. Ant virsaus pabarsciau kakava.
Tortuka dariua velai vakare, galima sakyt jau nakti, tai ryte jis jau buvo gerai sustinges. Nuemiau formos borta, papuosiau grietinele. Sausainiukai laikesi kuo puikiausiai.
Tortukas Cia
O cia pjuvis
Štai mano Tiramisų pagal Oliverio receptą, tik kavos visos nesupyliau, kaip pagal jį, o tik merkiau sausainukus į kavą. Nugriūti galima, kaip skanu
[quote=Saulyte DD,2009 11 29, 22:15]Štai mano Tiramisų pagal Oliverio receptą, tik kavos visos nesupyliau, kaip pagal jį, o tik merkiau sausainukus į kavą. Nugriūti galima, kaip skanu
gal galima recepta?
gal galima recepta?
Štai mano Tiramisų pagal Oliverio receptą, tik kavos visos nesupyliau, kaip pagal jį, o tik merkiau sausainukus į kavą. Nugriūti galima, kaip skanu
RECEPTAS:
15 biskvitinių pirštelių
280 ml geros stiprios šviežios kavos
4 šaukštai cukraus pudros
500 g maskarponės
2 vanilės ankštys (aš neturėjau, nes mano provincijoje jos neatveža , tiko ir dansuger, cuk. pudra su vanil. )
140 ml Vin Santo arba saldaus chereso (maksimoje pirkau St.Stephan's Crown Tokaji Szamorodni, ades sweet 12 %)
1 apelsino žievelė ir sultys
100 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)
Paimkite vidutinio gilumo maždaug 20-25 cm skersmens dubenį ar indą ir tvarkingai sluoksniuokite vieną ant kito išdėliokite biskvitinius pirštelius. Kavą pasaldinkite 2 šaukšteliais cukraus. Supilkite ją ant biskvitinių pirštelių, viršutinis sluoksnis turi būti visiškai apsemtas - matysite, kaip kava susigeria į biskvitą. Kol ji gersis, sudėkite maskarponę į dubenį ir ištrinkite su likusiu cukrumi.
Vanilės ankštis įpjaukite išilgai ir iškrapštykite sėklas į dubenį su maskarpone. Toliau trinkite, varvindami cheresą arba Vin santo. Turėtumėte gauti skystą, blizgią masę. Jei ji vis dar per tiršta, galite praskiesti trupučiu apelsinių sulčių, likusias išspauskite ant pirštelių. Maskarponę su vanile užtepkite ant pirštelių ir užtarkuokite arba paskuskite su peiliuku šokoladą. Apibarstykite trupučiu smulkiai tarkuotos apelsino žievelės ir laikykite šaldytuve, kol būsite pasirengę tiekti, nes geriausia valgyti atšaldytą.
Skanaus
RECEPTAS:
15 biskvitinių pirštelių
280 ml geros stiprios šviežios kavos
4 šaukštai cukraus pudros
500 g maskarponės
2 vanilės ankštys (aš neturėjau, nes mano provincijoje jos neatveža , tiko ir dansuger, cuk. pudra su vanil. )
140 ml Vin Santo arba saldaus chereso (maksimoje pirkau St.Stephan's Crown Tokaji Szamorodni, ades sweet 12 %)
1 apelsino žievelė ir sultys
100 g juodojo šokolado (70 proc. kakavos)
Paimkite vidutinio gilumo maždaug 20-25 cm skersmens dubenį ar indą ir tvarkingai sluoksniuokite vieną ant kito išdėliokite biskvitinius pirštelius. Kavą pasaldinkite 2 šaukšteliais cukraus. Supilkite ją ant biskvitinių pirštelių, viršutinis sluoksnis turi būti visiškai apsemtas - matysite, kaip kava susigeria į biskvitą. Kol ji gersis, sudėkite maskarponę į dubenį ir ištrinkite su likusiu cukrumi.
Vanilės ankštis įpjaukite išilgai ir iškrapštykite sėklas į dubenį su maskarpone. Toliau trinkite, varvindami cheresą arba Vin santo. Turėtumėte gauti skystą, blizgią masę. Jei ji vis dar per tiršta, galite praskiesti trupučiu apelsinių sulčių, likusias išspauskite ant pirštelių. Maskarponę su vanile užtepkite ant pirštelių ir užtarkuokite arba paskuskite su peiliuku šokoladą. Apibarstykite trupučiu smulkiai tarkuotos apelsino žievelės ir laikykite šaldytuve, kol būsite pasirengę tiekti, nes geriausia valgyti atšaldytą.
Skanaus
QUOTE(Izaa @ 2009 11 20, 14:21)
Nu pasakykit prasau kur rasti tu sausainiukiu-pirsteliu, apvaziavau ir maximas, ir Rimi, Norfoj ir Fabu Iki buvau...nu taip noriu ta tiramisu padaryt o vat...nerandu tu sausaineliu...gal matet kur nsn, pasakykit (kalbu apie Vilniu) nuleksiu kad ir i kita miesto gala..
Fabuose Mandarino RIMI tikrai yra, duonos skyriuje prie visu sausainiu. Siandien net pro sali ejau, tai maciau.
Dariau Tiramisu karta, bet man kazkokia koshe gavos, vos ne saukstu reikejo valgyt. Kadangi niekad nevalgiau, tai net nesupratau, ar kazkas ne taip buvo, ar viskas taip ir turejo but
QUOTE(Izaa @ 2009 11 20, 14:21)
Nu pasakykit prasau kur rasti tu sausainiukiu-pirsteliu, apvaziavau ir maximas, ir Rimi, Norfoj ir Fabu Iki buvau...nu taip noriu ta tiramisu padaryt o vat...nerandu tu sausaineliu...gal matet kur nsn, pasakykit (kalbu apie Vilniu) nuleksiu kad ir i kita miesto gala..
as isikisiu,siaip esu saldumynu negamintoja ,man ir didziausiame baliuje gali nebuti saldumynu,bet va deserta su maskarpone,tai padarau super,visi giria ir praso,kad vis pagaminciau,tiesa pasakius ji tik viena ir moku ,bet ka norejau pasakyti,visai nebutina lakstyti po parduotuves ir ieskoti tu pirsteliu,as darau su paprastais,bet tais nelietuviskais sausainiais,perku ten kur sudeti tie sveikuoliski prie visokiu trapuciu,duoneliu,jie paprasti kvadratiniai ir viskas gaunasi(bet ne lietuviski)
QUOTE(Izaa @ 2009 11 20, 13:21)
Nu pasakykit prasau kur rasti tu sausainiukiu-pirsteliu, apvaziavau ir maximas, ir Rimi, Norfoj ir Fabu Iki buvau...nu taip noriu ta tiramisu padaryt o vat...nerandu tu sausaineliu...gal matet kur nsn, pasakykit (kalbu apie Vilniu) nuleksiu kad ir i kita miesto gala..
šiaip aš ne iš vln bet tuos pištelius perku cento parduotuvėj ,bent pas mus ju visada yra lentynose.jie buna prie visu saldumynu sausainiu.tai manyčiau ir vln turėtu buti šio tinklo praduotuvėse.
Tikras italo receptas, su manim parkeliavęs iš pačios Italijos
Nežinau, gal toks jau ir buvo šitoj temoj, bet dedu darkart tada, nepamaišys
Tiramisù
500 g mascarpone sūrio
savoiardi sausainių
5 kiaušinių baltymai
4 kiaušinių tryniai
5 v. š. cukraus
puodelis stiprios espresso kavos
50 g brendžio/romo/Bailey's likerio
50 g juodojo šokolado
konditerinės kakavos
Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti el. plaktuvu (mikseriu liaudiškai). Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti mascarpone sūrį. Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai mįaišyti baltymus į mascarpone, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
Paruoštą espresso kavą sumaišyti su brendžiu/romu. Nors visur siūloma sausainių pirštelius 0,5 s mirkyti kavoje, mano asmeninis patarimas, kad sausainiai mirkomi kavoje pernelyg neištežtų (o taip dažnai nutinka, ypač gaminantiems tiramisù pirmą kartą) - kavos ir brendžio mišinį supilti į vandens purkštuvėlį ir sausainius kava tiesiog apipurkšti - taip galima matyti ar sausainiai kavos jau prisigėrė ar dar yra sausoki. Aš mėgstu, kuomet sausainiai nebūna sausi, tačiau dar vos traškūs ir neištežę.
Suvilgyti indo dugną kava, purkšiant purkštuvėliu (bet kavos negailėkite, antraip sausainiai bus pernelyg sausi), padengti visą indo dugną sausainių sluoksniu ir juos taip pat suvilgyti kava, naudojantis purkštuvu. Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokloadu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite mažiau kartumo).
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (čia darau taip - ant aliuminio ar kepimo folijos išdėliotus sausainius išpurškiu kava, dedu juos ant kremo suvilgyta puse į apačią ir gerai apipurškiu viršų. Nors gali pasirodyti, kad čia pernelyg didelis žaidimas, asmeniškai man didesnė terlionė mirkyti po vieną sausainį į kavą ir juos ten žvejoti) ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
Desertą mažiausiai 5-6 val. laikyti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir susivienytų. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.
Nežinau, gal toks jau ir buvo šitoj temoj, bet dedu darkart tada, nepamaišys
Tiramisù
500 g mascarpone sūrio
savoiardi sausainių
5 kiaušinių baltymai
4 kiaušinių tryniai
5 v. š. cukraus
puodelis stiprios espresso kavos
50 g brendžio/romo/Bailey's likerio
50 g juodojo šokolado
konditerinės kakavos
Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti el. plaktuvu (mikseriu liaudiškai). Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti mascarpone sūrį. Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai mįaišyti baltymus į mascarpone, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
Paruoštą espresso kavą sumaišyti su brendžiu/romu. Nors visur siūloma sausainių pirštelius 0,5 s mirkyti kavoje, mano asmeninis patarimas, kad sausainiai mirkomi kavoje pernelyg neištežtų (o taip dažnai nutinka, ypač gaminantiems tiramisù pirmą kartą) - kavos ir brendžio mišinį supilti į vandens purkštuvėlį ir sausainius kava tiesiog apipurkšti - taip galima matyti ar sausainiai kavos jau prisigėrė ar dar yra sausoki. Aš mėgstu, kuomet sausainiai nebūna sausi, tačiau dar vos traškūs ir neištežę.
Suvilgyti indo dugną kava, purkšiant purkštuvėliu (bet kavos negailėkite, antraip sausainiai bus pernelyg sausi), padengti visą indo dugną sausainių sluoksniu ir juos taip pat suvilgyti kava, naudojantis purkštuvu. Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokloadu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite mažiau kartumo).
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (čia darau taip - ant aliuminio ar kepimo folijos išdėliotus sausainius išpurškiu kava, dedu juos ant kremo suvilgyta puse į apačią ir gerai apipurškiu viršų. Nors gali pasirodyti, kad čia pernelyg didelis žaidimas, asmeniškai man didesnė terlionė mirkyti po vieną sausainį į kavą ir juos ten žvejoti) ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
Desertą mažiausiai 5-6 val. laikyti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir susivienytų. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.
QUOTE(alexxandra @ 2009 12 09, 21:59)
Tikras italo receptas, su manim parkeliavęs iš pačios Italijos
Nežinau, gal toks jau ir buvo šitoj temoj, bet dedu darkart tada, nepamaišys
Tiramisù
500 g mascarpone sūrio
savoiardi sausainių
5 kiaušinių baltymai
4 kiaušinių tryniai
5 v. š. cukraus
puodelis stiprios espresso kavos
50 g brendžio/romo/Bailey's likerio
50 g juodojo šokolado
konditerinės kakavos
Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti el. plaktuvu (mikseriu liaudiškai). Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti mascarpone sūrį. Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai mįaišyti baltymus į mascarpone, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
Paruoštą espresso kavą sumaišyti su brendžiu/romu. Nors visur siūloma sausainių pirštelius 0,5 s mirkyti kavoje, mano asmeninis patarimas, kad sausainiai mirkomi kavoje pernelyg neištežtų (o taip dažnai nutinka, ypač gaminantiems tiramisù pirmą kartą) - kavos ir brendžio mišinį supilti į vandens purkštuvėlį ir sausainius kava tiesiog apipurkšti - taip galima matyti ar sausainiai kavos jau prisigėrė ar dar yra sausoki. Aš mėgstu, kuomet sausainiai nebūna sausi, tačiau dar vos traškūs ir neištežę.
Suvilgyti indo dugną kava, purkšiant purkštuvėliu (bet kavos negailėkite, antraip sausainiai bus pernelyg sausi), padengti visą indo dugną sausainių sluoksniu ir juos taip pat suvilgyti kava, naudojantis purkštuvu. Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokloadu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite mažiau kartumo).
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (čia darau taip - ant aliuminio ar kepimo folijos išdėliotus sausainius išpurškiu kava, dedu juos ant kremo suvilgyta puse į apačią ir gerai apipurškiu viršų. Nors gali pasirodyti, kad čia pernelyg didelis žaidimas, asmeniškai man didesnė terlionė mirkyti po vieną sausainį į kavą ir juos ten žvejoti) ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
Desertą mažiausiai 5-6 val. laikyti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir susivienytų. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.
Nežinau, gal toks jau ir buvo šitoj temoj, bet dedu darkart tada, nepamaišys
Tiramisù
500 g mascarpone sūrio
savoiardi sausainių
5 kiaušinių baltymai
4 kiaušinių tryniai
5 v. š. cukraus
puodelis stiprios espresso kavos
50 g brendžio/romo/Bailey's likerio
50 g juodojo šokolado
konditerinės kakavos
Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti el. plaktuvu (mikseriu liaudiškai). Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišyti mascarpone sūrį. Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. Atsargiai mįaišyti baltymus į mascarpone, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
Paruoštą espresso kavą sumaišyti su brendžiu/romu. Nors visur siūloma sausainių pirštelius 0,5 s mirkyti kavoje, mano asmeninis patarimas, kad sausainiai mirkomi kavoje pernelyg neištežtų (o taip dažnai nutinka, ypač gaminantiems tiramisù pirmą kartą) - kavos ir brendžio mišinį supilti į vandens purkštuvėlį ir sausainius kava tiesiog apipurkšti - taip galima matyti ar sausainiai kavos jau prisigėrė ar dar yra sausoki. Aš mėgstu, kuomet sausainiai nebūna sausi, tačiau dar vos traškūs ir neištežę.
Suvilgyti indo dugną kava, purkšiant purkštuvėliu (bet kavos negailėkite, antraip sausainiai bus pernelyg sausi), padengti visą indo dugną sausainių sluoksniu ir juos taip pat suvilgyti kava, naudojantis purkštuvu. Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokloadu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite mažiau kartumo).
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (čia darau taip - ant aliuminio ar kepimo folijos išdėliotus sausainius išpurškiu kava, dedu juos ant kremo suvilgyta puse į apačią ir gerai apipurškiu viršų. Nors gali pasirodyti, kad čia pernelyg didelis žaidimas, asmeniškai man didesnė terlionė mirkyti po vieną sausainį į kavą ir juos ten žvejoti) ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
Desertą mažiausiai 5-6 val. laikyti šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir susivienytų. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.
Būtinai reiks pamėginti
Na ir as jau gal kokius 5 kart dariau tiramisu , jezau kaip paprasta , o jau skonis
receptukas pagal Lina Samena Su video
http://receptai.iki....eptai/view/2350
beje sausainiuku pirstuku-man regis yra visuose didesnsese IKI parduotuvese. bent jau as perku visada fabijoniskiu IKI
receptukas pagal Lina Samena Su video
http://receptai.iki....eptai/view/2350
beje sausainiuku pirstuku-man regis yra visuose didesnsese IKI parduotuvese. bent jau as perku visada fabijoniskiu IKI
Dariau ir aš tiramisu. tą paprastą kur su kakava. Labai skanu... tik man forma jo nesilaiko, gal kad sukračiau išimdama iš formos, ruošiau paprastoj pyrago formoj įtiesus plėvelę, pripyliau iki pat viršaus, o paskui uždėjus lėkštę verčiau atsargiai aukštyn kojom.. nes kai plakiau, tai visi produktai buvo iš šaldytuvo, išskyrus cukrų taigi temperatūrų skirtumo lyg ir nebuvo.. norėtųsi kitą kart želatinos biškį visgi įdėt.
anksčiau dariau tą patį, tik neturėjau mascarpone sūrio. sumaišiau natūralų sūrį su grietinėle, irgi skaniai gavosi, bet tada ir želatinos dėjau.
Ačiū už tokius skanius receptukus
anksčiau dariau tą patį, tik neturėjau mascarpone sūrio. sumaišiau natūralų sūrį su grietinėle, irgi skaniai gavosi, bet tada ir želatinos dėjau.
Ačiū už tokius skanius receptukus
Ruošiuosi Kalėdoms gaminti TIRAMISU bet nerandu tų pirštėlių gal kas pasufleruotų, kur ieškoti