Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

Sveikutes,

Prisipazinsiu, kad temos neskaiciau.
Gal esate dariusios Italiska deserta, kur buna CILI picoj? Viduje sokoladas arba Nutela kremas. Nu man toks skanus. wub.gif wub.gif
Aciukas. 4u.gif
Atsakyti
Ledų Tiramisu
8 porcijos

150g biskvito sausainių
5 šaukšteliai tirpios kavos
3 šaukštai migdolų likerio (vaikams vietoj kavos ir likerio galima imti 100ml šaltos kakavos)
720g stiklainis kriaušių ar obuolių iš kompoto
žiupsnelis cinamono
apie 16 šaukštų pieniškų vanilės ledų
kakavos miltelių apibarstymui

1. Biskvito sausainius išdėti į plokščią formą. Kavą ištirpinti 2 šaukštuose karšto vandens, papildomai įpilti 70 ml. šalto vandens ir supilti likerį. Gautu mišiniu apšlakstyti biskvitus.

2. obuolius/kriaušes truputį pasmulkinti ir išskirstyti virš biskvito. Pabarstyti cinamonu.

3. Trečias sluoksnis - ledai. Galima dėti specialiu šaukštu (aš dėjau paprastu padarydama pusrutulius)-rutuliukus vieną prie kito. Apibarstyti kakava ir patiekti į stalą mirksiukas.gif

Kadangi ledai šalti, o ir kriaušės (aš dariau iš kriaušių) pabuvusios kameroj sušala, tai sausainėliai man patiko, kai buvo visai sumirkę, netgi papildomai dariau kavos-likerio (dėjau airiš krem likerį), kad geriau sumirktų sausainiai. Labai skanu ir gaivu smile.gif
Atsakyti
Vakar padariau Tiramisu smile.gif Siandien per pietus ragausim biggrin.gif
Atsakyti
Dariau pagal si recepta 4u.gif
Visiems sveciams labai patiko thumbup.gif
Brendziuko gal kiek per daug ipiliau lotuliukas.gif
Atsakyti
kaipgi vasarą be tradicinio Tiramisu ? (receptukas) mirksiukas.gif

Manasis biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
tiramisu-nekeptas italiskas tortas mirksiukas.gif video
Atsakyti
QUOTE(Dai'na @ 2009 11 01, 13:28)

Kaip įdomiai g.gif trynius su baltymais ir mascarpone vienu metu suplaka g.gif buvau įsitikinusi, kad baltymus vis tik reiktų vėliausiai atsargiai į masę įmaišyti, kad ji neprarastų savo purumo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 11 01, 23:39)
Kaip įdomiai  g.gif  trynius su baltymais ir mascarpone vienu metu suplaka  g.gif  buvau įsitikinusi, kad baltymus vis tik reiktų vėliausiai atsargiai į masę įmaišyti, kad ji neprarastų savo purumo...  g.gif

Tikrai keista ir man g.gif . As kai dariua, tai pagal italu virejo recepta, tai ten buvo pamineta, kad butina atsargiai sumaisyt
Atsakyti
Nu pasakykit prasau kur rasti tu sausainiukiu-pirsteliu, apvaziavau ir maximas, ir Rimi, Norfoj ir Fabu Iki buvau...nu taip noriu ta tiramisu padaryt o vat...nerandu tu sausaineliu...gal matet kur nsn, pasakykit (kalbu apie Vilniu) nuleksiu kad ir i kita miesto gala.. doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Izaa @ 2009 11 20, 13:21)
Nu pasakykit prasau kur rasti tu sausainiukiu-pirsteliu, apvaziavau ir maximas, ir Rimi, Norfoj ir Fabu Iki buvau...nu taip noriu ta tiramisu padaryt o vat...nerandu tu sausaineliu...gal matet kur nsn, pasakykit (kalbu apie Vilniu) nuleksiu kad ir i kita miesto gala.. doh.gif  4u.gif

visada perku iki seskinej...
pries savaite kokia pirkau...

negi tokiu deficitu patapo?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 11 20, 20:22)
visada perku iki seskinej...
pries savaite kokia pirkau...

negi tokiu deficitu patapo??  g.gif

nu Fabijoniskese tai tikrai deficitas, netgi galvojau pasisnekesiu su BIG'o maximos vedeja kokia, kad uzsakytu, nes kai salej pas darbuotojas paklausiau, tai sako oij ne neturim bet vis klausia ir klausia apie juos pirkejai....na kur tada reakcija maximos vadybininku i neisnaudota paklausia nisa? doh.gif
na ka nuvaziuosiu i seskine, gal rasiu wink.gif cia ta Iki kur kitoj pusej poliklinikos?
Atsakyti
QUOTE(Izaa @ 2009 11 20, 20:30)

na ka nuvaziuosiu i seskine, gal rasiu wink.gif cia ta Iki kur kitoj pusej poliklinikos?

taip 4u.gif
sekmes!!! tikiuosi rasi mirksiukas.gif
Atsakyti