Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

QUOTE(snickers @ 2008 11 07, 08:49)
Naudojau tokius itališkus biskvitinius sausainius Dolcetto pavadinimu, jų kaina Maximoj buvo 2,99lt, tiko puikiai, tik padžiovinau orkaitėj. lotuliukas.gif
Man dar įdomu, ar aš per mažai plakiau trynius su cukrumi, ar jie ir turi būti gelsvi nes kaimiški kiaušiai? g.gif Baltymai tai "stovėjo" apversti, o šitie tai nea.

thumbup.gif , reiks ir man tu saisainiu pasieskot. Tik nemaciau. O kur jie yra? Prie duonos ar prie visu sausainiu?
Ne, viskas gerai su tais tryniais, jie ir nebus balti, o tuo labiau kaimiski. Ir nestoves lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Tai as darau Tiramisu:
2 indeliai mascarpone arba 250gr grietines 38% ir 250gr nauralaus tepamo surio)
6 kiausiniu tryniai
150gr cukraus pudros
250gr grietinieles 38%
3 kiausiniu baltimai
Lady Fingers
stiprios kavos
Marsala, Amaretto arba kavos likerir
nesaldinta kakava

Tryniai suplakami su cukraus pudra
Suplaku grietinele
Ta pati darau su baltimais, plakiu iki standumo
Viskas atsargiau sumaisoma. Ant dugno formos sudedu (tankiai)Lady Fingers, uzpilu kremu ir vel Lady Fingers, ant virsaus kremas. Laikomas saldytuve para. Kakava uzbartstau pries supjastima
Skanus mirksiukas.gif


Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2004 01 18, 16:58)
TRADICINIS TIRAMISU

(ruosti 30 min + 3 val saldytuve)

2 arbatiniai sauksteliai kakao,
4 kiausiniai (atskirti trynius nuo baltymu),
3 sauksteliai cukraus,
250g Maskarpone,
30 biskvitiniu sausainiu (lady fingers ar pan, gali buti gerai sugeriantis),
kavos ar sokoladinis likeris. Galima vietoj likerio naudoti klasikine kava.


Gaminau pagal šį receptą, gavosi niam niam thumbup.gif Tik labai alkoholiška, jei visus sausainius drėkinti su likeriu, tai antrą kartą dariau iš viso su alkoholiu mirkiau tik kokius 8 sausainukus su likeriu, visus kitus su kava thumbup.gif
Po pirmo ragavimo, kai visi sausainiai buvo su likeriu patepti, tai pasijutau deserto gale lengvai apsvaigus. .. lotuliukas.gif
Atsakyti
gaminau ir aš naujametiniam stalui tiramisu torčiuką bigsmile.gif gaminau pagal šitą receptą: http://www.manovirtu...i/tiramisu.html
tik kai sluoksniavau ant sausainiu barsčiau kakavos o tik paskui kremą... vėl sausainius, kakavą ir kremą... gavosi trys sluokniai rolleyes.gif kremas gavosi tirštas ir tikrai buvo normalus torčiukas bigsmile.gif niekas neišskydo schmoll.gif
skanumo taip pat laaabai skanus... dėl paskutinio gabalėlio vos nesusimušėm lotuliukas.gif
dabar mano pastebėjimai...
-kadangi užsimušdama ieškojau tų sausainių, tai radusi paskutinėj parduotuvėj iš tos laimės nebepažiūrėjau iš kur jie.. aišku buvo ne itališki, o vokiški g.gif tai kažkiek patęžo, bet ne košė schmoll.gif bandysiu dar kada bet tik tada kai rasiu itališkų pirščiukų...

-kavą pasidariau gerą, spaudiminę ir stiprią.... nu an paragavus pasirodė stipri.. bet pačiame torte to stiprumo nessijautė rolleyes.gif norėjosi kad labiau kava jaustųsi, taigi kt kart darysiu daaaaug stipresnę...

ir sunkiausia man buvo tuos žirštelius mirkyt doh.gif ten kosminiu greičiu reik juos įmerkt... bet paskui įsivažiavus visai gerai ėjosi thumbup.gif

tai va iš tokių produktėlių:
user posted image

turim tokį rezultatą:
user posted image

prapjauto nenufotkijau nes nespėjom blush2.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 01 01, 21:56)
gaminau ir aš naujametiniam stalui tiramisu torčiuką bigsmile.gif  gaminau pagal šitą receptą: [url=http://www.manovirtuve.com/receptas/desertai/tiramisu.html]

as ir dariau pagal sita receptuka - thumbup.gif tik as dar dadejau ciut zelatinos i krema antra karta darydama, nes pirma kart jis man ciut per skystas gavos. Si karta liuks forma, tik kavos skonio perdaug ir sausainiukai ne italiski tai ir biski per daug sumirko. Bet man klausimelis iskilo del Jusu tortuko. Sonuose labai graziai tik pirstukai atrodo, jie po to sustatyti, ar iskart darant tortuka?
Atsakyti
As ne akvilyte, bet sakyciau, kad is kart sausainiukai sustatyti, bent, as tai taip dariau
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 01 01, 22:16)
As ne akvilyte, bet sakyciau, kad is kart sausainiukai sustatyti, bent, as tai taip dariau

bet ju nemirkot, tiesa? Bijau kad is situ kur dariau, tai jie nelaikytu formos..
Atsakyti
As ju nemirkau o tik teptuku is abeju pusiu pateplioju, kad tik vos vos dregni butu.Ir i vidu, kai sausainius dedu, irgi su teptuku teplioju, nes kitaip labai skysti buna, labai greitai prisigeria. O taip sumirksta ir nuo kremo, del to laiko ir forma viduje, ir zelatinos nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Muske @ 2009 01 01, 21:11)
nes pirma kart jis man ciut per skystas gavos.

Sonuose labai graziai tik pirstukai atrodo, jie po to sustatyti, ar iskart darant tortuka?

o trynius plakėt karštoj vonelėj ar paprastai??? aš tai manau jei ne vonelė tai ir man nebūtų normali konsistencija gavusis schmoll.gif

irkart darant 4u.gif
va taip:
user posted image

QUOTE(Muske @ 2009 01 01, 21:20)
bet ju nemirkot, tiesa? Bijau kad is situ kur dariau, tai jie nelaikytu formos..

mirkiau rolleyes.gif
bet tik tą cukruotą pusę vos vos įkišau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 01 01, 22:27)
As ju nemirkau o tik teptuku is abeju pusiu pateplioju, kad tik vos vos dregni butu.Ir i vidu, kai sausainius dedu, irgi su teptuku teplioju, nes kitaip labai skysti buna, labai greitai prisigeria. O taip sumirksta ir nuo kremo, del to laiko ir forma viduje, ir zelatinos nereikia.

ideja liuks, aciu 4u.gif

QUOTE(akvilyte @ 2009 01 01, 22:28)
o trynius plakėt karštoj vonelėj ar paprastai??? aš tai manau jei ne vonelė tai ir man nebūtų normali konsistencija gavusis schmoll.gif

karstoj vonelej, paklusniai recepto laikiaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2009 01 01, 21:27)
nes kitaip labai skysti buna, labai greitai prisigeria.

aš tai pradžioj merkiau į puodelį.. bet kol ištrauki tai jau praktiškai tešlą lotuliukas.gif doh.gif tai paskui susipyliau kavą į plokščią dubenį ir kosminiu greičiu merkdzvau... vyras tai net juokėsi, esą nespėja net paliest tos kavos.. ir negalėjo patikėt kad beveik visa kava suėjo rolleyes.gif

Atsakyti
[attachmentid=168086]
Mano irgi darytas sunaus gimtadieniui pagal pirmąjį Bea receptuką. Tik vietoj mascarpones aš naudojau separuotą varškę. Man ir mano svečiams jis labai patinka, nors ir nelabai laiko formą, bet gaunasi gaivus ir neriebus. O vaikams buvo skirtas kitas, be alkocholio - su braškėm ir apelsinų sultimis sulaistytas wub.gif Mirkiau pirštelius šonams irgi žaibišku greičiu lotuliukas.gif
Atsakyti