kavineje skanavau tiramisu ir ten nebuvo jokiu sausaineliu pagrindo, tai kaip jis padarytas, tiesiog vienas kremas ar koks kitas jau cia receptas?
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių . Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių?
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 16:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių . Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių?
As ju irgi negavau, tai pati kepiau
QUOTE(Inočka @ 2008 11 06, 17:10)
As ju irgi negavau, tai pati kepiau
o pagal kokį receptą?
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 16:16)
o pagal kokį receptą?
1 psl. atgal pasiziurek. Ten aprasiau visa eiga su visomis nuotraukomis
Ačiū , Inočka , už visus atsakymus. Nusipirkau Maximoj kažkokių itališkų biskvitinių perteptų sausainėlių/pyragėlių. kažin, o tie fingeriai turi tokie sausoki būti, ta prasme trapūs? Sugalvojau aš padžiovint juo orkaitėj , kažin kas bus? Po to kelis lašiukus kavkės/likerio mišinio užvarvinsiu. Kaip manot? Vakare parašysiu bent ar panašus vaizdas
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 17:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių . Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių?
Duktė nupirko Pramonės Maximoje šeštadienį ir vadinosi ne Lady fingers, o Franciosische Lioffelbiscuits-gamyba prancūzų, nupieštas Eifelio bokštas, prancūzų vėliava šone, t.y. mėlyna-balta-raudona, firma "hagemann". Nupirko 400 g pakuotę, bet buvo ir mažesnių.
QUOTE(Letunė @ 2008 11 06, 18:24)
Duktė nupirko Pramonės Maximoje šeštadienį ir vadinosi ne Lady fingers, o Franciosische Lioffelbiscuits-gamyba prancūzų, nupieštas Eifelio bokštas, prancūzų vėliava šone, t.y. mėlyna-balta-raudona, firma "hagemann". Nupirko 400 g pakuotę, bet buvo ir mažesnių.
Kai skaiciau sia tema, tai merginos dalinosi ir sake, kad prancuziski nelabai tinka, t.b. italiski, nes prancuziski labai skysteja
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 17:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių . Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių?
Tik pries 2 val pirkau IKI Silainiuose
QUOTE(DODAITE @ 2008 11 06, 20:08)
Tik pries 2 val pirkau IKI Silainiuose
Pravalas , ale maniškis Tiramisu jau šaldytuve, bandysiu jį dar šiadien paragaut. Jei jau visai nekas gavosi- ryt varau į Šilainius ir gamybą pakartoju
O beje, mano visa masė tai tokia geltona gavosi , atrodo plakiau aš tuos trynius, kažkiek nubalo, ale kiaušiai tai buvo kaimiški, tai viskas gelsva. Iš pirmo žvilgsnio tai labai skystas tas kremas gavosi, toks kaip grietinė ar geras jogurtas, tai valandžiukei įkišau net kameron- nu matysiu
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 21:09)
Pravalas , ale maniškis Tiramisu jau šaldytuve, bandysiu jį dar šiadien paragaut. Jei jau visai nekas gavosi- ryt varau į Šilainius ir gamybą pakartoju
O beje, mano visa masė tai tokia geltona gavosi , atrodo plakiau aš tuos trynius, kažkiek nubalo, ale kiaušiai tai buvo kaimiški, tai viskas gelsva. Iš pirmo žvilgsnio tai labai skystas tas kremas gavosi, toks kaip grietinė ar geras jogurtas, tai valandžiukei įkišau net kameron- nu matysiu
O beje, mano visa masė tai tokia geltona gavosi , atrodo plakiau aš tuos trynius, kažkiek nubalo, ale kiaušiai tai buvo kaimiški, tai viskas gelsva. Iš pirmo žvilgsnio tai labai skystas tas kremas gavosi, toks kaip grietinė ar geras jogurtas, tai valandžiukei įkišau net kameron- nu matysiu
O koki krema darei. As kai suplakiau baltymus, tai gavosi labai "kieta" mase, ja sumaisiau su tryniu - surio misiniu, tai nebuvo labai skysta. tikrai ne kaip grietine. O siandien neragauk, nu nebent labai nori, nes tiramisu turi pastoveti saldytuve min. 6 val.
QUOTE(Inočka @ 2008 11 06, 22:27)
O koki krema darei. As kai suplakiau baltymus, tai gavosi labai "kieta" mase, ja sumaisiau su tryniu - surio misiniu, tai nebuvo labai skysta. tikrai ne kaip grietine. O siandien neragauk, nu nebent labai nori, nes tiramisu turi pastoveti saldytuve min. 6 val.
Aišku neiškenčiau, paragavau vakar. Et toks kietokas pasirodė, ta prasme tas biskvitas toks sukietėjęs......buvo praėjusios 3 valandos.........o jau šiandien- liežuvio čiut nenugurgiau Viskas tokio kietumo, kaip reikia .....nu ne smaližė aš tikrai, tortas man turi būt laaaaaaaaaaaabai skanus, kad įveikčiau gabaliuką, ale šitas netikėtai dingo ........eičiau ir kito, ale......... ...gali netikėtai dingti visas torčiukas.
Aišku, gaminau be progos, ale kai ji ateis gausis nebe toks geras - ZAKON PODLASTI.
Naudojau tokius itališkus biskvitinius sausainius Dolcetto pavadinimu, jų kaina Maximoj buvo 2,99lt, tiko puikiai, tik padžiovinau orkaitėj.
Man dar įdomu, ar aš per mažai plakiau trynius su cukrumi, ar jie ir turi būti gelsvi nes kaimiški kiaušiai? Baltymai tai "stovėjo" apversti, o šitie tai nea.