Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

kavineje skanavau tiramisu ir ten nebuvo jokiu sausaineliu pagrindo, tai kaip jis padarytas, tiesiog vienas kremas ar koks kitas jau cia receptas?
Atsakyti
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių doh.gif . Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių? g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 16:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių doh.gif . Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių? g.gif  verysad.gif

As ju irgi negavau, tai pati kepiau
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 06, 17:10)
As ju irgi negavau, tai pati kepiau

o pagal kokį receptą?
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 16:16)
o pagal kokį receptą?

1 psl. atgal pasiziurek. Ten aprasiau visa eiga su visomis nuotraukomis
Atsakyti
Ačiū , Inočka , už visus atsakymus. Nusipirkau Maximoj kažkokių itališkų biskvitinių perteptų sausainėlių/pyragėlių. kažin, o tie fingeriai turi tokie sausoki būti, ta prasme trapūs? g.gif Sugalvojau aš padžiovint juo orkaitėj g.gif , kažin kas bus? biggrin.gif Po to kelis lašiukus kavkės/likerio mišinio užvarvinsiu. Kaip manot? g.gif Vakare parašysiu bent ar panašus vaizdas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 17:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių doh.gif . Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių? g.gif  verysad.gif

Duktė nupirko Pramonės Maximoje šeštadienį ir vadinosi ne Lady fingers, o Franciosische Lioffelbiscuits-gamyba prancūzų, nupieštas Eifelio bokštas, prancūzų vėliava šone, t.y. mėlyna-balta-raudona, firma "hagemann". Nupirko 400 g pakuotę, bet buvo ir mažesnių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Letunė @ 2008 11 06, 18:24)
Duktė nupirko Pramonės Maximoje šeštadienį ir vadinosi ne Lady fingers, o Franciosische Lioffelbiscuits-gamyba prancūzų, nupieštas Eifelio bokštas, prancūzų vėliava šone, t.y. mėlyna-balta-raudona, firma "hagemann". Nupirko 400 g pakuotę, bet buvo ir mažesnių. smile.gif

Kai skaiciau sia tema, tai merginos dalinosi ir sake, kad prancuziski nelabai tinka, t.b. italiski, nes prancuziski labai skysteja
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 17:06)
Nu pravalas juodas, aplėkiau pusę Kauno ir negavau tų sausainėlių, tų fingerių doh.gif . Buvau Hypermaximoje, pramonės Maximoje, Girstupio IKI, Lukšio IKI. Kaunietės, kur paskutinį sykį matėt tų fingerių? g.gif  verysad.gif

Tik pries 2 val pirkau IKI Silainiuose blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DODAITE @ 2008 11 06, 20:08)
Tik pries 2 val pirkau IKI Silainiuose blush2.gif

doh.gif doh.gif doh.gif Pravalas doh.gif doh.gif doh.gif , ale maniškis Tiramisu jau šaldytuve, bandysiu jį dar šiadien paragaut. Jei jau visai nekas gavosi- ryt varau į Šilainius ir gamybą pakartoju biggrin.gif
O beje, mano visa masė tai tokia geltona gavosi g.gif , atrodo plakiau aš tuos trynius, kažkiek nubalo, ale kiaušiai tai buvo kaimiški, tai viskas gelsva. Iš pirmo žvilgsnio tai labai skystas tas kremas gavosi, toks kaip grietinė ar geras jogurtas, tai valandžiukei įkišau net kameron- nu matysiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 21:09)
doh.gif  doh.gif  doh.gif Pravalas doh.gif  doh.gif  doh.gif , ale maniškis Tiramisu jau šaldytuve, bandysiu jį dar šiadien paragaut. Jei jau visai nekas gavosi- ryt varau į Šilainius ir gamybą pakartoju biggrin.gif
O beje, mano visa masė tai tokia geltona gavosi g.gif , atrodo plakiau aš tuos trynius, kažkiek nubalo, ale kiaušiai tai buvo kaimiški, tai viskas gelsva. Iš pirmo žvilgsnio tai labai skystas tas kremas gavosi, toks kaip grietinė ar geras jogurtas, tai valandžiukei įkišau net kameron- nu matysiu unsure.gif

O koki krema darei. As kai suplakiau baltymus, tai gavosi labai "kieta" mase, ja sumaisiau su tryniu - surio misiniu, tai nebuvo labai skysta. tikrai ne kaip grietine. O siandien neragauk, nu nebent labai nori, nes tiramisu turi pastoveti saldytuve min. 6 val.
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 06, 22:27)
O koki krema darei. As kai suplakiau baltymus, tai gavosi labai "kieta" mase, ja sumaisiau su tryniu - surio misiniu, tai nebuvo labai skysta. tikrai ne kaip grietine. O siandien neragauk, nu nebent labai nori, nes tiramisu turi pastoveti saldytuve min. 6 val.

Aišku neiškenčiau, paragavau vakar. Et toks kietokas pasirodė, ta prasme tas biskvitas toks sukietėjęs......buvo praėjusios 3 valandos.........o jau šiandien- liežuvio čiut nenugurgiau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Viskas tokio kietumo, kaip reikia thumbup.gif .....nu ne smaližė aš tikrai, tortas man turi būt laaaaaaaaaaaabai skanus, kad įveikčiau gabaliuką, ale šitas netikėtai dingo blink.gif ........eičiau ir kito, ale......... biggrin.gif ...gali netikėtai dingti visas torčiukas. biggrin.gif
Aišku, gaminau be progos, ale kai ji ateis gausis nebe toks geras doh.gif lotuliukas.gif - ZAKON PODLASTI. biggrin.gif
Naudojau tokius itališkus biskvitinius sausainius Dolcetto pavadinimu, jų kaina Maximoj buvo 2,99lt, tiko puikiai, tik padžiovinau orkaitėj. lotuliukas.gif
Man dar įdomu, ar aš per mažai plakiau trynius su cukrumi, ar jie ir turi būti gelsvi nes kaimiški kiaušiai? g.gif Baltymai tai "stovėjo" apversti, o šitie tai nea.
Atsakyti