Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

QUOTE(Inočka @ 2008 10 28, 20:40)
O kiek dejai produktu? Kaip pagal recepta? As galvoju 500 gr. surio ir 4 kiausinius. Gal nebus skystas? g.gif

As tiek ir dejau surio ir tiek kiausiniu, bet skystas buvo. schmoll.gif
Atsakyti
Mergaites, cia mano TIRAMISU

Tik garsiai nesijuokit, norejau pauosti sokoladu, bet kai neturiu konditerinio maiselio, tai dariau su paprastu, cia pirma karta bandziau, tai nelabai ir pavyko, gal sokoladas per karstas buvo, gal skyle maiselyje per didele, vienu zodziu pacios matos kas gavos. Alia abstrakcija tokia hihihi.gif
Recepto kol kas nerasau, nes dar tik rytoj ragausim, tai parasysiu ar skanus, ar sustingo. Dejau i keturkampia forma, tai dar i apacia idejau plevele ir popieriu, nes forma neisardoma, tai pagalvojau, kad taip pavyks istraukti
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 31 spalio 2008 - 11:23
nu fainuolis 4u.gif ,idek recepta kaip darei.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 31, 12:28)
nu fainuolis 4u.gif ,idek recepta kaip darei.

Parasysiu rytoj arba poryt, nes pradzioje paragaut reikia, nes pirma karta dariau
Atsakyti
inocka,kai turesi laiko parasyk is kokiu saldainiu darei mase meduciui,kur perki ,kokie jie ir panasiai.busiu dekinga.gali ir i az.
Atsakyti
Na va, merginos,
pasidalinsiu as dabar savo TIRAMISU receptu, kadangi jau jis suvalgytas ir ivertintas, tai drasiai galiu rasyti.
Perskaiciau begalo daug ivairiu receptu ir apsistojau ties italu restorano virejo recepto. Kadangi neradau Damu pirsteliu sausainiu, tai kepiau pati pagal to paties virejo savojardi sausainiu recepta:
4 kiausiniai
2/3 stikl. cukraus (stikline 250 ml.)
2/3 stikl. miltu
1/3 stikl. krakmolo
1 arb. saukstelis vanilinio cukraus
2 did. sauks. cukraus pudros
(Kepimo milteliu nedejau)
Atskirti baltymus nuo tryniu. Suplakti baltymus i labai stipria mase (plakiau apie 7 min.). Plakant polaipsniui deti puse nurodytos normos cukraus pudra. Trynius suplakti su likusiu cukrumi, kol mase nepabals. Ideti vanilina, persijuotus miltus ir krakmola, atsargiai sumaisyti. 1/3 baltymu mases atsargiai sumaisyti su tryniu mase maisant nuo virsaus i apacia. Ideti likusia baltymu mase. Mase isspausti per konditerini maiseli i skarda (padaryti apie 7 cm. ilgio sausainius) Kepi jau ikaitusioje orkaiteje apie 20 min temp. 180 laipsniu. Iskeptus sausainius gausiai pabarstyti cukraus pudra. (tiesa, sausainius kepiau is 3 kiausiniu ir atitinkamai maziau kitu produktu)
Vat kas man gavosi:
user posted image

Kadangi norejau padaryti bortelius tortui, tai dar iskepiau is 4 kiausiniu pagal recepta auksciau biskvita ir supjausciau vienodo dydzio juostelemis.
Vat kaip atrode. Atsiprasau uz netvarkinga stala blush2.gif , vos spejau nufotkint
user posted image

Kremas:
4 kiausiniai,
500 gr. mascarpone,
1,5 did. sauks cukraus pudros,
50 gr. hereso.
Papildomai: 150 ml. stiprios ekspesso kavos ir 100 ml. hereso (ar kito saldaus vyno)
Suri, (butinai kambario temperaturos) atsargiai sumaisyti saukstu. Trynius atskirti nuo baltymu. Trynius kartu su vynu ir 0,5 saukt. cukraus pudros plakti ant vandens voneles, kol mase sutirstes ir padvigubes. Plakiau su rankine sluotele 10 min. Sumaisyti dar silta tryniu mase su suriu (butinai kambario temperaturos), neplakti su mikseriu. Suplakti baltymus su cukraus pudra i labai stadzia mase (plakiau 10 min su mikseriu). Pudra pradeti deti kai jau baltymai bus siek tiek apie 1-2 min plakami. Baltymu mase patikrinti apvertus puoda. Turi buti labai standi mase, neiskristi is apversto puodo. Atsargiai sumaisyti surio mase su baltymais. Baltymus deti polaipsniui, maisant nuo virsaus i apacia.

Sausainiu nemirkiau i kavos hereso misini, o tepiau su teptuku, kadangi man sausainiai gavosi gan ploni.

Vat kaip atrode vidus:
user posted image

Galiu pasakyti, kad sustingo super thumbup.gif , aisku reikia valgyti su sauksteliu, nes labai labai minkstas, nebuvo skystas, labai purus, zodziu toks kaip priklauso.
Virsu pabarsciau kakavos milteliais ir papuosiau sokoladu. Sokoladas po saldytuvo siek tiek aprasojo, bet tai itakos skoniui nepadare.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inočka: 02 lapkričio 2008 - 00:14
Labai saunus torciukas !!!

O as radau tiramisu su moliugais ,deja tiksliai isverti negaliu sad.gif

http://www.bhg.com/r...mpkin-tiramisu/
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 10 28, 21:40)
O kiek dejai produktu? Kaip pagal recepta? As galvoju 500 gr. surio ir 4 kiausinius. Gal nebus skystas? g.gif

Manau galima želatinos patirpintos truputį įdėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(einareja @ 2008 11 02, 13:50)
Manau galima želatinos patirpintos truputį įdėti  4u.gif

Tai kad as jau viska padariua, virsuje su nuotraukomis parasiua kaip ka dariau. Jokios zelatinos nedejau. Gavosi puikiai. Nes i tikra Tiramisu zelatinos nededama. O as ir norejau tikro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 02, 18:03)
Tai kad as jau viska padariua, virsuje su nuotraukomis parasiua kaip ka dariau. Jokios zelatinos nedejau. Gavosi puikiai. Nes i tikra Tiramisu zelatinos nededama. O as ir norejau tikro ax.gif

Aš paskutinį kartą kai dariau man gavosi skystokas tai dėjau truputį želatinos , kad išgelbėti padėtį. ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Klausykit, o Vanna Talinn likeris netiktų ? g.gif Dar turiu Juodųjų slyvų likerį, ale tas tai gal iš viso nea? g.gif Kaip jūs manot? Kokiom dalim maišyt su kava? Vanna Talinn tai stiprus, rašo 40 laipsnių .
Šian mano debiutas bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2008 11 06, 10:32)
Klausykit, o Vanna Talinn likeris netiktų ? g.gif Dar turiu Juodųjų slyvų likerį, ale tas tai gal iš viso nea? g.gif Kaip jūs manot? Kokiom dalim maišyt su kava? Vanna Talinn tai stiprus, rašo 40 laipsnių .
Šian mano debiutas bus biggrin.gif

Tai tu pagal skoni daryk, bent as taip dariau
Atsakyti