Na va, merginos,
pasidalinsiu as dabar savo TIRAMISU receptu, kadangi jau jis suvalgytas ir ivertintas, tai drasiai galiu rasyti.
Perskaiciau begalo daug ivairiu receptu ir apsistojau ties italu restorano virejo recepto. Kadangi neradau Damu pirsteliu sausainiu, tai kepiau pati pagal to paties virejo
savojardi sausainiu recepta:
4 kiausiniai
2/3 stikl. cukraus (stikline 250 ml.)
2/3 stikl. miltu
1/3 stikl. krakmolo
1 arb. saukstelis vanilinio cukraus
2 did. sauks. cukraus pudros
(Kepimo milteliu nedejau)
Atskirti baltymus nuo tryniu. Suplakti baltymus i labai stipria mase (plakiau apie 7 min.). Plakant polaipsniui deti puse nurodytos normos cukraus pudra. Trynius suplakti su likusiu cukrumi, kol mase nepabals. Ideti vanilina, persijuotus miltus ir krakmola, atsargiai sumaisyti. 1/3 baltymu mases atsargiai sumaisyti su tryniu mase maisant nuo virsaus i apacia. Ideti likusia baltymu mase. Mase isspausti per konditerini maiseli i skarda (padaryti apie 7 cm. ilgio sausainius) Kepi jau ikaitusioje orkaiteje apie 20 min temp. 180 laipsniu. Iskeptus sausainius gausiai pabarstyti cukraus pudra. (tiesa, sausainius kepiau is 3 kiausiniu ir atitinkamai maziau kitu produktu)
Vat kas man gavosi:
Kadangi norejau padaryti bortelius tortui, tai dar iskepiau is 4 kiausiniu pagal recepta auksciau biskvita ir supjausciau vienodo dydzio juostelemis.
Vat kaip atrode. Atsiprasau uz netvarkinga stala
, vos spejau nufotkint
Kremas:4 kiausiniai,
500 gr. mascarpone,
1,5 did. sauks cukraus pudros,
50 gr. hereso.
Papildomai: 150 ml. stiprios ekspesso kavos ir 100 ml. hereso (ar kito saldaus vyno)
Suri, (butinai kambario temperaturos) atsargiai sumaisyti saukstu. Trynius atskirti nuo baltymu. Trynius kartu su vynu ir 0,5 saukt. cukraus pudros plakti ant vandens voneles, kol mase sutirstes ir padvigubes. Plakiau su rankine sluotele 10 min. Sumaisyti dar silta tryniu mase su suriu (butinai kambario temperaturos),
neplakti su mikseriu. Suplakti baltymus su cukraus pudra i labai stadzia mase (plakiau 10 min su mikseriu). Pudra pradeti deti kai jau baltymai bus siek tiek apie 1-2 min plakami. Baltymu mase patikrinti apvertus puoda. Turi buti labai standi mase, neiskristi is apversto puodo. Atsargiai sumaisyti surio mase su baltymais. Baltymus deti polaipsniui, maisant nuo virsaus i apacia.
Sausainiu nemirkiau i kavos hereso misini, o tepiau su teptuku, kadangi man sausainiai gavosi gan ploni.
Vat kaip atrode vidus:
Galiu pasakyti, kad sustingo super
, aisku reikia valgyti su sauksteliu, nes labai labai minkstas, nebuvo skystas, labai purus, zodziu toks kaip priklauso.
Virsu pabarsciau kakavos milteliais ir papuosiau sokoladu. Sokoladas po saldytuvo siek tiek aprasojo, bet tai itakos skoniui nepadare.