Įkraunama...
Įkraunama...

Tiramisu, tikras itališkas desertas

Nju parašysiu, bet truputi pakeista tongue.gif .

wub.gif wub.gif wub.gif Šokoladinis tiramisu. wub.gif wub.gif wub.gif


šokoladinio biskvito ( aš kepiau 3 kiaušai, 300gr. miltu, 170gr. cukraus ir 200gr kakavos(nesaldinta)kepiau 200temperatūros orkaitėje )
krema dariau iš 2 trynių, 500gr. maskarponės, 4valg.š amareto sirupo.
Taigi į indą sudėjau biskvitą jį tiesiog suplėšiau ir išklojau. Tada jį aplaiščiau ekspresu ir sudėjau truputį šaldytuve pastovėjusį kremą. Po to puošiau sijota kakava, šokolado drožlėm ir dėjau 1 valandai į šaldytuvą.

Visi išgyrė ir net vaikai valgė biggrin.gif clap_1.gif clap_1.gif group.gif
Atsakyti
labutis truputi pamirsau blush2.gif , kad reikia dar biskvitą aplieti baltu šokoladu. wub.gif
Atsakyti
Tai va, perskaiciau as receptus, tai nusprendziau ir savo ideti.. ax.gif
Idedu klasikini tiramisu deserta. Cia pas tebejau, kad daugumoje desertu dedasi grietinele, tai manajam jos nereikia, nes siaip pats maskarpone pakankamai riebus.
6 kiaušiniai
200 g cukraus
500 g maskarponės
300 ml stiprios espresso kavos
40-50 vnt. biskvitinių pirštelių (savoiardi)
100 ml Amaretto likerio
2 valgomieji šaukštai kakavos
Trynius plakti su cukrumi, kol masė taps balta ir tiršta. Sudėti maskarponę ir lengvai permaišyti. Į lėkštę supilti kavą ir likerį. Sausainius mirkyti kavos sirupe ir dėti į formą. Sudėti pusę kremo, ant viršaus likusius sausainius (taip pat mirkytus) ir likusį kremą. Pabarstyti kakava, palikti šaldytuve bent 4 valandoms. Prieš patiekimą dar pabarstyti kakava

P.S. sausainius pirkau IKI, jie tokiam permatomam pakeli ir vadinasi biskvitiniai pirsteliai. Is esmes jie nesiskiria nuo savoiardi (pastaruju mano mieste tik su glajais yra). Visko dejau kaip recepte, nieko netruko, nieko nebuvo perdaug. Pirstelius tuos tik imerki ir istrauki, kad per daug neprisigertu. Pagrindui kai dedi tuos pirstelius, tai truputi paspausti, kad nebebutu perskyrimu. Krema kai dariau, tai as maskarpone irgi isplakiau su plaktuvu, nors nezinau, ar yra oks skirtumas maisant.. g.gif .Taip pat as dar dejau zelatinos (nezinau kaip kitoms, bet man ta mase neatrode panasi i tokia, kuri sutirstetu veliau). Zelatinos dejau 2 arb. saukstelius, istirpinau nedideliam kieki karsto vandens. Svarbu neperdaug idet tos zelatinos, kad nesigautu tas kremas pernelyg standus. Beje, ant virsaus uzbarsciau ne tik kakavos(per arbatos sieteli), bet ir juodo sokolado. Tada geriausia palikt per nakti, nes tada viskas nusistovi, susigeria, tai skaniausia kita diena valgyti.
Ir svarbiausia: nenaudoti pakaitalu ( cia apie maskarpones suri).
Skanaus smile.gif
Atsakyti
4u.gif Manasis tiramisu tik įdėtas i šaldytuvą.Gaminau pagal klasikinį receptuką iš pirmo psl.tikiuosi bus skanu,tik neaišku kaip išlauksime iki vakaro essen.gif hihihi.gif
Atsakyti
tokio gero ir gaivaus skonio nesitikejau thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Pats skaniausias tiramisu, kurį kada nors valgiau.
Gaminau pagal šį receptą: http://www.manovirtu...i/tiramisu.html
user posted image
Atsakyti
Suviliojai Cinside smile.gif dar niekada nevalgiau tokio deserto, tik girdėjau, kad yra. Vakar pasigaminau, aplėkiau tris parduotuves kol radau tuos Ladyfingers sausainius.. Dar neragavau, bet tikiuosi bus skanu. dariau iš pirmam puslapy esančio recepto, dėjau į atskirus indukus. Atrodo nelabai išvaizdžiai, bet šiandien ragausiu, žiūrėsim ar būsiu pakylėta lotuliukas.gif smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2008 08 27, 09:16)
Vakar pasigaminau,

Ar jau paragavai? Nu ir kaip?
Atsakyti
Dar ne, valgysim tik vakare. smile.gif
Atsakyti
Kai dariau pirmąkart tai ir man tas vaizdelis neįpatingas atrodė,bet skonis "pakylėja"tikrai lotuliukas.gif Man graziausiai gaunasi tortinėje formoje nuimamais krastais kai šonuose sustatau perpus perpjautus biskvitukus,iškloju dugna ir t.t..Tikras tortas gaunasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2008 08 27, 09:16)

Reikėjo kepti pačiai pagal tą receptą, labai skanuoliai išėjo biggrin.gif
Lauksim rezultatų ar patiko drinks_cheers.gif
Atsakyti
kaip jum gerai gavosi aš tai pagaminau ir nieko gero nesigavo gal sausainiai biskvitiniai buvo negeri, nors skanu
Atsakyti